Items filtered by date: Monday, 09 February 2015 - Like - stiri Alba Iulia

Mihnea Costachi printre premiantii Campionatului International Open al Bulgariei

  • Published in Sport

Aventura șahistului Mihnea Costachi (CSU Alba Iulia) în Campionatul Internațional Open de seniori al Bulgariei desfășurat la Plovdiv s-a încheiat cu bine duminică la prânz, când juniorul albaiulian a fost printre premianții turneului dotat cu un fond de premiere de 10000 euro și la care au participat 286 de jucători din 14 țări.

După startul excelent cu 5 puncte din primele 6 partide, între care o victorie împotriva marelui maestru internațional Bosko Abramovic (Serbia) și o remiza împotriva favoritului principal al turneului, marele maestru internațional Vasil Spasov (Bulgaria), Mihnea a trebuit să se recunoască învins pentru prima și ultima dată în acest turneu împotriva marelui maestru internațional Dusan Popovic (Serbia), favoritul numărul 9 al turneului. A fost o partidă maraton de 93 de mutări (!), care a durat peste 4 ore și în care juniorul albaiulian în vârstă de 15 ani a reușit să mențină echilibru până spre final, când experiența net superioară a adversarului său, component al lotului național de seniori al Serbiei, și-a spus cuvântul, acesta speculând o greșeală făcută de Mihnea pe finalul partidei.

Din fericire elevul Colegiului Național “Horea, Cloșca și Crișan” din Alba Iulia și-a revenit rapid după acest moment mai puțin plăcut, câștigând următoarea partidă împotriva bulgarului Vladimir Petrov și remizând în ultima rundă cu maestrul internațional Veselin Pantev (Bulgaria). Cu 6,5 puncte din 9 partide, Mihnea Costachi s-a clasat pe locul 19 din cei 286 de participanți, un loc mai mult decât onorant ținând cont că la start s-au aflat 16 mari maeștri internaționali și alți 42 de deținători ai titlurilor de maestru internațional și maestru FIDE. Juniorul albaiulian a primit din partea organizatorilor premiul special pentru cel mai bine clasat junior sub 18 ani din turneu în valoare de 150 euro.

“A fost un turneu foarte reușit pentru mine, în care am câștigat 20 de puncte ELO, dar mai ales am realizat că pot juca de la egal la egal cu jucători profesioniști de mare valoare. Am fost foarte fericit după prima mea victorie împotriva unui mare maestru internațional, dar și destul de trist după ratarea din finalul partidei cu marele maestru internațional Dusan Popovic. Sper să-mi îmbunătățesc tot mai mult jocul în acest an când voi participa la multe turnee puternice. Mulțumesc firmei IPEC SA și domnului Cosmin Covaciu pentru susținerea pe care mi-o acordă, tuturor celor care au fost alături de mine pe durata turneului, precum și celor care m-au susținut pe Facebook prin mesaje de încurajare și numeroase “like”-uri. :-) ”  (Mihnea Costachi).

Read more...
Subscribe to this RSS feed

Deprecated: preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /home4/albaiuli/public_html/libraries/joomla/filter/input.php on line 686