Items filtered by date: Sunday, 27 July 2014 - Like - stiri Alba Iulia

Ambasada Marii Britanii din Siria, atacata de teroristi

Un convoi al Ambasadei Marii Britanii în Libia a devenit, duminică dimineața, ținta unui atac în apropiere de Tripoli, a anunțat pentru AFP un purtător de cuvânt al ambasadei. Atacul, care a fost o tentativă de furt de mașină, nu s-a soldat cu victime.

 

'Dimineața devreme, un convoi al Ambasadei Marii Britanii a fost ținta unei tentative de furt de mașină. Au fost trase focuri de armă în direcția mașinilor noastre (...) Întregul personal ambasadei este în siguranță, nu există răniți', a declarat Bon Phillipson, purtător de cuvânt al ambasadei.

 

Potrivit martorilor oculari, incidentul a avut loc într-o periferie din vestul capitalei libiene.

 

În același timp, Phillipson a dat asigurări că ambasada britanică din Libia rămâne deschisă. 'Însă, date fiind restricțiile de călătorie în și lângă Tripoli, reducem numărul de funcționari ai ambasadei', a spus Phillipson.

 

Anterior, agenția rusă ITAR-TASS anunța, citând postul de televiziune Sky News Arabia și fără a oferi alte informații, un atac asupra 'misiunii diplomatice' a Marii Britanii din Libia, precizând doar că nu există victime.

 

Furtul armat de mașini este extrem de răspândit în Libia, unde miliții criminale nu ezită să atace inclusiv mașinile blindate ale reprezentanțelor diplomatice.

SUA și mai multe țări europene, printre care Marea Britanie și Germania, și-au îndemnat cetățenii să părăsească Libia, din cauza escaladării violențelor în această țară.

Read more...

Auto: F1 - Australianul Daniel Ricciardo (Red Bull) a castigat MP al Ungariei

  • Published in Sport

Pilotul australian Daniel Ricciardo (Red Bull-Renault) a câștigat duminică Marele Premiu al Ungariei la Formula 1, a 11-a etapă a Campionatului Mondial de specialitate, după o luptă strânsă cu spaniolul Fernando Alonso (Ferrari) și britanicul Lewis Hamilton (Mercedes), fiind cronometrat pe circuitul Hungaroring din Budapesta, după 303,630 km, în 1h 53 min. 05 sec. 058/1000 (medie orară 162,691 km).

El a fost urmat la 5 sec. 200/1000 de Fernando Alonso, la 5 sec. 800/1000 de Lewis Hamilton, la 6 sec. 300/1000 de germanul Nico Rosberg (Mercedes), la 29 sec. 700/1000 de brazilianul Felipe Massa (Williams-Mercedes), la 31 sec. 300/1000 de finlandezul Kimi Raikkonen (Ferarri), la 40 sec. 700/1000 de germanul Sebastian Vettel (Red Bull-Renault) etc.

În clasamentul Campionatului Mondial al piloților lider este Nico Rosberg cu 202 pct, urmat de Lewis Hamilton 191 pct, Daniel Ricciardo 131 pct, Fernando Alonso 115 pct, finlandezul Valtteri Bottas 95 pct, Sebastian Vettel 88 pct etc.

În clasamentul Campionatului Mondial al constructorilor pe primul loc se află Mercedes-AMG cu 393 pct, urmată de Red Bull 219 pct, Ferrari 142 pct, Williams 135 pct, Force India 98 pct etc.

AGERPRES

Read more...

Daily Mail: Multi imigrantii romani si bulgari expulzati revin in Marea Britanie

Guvernul britanic a cheltuit 80.000 de lire sterline pentru a expulza 200 de imigranți din România și Bulgaria în primele trei luni ale anului, însă mulți dintre ei au revenit în Marea Britanie după doar câteva săptămâni, conform unor date oficiale obținute de Daily Mail.

Biletele pentru trimiterea celor 200 de imigranți, în cea mai mare parte cerșetori, înapoi în România și Bulgaria au fost plătite de Ministerul de Interne britanic. Măsura a fost luată în urma înăspririi poziției premierului David Cameron împotriva cetățenilor din țări din UE care cerșesc sau dorm pe străzi în Marea Britanie, comentează Daily Mail într-un articol apărut duminică pe pagina sa de internet.

Publicația britanică scrie că există informații că cerșetorii din România care au fost expulzați din Marea Britanie revin în regat folosind alte nume. Un ofițer de poliție care acționează în Marble Arch din Londra, zonă recunoscută, alături de Park Lane, pentru imigranții cerșetori, a declarat, sub protecția anonimatului, că poliția a obținut informații că persoanele expulzate primesc o carte de identitate sub un alt nume, deși numărul de identificare rămâne același. "Acum trebuie să verificăm și numărul, și numele", a spus el.

