Items filtered by date: Friday, 05 July 2019 - Like - stiri Alba Iulia

Eveniment ”Reciclon” la Alba Iulia Proiecția documentarului ”Secrete de ciment” și o dezbatere despre deșeurile care riscă să îngroape planeta

Asociația Forum Apulum organizează vineri, 5 iulie 2019, în parteneriat cu RISE Project, evenimentul ”Reciclon”, dedicat conștientizării pericolului pe care îl reprezintă creșterea alarmantă a cantității de deșeuri care nu sunt reciclate. Începând cu ora 20.30, în zona din fața Muzeului Unirii din Alba Iulia, va fi proiectat documentarul ”Secrete de ciment” (36 min) prin care jurnaliștii OCCRP, care au călătorit pentru documentare în jurul Europei, arată cum industia de ciment din România evaluată la 750 de milioane de dolari, îsi desfășoară activitatea bazându-se pe gunoi, uneori adus ca și contrabandă din alte țări, cu puține măsuri pentru sănătate și siguranță. Proiecția va fi urmată de o dezbatere, împreună cu Romana Puiuleț, jurnalist RISE Project.

”A fi implicat civic nu înseamnă doar să știi legile sau să mergi la vot, ci înseamnă și să faci lucruri care să sporească calitatea vieții tale și a comunității. Poți evita produsele de unică folosință, să ai o sticlă pe care poți să o umpli oricând sau să nu mai arunci chiștoacele de la țigări pe jos. 300 de milioane de tone de plastic sunt produse anual. Mai avem 12 ani să salvăm planeta de a ajunge în punctul din care nu se mai poate repara, iar ca să facem asta trebuie să reducem, să reutilizăm și să reciclăm. În România doar 5% din deșeuri ajung să fie refolosite, clasând țara pe ultimul loc în Uniunea Europeană”, spun reprezentanții Forum Apulum. Evenimentul este realizat cu implicarea FAPT (Forum Apulum pentru Tineri) și cu sprijinul Caro Sound și al Primăriei Municipiului Alba Iulia.

Vă așteptăm la proiecția documentarului și la dezbatere!

 

 

 

Read more...

Wimbledon 2019 - Simona Halep vs. Victoria Azarenka

  • Published in Sport

Meciul dintre Simona Halep şi Victoria Azarenka va avea loc vineri, în turul 3 de la Wimbledon, de la ora 17:30. Meciul va fi transmis în România de Eurosport, scrie Mediafax.

Jucătoarea din Belarus născută în Scottsdale, SUA, s-a impus mult mai clar în turul secund decât Simona Halep, care a trecut de Mihaela Buzărnescu în trei seturi, scor 6-3, 4-6, 6-2. Azarenka nu a avut probleme în faţa lui Tomljanovic, pe care a învins-o cu 6-2, 6-0.

Azarenka şi-a făcut temele pentru Halep şi ştie că nu trebuie să o lase pe adversara sa să dicteze jocul: “Halep este constantă. Este foarte puternică, am avut câteva meciuri antrenante. Este o adversară dificilă şi a avut un joc consistent în ultimii doi ani. Ştie cum să joace în meciurile importante, are un Grand Slam în palmares, va fi captivant. Ultima dată când am jucat aici împotriva ei am avut ceva şanse în acel meci. Va fi o provocare bună pentru mine. Cheia va fi să îmi fac jocul, aceasta este cea mai bună abordare pentru mine, să îmi creez şanse şi să profit de ele, indiferent de adversară”, a spus Azarenka.

Când are loc meciul Simona Halep - Viktoria Azarenka!

Simona ştie cum să abordeze întâlnirea cu Viktoria Azarenka: "Va fi un mare challenge pentru mine, va fi o partidă foarte grea. Ea nu joacă foarte plat, dar e extrem de agresivă. Vreau să câştig, cum vreau să câştig orice partidă. Partea mentală va fi decisivă, dar e important să fiu tare pe picioare. Pentru că ea loveşte foarte tare. Trebuie să fiu agresivă. Dacă voi face un pas înapoi, nu am nicio şansă. Trebuie să mixez jocul şi să fiu agresivă", a declarat românca în conferinţa de presă de după victoria cu Mihaela Buzărnescu.

Simona Halep - Viktoria Azarenka, în turul 3 la Wimbledon!

La meciurile directe este egalitate în acest moment. Fiecare dintre cele două a câştigat de două ori. În primele două întâlniri directe, din 2012, de la Link şi Doha, s-a impus Azarenka, în timp ce ultimele două, de la US Open 2015 şi Wimbledon 2017, au fost câştigate de Halep.

 

 

 

 

Read more...
Subscribe to this RSS feed

Deprecated: preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /home4/albaiuli/public_html/libraries/joomla/filter/input.php on line 686