Items filtered by date: Friday, 20 November 2020 - Like - stiri Alba Iulia

Sediul Guvernului va fi iluminat în albastru

Ziua Internațională a Drepturilor Copilului va fi marcată de Guvern prin luminarea Palatului Victoria în albastru, culoare simbol a acestei zile.

20 noiembrie a devenit Ziua Internațională a Drepturilor Copiilor după semnarea Convenției ONU, în 1989, ratificată de România un an mai târziu, document care a stat la baza elaborării legislației privind protecția și promovarea drepturilor copilului.

Mesajul premierului Orban

”Copiii au dreptul să fie respectați, să le fie protejată sănătatea, demnitatea, să fie feriți de discriminare și marginalizare. Acum, în contextul crizei sanitare, este nevoie să fim mai atenți la nevoile lor, să-i ascultăm și să-i ocrotim mai mult, să le fim deopotrivă părinți și prieteni. În egală măsură, copiii au dreptul la educație, iar Guvernul este preocupat să găsească soluții pentru ca toți copiii României să aibă acces neîngrădit la învățământ, chiar și în condițiile restrictive ale pandemiei. Am convingerea că puterea lor nemărginită de adaptare la nou, curiozitatea și ingeniozitatea caracteristice vârstei, sunt atuuri care îi vor ajuta să compenseze pierderile pe care le aduce procesul de învățare la distanță, și nu față în față dascăl-elev. Educația trebuie să rămână piatra de temelie în formarea fiecărei generații, indiferent de încercările istoriei, iar decidenții au responsabilitatea să ia măsuri pentru a atinge această țintă”, consideră premierul Ludovic Orban.

Prim-ministrul apreciază implicarea societății civile și colaborarea Guvernului cu UNICEF România în ceea ce privește promovarea drepturilor copiilor și transmite tuturor copiilor multă sănătate și succes în toate proiectele pe care și le propun!

Simona Cernica 

magnanews.ro

 

 

 

Read more...

Primul pacient COVID-19 din România transferat în străinătate

Un bărbat diagnosticat cu COVID-19, internat la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă (SCJU) din Sibiu, a fost transferat în străinătate, în stare gravă, la solicitarea familiei, fiind primul caz de acest fel din acest spital, a precizat, pentru Agerpres, directorul medical al spitalului, medicul Florin Grosu.

„Am avut o solicitare de transfer în străinătate. (Pacientul n.r.) a fost transferat în condiţii de siguranţă, asigurat medical, la solicitarea familiei”, a explicat Florin Grosu.

Ulterior, spitalul sibian a explicat că transferul a fost cerut deoarece pacientul avea nevoie de aparatul ECMO, numit popular „plămân artificial”.

„În urma apariţiei în mass-media a unei ştiri privind transferul unui pacient al SCJU Sibiu în străinătate, facem următoarele precizări: în data de 17 octombrie, la solicitarea familiei, un pacient în vârstă de 67 de ani, de sex masculin, a fost transferat în Germania, respectându-se toate protocoalele de transfer intra-spitalicesc.

Pacientul era în stare gravă, a fost preluat de o echipă medicală şi asistat în timpul transferului cu aparat ECMO”, se precizează în comunicatul SCJU Sibiu.

La SCJU sunt trataţi cei mai mulţi pacienţi cu COVID-19 din judeţul Sibiu.

Florin Budescu

magnanews.ro

 

 

 

Read more...

O treime dintre companii arată că productivitatea angajaţilor a crescut de la implementarea muncii de acasă

Productivitatea angajaţilor a crescut de la implementarea muncii de acasă, arată circa 30% dintre companiile respondente ale Raportului HR Barometru, realizat de PwC România în luna octombrie, în timp ce 44% spun că a rămas constantă.

Dintre respondenţii care au menţionat creşterea productivităţii, 76% spun că principalul factor care contribuie la această evoluţie este majorarea timpului alocat muncii datorită lucrului de la distanţă, se precizează într-un comunicat PwC remis vineri AGERPRES

Pandemia ne-a arătat că lucrul de la distanţă la scară mare este realizabil şi îngrijorările cu privire la productivitate s-au diminuat pe măsură ce companiile au rezolvat problemele legate de implementarea tehnologiilor necesare. Ultimele luni au fost un test de rezistenţă şi un experiment pentru companii şi angajaţi pe care vedem că până acum le-au trecut cu bine. Prin urmare, este de aşteptat ca munca de la distanţă să fie aplicată de tot mai multe organizaţii pe termen lung. Acest fapt se observă din rezultatele sondajului având în vedere că mai mult de jumătate dintre respondenţi au introdus deja munca la distanţă pe durată nedeterminată„, a declarat Ionuţ Simion, country managing partner PwC România.

Doar 7% dintre respondenţi au menţionat o scădere a productivităţii iar dintre aceştia, cei mai mulţi consideră că principalele cauze sunt adaptarea limitată a modului de lucru la „noua normalitate”, starea de spirit negativă şi lipsa instrumentelor de muncă la distanţă.

