Items filtered by date: Wednesday, 25 May 2016 - Like - stiri Alba Iulia

Eliberati MAMA! Nu o extradati pe Ana-Maria Nedelcu!

SĂ ÎNCERCĂM SĂ O AJUTĂM PE ACEASTĂ MAMĂ, ANA-MARIA NEDELCU!!! Dacă aţi fost impresionaţi şi revoltaţi de informaţiile primite despre situaţia doamnei Ana-Maria Nedelcu, mama care a fugit cu copilul ei din Canada pentru a-l apăra de abuzurile tatălui său, dar care a fost arestată provizoriu şi urmează să fie extrădată în Canada, unde riscă să fie condamnată la  10 ani de închisoare şi DACĂ DORIŢI CA ABUZURILE ÎMPOTRIVA CETĂŢENILOR ROMÂNI SĂ FIE OPRITE, VĂ ROG SĂ VĂ ALĂTURAŢI ACESTUI DEMERS ŞI SĂ SEMNAŢI ACEASTĂ PETIŢIE ONLINE, apoi să confirmaţi semnătura din e-mailul cu care v-aţi înregistrat aici:

http://www.petitieonline.com/eliberati_mama_nu_o_extradati_pe_ana-maria_nedelcu

 

 

 

Read more...

Cioloș, intalnire cu reprezentati SUA pentru consolidarea parteneriatului economic

Premierul Dacian Ciolos a avut, pe parcursul vizitei în SUA, mai multe întâlniri cu reprezentanții administrației americane implicați în susținerea și dezvoltarea colaborării economice.

"Scopul întâlnirilor noastre cu reprezentanții administrației SUA este de a construi, pe lângă parteneriatul de securitate, și un  parteneriat economic bazat pe o cooperare mai strânsă. Economia românească oferă o serie de oportunități investitorilor americani în domenii ca industria auto, IT, agricultură sau sectorul energetic și SUA pot fi un partener mult mai implicat și activ pe piața locală, cum și companiile românești pot fi mai prezente pe piața americană", a declarat premierul Cioloș.

În prima întâlnire cu secretarul pentru agricultură, Tom Vilsack, premierul român, împreună cu ministrul Agriculturii, Achim Irimescu, au prezentat oportunitățile sectorului din România și posibilitățile de colaborare cu partea americană. România a reinstaurat toate condiționalitățile de siguranță alimentară astfel încât să poată reîncepe exportul de carne de porc și alte produse alimentare pe piața americană. Alte discuții au vizat efectele pe care Parteneriatul Transatlantic pentru Comerț și Investiții le-ar genera în plan bilateral.

În întâlnirea cu secretarul pentru Comerț, Penny Pritzker, premierul Dacian Cioloș și ceilalți membri ai delegației au subliniat și argumentat în legătură cu momentul favorabil prin care trece economia românească, cu una din cele mai mari rate de creștere economică din regiune. Una din discuțiile cheie a vizat cooperarea instituțională între autoritățile reprezentative din cele două țări, pentru dezvoltarea și consolidarea unor modele de bună practică în domeniul IMM. Partea americană și-a arătat toată disponibilitatea de a încuraja companiile americane să-și intensifice schimburile comerciale și investițiile în contextul în care țara noastră oferă condițiile de stabilitate și predictibilitate legislativă pentru mediu de afaceri. De asemenea, se vor identifica în perioada următoare noi modalități de încurajare a capacităților de export a companiilor românești.

Cea de-a treia întâlnire cu reprezentanți ai administrației americane a presupus un dialog constructiv cu secretarul pentru Energie, Ernest Moniz. Premierul Dacian Cioloș, împreună cu ministrul Energiei, Victor Grigorescu au prezentat structura sectorului energetic românesc, bazat pe un mix de resurse și strategia de a atrage noi tehnologii pentru explotarea acestora. În acest sens, se dorește colaborarea institutelor românești de specialitate cu parteneri americani, astfel încât soluțiile moderne atât de eficiență energetică, dar și de protecția mediului să poată fi aplicate pentru exploatarea corectă a resurselor existente. De asemenea, s-a subliniat interesul pe care companiile americane îl au în zona energiei și strategia prin care România poate ajunge un adevărat centru de resurse energetice în regiune.

