Eveniment - Like - stiri Alba Iulia

16 - MAI "Ziua Rezistentei Romilor"

Ziua de 16 mai este sărbătorită de numeroase grupuri ca Ziua Rezistenţei Romilor, amintind de revolta de la lagărul de concentrare Auschwitz-Birkenau a prizonierilor romi care s-au baricadat în barăci şi şi-au făcut arme pentru a lupta cu gardienii înainte de a fi trimişi în camerele de gazare.

Sinti si roma, au oferit diferite forme de rezistență în lagarele de concentrare. Cel mai important moment fiind atunci când SS-ul a vrut să ucidă la data de 16 Mai 1944 în lagărul B II de la Auschwitz-Birkenau, “lagarul de țigani”, prizoneri sinti și romi în camerele de gazare. Aceștia însă s-au înarmat cu pietre și unelte și s-au baricadat în cazarmă astfel au fost în măsură să evite exterminarea iminentă pentru moment. Deşi revolta nu a avut succes, "tabăra ţigănească" fiind într-un final distrusă, iar oamenii ucişi, aproximativ 2900 , momentul este simbolic, căci marchează rezistenţa romilor împotriva regimului nazist. Au existat şi cazuri de romi care au reuşit să evadeze din lagăr, cu ajutorul unora ca Paul Kreber.
Cu ocazia Zilei Rezistenței Rome, Uniunea Civica a Tinerilor Romi din Romania organizează un mars pașnic de la orele 15:00 în fata Ministerului Muncii și Justiției Sociale (str. Demetru I.Dobrescu, nr.2), marșăluind spre Palatul Victoria , cu dorința de a transmite un mesaj contra rasismului și a extremismului îndreptate împotriva romilor.

Read more...

MAVARO, brandul care a uimit Bucurestiul

Bucharest Fashion Week 2017 a revenit, în perioada 21-23 aprilie, cu o ediție plină de surprize ale designerilor români și internaționali. Designeri, modele, personalități și profesioniști din lumea modei au prezentat noile colecții.

Evenimentul remarcabil al acestui festival plin de rafinament a fost prezența brandului MAVARO ce duce mai departe tradiția marochinăriei din Sebeș. Prin  design și eleganță, alaturi de brandurile de talie internațională, brandul original din Sebeș Alba s-a remarcat prin linii de design  ce desăvârșesc exigențele unei femei moderne, interesante, care dorește să se facă remarcată și iubită atât la servici cât și în timpul liber. Liniile de design de tineret au atras prin impunerea culoriilor de esență tinerească pregătind tinerele pentru o viață de night style ready for party.

Mavaro Industries este o companie româno-italiană care lucrează în domeniul marochinăriei, o afacere de familie cu un istoric impresionant. Mavaro este continuarea poveștii Capris, una dintre cele mai importante fabrici din România, unul dintre brandurile de renume a județului Alba cu o istorie de peste150 de ani. În inima acestei istorii vechi s-a născut brandul Mavaro cu meșteri iscusiți specializați în domeniul marochinăriei.

Bucharest Fashion Week (BFW) 2017  pentru MAVARO înseamnă o treaptă foarte înaltă pe care a urcat. A fost un eveniment cu un real succes și asta mă bucură enorm de mult pentru că s-a depus foarte multă muncă și efort pentru a pregăti aceasta minunată colecție. Mulțumesc în primul rând celei care a avut încredere în brandul MAVARO și ne-a invitat cu mare drag fără să stea pe gânduri și anume VALERIA SABO - Premium image consultant, organizatorilor BFW si nu in ultimul rand grupului MAVARO care este familia mea”, a declarat doamna Georgeta Furdui, manager Mavaro Industries.
BUCHAREST FASHION WEEK este considerat cel mai important eveniment de moda si face parte din circuitul international al show-urilor de gen fiind promovat la nivel global alaturi de Milan Fashion Week, Paris Fashion Week, London Fashion Week, New York Fashion Week.

Cel mai reputat festival de modă din România a reunit designeri consacrați dar și tinere talente care au reușit într-un timp foarte scurt să pătrundă pe piața fashion de la noi, în cadrul evenimentului grandios ce a avut loc la Ambasad’Or Events, dintre acești îi amintim pe Laura Olteanu, Nausica Mode, Mineli Boutique, Andreea Dogaru, Anne’s Bridal Weeding Dress, By Cristina Oae, Atelierele Ilbah, Brinelli, Bord’s by Flower Ferre, Privato, Eugen Olteanu, Wanda’s Dream, Mayra Fashion Store, L’Atelier Ioana Calin, Adam&Eva Swimwear, Zevo Bags, Cristiana Maria Purdescu, Felba, Mavaro Bags, Hardcore Fashion, Sorana Darclee by Eos, Alberto Suits and Tailoring, THAÏS & STRÖE.

 

Read more...

Ora pamantului la Alba Iulia - Concert sustinut de 300 de copii

Alba iulia va marca și în acest an printr-o modalitate ineditită Ora Pământului. Printr-un concert susținut de un grup de aproximativ 300 de copii, pe terasa Sălii Unirii. Corurile de copii reunite sunt sunt parte dintr-o mișcare culturală amplă, "Nicio Școală fara Cor", susținută de Corului Național de Cameră „Madrigal-Marin Constantin”, dirijat de Anna Ungureanu. Programul național este coordonat pe bază de voluntariat de către membrii Corului Madrigal.

Pe 25 martie, de la ora 20.30, timp de o oră, cei aproape 300 de copii vor avea câte o brățară fluorescentă pe tot parcursul recitalului susținut în absența luminii artificiale generată de iluminatul public.

Coordonatorul proiectului la nivel local este dirijorul Călin Bulac.

Read more...
Subscribe to this RSS feed