Jack Gordon, reprezentant al poliției din Hyde Park, a declarat la rândul său că este la curent cu informațiile că cetățenii români expulzați se întorc după doar câteva săptămâni. "Unii dintre ei au primit interdicție de a intra în țară, însă se întorc cu identități false. Este o risipă de bani. Trebuie să avem un regim al frontierelor care să fie eficient și efectiv și care să nu le permită acestor oameni să revină", a spus el.

Read more...

Tiruri de artilerie in apropiere de locul catastrofei MH17

Tiruri de artilerie aveau loc duminică în apropiere de locul unde s-a prăbuşit avionul malaysian care efecta zborul MH17, transmite AFP.

Confruntări armate aveau loc duminică în apropierea locului unde s-a prăbuşit avionul malaysian care efectua zborul MH17, în estul Ucrainei, determinându-i pe poliţiştii olandezi şi australieni să-şi anuleze deplasarea în această zonă aflată sub controlul separatiştilor proruşi, relatează AFP.

Tiruri de artilerie se auzeau duminică la aproximativ un kilometru de locul catastrofei, de unde se ridica un fum negru, potrivit unui fotograf AFP, care a văzut oameni fugind. Un punct de control rebel aflat în apropiere a fost abandonat.

La zece zile de la prăbuşirea avionului de tip Boeing 777 aparţinând companiei Malaysia Airlines care asigura o legătură între Amsterdam şi Kuala Lumpur cu 298 de persoane la bord, fragmente de cadavre şi fuzelaj zac în continuare pe jos la locul catastrofei, la care inspectorii au doar un acces limitat.

Un grup de 30 de experţi medico-legali olandezi şi poliţişti neînarmaţi din această ţară şi din Australia se pregăteau să meargă la locul catastrofei duminică dimineaţa, dar au renunţat din motive de securitate.

“Confruntările continuă. Nu ne putem asuma riscuri”, a declarat Alexander Hug, conducătorul Misiunii OSCE din regiune.

“Situaţia în domeniul securităţii pe drumul către locul (catastrofei) este inacceptabilă pentru o misiune de observatori neînarmaţi”, a subliniat el, adăugând că aceştia ar putea să încerce din nou luni să ajungă la locul prăbuşirii avionului.

Ministerul olandez al Justiţiei a subliniat, la rândul său, că nu există un “acces sigur” pentru cei 30 de experţi în medicină legală olandezi, care vor rămâne pentru moment la Doneţk, capitala provinciei.

“Situaţia este prea instabilă pentru a lucra la locul prăbuşirii”, subliniază ministerul olandez într-un comunicat.

Cu puţin timp înainte de această intensificare a tensiunilor, Guvernul malaysian a anunţat un acord cu separatişti proruşi din estul Ucrainei asupra mobilizării unei misiuni internaţionale de poliţie în vederea securizării locului şi permiterii efectuării unei anchete independente.

Această misiune va fi alcătuită din 68 de poliţişti malaysieni, care urmează să plece miercuri de la Kuala Lumpur către locul catastrofei, dar şi din forţe olandeze şi australiene, două dintre ţările care au înregistrat cel mai mare număr de victime, respectiv 193 şi 28 de cetăţeni, a anunţat Guvernul malaysian într-un comunicat.

De asemenea, trupe olandeze şi australiene se află de câteva zile în aşteptare să plece către Ucraina.

Olanda conduce procesul de identificare a victimelor şi ancheta cu privire la cauzele prăbuşirii Boeingului 777 Malaysia Airlines, doborât de o rachetă, iar o echipă maedico-legală olandeză a fost deja la locul catastrofei, dar nu şi poliţia criminalistică însărcinată cu ancheta, din motive de securitate.

Numeroase cadavre au fost trimise deja în Olanda, unde o primă victimă a fost identificată sâmbătă, însă lipsesc 71 de cadavre.

Activităţile sunt complicate de confruntările armate dintre loialişti şi separatişti, care se intensifică în regiune, în pofida unui armistiţiu fragil în zona prăbuşirii avionului.

În acest context, securizarea locului este considerată crucială, dar misiunea este delicată, insurgenţii proruşi şi Moscova fiind mai degrabă reticenţi faţă de prezenţa unor străini înarmaţi în zona de conflict.

Australia a insistat duminică asupra caracterului “neameninţător” al acestei forţe.

În ceea ce priveşte mobilizarea unei misiuni de poliţie negociate între Kiev, Haga şi Canberra, staţionarea ei urmează să fie aprobată de către Parlamentul ucrainean într-o sesiune extraordinară, cu uşile închise, joi.

Potrivit presei olandeze, şefii diplomaţiilor olandeză Frans Timmermans şi australiană Julie Bishop ar putea să vină luni la Kiev pentru a exercita presiuni asupra autorităţilor ucrainene să devanseze acest vot, Bishop apreciind că este prevăzut “prea târziu”.

