Ministrul Corlatean participa la Forumul Anual SUERD de la Viena

Sursa imagine: cugetliber.ro Sursa imagine: cugetliber.ro

Ministrul Afacerilor Externe, Titus Corlatean, va participa joi, la Viena, alaturi de omologul austriac Sebastian Kurz, la deschiderea celei de-a treia editii a Forumului Anual al Strategiei UE pentru Regiunea Dunarii (SUERD), cel mai important eveniment anual al Strategiei, informeaza Agerpres, citand un comunicat MAE.

Manifestarea va avea loc la Primaria orasului Viena, fiind organizata de Comisia Europeana, Guvernul Austriei si Primaria orasului Viena. La lucrarile Forumului vor participa, alaturi de reprezentanti ai institutiilor europene (Comisie, Parlament, Comitetul Regiunilor), autoritatilor centrale, regionale si locale din cele 14 state participante la Strategie, membri ai comunitatii academice si de cercetare, ai sectorului de afaceri si structurilor asociative, potrivit unui comunicat de presa transmis AGERPRES de MAE.

De asemenea, evenimentul va avea o serie de invitati de marca, printre care Comisarul pentru Politica Regionala, Johannes Hahn, primarul si guvernatorul Vienei, Michael Häupl, ministrul federal austriac pentru educatie, Gabriele Heinisch-Hosek, precum si ministrul pentru afaceri europene si internationale din Baden Württemberg, Peter Friedrich, in calitate de gazda a viitoarei editii a Forumului Anual SUERD.

Desfasurat sub titlul 'We grow together — together we grow — Empowered for a prosperous and inclusive Danube Region', Forumul va avea ca tematica generala revizuirea sistemului de guvernanta a Strategiei Dunarii si cresterea competitivitatii in regiune, incluziunea sociala fiind privita ca o preconditie pentru asigurarea prosperitatii.

Formatul manifestarii mentine traditia instituita de Romania, prin Forumul SUERD de la Bucuresti din 2013 privind organizarea reuniunii informale a ministrilor de externe dunareni in marja Forumului. In acest context, in 2014, reuniunea ministrilor de externe va fi organizata in dupa-amiaza zilei de joi 26 iunie, dupa Sesiunea oficiala de deschidere.

Prin participarea ministrului afacerilor externe la Forumul Anual si reuniunea ministeriala organizata in marja acestuia se asigura reprezentarea Romaniei conform profilului de statut de co-initiator, alaturi de Austria, al Strategiei UE pentru regiunea Dunarii si se reafirma pozitia privilegiata pe care tandemul Romania-Austria o are in acest context, mai mentioneaza comunicatul MAE.

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

back to top

Deprecated: preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /home4/albaiuli/public_html/libraries/joomla/filter/input.php on line 686


Deprecated: preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /home4/albaiuli/public_html/libraries/joomla/filter/input.php on line 686