Totodată, trei sferturi dintre companiile respondente cred că implicarea angajaţilor a rămas constantă, însă tot mai multe organizaţii sunt îngrijorate de evoluţia stării de spirit a acestora pe măsură ce situaţia sanitară evoluează negativ, iar izolarea aferentă continuă pe o perioadă mai lungă.

Starea de bine a angajaţilor (well-being) este esenţială pentru productivitate şi, cum mulţi oameni se luptă în această perioadă cu teama şi anxietatea, este important ca organizaţiile să investească din ce în ce mai mult în resurse şi beneficii care să-i ajute să creeze un echilibru pentru sănătatea lor„, spune Oana Munteanu, senior manager People & Organisation, PwC România, citată de Agerpres.

La nivelul pieţei, 20% dintre companii au implementat munca la distanţă pentru toţi angajaţii, iar 80% au implementat munca la distanţă doar pentru anumite categorii de angajaţi. Nu există nicio companie în eşantionul de participanţi care să nu fi implementat munca de la distanţă. Aproape jumătate (49%) dintre angajatori au implementat munca la distanţă obligatoriu, în ture de una sau două săptămâni, 29% pe bază de opţiune individuală, iar 22% alte opţiuni (permanent sau munca la distanţă în ture de 2-3 zile / săptămână).

Potrivit Barometrului PwC, două treimi dintre companiile respondente consideră că au accelerat digitalizarea realizând în avans obiectivele planificate pentru tot anul sau unele proiecte neprevăzute. Un procent similar (68%) arată că nevoia de digitalizare s-a resimţit cel mai mult în departamentul de Resurse Umane, urmat de cel financiar, arată 63% dintre respondenţi, IT (56%), operaţiuni (54%) şi vânzări (46%). Optimizarea proceselor interne reprezintă prima prioritate pentru 80% dintre companiile participante.

În ceea ce priveşte pregătirea angajaţilor, 38% dintre companii spun că angajaţii deţin un nivel ridicat al competenţei digitale, 36% un nivel mediu şi 26% scăzut.

Studiul PwC România HR Barometru a fost derulat în perioada 17-22 octombrie 2020 pe baza informaţiilor furnizate de 41 de companii, din sectoarele: energie, retail/FMCG, farmaceutic, IT&C, servicii financiare, industrie. 17% dintre companiile respondente au peste 3.000 angajaţi, 25% între 1.001 – 3.000 angajaţi, 17% între 501 – 1.000 angajaţi, 34% între 101 – 500 angajaţi şi 7% sub 100 angajaţi.

PwC este o reţea de firme prezentă în 155 de ţări cu mai mult de 284.000 de profesionişti ce oferă servicii în domeniul auditului, consultanţei fiscale şi consultanţei pentru afaceri.

 

 

 

 

Read more...

România va avea sisteme de rachete HIMARS. Vom fi primul stat NATO

Ambasadorul SUA la București, Adrian Zuckerman, a apreciat, la Baza Aeriană 57 de la Mihail Kogălniceanu, determinarea României de a-și consolida capacitatea de apărare, prin achiziționarea tehnicii moderne, pentru îndeplinirea obligațiilor asumate față de aliați și pentru asigurarea suveranității naționale și securității, pe flancul de est al NATO.

”În doar câteva luni, România va recepționa propriile sisteme de apărare cu rachete HIMARS și va deveni primul stat aliat din NATO care își va desfășura în teritoriu aceste echipamente testate în teatrele de operațiuni și garantate de succesele avute în acțiunile purtate.

Astfel, prin încorporarea sistemului HIMARS în strategia de apărare, România își va consolida poziția de garant al securității Europei, pe frontiera de est și în bazinul Marii Negre”, a declarat ambasadorul american.

Adrian Zuckerman a menționat și faptul că noua achiziție a sistemelor defensive antiaeriene HIMARS completeză programele de înzestrare și modernizare ale Armatei României, contribuind totodată și la relansarea industriei naționale de apărare.

”Sistemul HINMAR este un element adecvat în strategia de modernizarea structurilor de apărare, alături de planurile de înzestrare pentru forțele terestre, aeriene și navale, precum achiziția avioanelor F16, de rachetele Patriot, a capacităților de apărare antisubmarin, sau de colaborarea cu personalul militar american.

SUA recunosc rolul României, ca aliat de bază în zona Mării Negre și pe flancul de est al Europei, și faptul că va continua să-și dezvolte capacitatea de apărare, în ritm susținut, a teritoriului național și a regiunii Mării Negre.

Așa după cum se știe, țările noastre au semnat recent un plan pe 10 ani pentru colaborare, pe baza căruia va continua să fie asigurat necesarul resurselor militare și al pregătirii pentru apărare.

Azi suntem de asemenea martorii renașterii sectorului de apărare al industriei și economiei românești, pentru că o Românie puternică înseamnă o Europa puternică”, a mai afirmat ambasadorul Zuckerman.

 Anca Apostol

magnanews.ro

 

 

 

Read more...
Subscribe to this RSS feed

Deprecated: preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /home4/albaiuli/public_html/libraries/joomla/filter/input.php on line 686