Logo
Print this page

Avertismentul dat de medici. Greșeala pe care o facem toți ne poate îmbolnăvi grav

magnanews.ro magnanews.ro

Mulți dintre români aleg să păstreze ouăle pe ușa frigiderului, fără să știe că acest obicei poate reprezenta un risc pentru sănătate.

Știm despre ouă că sunt un aliment bogat în vitamine și proteine, lucru ce le face extrem de benefice pentru organismul uman.

Totuși, pe cât sunt de sănătoase, pe atât de periculos este să le consumăm dacă acestea au expirat sau s-au stricat, din cauză că nu au fost păstrate în condiții necorespunzătoare. Una dintre greșelile frecvente făcute de români este păstrarea ouălor pe ușa de la frigider.

Ouăle au un termen de valabilitate mic comparativ cu alte alimente, dar acesta se poate modifica în funcție de condițiile de păstrare.

Cel mai important aspect este data de expirare, adică data de la care producătorul nu mai garantează pentru prospețimea ouălor. În general medicii recomandă să consumăm un ou în cel mult trei săptămâni, fie că este de țară sau luat din comerț.

Ouăle se păstrează în frigider, iar cea mai indicată temperatură de păstrare este de sub 20 de grade Celsius. Doar așa oul va rămâne proaspăt și sănătos pentru organismul uman.

Ouăle nu trebuie păstrate pe ușa frigiderului

Mai mult decât atât, specialiștii recomandă să spălăm coaja ouălor atunci când urmează să le folosim, fiindcă la suprafață pot exista bacterii periculoase pentru sănătate.

În plus, specialiștii alimentație publică recomandă ca ouăle să nu fie ținute pe ușa frigiderului, ci să fie depozitate în compartimentul cel mai rece.

 

magnanews.ro

 

 

 

Last modified onSunday, 22 November 2020 14:04

Latest from Redactia Stiri Albaiulianul

© Albaiulianul. All rights reserved.