Items filtered by date: Tuesday, 14 March 2023 - Like - stiri Alba Iulia

De la neliniște la somn liniștit: cum poate ajuta yoga la combaterea insomniei

 

Insomnia este o afecțiune medicală care poate fi cauzată de factori fiziologici și psihologici, de care suferă aproximativ 8 din 10 persoane de pe planetă. Dacă nu este tratată corespunzător, aceasta poate duce la o serie de consecințe negative, cum ar fi oboseală cronică, anxietate, depresie și probleme de sănătate fizică.

În opinia profesorului internațional de yoga Dana Țupa, fondatoarea PURNA Yoga – prima școală de yoga din România acreditată de Yoga Alliance din Statele Unite ale Americii, insomnia este considerată gravă deoarece poate avea un impact negativ semnificativ asupra sănătății fizice și mentale a unei persoane.

“Pe termen scurt, insomnia poate duce la oboseală, somnolență, iritabilitate, dificultăți de concentrare și scăderea performanței la muncă sau în activitățile de zi cu zi. De asemenea, poate afecta sistemul imunitar, creșterea și recuperarea musculară și poate crește riscul de accidente, în special în cazul în care persoana care suferă de insomnia conduce sau lucrează cu utilaje periculoase. Pe termen lung, insomnia poate crește riscul de a dezvolta afecțiuni grave de sănătate, cum ar fi diabetul, bolile de inimă, hipertensiunea arterială, obezitatea și depresia. De asemenea, poate agrava simptomele altor afecțiuni existente, cum ar fi durerea cronică sau anxietatea. În plus, insomnia poate afecta negativ relațiile interpersonale ale unei persoane și poate avea un impact semnificativ asupra calității vieții generale. Prin urmare, este important să se ia în serios insomnia și să se caute ajutor de specialitate dacă, aceasta devine o problemă frecventă sau persistentă”, explică profesorul de yoga.

Cu toate acestea, potrivit specialistului există câteva metode simple, dar eficiente, pentru a combate insomnia, iar una dintre acestea este yoga. Profesorul internațional de yoga Dana Tupa oferă 4 beneficii reale ale meditației pentru combaterea insomniilor.

  1. Reducerea stresului și a anxietății: Multe persoane care suferă de insomnie se confruntă cu niveluri ridicate de stres și anxietate, care pot afecta somnul. Meditația de yoga poate ajuta la reducerea nivelurilor de stres și anxietate prin tehnici de respirație și meditație care ajută la relaxarea corpului și minții.
  2. Stimularea relaxării corpului: Practicile de yoga implică, de obicei, mișcări lente și întinderi care pot ajuta la relaxarea corpului și a mușchilor. Acestea pot fi benefice pentru persoanele care se confruntă cu tensiune musculară și dureri, care pot afecta calitatea somnului.
  3. Îmbunătățirea calității somnului: Meditația de relaxare ghidată yoga poate ajuta la îmbunătățirea calității somnului prin inducerea unui starea de relaxare profundă și calmare a sistemului nervos. Acestea pot ajuta la reducerea trezirilor în timpul nopții și a somnului agitat.
  4. Creșterea nivelurilor de melatonină: Practicile de yoga pot ajuta la creșterea nivelurilor de melatonină, un hormon care reglează ciclurile de somn și trezire. Acest lucru poate ajuta la creșterea somnului și la menținerea unui ciclu de somn sănătos.

 

Profesor de yoga: „Relaxare profundă, eliberare de tensiune și o rutină de somn sănătoasă - avantajele practicii yoga pentru un somn odihnitor”

Yoga este o practică holistică care poate fi deosebit de benefică pentru cei care suferă de insomnie. În primul rând, yoga ne ajută să ne reducem nivelul de stres și să eliberăm tensiunea acumulată în corp și minte. Acest lucru este foarte important pentru a ne pregăti pentru un somn odihnitor.

