Error
  • JUser: :_load: Unable to load user with ID: 633

Dosare penale întocmite de poliţişti pentru comercializare de articole pirotehnice fără drept

Dosare penale întocmite de poliţişti pentru comercializare de articole pirotehnice fără drept

  În data de 17 decembrie, poliţişti din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Alba, în baza unui plan de acţiune privind comercializarea si utilizarea articolelor pirotehnice au efectuat activităţi de verificare a unor magazine specializate şi controale în pieţe şi alte locuri publice în urma cărora au identificat 258 de produse pirotehnice deţinute sau expuse spre vânzare fără drept şi fără a fi autorizaţi de către ITM Alba şi organele de poliţie conform Legii 126/1995. 
  Pentru încălcarea normelor legale poliţiştii au întocmit 4 dosare de cercetare penală sub aspectul comiterii infracţiunii prevăzute şi pedepsite de art. 37 alin. 3 din Legea nr. 126/1995  şi au luat măsura ridicării în vederea continuării cercetărilor a tuturor celor 258 de produse pirotehnice identificate.
  În urma cercetărilor s-a descoperit o societate comercială din municipiul Alba Iulia care avea expuse şi oferea spre vânzare 12 produse pirotehnice deşi societatea nu este autorizată pentru efectuarea de operaţiuni cu articole pirotehnice.
  De asemenea în piaţa agroalimentară din Cartierul Cetate, a fost identificat Gheorghe-Adrian I. de 35 de ani din municipiul Alba Iulia, care aveau asupra sa şi ofereau spre vânzare 180 articole pirotehnice deşi acesta nu era autorizat în acest sens de către ITM Alba şi organele de poliţie conform Legii 126/1995.
  Au mai fost identificat un minor din Zlatna care avea asupra sa 19 produse pirotehnice şi un tânăr de 18 ani din oraşul Abrud care avea asupra sa 47 de produse pirotehnice.
  Şi în perioada următoare poliţiştii vor continua acţiunile pentru identificarea persoanelor care încalcă prevederile legale şi deţin, comercializează sau folosesc produse pirotehnice fără a fi autorizaţi în acest scop.

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

back to top