Items filtered by date: Friday, 02 October 2020 - Like - stiri Alba Iulia

Donald și Melania Trump, testați pozitiv cu coronavirus

Donald Trump a anunțat, pe contul său de Twitter, că a fost testat pozitiv cu coronavirus, soția sa Melania fiind și ea infectată cu Sars-Cov-2. ”Vom începe carantina și procesul de recuperare imediat. Vom trece prin asta împreună”, a scris președintele american pe rețeaua de socializare, scrie Hotnews.ro.

Casa Albă a anulat deja toate întâlnirile de vineri ale președintelui, singurul eveniment rămas în programul oficial fiind ”o conferință telefonică privind ajutoarele Covid-19 pentru vârstnicii vulnerabili”.

Anunțul privind infectarea cu coronavirus vin după ce liderul de la Casa Albă (74 de ani) și soția sa (50 de ani) intraseră deja în carantină, așteptând rezultatele testelor pentru Covid-19 după ce o colaboratoare apropiată a lui Trump, Hope Hicks, se îmbolnăvise de Covid-19.

Hope Hicks se afla la bordul Air Force One împreună cu preşedintele american când acesta a zburat marţi la Cleveland, în statul Ohio, pentru a participa la dezbaterea electorală cu Joe Biden. De asemenea, ea a mers cu el miercuri în Minnesota pentru un miting de campanie.

Carantina de două săptămâni a lui Trump începe cu o lună înainte de alegerile prezidențiale ce vor avea loc pe 3 noiembrie, afectând desfășurarea campaniei electorale a candidatului republican.

De asemenea, funcționarea guvernului american ar putea fi afectată dacă vor apărea noi cazuri în cercul de apropiați al președintelui Trump și în rândul înalților oficiali guvernamentali.

Ce spune medicul personal al președintelui SUA, Sean Conley:

”Președintele și Prima Doamnă sunt amândoi bine la acest moment, și intenționează să rămână în reședința din Casa Albă în timpul recuperării.

Eu și echipa medicală de la Casa Albă vom menține o supraveghere vigilentă și apreciem sprijinul acordat de unele dintre cele mai bune instituții și cadre medicale din țară.

Vă asigurăm că ne așteptăm ca președintele să continue să-și desfășoare activitatea fără întreruperi în timpul recuperării.”

Mesajul Melaniei Trump:

”Așa cum prea mulți americani au procedat anul acesta, eu și președintele suntem în carantină acasă, după ce am fost testați pozitiv pentru Covid-19. Ne simțim bine și am amânat toate evenimentele programate în perioada următoare. Vă rugăm să vă protejați, vom trece cu toții cu bine prin asta”.

Hotnews.ro

 

 

 

 

Read more...
Subscribe to this RSS feed

Deprecated: preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /home4/albaiuli/public_html/libraries/joomla/filter/input.php on line 686