”Prin practicarea yoga, ne îmbunătățim respirația și circulația, ceea ce poate ajuta la reducerea anxietății și la calmarea sistemului nervos. De asemenea, yoga poate ajuta la îmbunătățirea flexibilității și a mobilității musculare, ceea ce poate reduce disconfortul fizic și tensiunea musculară care pot interfera cu somnul. Există și anumite poziții de yoga care sunt cunoscute pentru capacitatea lor de a stimula somnul. Pozițiile de relaxare, cum ar fi Savasana și Balasana, pot ajuta la eliberarea tensiunii acumulate în corp și minte și la inducerea unui sentiment de calm și liniște. Alte poziții, cum ar fi Viparita Karani (poziția picioarelor ridicate), pot ajuta la îmbunătățirea circulației sanguine și la reducerea inflamației, ceea ce poate ajuta la promovarea unui somn odihnitor. În cele din urmă, practicarea yoga poate ajuta la dezvoltarea unei rutine de somn sănătoase și la reducerea dependenței de somnifere sau alte medicamente pentru somn”, declară profesorul internațional de yoga Dana Țupa, fondatoarea PURNA Yoga – prima școală de yoga din România acreditată de Yoga Alliance din Statele Unite.

 

Implementarea unei noi rutine de somn: 4-7 săptămâni

În timp ce yoga nu este o soluție magică pentru insomnie, aceasta poate fi o parte importantă a unui plan holistic de îngrijire a sănătății care poate ajuta la promovarea unui somn odihnitor și de durată. De regulă, tulburările de somn se pot rezolva cu ajutorul unui program nou, de resetare a vechilor obiceiuri nesuportive și o rutină nouă a cărei implementare poate dura între 4 și 7 săptămâni. Există programe experiențiale cu practici bine țintite de yoga posturală, meditație, respirație care nu presupun un efort considerabil, dar efectul este unul impresionant.

Iată câțiva pași pe care îi propune profesorul internațional de yoga Dana Țupa pentru un program de relansare a obiceiurilor sănătoase de somn care implică practici experiențiale de yoga posturală, meditație și respirație:

  1. Stabilește o rutină de somn regulată: Încearcă să te duci la culcare și să te trezești în fiecare zi la aceeași oră. Acest lucru ajută la reglarea ritmului circadian și la îmbunătățirea calității somnului.
  2. Exerciții de yoga posturală: Practica pozițiilor de yoga poate ajuta la eliberarea tensiunii și a stresului din corp, ceea ce poate face mai ușor să adormi. Poți începe cu poziții simple, precum Child's Pose (poziția copilului) sau Corpse Pose (poziția cadavrului).
  3. Meditație: Meditația poate ajuta la liniștirea minții și la reducerea stresului, ceea ce poate ajuta la adormirea mai ușoară. Poți începe cu meditații simple de respirație sau de concentrare pe un obiect sau pe o idee.
  4. Respirație: Exercițiile de respirație pot ajuta la relaxarea corpului și la îmbunătățirea fluxului de oxigen în corp. Poți încerca exerciții simple, precum respirația diafragmatică sau respirația alternativă.
  5. Evită expunerea la ecrane înainte de culcare: Lumina albastră emisă de ecranele telefoanelor mobile sau a televizoarelor poate perturba ritmul circadian și poate face mai dificilă adormirea. Încearcă să eviți utilizarea dispozitivelor cu ecran cu cel puțin o oră înainte de culcare.
  6. Creați un mediu de somn confortabil: Asigură-te că dormitorul tău este întunecat, răcoros și liniștit. Folosește perne și pături confortabile și asigură-te că patul tău este confortabil.
Read more...

COMUNICAT DE PRESĂ Întrevederea premierului Nicolae-Ionel Ciucă cu asistentul principal adjunct al secretarului de stat din cadrul Biroului pentru Afaceri Europene şi Eurasiatice al Departamentul de Stat al SUA, Dereck J. Hogan

Prim-ministrul României Nicolae-Ionel Ciucă l-a primit, la Palatul Victoria, pe asistentul principal adjunct al Secretarului de stat din cadrul Biroului pentru Afaceri Europene şi Eurasiatice al Departamentul de Stat al SUA, Dereck J. Hogan, aflat la București pentru a participa la reuniunea Dialogului Strategic România-SUA.

În cadrul întrevederii, între principalele subiecte discutate s-a aflat cooperarea bilaterală dintre România și Statele Unite pe dimensiunile politică, economică și militară. În ceea ce privește cooperarea sectorială, un loc central în cadrul discuțiilor l-a ocupat colaborarea dintre cele două părți în domeniile energetic, IT&C și agricultură, șeful Executivului exprimând interesul pentru atragerea unui număr cât mai mare de companii americane în vederea dezvoltării de proiecte în România.

