Tot mai multe firme angajează deținuți. Patronii, mulțumiți

Penitenciarele au devenit adevărate pepiniere pentru forța de muncă. Companiile își suplinesc deficitul de personal, deținuții câștigă bani și zile de libertate, iar penitenciarele își rotunjesc veniturile, scrie HotNews.ro.

În Timişoara, 500 de deţinuţi de la penitenciarul din localitate, lucrează la firmele din oraş. Zece dintre ei - de pildă - au fost trimişi sâmbătă să asambleze panouri pentru diminuarea zgomotului pe autostrăzile din străinătate.

Citește mai mult pe Știrile ProTV.

 

 

 

 

Read more...

Serviciile online ale ANAF nu vor funcționa sâmbătă

Serviciile informatice disponibile prin portalul Agenției Naționale de Administrare Fiscală (ANAF) vor fi indisponibile din cauza unor lucrări de mentenantă sâmbătă, 9 februarie, între orele 9:00 – 21:00, scrie HotNews.ro.

Miercuri site-ul ANAF nu a funcționat până la ora 16:00. Totuși, în mare parte din zi seviciile privind depunerea formularelor au fost operaționale.

Ce a afișat pagina ANAF aproape toată ziua de miercuri:

"In prezent, portalul ANAF generează erori de accesare, deoarece resursele TIC disponibile sunt suprasolicitate. Se identifică soluţii de utilizare optimă a tuturor resurselor. Ne cerem scuze pentru eventualele inconveniente! Vă mulţumim pentru înţelegere!".

Bani pentru informatizare în proiectul de buget

De serverele instituției se ocupă Centrul Național pentru Informații Financiare, structura informatică, înființată în 2017, ce are ca obiectiv unificarea tuturor bazelor de date legate de fiscalitate, cu susținerea STS. 
Zero lei au fost cheltuiți anul trecut pentru modernizarea sistemului informatic, potrivit proietului de buget. Anul acesta este alocată o sumă de 9,5 milioane lei, iar pentru anul viitor este prognozată cheltuirea a 3,6 milioane lei Pentru proiectul de modernizare a administrației fiscale este alocată o sumă de 31.000 lei.
Conform proiectului de buget, obiectivele Centrului pentru acest an sunt menținerea în stare de funcționare a platformelor hardware și software existente în centrele de date, cu resursele disponibile, ca suport pentru sistemele informatice la interfața cu cetățenii, mediul de afaceri și instituțiile publice: DeDoc, SPV, PatrimVen, ForExeBug, Trezor, SAIVEN, SIIV și retehnologizarea și extinderea platformelor hardware, software și de comunicații instalate în centrele de calcul.

 

 

 

 

Read more...

Asociatia PAKIV România renovează și extinde fosta școală din Sibișeni

Asociația PAKIV România a demarat procedurile de renovare  și extindere a imobilului Școala Generala I-IV Sibișeni și Gradinița cu program normal Sibișeni prin schimbarea de destinație din spațiu de învățământ în spațiu necesar destinării activității unui Centru Comunitar Integrat (CCI), activitate demarată prin proiectul „CCI Sibișeni – CREȘTEREA CALITĂȚII VIEȚII ȘI A INCLUZIUNII SOCIALE ÎN VINȚU DE JOS” – COD SMIS 103385,  proiect cofinanțat din Programului Operaţional Capital Uman 2014 - 2020, axa prioritară 4.1, prioritatea de investiții 9.ii: Integrarea socio-economică a comunităților marginalizate, cum ar fi romii, apel de proiecte POCU/18/4/1/Reducerea numărului de comunității marginalizate în care există populație aparținând minorității roma aflate în risc de sărăcie și excluziune sociala, prin implementarea de masuri integrate , in parteneriat cu  Comuna Vințu de Jos, in calitatea de Partener 1, Asociația Europeană pentru o viață mai bună, in calitate de Partener 2 si Școala gimnazială „Iuliu Maniu” Vințu de Jos in  calitatea de Partener 3.   

Centru Comunitar Integrat CCI  Sibiseni,  reprezintă centrul de greutate al tuturor acțiunilor întreprinse prin acest proiect  desfasurate în folosul comunității Vințu de Jos și va fi organizat sub forma unui Centru in care se vor desfasura activități în scopul reducerii numărului de persoane aflate în risc de sărăcie și excluziune socială din comunitate.

Acesta este un element de INOVARE SOCIALĂ intracomunitară, prin integrarea  de măsuri concrete educaționale, de ocupare, antreprenoriale, sociale, medicale, juridice, de îmbunătățire a condițiilor de locuire și a consolidării atitudinilor de nediscriminare într-o formă concentrată pentru comunitate și accesibilă aflata în mijlocul comunității.

Lucrările de execuție  pentru renovarea cu extindere a Centru Comunitar Integrat CCI  Sibiseni  se vor desfășura pe o perioadă  de maximum 6 luni.

În toate etapele investiției, precum și în dotarea centrului se va ține cont de principiul dezvoltării durabile, prin utilizarea unor materiale ce contribuie la protejarea mediului, precum și în eliminarea poluării ce ar putea fi generate de echipamentele achiziționate.

Valoarea totală care va fi investită în cadrul Centrului Comunitar Integrat CCI  Sibiseni  este 1.014.226,79 lei, fără TVA, sursa de finanțare fiind asigurată integral prin Programului Operaţional Capital Uman 2014 - 2020, axa prioritară 4.1, prioritatea de investiții 9.ii: Integrarea socio-economică a comunităților marginalizate, cum ar fi romii, apel de proiecte POCU/18/4/1/Reducerea numărului de comunității marginalizate în care există populație aparținând minorității roma aflate în risc de sărăcie și excluziune socială, prin implementarea de măsuri integrate .

.

 

 

 

Read more...
Subscribe to this RSS feed