Items filtered by date: Thursday, 26 May 2016 - Like - stiri Alba Iulia

Vreau sa fiu Stewardesa ajunge la Cluj Napoca in iunie!

În prima săptămână din iunie, echipa Vreau să fiu Stewardesă va fi la Cluj Napoca, unde organizează o întâlnire specială cu cititorii și, separat, un curs intensiv de 2 zile. Cititorii Vreau să fiu Stewardesă vor avea ocazia să cunoască întreaga echipă Vreau să fiu Stewardesă și să afle direct de la sursă informații utile despre jobul de stewardesă și despre ce înseamnă viața printre nori.

2 iunie - întâlnire specială cu cititorii Vreau să fiu Stewardesă

Întalnirea va dura aproximativ 3 ore, intrarea este liberă și dacă vrei să participi trebuie doar să completezi formularul de înscriere. În 48 de ore vei primi pe e-mail confirmarea participării la eveniment. La această întâlnire vei avea ocazia să discuți pe larg cu membri echipei Vreau să fiu Stewardesă, să afli detalii despre cum poți obține un job în domeniu și care sunt pașii pe care trebuie să îi urmezi. Formularul de înscriere este disponibil la această pagină: http://vreausafiustewardesa.ro/vreau-sa-fiu-stewardesa-la-cluj-napoca/

Evenimentul va avea loc la Capitolina City Chic Hotel (str. Victor Babeș, nr. 35) începând cu ora 18.00

*intrare liberă – în baza completării formularului de înscriere

**locuri limitate ( se ocupă în ordinea înscrierii în formular)

***dress code: flight attendant style

4-5 iunie: Curs pregătitor Vreau să fiu Stewardesă la Cluj Napoca

Pe lângă întâlnirea cu cititorii, echipa Vreau să fiu Stewardesă organizează și un curs intensiv de 2 zile la Cluj Napoca, în perioada 4-5 iunie. Va fi un curs concentrat, cu o durată de 8-10 ore/zi, în care specialiștii Vreau să fiu Stewardesă vor pregăti viitori însoțitori de bord să treacă cu succes de interviurile organizat de marile companii aeriene.

Ce vei învăța la Cursul Vreau să fiu Stewardesă

    •       Simulezi, punctual, probele de interviurile cu mari companii aeriene

    •       Înveți cum trebuie să rezolvi sarcinile date de recrutorii

    •       Înveți cum să te prezinți, cum să te îmbraci și ce va trebui să (nu) spui la interviu

    •       Simulezi și exersezi testul scris de limba engleză de la interviu

    •       Exersezi interviul final

    •       Exersezi prezentarea personală și tehnici de public speaking

    •       Afli o serie de informații utile despre aviație și cariera de însoțitor de bord

    •       Înveți vocabular specific de aviație

    •       Vei avea CV-ul corectat, astfel încât să fie perfect realizat pentru interviu

    •       Bonus: 2 cărți cadou în format .pdf despre interviurile din aviație

În cadrul pregătirii, cursanții vor exersa fiecare probă de la interviu, vor învăța cum trebuie să reacționeze în fața recrutorilor, care este ținuta potrivită și cum se construiește un CV perfect. Mai mult, cursanții vor avea ocazia să afle informații despre companie, beneficiile oferite, regulile pe care trebuie să le respecte angajații și cum este să trăiești într-o țară musulmană.

“Am conceput acest curs pentru a veni în sprijinul celor care participă la un interviu cu o companie aeriană. De obicei, în România concurența pentru un job de însoțitor de bord este foare mare: aplică peste 500 de candidați, din care sunt selectați la final 15-20 maxim . Doar cei mai bine pregătiți ajung în finală. Aici intervenim noi: oferim pregătirea necesară, îi trecem pe cursanți prin fiecare probă de la interviu, ne ocupam de CV-urile lor și oferim feedback individual, astfel încât fiecare să își cunoască punctele forte și cele slabe", a declarat Anca Dumitrescu, co-fondator Vreau să fiu Stewardesă.