Cel de-al doilea subiect major abordat în cadrul întrevederii a fost situația de securitate regională, în contextul agresiunii militare ruse din Ucraina. Premierul român a prezentat sprijinul multidimensional (umanitar, economic, inclusiv pentru exportul de cereale) acordat de România Ucrainei, precum și ajutorul oferit Republicii Moldova, implicarea consistentă a țării noastre fiind apreciată la nivelul administrației SUA. De asemenea a fost analizată situația de securitate din regiunea  Mării Negre, în contextul realizării Strategiei americane de securitate la Marea Neagră.

În cadrul dialogului, partea americană a propus acordarea de  sprijin tehnic pentru includerea României în programul Visa Waiver.

Read more...

Celula de Artă inaugurează cea de-a cincea locație - Salonul permanent de la Palatul Bragadiru

 

            Galeria neconvențională Celula de Artă continuă cucerirea de teritorii în care să faciliteze evadarea lucrărilor de artă din spațiul clasic de consum, pentru a interacționa cu un public nou, care nu obișnuiește să participe la vernisaje. Cea de-a cincea Celulă de Artă în care se multiplică acest organism curajos și experimentalist este salonul permanent de la Palatul Bragadiru, pus la dispoziție grație sprijinului oferit de Bulevart. Vernisajul salonului va avea loc pe 15 martie, începând cu ora 17:00 iar mai multe detalii despre eveniment se pot găsi pe site-ul celuladearta.ro.

 

            Artiștii care expun sunt: Adelina Câmpeanu, Alex Manea, Alexandru Răduță, Călin Mihalache, Daniel Loagăr, Elena Prada, Gabriela Monica Tîrziu, Gizela Popescu, Ioana Cristodorescu, Ioana Norica Popescu, Jamal Louis Kareem, Liana Herea, Marina Bira, Medeea Stănescu, Sebastian Beianu, Silviu Petrescu și Theodor Grigoraș.           

 

                „Atributul definitoriu al Celulei de Artă este faptul că își asumă riscuri. În spațiile sale au poposit lucrările unor autori consacrați însă cei mai mulți expozanți sunt studenți sau absolvenți ai UNARTE, precum și creatori fără o pregătire formală. De la bun început, misiunea noastră a fost să sprijinim talentele emergente iar unii dintre artiștii cu care am colaborat au devenit, între timp, nume sonore pe scena artei contemporane din România. Criteriul principal în trierea proiectelor este curajul - privilegiem jocul, experimentul, prospețimea și actualitatea temelor abordate și, de asemenea, e important ca lucrările să nu fi fost expuse anterior.

 

            Celula de Artă are în portofoliu, până în acest moment, peste 150 de evenimente organizate, găzduite sau în colaborare, punctând cam toate mediile artistice: pictură, sculptură, mix media, instalație, asamblaj, new media, design vestimentar, performance, live painting, concerte live, lansări de revistă. Multe dintre acestea au fost anume concepute pentru spațiile și încărcătura semantică ale Celulei iar noul salon permanent susține una dintre misiunile noastre – aceea de a-i ajuta pe artiștii emergenți să treacă din spațiul de expunere neconvențional către cel instituțional.” povestesc artiștii din echipa Celulei de Artă.

 

            În paralel, în celelalte spații ale Celulei de Artă mai pot fi văzute următoarele expoziții: la Celula de Artă din B-dul Carol, nr. 53, până pe 18 martie, lucrarea NACRE a tinerei artiste Ioana Vîlcu, ce face legătura între universul plin de conotații al nacrelor, vietăți marine care produc perle ca sistem de protecție împotriva amenințărilor la care sunt supuse și specia umană cu promisiunea unei vieți veșnice; tot la Celula de Artă, între 18 martie – 8 aprilie, lucrarea Cu capul în nori, a artistei Medeea Marinescu; până pe 21 martie, la vitrina din incinta galeriei Kulterra (str. Știrbey Vodă 104 – 106), Hidden, seria de portrete realizate de Marina Bira, ce nu reprezintă persoane înțelese în mod individual ci sunt imagini care pierd legatura cu modelul și ne lasă să vedem un subiect non individual care descrie o atitudine universală, creând o imagine cu totul nouă; tot până pe 21 martie, de astă dată la Art Machine (Cărturești Parklake), colecția Feminin, ce reunește 100 de cartoline unice, realizate manual de către 6 artiste talentate reprezentate de două galerii de artă ale Bucureștiului, Celula de Artă și Săfițicuminți.

