INCEPE IMPLEMENTAREA PROIECTELOR MARI DE INVESTITII PENTRU IMM

INCEPE IMPLEMENTAREA PROIECTELOR MARI DE INVESTITII PENTRU IMM

La sediul Agentiei pentru Dezvoltare Regionala Centru din Alba Iulia a avut loc marti, 11.03.2014, un seminar de informare pentru reprezentantii a 12 beneficiari privati care au contractat fonduri nerambursabile de peste 46 milioane lei, pentru investitii in Regiunea Centru. Dupa primirea contractelor de finantare nerambursabila de catre reprezentatii beneficiarilor, intalnirea a fost continuata de catre expertii ADR Centru cu prezentarea documentelor ce vor fi intocmite pe parcursul implementarii proiectelor, modalitatea de decontare a sumelor contractate, dar si ce alte oportunitati de finantare nerambursabile vor fi disponibile pentru firme pe viitor. 

Fondurile solicitate, la care se adauga si contributia beneficiarilor, vor fi investite in lucrari de constructii a unor noi hale de productie sau modernizarea celor vechi, in dotarea cu noi linii de productie ce vor imbunatatii performantele si capacitatea economica a intreprinderilor, se vor achizitiona echipamente moderne, precum si alte dotari necesare pentru crearea unui mediu de lucru sigur si performant. Fondurile nerambursabile solicitate sunt alocate din cadrul Axei Prioritare 1 a Programului Operational Sectorial Cresterea Competitivitatii Economice – Operatiunea  1.1.1 - A1 Investitii cuprinse intre 1.065.000 lei si 6.375.000 lei pentru IMM, apel 3. Investitiile vor fi realizate in urmatoarele domenii de activitate: constructii, lucrari de instalatii electrice, prelucrarea mangalului, activitati de tiparire, producerea reperelor metalice pentru industria auto si industria constructiilor, producerea si comercializarea articolelor tricotate, fabricarea produselor din material plastic, producerea pieselor auto, prelucrarea lemnului, lucrari de constructii a drumurilor si autostrazilor.

”Firmele din Regiunea Centru au asteptat destul de mult, respectiv din 2011, deblocarea acestor fonduri. Toti au salutat preluarea de catre ADR-uri a acestor linii de finantare. Deja pe parcursul anului 2013 s-a putut vedea ca am recuperat perioada in care au fost sistate operatiunile si am avansat foarte bine in contractarea si implementarea proiectelor. Prin finantarea si monitorizarea acestor proiecte, sprijinim firmele sa fie competitive si sa concureze pe piata interna si pietele internationale, sa creeze noi locuri de munca. Axa Prioritara 1 a POS CCE, in cadrul careia ADR Centru are rolul de Organism Intermediar, sustine si investitiile mari, pentru revigorarea mediului de afaceri si generarea de locuri de munca in beneficiul cetatenilor. Dupa semnarea tuturor contractelor de finantare, vom gestiona la nivel regional proiectele a circa 500 de beneficiari, in valoare totala cumulata de aproape 200 milioane euro, pentru toate operatiunile preluate din cadrul acestei axe prioritare”, a declarat domnul Simion Cretu, director general ADR Centru.

Dupa o scurta prezentare a stadiului procesului de contractare, cei prezenti la seminar vor primii informatii punctuale despre documentele ce trebuie prezentate la ADR Centru in termen de 90 de zile de la semnarea contractelor, conform prevederilor contractului de finantare. De asemenea va fi prezentat si Ordinul 1120 / 2013 privind aprobarea Procedurii simplificate aplicate de beneficiarii privaţi pentru atribuirea contractelor de furnizare, servicii sau lucrari. Se va pune un accent deosebit pe detalierea mecanismului cererilor de plata, dar si asupra prevederilor Manualului de identitate vizuala ce sunt aplicate de catre toti beneficiarii. La finalul seminarului, pentru cei ce doresc sa mai acceseze si alte fonduri nerambursabile, se vor prezenta directiile europene si nationale in ceea priveste finantarea firmelor din fonduri europene in perioada 2014-2020.

 

 

 

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

back to top

Deprecated: preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /home4/albaiuli/public_html/libraries/joomla/filter/input.php on line 686


Deprecated: preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /home4/albaiuli/public_html/libraries/joomla/filter/input.php on line 686