Ambasada Marii Britanii din Siria, atacata de teroristi

XINHUA FLUX XINHUA FLUX

Un convoi al Ambasadei Marii Britanii în Libia a devenit, duminică dimineața, ținta unui atac în apropiere de Tripoli, a anunțat pentru AFP un purtător de cuvânt al ambasadei. Atacul, care a fost o tentativă de furt de mașină, nu s-a soldat cu victime.

 

'Dimineața devreme, un convoi al Ambasadei Marii Britanii a fost ținta unei tentative de furt de mașină. Au fost trase focuri de armă în direcția mașinilor noastre (...) Întregul personal ambasadei este în siguranță, nu există răniți', a declarat Bon Phillipson, purtător de cuvânt al ambasadei.

 

Potrivit martorilor oculari, incidentul a avut loc într-o periferie din vestul capitalei libiene.

 

În același timp, Phillipson a dat asigurări că ambasada britanică din Libia rămâne deschisă. 'Însă, date fiind restricțiile de călătorie în și lângă Tripoli, reducem numărul de funcționari ai ambasadei', a spus Phillipson.

 

Anterior, agenția rusă ITAR-TASS anunța, citând postul de televiziune Sky News Arabia și fără a oferi alte informații, un atac asupra 'misiunii diplomatice' a Marii Britanii din Libia, precizând doar că nu există victime.

 

Furtul armat de mașini este extrem de răspândit în Libia, unde miliții criminale nu ezită să atace inclusiv mașinile blindate ale reprezentanțelor diplomatice.

SUA și mai multe țări europene, printre care Marea Britanie și Germania, și-au îndemnat cetățenii să părăsească Libia, din cauza escaladării violențelor în această țară.

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

back to top