Kalaşnikov pregăteşte o armă sincronizată la telefon, cu înregistrare video şi busolă

Producătorul rus de armament Kalaşnikov, care se află în plină schimbare în ultimii ani, urmează să lanseze o puşcă ”conectată”, în vederea antrenamentului la tir – destinată ”hipsterilor”, a anunţat conducătorul grupului într-un interviu acordat publicaţiei RBK, relatează AFP.

Această puşcă – de tip MP-155 Ultima – are la bază opuşcă de vânătoare existentă – de tip MP-155. În versiunea conectată, este vorba despre o ”armă gadget” în vederea antrenării la tir, a anunţat în acest interviu Dmitri Tarasov.

”Obiectivul nostru este să atragem publicul care a crescut cu gadgeturi şi care nu se pot imagina făeă ele. Vânătoarea clasică a devenit azi mai rară, aproape extravagantă. Din acest motiv, vrem să ne adresăm (…) hipsterilor, generaţiei Z”, declară Dmitri Tarasov.

Arma – dezvăluită prima oară la un forum de armament în august 2020 şi care foloseşte muniţie de calibrul 12/76 – poate fi sincronizată cu un telefon sau un computer. Ea dispune de un numărător al tirurilor, o busolă şi o înregistrare video.

Preţul estimat este de 100.000 de ruble (1.116 euro).

”Vreau cu adevărat ca oamenii să deţină o armă responsabilă şi, în acelaşi timp, asta să le procure un frison (…). De ce să nu profităm de adrenalină şi de plăcerea acestui fel de a ne petrece timpul?”, apreciază CEO-ul Kalaşnikov.

Florin Budescu 

magnanews.ro

 

 

 

Read more...

Un orăşel din statul american Florida a declarat prima săptămână din februarie ‘Săptămâna Donald J. Trump’

Orăşelul Frostproof, situat în centrul statului american Florida, a declarat oficial prima săptămână din luna februarie drept ”Săptămâna Donald J. Trump”, prima iniţiativă de acest tip din întreaga ţară, au anunţat autorităţile locale, citate miercuri de EFE.

”Este oficial. Săptămână fericită Donald J. Trump în oraşul Frostproof! Prima de acest fel. Între 1 şi 6 februarie”, a scris marţi pe Facebook viceprimarul oraşului, Austin Gravley.

Conducătorii orăşelului cu circa 3.000 de locuitori s-au reunit luni noaptea pentru a oficializa iniţiativa, al cărei text a fost postat pe Facebook de către Gravley. Potrivit textului, fostul preşedinte Trump a obţinut sprijinul a 76,43% din alegătorii din Frostproof la alegerile prezidenţiale din noiembrie 2020.

Parlamentarul de Florida Anthony Sabatini a fost prezent la primăria din Frostproof în momentul anunţului. Sabatini a căpătat notorietate în ianuarie când a propus schimbarea numelui unei autostrăzi din Florida, din U.S. 27 în ”President Donald J. Trump Highway”.

”Această mare autostradă străbate inima statului pe care preşedintele Trump îl numeşte ‘căminul său’ ”, a scris pe Facebook republicanul Sabatini, membru al Camerei Reprezentanţilor din Florida. El consideră că a schimba numele autostrăzii U.S. 27 în Autostrada preşedintelui Donald J. Trump înseamnă a-l onora ”pe cel mai mare preşedinte” pe care – în opinia sa – l-a avut vreodată America, şi intenţionează să prezinte lucrurile în aceşti termeni în Congresul SUA.

Presa locală semnalează că nu ar fi prima dată când o autostradă va fi numită după un fost preşedinte. În California, există din 2018 o autostradă ce poartă numele fostului preşedinte democrat Barack Obama, mai multe autostrăzi din diferite state poartă numele fostului preşedinte republican Ronald Reagan, iar un nod rutier din Texas poartă numele fostului preşedinte republican George H.W. Bush.

 

 

 

 

Read more...
Subscribe to this RSS feed

Deprecated: preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /home/albaiuli/public_html/libraries/joomla/filter/input.php on line 686


Deprecated: preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /home/albaiuli/public_html/libraries/joomla/filter/input.php on line 686