În cursul vizitei în SUA delegația română condusă de premierul Dacian Cioloș s-a întâlnit la un dejun de lucru cu reprezentanții mai multor companii și asociații de afaceri prezente sau interesate de invesții în România: Amerocap, Amgen, Coca Cola Company, ExxonMobil, Honeywell, Lockheed Martin, Medtronic, Parsons, Pifzer, Textron, Oracle, Cargill, Dow Chemical.

 

 

 

Read more...

De ce apar cearcanele si cum putem scapa de ele?

 Cearcănele pot fi puse pe seama oboselii, dar pot trăda şi o suferinţă a organismului. Dermatologul Viviana Iordache spune ce boli pot ascunde şi care este tratamentul la care putem apela, scrie Csid.ro.

"Cearcănele sunt o problemă cosmetică importantă, pentru că ne pot afecta la orice vârstă şi ne dau un aspect obosit, uneori chiar trist. Din experienţa mea există mai multe tipuri de "cearcăne", unele chiar greşit considerate aşa, iar apariţia lor are cauze şi tratamente diferite”, spune dermatologul Viviana Iordache.

1. Cercăne de conformaţie sau genetice.

“O parte dintre noi ne naştem cu o orbită mai mare şi cu un muşchi orbicular subţire. Dacă şi pielea din jurul ochilor este subţire sau foarte albă, acest tip de cearcăne se vede devreme, uneori din copilărie. Aspectul de oboseală creşte odată cu vârsta, pentru că se resoarbe din grăsime, iar muşchii orbiculari şi pielea se lasă”, precizeză Viviana Iordache.

2. Cearcănele de culoare.

“Culoarea uşor vineţie a pleoapelor, care iniţial apare la oboseală sau când suntem bolnavi, devine în timp permanentă şi se închide la culoare. Se văd mai devreme la cei cu piele transparentă -albă şi subtire- dar se datorează unor probleme de circulaţie locală. Vasele mai fragile pierd hemoglobina în ţesut. Aceasta se oxidează în hemosiderina care dă culoarea maro şi se vede prin transparenţa pielii. Intensitatea culorii creşte la cei care nu beau destule lichide, care nu consumă fructe şi legume proaspete, care fumează mult şi care stau în aburi sau temperaturi extreme”, mai spune dermatologul.

3. Pungi sub ochi.

“Sunt impropriu denumite cearcăne. Acestea sunt date de acumularea de limfă în pleoapa inferioară. Acestea apar şi dispar la început, apoi devin cronice, fibroase şi nu mai dispar. Sunt cele mai inestetice, cel mai greu de tratat şi cele care pot avea cele mai multe cauze medicale. Pot ascunde boli renale, alergice, tiroidiene, circulatorii, dar şi sinuzite, rinite, deviaţii de sept etc. Alteori se pot agrava din cauza acelorlaşi factori ca cearcănele de culoare sau genetic putem avea pe zonă o circulaţie limfatică leneşă sau insuficientă”, spune dermatologul Viviana Iordache.

Pentru tratamentul sau estomparea cearcănelor, consultul dermatologic este esenţial. “Avem nevoie de un dermatolog cu experienţă mare în tratamentul cercănelor şi care dispune de toate mijloacele de tratament, deoarece este o zonă delicată, cu risc. Oricum o luăm, reprezintă o problemă cronică pentru care primul tratament nu este niciodată şi ultimul.

corectnews.com

 

 

 

Read more...

Intrevederea premierului Dacian Ciolos cu vicepresedintele american Joseph Biden

 

 

 

Prim-ministrul Dacian Cioloș a avut o întrevedere, marți, 24 mai a.c., la Washington, cu vicepreședintele SUA, Joseph Biden, în cadrul vizitei care se desfășoară în perioada 22-25 mai a.c. în SUA.