“Tot ceea ce vrem este securizarea locului, pentru ca să poată să fie inspectat în detaliu, şi culegerea tuturor fragmentelor”, a subliniat Bishop, pentru postul de televiziune Channel Ten, la Amsterdam.

Insurgenţii proruşi, criticaţi cu virulenţă în întreaga lume pentru modul în care au gestionat locul catastrofei şi pentru “tratamentul” aplicat cadavrelor, au anunţat că un vagon cu bunurile personale ale victimelor a fost predat autorităţilor olandeze.

Vagonul a fost sigilat şi este pregătit să părăsească “republica populară” de la Doneţk, a anunţat Serghei Kavtaradze, un lider separatist.

Pe teren, armata ucraineană, care a preluat săptămâna aceasta controlul asupra mai multor oraşe importante din zonă, avansează către Doneţk, capitala regiunii şi bastionul separatiştilor.

Read more...

MH17: Misiunea internationala de politie, acces la locul prăbusirii avionului

Autoritățile malaeziene au anunțat că au ajuns la un acord cu separatiștii proruși pentru a permite misiunii internaționale de poliție să ajungă la locul prăbușirii avionului Malaysia Airlines în estul Ucrainei, relatează AFP și Reuters.

Membrii misiunii internaționale de poliție vor putea pătrunde în zona din estul Ucrainei unde luptele s-au intensificat, "pentru a-i proteja pe anchetatorii internaționali" care investighează prăbușirea avionului Malaysia Airlines cu 298 de persoane la bord, a anunțat într-un comunicat cabinetul premierului malaezian Najib Razak.

Autoritățile olandeze au anunțat tot duminică faptul că un grup de 30 de experți legiști olandezi se deplasează spre locul prăbușirii aeronavei.

Olandezii au putut obține acces în această zonă în urma unui acord încheiat între Organizația pentru Securitate și Cooperare în Europa (OSCE) și separatiștii proruși din estul Ucrainei, a precizat Ministerul olandez al Justiției într-un comunicat.

Liderii insurgenților proruși au anunțat de asemenea duminică faptul că un vagon cu lucrurile personale ale victimelor tragediei aviatice a fost transmis autorităților olandeze.

Olanda este însărcinată cu procesul de identificare a victimelor și coordonarea anchetei asupra cauzelor prăbușirii.
Un avion Boeing 777 al companiei Malaysia Airlines a fost doborât de o rachetă la 17 iulie în estul Ucrainei. Cele 298 de persoane aflate la bordul aeronavei, dintre care 193 de olandezi, au murit. O serie de elemente au determinat autoritățile ucrainene și statele occidentale să arate cu degetul înspre rebeli. Aceștia au negat acuzațiile.
Numeroase corpuri neînsuflețite au fost duse deja în Olanda, însă mai sunt în continuare rămășițe umane la locul tragediei.
AGERPRES

Read more...

The New York Times pledeaza pentru legalizarea canabisului

Marele cotidian american The New York Times a pledat sâmbătă în favoarea legalizării canabisului, comparând incriminarea sa cu erorile din epoca Prohibiției, relatează AFP.

Publicația notează într-un editorial că legislația privind canabisul îi afectează într-un mod disproporționat pe tinerii de culoare, în timp ce dependența este "o problemă relativ minoră", în special comparativ cu alcoolul și tutunul.

"SUA au avut nevoie de 13 ani să-și revină în fire și să pună capăt Prohibiției, 13 ani în cursul cărora oamenii au continuat să bea, în așa fel încât cetățeni care respectau legea au devenit criminali și au apărut și prosperat sindicatele crimei", scrie The New York Times.

"În urmă cu 40 de ani, Congresul a adoptat interdicția actuală asupra canabisului, aducând un mare prejudiciu societății, pur și simplu pentru a interzice un produs cu mult mai puțin periculos decât alcoolul. Guvernul federal ar trebui să dezincrimineze canabisul", adaugă publicația americană, în editorialul intitulat 'Abrogați, din nou, Prohibiția'.

Precizând că echipa editorială a ajuns la această concluzie după numeroase dezbateri, cotidianul notează că, pentru societate, costurile canabisului sunt 'imense'.

Citând cifre ale FBI conform cărora în 2012 au fost făcute 658.000 de arestări pentru deținere de marijuana, mult mai multe decât pentru cocaină, heroină și derivate ale acestora, The New York Times estimează că incriminarea conduce la "un rezultat rasist, afectându-i în mod disproporționat pe tinerii de culoare, irosindu-le viața și dând naștere la noi generații de infractori".

Opunându-se totuși vânzării de canabis tinerilor sub 21 de ani, cotidianul mai scrie că "un consum moderat de marijuana nu pare să prezinte un risc pentru adulții sănătoși".

Read more...
Subscribe to this RSS feed

Deprecated: preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /home4/albaiuli/public_html/libraries/joomla/filter/input.php on line 686