Printul de Wales, vizita oficiala in Romania

Prinţul de Wales îşi începe, miercuri, vizita oficială în România. În cadrul acestei vizite, Prințul Charles va fi decorat de președintele Klaus Iohannis cu ordinul "Steaua României" în Grad de Mare Cruce, în semn de "preţuire pentru activitatea în România şi pentru promovarea imaginii acesteia în lume", informează Stiripesurse.ro.

Ambasadorul Marii Britanii la Bucureşti, Paul Brummell, a declarat săptămâna trecută că vizita Prinţului Charles, un mare prieten şi admirator al României, reprezintă celebrarea forţei legăturilor dintre cele două ţări. 

"Aceasta va fi a doua vizită oficială a Alteţei Sale, dar nu este străin de România. Face frecvent vizite private aici. Este un mare prieten şi admirator al României, are o fundaţie aici, care susţine prezervarea arhitecturii tradiţionale şi dezvoltarea meşteşugurilor tradiţionale, spre exemplu", a afirmat diplomatul britanic. 

El a subliniat că vizita Prinţului Charles reprezintă 'celebrarea şi evidenţierea forţei legăturilor noastre bilaterale'. 

Paul Brummell a arătat că Prinţul Charles va avea întâlniri cu preşedintele Klaus Iohannis şi cu premierul Sorin Grindeanu, dar şi cu organizaţii care lucrează în domenii variate, dar care 'au un numitor comun - implică o colaborare, într-un fel sau altul, între Marea Britanie şi România'. 

"Cred că acesta este mesajul principal: că vizita Alteţei Sale reprezintă celebrarea modalităţilor, de o diversitate imensă, prin care oamenii şi organizaţiile din România şi Marea Britanie colaborează pentru a face lucruri bune", a precizat Brummell. 

Administraţia Prezidenţială a anunţat că preşedintele Klaus Iohannis îl va primi, miercuri, pe Prinţul Charles la Palatul Cotroceni şi că temele de discuţie vor viza dezvoltarea şi aprofundarea relaţiei de Parteneriat Strategic dintre România şi Marea Britanie, inclusiv în domeniul securităţii, evoluţia relaţiilor dintre cele două ţări în perspectiva Brexit, cu accent pe situaţia comunităţii româneşti din Marea Britanie, precum şi ampla activitate caritabilă desfăşurată de Prinţul de Wales în România. 

Şeful statului îi va conferi Prinţului Charles "Steaua României" în Grad de Mare Cruce, în semn de "preţuire pentru activitatea în România şi pentru promovarea imaginii acesteia în lume". 

Vizita oficială a Prinţului Charles în România se încheie vineri.

corectnews.com

 

 

 

Read more...

Grindeanu desemnat premier de Klaus Iohannis

Preşedintele României, domnul Klaus Iohannis, a semnat vineri, 30 decembrie a.c., decretul privind desemnarea domnului Sorin Mihai Grindeanu în calitate de candidat la funcţia de prim-ministru, pentru a cere votul de încredere al Parlamentului asupra programului şi listei noului Guvern, potrivit art. 103 alin. (2) din Constituţia României, republicată, anunță Administrația Prezidențială.

Premierul desemnat are la dispoziție 10 zile  să-și construiască echipa guvernamentală, iar apoi va merge în fața Parlamentului pentru a cere votul de încredere.

Sorin Grindeanu este a doua propunere a social democraţilor pentru funcţia de premier. Prima variantă avansată, Sevil Shhaideh, a fost refuzată de şeful statului.

 

 

 

Read more...

Dragos Dinu, propunerea premierului pentru ministrul Fondurilor Europene

Premierul Dacian Cioloș a înaintat în această dimineață domnului președinte al României, Klaus Iohannis, propunerea de numire a domnului Dragoș Cristian Dinu în funcția de ministru al Fondurilor Europene.

Dragoș Dinu este specialist în managementul public, inclusiv managementul fondurilor europene. Începând cu anul 2008, a fost expert internațional și național  în domenii precum analiză funcțională, planificare strategică, politici publice, analiză și dezvoltare instituțională. Din această calitate, a reprezentat instituții internaționale precum Banca Mondială sau UNICEF și a coordonat și implementat proiecte în instituții publice din România, Georgia, Estonia, Republica Moldova, Macedonia, Kosovo sau Serbia.

Începând cu luna mai 2016, a ocupat funcția de secretar de stat la Ministerul Fondurilor Europene. Rolul său în această echipă a fost concentrat pe procese majore și actuale care privesc gestionarea fondurilor europene precum: desemnarea autorităților de management pentru perioada 2014-2020 sau ridicarea și închiderea  condiționalităților ex-ante aferente Acordului de Parteneriat 2014-2020.

 

 

 

Read more...
Subscribe to this RSS feed