Despre Vreau să fiu Stewardesă

Vreau să fiu Stewardesă este prima platformă online din România dedicată viitorilor însoțitori de bord. Proiectul a fost lansat în septembrie 2013, iar de la lansare și până în prezent a devenit prima sursă de informare pentru cei care își doresc o carieră în aviație. Site-ul cuprinde peste 500 de

articole utile și este vizitat lunar de peste 100.000 de cititori. 

Proiectul are și o componentă offline importantă, prin cursurile și evenimentele de specialitate pe care le organizează. Până în prezent, Vreau să fiu Stewardesă a pregătit peste 1000 de viitori însoțitori de bord, în cadrul cursurilor organizate, iar peste 80% dintre cursanții care au participat la un interviu lucrează astăzi pentru companii aeriene de renume.

 În 2014 și 2015, platforma Vreau să fiu Stewardesă este recompensată cu premiul pentru proiectul special al anului, în cadrul galei "Digital Divas".

www.vreausafiustewardesa.ro

Facebook

 

 

 

Read more...

ATENTIE la escroci!

În ultimele zile, Poliţia Municipiului Alba Iulia a fost sesizată cu privire la două fapte de înşelăciune, comise prin folosirea ilegală a  datelor personale. Infractorii au profitat de naivitatea unor concetăţeni şi au încheiat, în numele lor, contracte de telefonie. Poliţiştii fac cercetări pentru identificarea autorilor şi recomandă cetăţenilor să fie precauţi atunci când li se cer datelor personale şi semnarea diverselor documente.

La data de 23.05.2016, Poliţia Municipiului Alba Iulia a fost sesizată de către un tânăr din Alba Iulia cu privire la faptul că, la data de 11 aprilie a.c., în timp ce se afla într-o staţie de autobuz, a fost abordat de un bărbat care i-a cerut ajutorul, pentru a obţine un telefon mobil de la un magazin specializat.

Tânărul s-a deplasat cu necunoscutul la magazin unde a semnat mai multe documente, fără să verifice ce semnează.

În schimbul „serviciului” său, necunoscutul i-a oferit suma de 80 de lei.

În data de 23 mai, reclamantul a primit, de la operatorul de telefonie mobilă, o factură din care rezultă că datorează suma de 4.117 lei.

Un caz asemănător  a fost semnalat la data de 25.05.2016, de către un bărbat de 66 de ani, din Alba Iulia.

Acesta a reclamat că, în cursul lunii aprilie a fost sunat de către un individ care s-a dat drept reprezentant al operatorului de telefonie şi i-a cerut datele personale.

Victima a comunicat datele, iar după  o perioadă a primit o factură din care rezultă că are de plătit 2.250 lei, reprezentând contravaloarea serviciilor de telefonie şi televiziune precum şi ratele pentru două telefoane mobile.

În ambele cazuri, poliţia face cercetări, pentru identificarea autorilor faptelor de înşelăciune şi recuperarea prejudiciilor.

Pentru a nu deveni victime ale infracțiunilor de înşelăciune, Inspectoratul de Poliţie Judeţean Alba recomandă:

-         nu oferiţi niciun fel de date cu caracter personal prin intermediul convorbirilor telefonice, indiferent de calitatea invocată de interlocutor;

-         verificaţi întotdeauna, înainte de a da o sumă de bani sau de a semna un contract;

-         nu trimiteţi date personale sau copii după cartea de identitate, cărţi credit/debit prin e-mail/fax;

-         Dacă aţi identificat un escroc sau aţi devenit victima lui, sesizaţi imediat poliţia!

 

 

 

Read more...

Fondurile pentru infrastructura de acces agricola au fost epuizate in sase minute

Fondurile pentru infrastructura de acces agricolă s-au epuizat în șase minute de la deschiderea sesiunii, respectiv miercuri la ora 9,00, în acest interval fiind depuse 25 de proiecte în valoare de 24,44 milioane de euro, a anunțat Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale (AFIR), potrivit Agerpres.