 

            Celula de Artă a debutat în 2017 ca un spațiu cu deschidere stradală, ce și-a propus să permită lucrărilor să evadeze din spațiul clasic al galeriei, pentru a interacționa cu un public nou, care nu obișnuiește să participe la vernisaje; și în acest context, nemaiexistând o barieră fizică și temporală între obiectul de artă și privitor, se creează un dialog liber, direct și nonconformist.

 

            Galeria vine în sprijinul creației contemporane în ariile tematice ale artelor vizuale și încurajează dezvoltarea de noi forme de expresie artistică accesibilă la orice oră, în spațiul-vitrină de pe B-dul Carol nr. 53, pentru publicul stradal. Cu o prezență de peste 5 ani (2017 - 2023) pe scena artei din București, Celula de Artă a susținut peste 150 evenimente (expoziții, performance-uri, live-uri).

Începând cu anul 2022, Celula de Artă și-a extins activitatea în cadrul programului Feat. Kulterra, ce găzduiește ”artă în vizită”, atât propusă de alte galerii cât și de către artiști în mod direct, printr-un Pop-Up Window, dar și într-un spațiu nou inaugurat, Galeria Verticală din incinta curtea Random Space (str. Popa Petre nr. 21) și la ArtSafe, singurul depozit profesional și autorizat de artă și obiecte de colecție din România.

 

            Celula de Arta susține și promovează artiștii emergenți indiferent de vârstă sau pregătire, iar prin activitatea susținută din ultimii 5 ani a influențat modul de percepție în ceea ce privește expunerea obiectelor sau actelor artistice în fața publicului.

Read more...

Școlile din România invitate să recicleze și să câștige premii în valoare de peste 250.000 lei

Școlile din România sunt invitate să devină campioni ai reciclării și să câștige premii în valoare totală de peste 250.000 lei, în cadrul celui mai nou proiect național de educație ecologică și colectare separată a deșeurilor, Campionatul Reciclării, dezvoltat de Asociația Act for Tomorrow și Kaufland România, în parteneriat cu Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor și RetuRO.

Campionatul Reciclării este prima campanie națională de educație pentru mediu concepută pentru a promova Sistemul de Garanție-Returnare pentru ambalaje primare nereutilizabile. Proiectul are la baza infrastructura aparatelor de colectare automatizate de tip RWM puse la dispoziție de Kaufland România - singura rețea națională de retail din România dotată integral cu automate de colectare a deșeurilor de ambalaje. Acest proiect reprezintă una dintre cele mai ambițioase inițiative de educație pentru mediu din România și își propune să mobilizeze comunitățile din întreaga țară în jurul unui scop comun: acela de a forma cetățeni mai implicați și a contribui la orașe mai curate, în care deșeurile nu mai reprezintă o problemă, ci devin o resursă din care întreaga comunitate are de câștigat.

Astfel, proiectul se adresează unităților de învățământ primar, gimnazial și liceal publice din mediul urban, din localitățile în care există magazine Kaufland. Proiectul se va desfășura înperioada martie-iunie, iar școlile sunt invitate să se înscrie, începând cu data de 13 martie, pe platformawww.campionatul-reciclarii.ro,unde pot găsi și regulamentul competiției.

În baza punctelor primite pentru implicarea în activitățile proiectului, școlile vor putea câștiga premii în valoare totală de peste 250.000 lei, după cum urmează: Premiul I - 100.000 lei, Premiul II - 50.000 lei, Premiul III - 25.000 lei, 7 premii regionale în valoare de 12.500 lei. Premiile vor consta în investiții în infrastructura educațională a unităților de învățământ, în funcție de nevoile acestora și contravaloarea sumei câștigate.

Pe lângă activitatea de colectare separată a deșeurilor, proiectul integrează două activități cheie de educație ecologică. Într-o primă etapă, cadrele didactice vor putea participa la sesiuni de formare, în cadrul cărora vor dobândi noțiunile de bază de educație ecologică și vor învăța cum să susțină ore de educație pentru mediu. Cea de-a doua etapă constă în facilitarea, de către cadrele didactice, a cursurilor propriu-zise de educație ecologică pentru elevi.

