Ambasador rus: Nu poate fi exclusă posibilitatea unui RĂZBOI între Rusia şi SUA

Prioritatea este evitarea unui conflict, deoarece nu poate fi exclusă posibilitatea unui război între Rusia şi Statele Unite, a afirmat ambasadorul rus la ONU, Vasili Nebenzia, cerând Administraţiei Donald Trump să nu lanseze niciun atac asupra Siriei, scrie Mediafax.

Consiliul de Securitate ONU nu a reuşit să aprobe un proiect de rezoluţie privind atacurile chimice din Siria.

În timpul reuniunii Consiliului de Securitate ONU, Vasili Nebenzia i s-a adresat direct ambasadorului SUA, Nikki Haley: "Ameninţările pe care le proferaţi faţă de Siria ar trebui să ne facă pe toţi să fim foarte îngrijoraţi, pe toţi, deoarece este posibil să ne aflăm în pragul unor evenimente foarte triste şi grave. Vă cer încă o dată, vă implor, să nu aplicaţi planurile pe care le pregătiţi în prezent pentru Siria".

După reuniunea ONU, ambasadorul Rusiei le-a spus jurnaliştilor, potrivit cotidianului Le Figaro şi agenţiei de presă Reuters: "Prioritatea urgentă este evitarea riscului izbucnirii unui război".

citește mai departe pe corectnews.com

 

 

 

Read more...

Trump a vorbit deschis despre o confruntare SUA-Rusia

Președintele american, Donald Trump, a făcut pe pagina sa de Twitter un comentariu privind un eventual răspuns din partea Rusiei în caz dacă SUA va ataca Siria, scrie Flux.md.

Trump a notat că Washington-ul va folosi armament nou și sisteme „inteligente“.

„Rusia promite că va distruge orice rachetă care va fi îndreptată spre Siria. Atunci, Rusia, fii gata, pentru că ele vor lua prin surprindere, fiind noi și inteligente. Nu ar trebui să ai ca partener un animal care se delectează ucigând cu gaze proprii săi cetățeni”, a scris pe Trump pe profilul său de Twitter.

Anterior, Occidentul a acuzat Damascul că ar fi atacat orașul sirian Duma, situat în regiunea Guta de Est. Moscova a respins orice acuzații privind un așa-zis atac chimic din partea forțelor proguvernamentale din Siria. Ministerul rus de Externe a declarat că scopul acestor provocări este de a fi protejați teroriștii și justificarea unui eventual atac militar asupra Siriei din exterior.

Pe 13 martie curent Statul Major General al Federației Ruse a informat opinia publică despre o eventuală provocare pusă la cale de teroriști în regiunea siriană Guta de Est cu înscenarea unui atac chimic din partea forțelor armate siriene.

Reprezentanții forțelor armate au declarat că această provocare va fi folosită de Statele Unite în calitate de pretext pentru a încerca să-i aplice o lovitură militară Siriei. Președintele Statelor Unite, Donald Trump, a promis că va lua o decizie cu privire la acțiunile împotriva Siriei până miercuri, mai scrie Flux.md.

 

 

 

Read more...
Subscribe to this RSS feed