Items filtered by date: Friday, 23 October 2015 - Like - stiri Alba Iulia

„TURN THE WORLD BLUE”

În data de 24 octombrie 2015 se aniversează 70 de ani de la înfiinţarea Organizaţiei Naţiunilor Unite, iar în 14 decembrie 2015, 60 de ani de la primirea României în rândul statelor lumii membre ale organizaţiei mondiale.

La un deceniu de la înfiinţarea ONU în cadrul Consiliului de Securitate al Organizaţiei s-a realizat un acord, prin care s-a recomandat admiterea în bloc a unui număr de 16 ţări, printre care şi România. Astfel, la 14 decembrie 1955, Adunarea Generală a ONU a decis, prin Rezoluţia nr. 995 (X), primirea României, alături de alte 15 state, în organizaţia mondială.

În contextul sărbătoririi pe data de 24 octombrie a 70 de ani de existenţă a Organizaţiei Naţiunilor Unite, Guvernul României a decis participarea ţării noastre la campania „Turn the World Blue”. În cadrul campaniei, monumente sau clădiri oficiale din întreaga lume vor fi iluminate în culoare albastră, pentru a celebra cele şapte decenii de la adoptarea Cartei Naţiunilor Unite, alături de realizările organizaţiei în promovarea păcii şi securităţii globale.

Cu ocazia festivităţilor, Asociația Pakiv România, membră cu statut special al ECOSOC/ONU, doreşte să sublinieze încă o dată ataşamentul său faţă de obiectivele Cartei ONU şi încrederea în necesitatea construirii unui viitor comun, bazat pe toleranţă, solidaritate și egalitate de șanse.

https://www.youtube.com/watch?v=U3cGnbCEb-w

Read more...
Subscribe to this RSS feed

Deprecated: preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /home4/albaiuli/public_html/libraries/joomla/filter/input.php on line 686