Proiectul se adresează atât elevilor, cât și cadrelor didactice și părinților, care sunt invitați să contribuie la activitatea de colectare a deșeurilor și să susțină astfel școala din comunitatea lor. De asemenea, inițiativa vine în întâmpinarea programului național Săptămâna Verde și subscrie obiectivelor Strategiei Naționale de Educație privind Mediul și Schimbările Climatice pentru 2023-2030, adoptată la începutul acestui an de Guvernul României. Astfel, Campionatul Reciclării reprezintă o oportunitate excelentă pentru cadrele didactice de a dobândi cunoștințe de educație pentru mediu atât de necesare pentru a fi predate elevilor în Săptămâna Verde, precum și o oportunitate de a pune în aplicare cunoștințele teoretice privind gestionarea deșeurilor.

Colectarea separată și reciclarea deșeurilor constituie una dintre cele mai importante provocări de mediu pe care România le întâmpină la ora actuală. Țara noastră a ratat ținta de reciclare de 50% impusă de Uniunea Europeană în 2020, având o rată de reciclare de sub 15%. 70% din deșeurile municipale pe care le generăm ajung la gropile de gunoi. În acest context, Sistemul de Garanție-Returnare, care va trebui implementat începând cu 30 noiembrie 2023, reprezintă cea mai eficientă modalitate de a accelera ratele de colectare a deșeurilor de ambalaje, pentru a atinge țintele de reciclare stabilite la nivel european și a ne îndrepta către un viitor cu mai puține deșeuri.

În primul an de implementare a sistemului, este preconizată o rată de recuperare a ambalajelor de sticlă, plastic și metal de 65%, iar în cel de-al treilea an de implementare, rata va ajunge la 85-95%. Sistemul funcționează deja în peste 10 state europene, reușind colectarea și procesarea a aproximativ 90% din deșeurile reciclabile puse pe piață.

În acest context, este important ca Sistemul de Garanție-Returnare să fie susținut de campanii de educare și conștientizare, pentru ca un număr cât mai mare de cetățeni să se familizare cu acest proces și să deprindă un comportament responsabil în ceea ce privește colectarea și valorificarea deșeurilor. Astfel, Campionatul Reciclării vine ca un răspuns la nevoia a promova Sistemul de Garanție-Returnare în rândul populației și de a-i aduce mai aproape de acest tip de infrastructură.

Campionatul Reciclării este mai mult decât un proiect de educație pentru mediu în școli. Este un program care are ca principală misiune mobilizarea comunităților pentru orașe mai curate, pentru a colecta separat deșeurile, având în centrul lui școlile ca agent principal al schimbării. România se află în momentul de față într-un punct cheie în ceea ce privește reciclarea deșeurilor, prin implementarea Sistemului de Garanție-Returnare. Ne bucurăm că, alături de Kaufland România, am reușit să creăm, prin Campionatul Reciclării, prima campanie națională care pune populația față în față cu această infrastructură de colectare, care va ajuta țara noastră să recupereze decalajul acumulat în ultimii ani în ceea ce privește rata de reciclare.” a declarat Andrei Coșuleanu, Președintele Asociației Act for Tomorrow.

Campionatul Reciclării este un proiect deosebit de important pentru Kaufland România, care ne ajută să transformăm în realitate viziunea noastră «Mai puțin plastic – Circuite închise», asumată prin strategia REset Plastic a Grupului Schwarz. Proiectul îmbină componenta de educație ecologică cu activitatea de colectare a deșeurilor în automatele de colectare disponibile în magazinele Kaufland din toată țara. Astfel, ne bucurăm că prin această campanie reușim să venim în sprijinul promovării Sistemului de Garanție-Returnare și să desfășurăm în premieră pentru România o campanie națională de educație pentru mediu, concepută pentru a promova această soluție în rândul cetățenilor, și să investim, prin premiile oferite, în sistemul de învățământ românesc.”, a declarat Katharina Scheidereiter, CSR Manager Kaufland România.

Read more...

PESTE 4,2 MILIOANE EURO ATRAȘI ÎN COMUNITATEA LOCALĂ DE CĂTRE MASSIF

HOTELURILE DIN POIANA BRAȘOV AU AVUT UN GRAD DE OCUPARE DE PESTE 80%

 

Prima ediție a festivalului Massif a fost un succes și a adus în Poiana Brașov peste 100 de artiști români și internaționali, precum și peste 38.000 de participanți. Toți aceștia s-au bucurat de muzică, munte și sporturi de iarnă la cele 3 scene de la baza pârtiei Bradu și la cele 3 apres-ski-uri partenere: Nuba Chalet, Yager Chalet și Kupa. Pentru prima ediție, grupul      UNTOLD UNIVERSE a investit un buget de peste 3,5 milioane euro.

