Eveniment - Like - stiri Alba Iulia

Asociația Pakiv România anunță demararea proiectului NORDIS- Creșterea șanselor de incluziune socială a romilor privați de libertate din Penitenciarul Aiud

Comunicat de presă 

Asociația Pakiv România anunță demararea proiectului  PN 1013 NORDIS- Creșterea Șanselor de Incluziune Socială a Romilor Privați de Libertate din Penitenciarul Aiud (finanțat prin Granturile SEE, în cadrul “Programului Dezvoltare locală, reducerea sărăciei și creșterea incluziunii romilor” și implementat, în parteneriat, de către Asociația Pakiv România și Penitenciarul de Maximă Siguranță Aiud) .

Proiectul „NORDIS - Creșterea șanselor de incluziune socială a romilor privați de libertate din Penitenciarul Aiud”, are un design intervențional cu durata de 24 de luni și vine în sprijinul obiectivului alocării tematice A din cadrul apelului „Creșterea incluziunii și abilitarea romilor”.Prin parteneriatul dintre Asociația Pakiv Romania – o organizație neguvernamentală cu peste 7 ani experiență în derularea de activități consiliative, formative și de suport pentru grupuri vulnerabile reprezentate preeminent de persoane de etnie romă – și partenerul Penitenciarul de Maximă Siguranță Aiud, care prin specificul său găzduiește peste 500 de persoane private de libertate, între care uzual, minim 200 sunt etnici romi.

“NORDIS-- Creșterea Șanselor de Incluziune Socială a Romilor Privați de Libertate din Penitenciarul Aiud”, este proiectat pentru a se implementa în cadrul Penitenciarului de Maximă Siguranță Aiud. Proiectul beneficiază de un grant în valoare de 418.604 euro oferit de Islanda, Liechtenstein și Norvegia prin Granturile SEE în cadrul Programului Dezvoltare locală.

Obiectivul general este acela de optimizare a șanselor de incluziune socială pentru 635 de persoane private de libertate și membrii grupului de suport social ai acestora, dintre care 430 de etnie romă, prin furnizarea, în cadrul mediului intracarceral, a unui set de măsuri personalizate și integrate, pe parcursul a 24 de luni. Serviciile furnizate prin parteneriatul propus și pentru atingerea obiectivelor asumate în proiect sunt: 1.Servicii sociale și educaționale consistând în activități consiliative și formative pe linie psiho-socială; 2.Servicii pro-ocupare, respectiv de sondare a intereselor ocupaționale, dezvoltare de softskills-uri, sprijin pentru optimizarea șanselor de inserție pe piața muncii și derulare de cursuri de formare a competențelor profesionale; 3.Servicii pentru sănătate constând în operaționalizarea serviciilor medicale bazale și a celor de specialitate psihiatrică, alături de realizarea unor campanii pentru sănătate cu rol de mediere sanitară pentru Grupul Țintă;  4.Servicii de formare a personalului și voluntarilor în lucrul cu persoane de etnie romă și training-ul lor pe teme antidiscriminare; 5.Conceptualizarea și implementarea a patru campanii de creștere a conștientizării și dezvoltarea unui ghid de combatere, în penitenciare, a discriminării de orice fel și care va fi diseminat în cadrul celor 44 de penitenciare din România, cuprinzând exemple de bune practici din organizații similare din SEE.

În strânsă corelație cu cele exprimate până acum, obiectivul general al proiectului este acela de optimizare a șanselor de incluziune socială a 635 de persoane private de libertate și a membrilor grupului de suport social ai acestora, dintre care 430 de etnie romă, prin furnizarea, în cadrul mediului intracarceral, a unui set de măsuri personalizate și integrate, pe parcursul a 24 de luni.

Proiectul NORDIS este corelat cu inițiativele similare dezvoltate de către parteneriate relevante în domeniul de interes și anume acela de creștere a calității serviciilor integrate pentru persoanele de etnie romă și combaterea discriminării. Astfel, prin implementarea, în România, a proiectului ”4NORMality” și a proiectului ”Correctional” implementate prin Mecanismul Financiar Norvegian 2014 – 2021 care au ca scop îmbunătățirea serviciilor furnizate persoanelor private de libertate în scopul reintegrării sociale a acestora se vizează aceleași obiective ale ”Strategiei naţionale de reintegrare socială a persoanelor private de libertate 2020–2024” și, implicit, ale ”Strategiei Guvernului României de incluziune a cetăţenilor români aparţinând minorităţii rome pentru perioada 2014-2020” și ale ”Strategiei naţionale privind incluziunea socială şi reducerea sărăciei 2015-2020”.

În același context, Asociația Pakiv România anunță conferința de lansare a proiectului prezentat în format hibrid, on-line și fizic în data de 16 februarie a.c. cu începere de la ora 10, la sediul asociației și platforma Zoom. Participanții la eveniment provin din structurile administrative locale și județene, specialiști în domeniul social proveniți din mediul academic, parteneri și beneficiari ai proiectului NORDIS.

Date de contact:  Asociația Pakiv Romania, Alba Iulia, Str. Emil Racoviță, Nr. 76

                               Telefon: 0258 811170

                               Fax: 0258 811170

                               E-mail: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

www.eeagrants.ro

www.frds.ro

Proiectul beneficiază de un grant în valoare de 418.064 € oferit de Islanda, Liechtenstein și Norvegia/Norvegia prin Granturile SEE în cadrul Programului Dezvoltare locală. Obiectivul proiectului este de optimizare a șanselor de incluziune socială pentru 635 de persoane private de libertate și membrii grupului de suport social ai acestora.