Potrivit AFIR, cele mai multe proiecte au fost depuse în județele Bistrița Năsăud, Cluj, Dolj, Satu Mare și Timiș.

Pentru sesiunea 25 mai — 31 octombrie 2016, submăsura 4.3 A — Investiții pentru dezvoltarea, modernizarea sau adaptarea infrastructurii agricole și silvice, beneficia de o alocare de 20 milioane de euro.

'Suntem bucuroși de acest aflux de cereri pentru infrastructura rurală și este o dovadă că Programul a început să se deruleze la capacitate maximă. Nevoia de finanțare în mediul rural este uriașă și orice alocare pe care autoritățile ar face-o este insuficientă, dar fiecare ban care ajunge în satul românesc este important', a declarat Eugen Popescu, directorul general al AFIR.

Sprijinul nerambursabil pentru această măsură va fi de 100% din totalul cheltuielilor eligibile și nu va depăși un milion de euro pentru fiecare proiect în cazul drumurilor agricole de acces.

Scopul investițiilor sprijinite în cadrul submăsurii 4.3 A este de îmbunătățire a performanței economice a tuturor fermelor și de facilitare a restructurării și modernizării acestora, în special în vederea creșterii participării și orientării către piață, dar și a diversificării agricole.

De asemenea, AFIR a anunțat că și alocările financiare pentru Submăsura 7.2 — Investiții în crearea și modernizarea infrastructurii de bază la scară mică, componentele de infrastructură rutieră din zona montană și non-montană, aferentă sesiunii anuale 2016, au fost epuizate.

Astfel, de la deschiderea sesiunii din data de 25 mai 2016, ora 9,00, au fost depuse 46 de proiecte în valoare de 45 milioane de euro pentru infrastructura rutieră din zona montană și 107 proiecte, cu valoarea de 105,8 milioane de euro în celelalte zone. Cele mai multe proiecte au fost depuse în județele Cluj, Bistrița Năsăud și Neamț, pentru zona montană, și în Cluj, Timiș și Bacău pentru restul teritoriului.

Submăsura 7.2 are, pentru sesiunea din 2016, o alocare de 360 milioane de euro.

Valoarea sprijinului nerambursabil acordat pentru această măsură este de 100% din totalul cheltuielilor eligibile pentru proiectele aplicate de autoritățile publice locale și ONG-uri care sunt negeneratoare de venit. Beneficiarii submăsurii pot obține până la 4 milioane euro pentru proiectele depuse de asociațiile de dezvoltare intercomunitare.

Scopul investițiilor sprijinite de această măsură este de creare și modernizare a infrastructurii rutiere locale și a sistemelor de alimentare cu apă sau apă uzată, care constituie elemente de bază pentru comunitatea rurală. Totodată, beneficiarii submăsurii vor contribui la crearea și modernizarea infrastructurii educaționale ante și preșcolară și a infrastructurii de învățământ secundar superior, cu profil resurse naturale și protecția mediului, dar și a școlilor profesionale în domeniul agricol.

Începând cu 25 mai 2016 au fost deschise sesiunile anuale de depunere pentru Submăsurile 4.3.A — Investiții pentru dezvoltarea, modernizarea sau adaptarea infrastructurii agricole și silvice — Infrastructura de acces agricolă, 7.2 — Investiții în crearea și modernizarea infrastructurii de bază la scară mică, 7.6 — Investiții asociate cu protejarea patrimoniului cultural.

Sumele totale disponibile pentru anul 2016 pentru aceste măsuri depășesc 453 de milioane de euro.

Termenul maxim pentru depunere, în cazul în care fondurile nu se epuizează între timp, este 31 octombrie 2016, ora 16,00.

corectnews.com

 

 

 

Read more...
Subscribe to this RSS feed

Deprecated: preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /home4/albaiuli/public_html/libraries/joomla/filter/input.php on line 686