 

Festivalul s-a bucurat de prezența iubitorilor de distracție din toată țara. Conform datelor oficiale, din totalul participanților, 31% au fost din Brașov, 18% din Cluj-Napoca, 17% din București, iar restul de 34% fiind din alte zone ale țării. Cei care au venit din afara Brașovului s-au cazat în orașul de la poalele munților sau în Poiana Brașov. În stațiune, hotelurile de 3 stele partenere Massif au avut un grad de ocupare de peste 70%, iar cele de 4 stele de peste 80%.

 

Conform estimărilor, participanții veniți din afara orașului Brașov au cheltuit în cele 3 zile de festival, în medie, suma de 470 euro/persoană. Acest lucru înseamnă o infuzie de      capital în comunitatea locală de peste 4,2 milioane euro, bani care s-au îndreptat către      afacerile locale (restaurante, cafenele, transport privat, mall-uri), către hoteluri și proprietarii apartamentelor și caselor care au oferit cazare pe perioada festivalului.

 

DRAGOȘ ANASTASIU, INVESTITOR ÎN PROIECTUL MASSIF

Unul dintre oamenii care a crezut în potențialul proiectului Massif, încă de la prima ediție, este antreprenorul român de succes Dragoș Anastasiu. Acesta s-a alăturat grupului UNTOLD UNIVERSE în organizarea festivalului, achiziționând un pachet de acțiuni în compania care a lansat proiectul din Poiana Brașov. Dragoș Anastasiu este fondatorul Grupului Eurolines, ale cărui cele mai importante linii de business acoperă industria ospitalității – Green Village 4* Resort și Valea Verde Retreat, precum și un segment important din industria închirierilor de mașini prin Enterprise Rent A Car.

 

,,Admir curajul și determinarea echipei UNTOLD Universe de a-și duce mai departe       visurile, de a trece peste toate obstacolele din ultimii 3 ani, fără să își piardă dorința de a inova și de a aduce bucurie publicului. Mă bucur să le fiu aproape în acest nou proiect și am încredere că va crește și se va dezvolta” declară Dragoș Anastasiu.

 

TURISM DE FESTIVAL, OPORTUNITATE MASIVĂ PENTRU POIANA BRAȘOV

Massif a poziționat stațiunea Poiana Brașov pe harta festivalurilor, atât prin                 participanți, artiști și echipele lor, cât și prin intermediul jurnaliștilor și vedetelor care au venit la prima ediție. Dimitri Vegas, MORTEN, Topic, Quintino, MATTN, Kadebostany, Delia, Inna, Grasu XXL, Ștefania, Dirty Nano, Pascal Junior, Killa Fonic, Azteca, Ian, Oscar se numără printre cei care au urcat pe scena principală Massif în cele 3 zile de festival. Peste 100 de artiști din țară și din străinătate au făcut show-uri pe cele 6 scene Massif.

Fără îndoială că Massif va deveni o atracție internațională, ținând cont de faptul că la nivel European mai există un singur festival de iarnă similar, care îmbină sporturile de iarnă  cu distracția de festival. Astfel, Poiana Brașov are o mare oportunitate de a fi printre singurele destinații din Europa care să găzduiască un eveniment de o asemenea amplitudine. De altfel, viziunea pe termen lung a organizatorilor Massif este de a transforma Poiana Brașov în cea mai atractivă stațiune montană din Europa pentru tineri, prin seria de evenimente organizate.

Următoarea ediție a festivalului Massif va fi în sezonul de iarnă 2024. Până atunci, echipa UNTOLD Universe explorează și alte proiecte care să pună în valoare stațiunea             turistică. Zona de desfășurare a festivalului, care pe parcursul anului nu are o altă întrebuințare, ar putea fi pusă în valoare astfel încât să devină o atracție atât pentru comunitatea brașoveană, cât și pentru turiști, oferind o completare a serviciilor și atracțiilor pe care le oferă în acest moment Poiana Brașov.

Read more...
Subscribe to this RSS feed

Deprecated: preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /home4/albaiuli/public_html/libraries/joomla/filter/input.php on line 686