În cadrul discuțiilor, premierul român și vicepreședintele american au abordat câteva dintre principalele aspecte de pe agenda bilaterală, cu accent pe interesul comun de a întări Parteneriatul Strategic, care stă la baza cooperării dintre cele două țări. Cei doi înalți demnitari și-au exprimat satisfacția față de nivelul excelent al dimensiunii de securitate și apărare, subliniind că există premise favorabile pentru consolidarea și aprofundarea acestuia.
”Principalul obiectiv al vizitei este consolidarea dimensiunii economice a Parteneriatului Strategic, astfel încât cooperarea economică să atingă acelaşi nivel înalt de excelenţă şi dinamică pozitivă precum interacțiunea pe palierul politico-militar” a declarat premierul Cioloș. La rândul său, vicepreședintele Biden a subliniat că România a fost și rămâne un partener și aliat de încredere al SUA. De asemenea, acesta a arătat că există un interes reciproc de utilizare a potențialului semnificativ de dezvoltare a cooperării economice.
Convorbirile au vizat și stadiul pregătirii Summit-ului NATO de la Varșovia, din luna iulie a acestui an. Premierul Dacian Cioloș a prezentat aspectele de securitate și apărare care prezintă un interes particular pentru România, precum și poziția națională în raport cu principalele tematici care vor fi supuse dezbaterii în cadrul reuniunii la nivel înalt a Aliaților. Premierul a evidențiat faptul că România dorește sprijinul activ al SUA pentru o prezență Aliată înaintată pe tot flancul estic, de la Marea Baltică până la Marea Neagră.  
La rândul său, vicepreședintele Biden a reconfirmat angajamentul SUA, atât în plan bilateral româno-american, cât și în context aliat, în vederea consolidării securității și apărării în spațiul euroatlantic. Oficialul american a salutat implicarea activă a României în eforturile de prevenire și combatere a riscurilor și provocărilor de securitate cu care se confruntă Alianța Nord-Atlantică.
Prim-ministrul român și vicepreședintele american au avut și un schimb de opinii privind evoluțiile relevante din vecinătatea estică și cea sudică a Alianței Nord-Atlantice, cu accent pe Republica Moldova și Ucraina.

 

 

 

Read more...

Robert Kaplan a lansat o carte despre Romania

 

Analistul de politică externă american Robert Kaplan și-a lansat marți, la București, cartea "În umbra Europei. Două războaie reci și trei decenii de călătorie prin România și dincolo de ea", precizând că a luat decizia de a scrie această lucrare în speranța că poate face România mai vizibilă, informeaza Agerpres.

"Motivul principal pentru care am scris această carte este că ea a ieșit pur și simplu din sufletul meu. Trebuia s-o scriu. Am sperat, scriind-o, că se poate repeta situația cărților (...) altor scriitori care au făcut pentru Polonia ceea ce aș vrea eu să fac cu această carte pentru România, adică au ridicat-o și au făcut-o mult mai vizibilă pentru SUA și cred că acest lucru i-ar prinde bine, să devină mai vizibilă", a declarat Kaplan.

El a arătat că Statele Unite își concentrează atenția pe zone unde există războaie sau alte evenimente majore, de aceea este foarte greu pentru Româna, dar și pentru celelalte state din Europa Centrală și de Est să obțină atenția Washingtonului.

"E foarte greu pentru președintele Iohannis, dar și pentru orice alt președinte al oricărei țări din Europa Centrală și de Est să obțină atenția Washingtonului, pentru că Washingtonul însuși merge din criză în criză și atunci, dacă nu există un scandal sau un război sau un eveniment foarte important, Washingtonul nu poate să fie atent la alte lucruri. Ceea ce am spus eu nu era un atac sau o critică la adresa președintelui Iohannis, dar România, nefiind într-un război în momentul de față, nefiind angajată în niciun conflict major, militar și neexistând un astfel de conflict în Europa Centrală și de Est, Washingtonul pur și simplu nu o vede", a spus Kaplan, adăugând că președintele Iohannis "nu poartă nicio vină".

Analistul american, a apreciat, însă, că situația României este "bună", întrucât are, de exemplu, "oameni buni în poziții importante". În acest context, Robert Kaplan l-a nominalizat pe ambasadorul României în SUA, George Maior, pe care l-a caracterizat drept "un ambasador excelent".

corectnews.com

 

 

 

Read more...