Gruia Ioan BUMBU

Președinte Asociația Pakiv România

 

 

 

Read more...

Gruia Bumbu, întâlnire cu lideri din întreaga lume la a 80-a aniversare IVLP

Programul internațional de conducere a vizitatorilor (IVLP) al Departamentului de Stat al SUA sărbătorește 80 de ani de schimburi culturale între Statele Unite și liderii în creștere din întreaga lume. Cu această ocazie, astăzi 9 decembrie va avea loc o întâlnire virtuală la care participă albaiulianul Gruia Ioan Bumbu, președinte al Romanian IVLP Alumni Association și președinte al Asociației Pakiv Romania.

Sărbătoarea „Fețelor schimbului” scoate în evidență 80 de absolvenți, unii cunoscuți la nivel internațional, unii care lucrează la nivel local în comunitățile lor.

În cursul anului 2020, Departamentul de Stat a lansat poveștile acestor absolvenți pentru a sărbători aniversarea IVLP. Fostul prim-ministru britanic Tony Blair va face observații la un eveniment final din 9 decembrie .

„În esență, IVLP se referă la construirea de relații”, a declarat directorul Departamentului de Stat al Oficiului Vizitatorilor Internaționali Anne Grimes pe 9 noiembrie. „Scopul nostru este să oferim o față foarte personală asupra Americii”.

Fondată în 1940, IVLP este o modalitate pentru liderii emergenți din întreaga lume de a vizita Statele Unite pentru a afla despre societatea și instituțiile SUA . Primul vizitator IVLP, părintele Aurelio Espinosa, a sosit din Ecuador sub denumirea anterioară a programului - Hemisphere Leaders Program - și programul a găzduit peste 225.000 de vizitatori de schimb de atunci.

Unii dintre acești absolvenți IVLP au continuat cariere de profil în politică. Peste 500 de absolvenți ai programului sunt actuali sau foști șefi de stat sau de guvern.

Margaret Thatcher și Henry Kissinger pe terasa clădirii cu vedere la Washington Monument (© Bob Daugherty / AP Images)Viitorul prim-ministru al Marii Britanii, Margaret Thatcher, dreapta, în timpul unei întâlniri cu micul dejun cu secretarul de stat Henry Kissinger la Departamentul de Stat din 18 septembrie 1975 (© Bob Daugherty / AP Images)

Fostul prim-ministru britanic Margaret Thatcher a fost participant la IVLP în 1967. Zeci de ani mai târziu, în 1990, ea a trimis o notă din 10 Downing Street, care scria: „Întregul turneu a fost extrem de valoros. Am văzut și am simțit vitalitatea și generozitatea modului de viață american și mi-a lăsat o impresie de neșters în mintea mea. Pentru totdeauna voi fi prieten cu Statele Unite. ”

Alții, precum secretarul general al Organizației Națiunilor Unite, António Guterres - care a participat în 1978 - și premierul din Noua Zeelandă, Jacinda Ardern - care a participat în 2012 - sunt în prezent în funcție și afectează schimbarea pozitivă a pozițiilor lor.

 

 

 

 

Read more...

Participare albaiuliană la Summitul virtual Three Seas

Luni, 19 octombrie, la Tallin, Estonia, are loc Summitul virtual și forumul web Three Seas, la care participă și albaiulianul Gruia Ioan Bumbu, președintele Asociație Pakiv Romania.

Printre alți participanți la nivel înalt se numără vice-comisarul european Margrethe Vestager, secretarul de stat american Mike Pompeo și subsecretarul de stat american pentru creștere economică, energie și mediu Keith Krach, președintele Estoniei, Kersti Kaljulaid, președintele României, Klaus Iohannis, președintele Poloniei, Andrzej Duda, președintele Bulgariei, Rumen Radev.

Summitul virtual și forumul web Three Seas, care implică șefii de stat, se vor concentra pe viitorul inițiativei, finanțarea proiectelor de infrastructură transfrontalieră și pe digitalizarea sectorului energetic și al transporturilor. În ceea ce privește acesta din urmă, Estonia, țara gazdă a summitului, va prezenta viziune Smart Connectivity și experiența digitală extinsă pe care o implică.

Inițiativa Three Seas, cunoscută și sub numele de Initiativa Baltică, Adriatică, Marea Neagră (BABS), este un forum format din douăsprezece state din Uniunea Europeană, de-a lungul unei axe nord-sud de la Marea Baltică la Marea Adriatică și Marea Neagră în Europa Centrală și de Est.  Inițiativa își propune să creeze un dialog regional pe diferite probleme care afectează statele membre. Statele membre sunt Austria, Bulgaria, Republica Cehă, Estonia, Ungaria, Letonia, Lituania, Polonia, România, Slovacia și Slovenia și s-au întâlnit pentru primul lor summit în 2016, la Dubrovnik.

Etapa pentru summit-ul virtual Three Seas din Tallinn

 

 

 

Read more...
Subscribe to this RSS feed

Deprecated: preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /home/albaiuli/public_html/libraries/joomla/filter/input.php on line 686


Deprecated: preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /home/albaiuli/public_html/libraries/joomla/filter/input.php on line 686