O istorie in imagini

Joi, 26 mai 2016, ora 18:00, la Muzeul Principia Alba Iulia, Piața Cetății, va fi vernisată o inedită expoziție de fotografii de epocă intitulată  Alba Iulia Memoria Urbis. Cu această ocazie vor fi expuse fotografii reproduse după clișeele de sticlă originale aflate în colecția Muzeului Național al Unirii Alba Iulia și Primăriei Municipiului Alba Iulia.
Expoziția face parte dinproiectulAlba Iulia o istorieîn imagini a orașului prin străzile și monumentele sale" inițiat deConsiliului Local și Primăria Municipiului Alba Iulia și desfășurat de Universitatea "1 Decembrie 1918" Alba Iulia înparteneriat cu MuzeulNațional al Unirii Alba Iulia

 

 

 

Read more...

Simpozion Stiintific REZISTENTA ANTICOMUNISTA IN ROMANIA

Joi, 26 mai 2016, la Sala Unirii începând cu ora 13.00 se va desfășura Simpozionul Științific Rezistența anticomunistă în România. În cadrul evenimentului vor fi susținute lucrări științifice având ca temă rezistența anticomunistă în România, în special în județul Alba. Lucrările vor fi prezentate de istoricii Marius Cristea, Liviu Zgârciu (Muzeul Național al Unirii Alba Iulia) și Liviu Pleșa (Consiliul Național pentru Studierea Arhivelor Securității). De asemenea, în cadrul manifestării va fi vernisată și expoziția Ion Gavrilă Ogoranu, 10 ani de la moarte, care va fi prezentată de Coriolan Baciu, președintele Fundației Ion Gavrilă Ogoranu.

Evenimentul este organizat de Consiliul Județean Alba șu Muzeul Național al Unirii Alba Iulia în parteneriat cu Fundația Ion Gavrilă Ogoranu și Consiliul Național pentru Studierea Arhivelor Securității.

 

 

 

Read more...

25 May, the Legislate Peace Campaign to receive the public's attention

250,000 unite to voice their positive demands for peace by adding the signatures

On 25 May 2013, before the Peace Gate of the Olympic Park in Seoul, South Korea, Heavenly Culture, World Peace, and Restoration of Light (HWPL) hosted the Walk for World Peace and Restoration. This event marked the official proclamation of the Declaration of World Peace, announcing an era of change and most importantly, of peace.

And again, The World Peace Gate in Seoul's Olympic Park was filled with vibrant young people from all across Korea and from overseas for 3rd Annual Commemoration of the Declaration of World Peace and Peace Walk on 25 May 2016.

 This year's commemorative event was hosted more than 250,000 people from across the globe. The event highlighted the global peace advocacy movement, the Legislate Peace Campaign, recently launched to bring all wars to an end by establishing an enforceable law compatible with the Declaration of Peace and Cessation of War (DPCW). (Regarding to DPCW : http://peacelaw.org)

The declaration presented an outlined method to achieve what centuries of wars and peace efforts had failed to establish. The words of the declaration inspires every person to envision how peace might be achieved, sparking a responsibility in the hearts of the youth - a spark which quickly grew into a blaze of hope, bringing light and warmth to communities and opening the door to a new outlook.     

Over 30,000 youth representing 130 countries including the United States, Portugal, Greece, Morocco, Kazakhstan, Jordan, Belarus and Columbia gathered to participate in the event. Following the Declaration of World Peace, they hosted a peace walk along the main road, calling for the cessation of wars.
International media from every country including BBC, CNN, and Al Jazeera broadcasted coverage of the declaration and peace walk. Since its official initiation last year, the news of this peace walk continues to spread globally and inspires youth groups to actively pursue the Declaration of World Peace.
Declaration of World Peace
 
"...With this eternal gift - the grace and life we have received - are we entitled to fight, kill and destroy one another?
We cannot claim to desire peace and continue to provoke one another, causing conflict for the sake of valuing our own national interests above those of others.
This will only take the lives of the youth, wasting them in the futility of war.
This is not a legacy we can leave to future generations.    

Of what use is a young life, born in our day and age, if it is thrown away in this manner - thrown away without having had a chance to bloom?
What price can compensate for the loss of a life? Do these young souls have another chance at life? .."

 

- Chairman Mr. Lee

https://www.youtube.com/watch?v=pPBzqRd74Rw&feature=youtu.be

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Read more...
Subscribe to this RSS feed

Deprecated: preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /home4/albaiuli/public_html/libraries/joomla/filter/input.php on line 686