Items filtered by date: Friday, 20 January 2023 - Like - stiri Alba Iulia

Winter Tour duce distracția la Transalpina în acest sfârșit de săptămână, 21-22 ianuarie!

Winter Tour ajunge la Transalpina!

21-22 ianuarie

 

A 10-a ediție Winter Tour ajunge în acest sfârșit de săptămână, 21-22 ianuarie, pe domeniul schiabil Transalpina-Voineasa. Caravana distracției ar fi trebuit să ajungă în weekend la Predeal, însă temperaturile extrem de ridicate din zonă și lipsa zăpezii au determinat organizatorii evenimentului să schimbe locația. Și startul sezonului a fost întârziat cu o săptămână, tot din cauza condițiilor meteorologice nefavorabile. 

           

Tiberiu Pop, organizator Winter Tour: ”Iarna se lasă încă așteptată pe multe pârtii din țară dar și din străinătate. Ne bucurăm însă că, după ani în care pârtia de la Transalpina a fost deschisă mai târziu decât alte pârtii, acum este una dintre puținele pe care se schiază și se schiază în condiții bune. Ne bucurăm să ne petrecem unul dintre weekendurile aniversare pe una dintre cele mai îndrăgite pârtii din țară. Venim cu o mulțime de surprize pentru comunitatea schiorilor și a snowboarderilor din zonă.

 

Primul weekend din Winter Tour 10 l-am petrecut la Azuga. A fost cu soare, cu zâmbete, cu bucurie și multă voie bună. Zăpadă nu câtă ne-am dorit, însă am compensat la capitolul distracție.”

 

În fiecare weekend, din ianuarie până în martie, Winter Tour poposește pe altă pârtie din țară. Activitățile se desfășoară în fun lounge-ul instalat de obicei la baza pârtiilor. Activitățile încep la primele ore ale dimineții și țin până seara. Cei care ajung la lounge pot să participe la zeci de jocuri de iarnă cu premii, la provocări, dar și să se relaxeze pe fotolii-puf sau să se încălzească în cort. Sâmbătă seara este timpul pentru apres ski party sau concerte pe zăpadă. Accesul la toate activitățile Winter Tour este gratuit. 

 

Calendarul Winter Tour 10

 

  • 14 – 15 ianuarie - Azuga
  • 21 - 22 ianuarie - Transalpina 
  • 28 - 29 ianuarie - Bușteni
  • 4 - 5 februarie - Muntele Mic
  • 11 - 12 februarie - Borșa
  • 18 - 19 februarie - Rarău
  • 25 - 26 februarie - Cavnic
  • 4 - 5 martie - Buscat 
  • 11 - 12 martie - Sinaia

 

 

 

Winter Tour - cel mai vechi eveniment de iarnă din România

Winter Tour este cel mai vechi eveniment de iarnă din România, ajuns anul acesta la cea de-a zecea ediție. S-a născut din dorința unor pasionați de munte de a promova pârtiile din România și de a aduce oamenii mai aproape de sporturile de iarnă și de natură. A devenit repede un eveniment de anvergură pe pârtiile de schi, marcând parteneriate cu cele mai frumoase stațiuni de iarnă din țară. An de an, în fiecare weekend, din ianuarie până în martie, gașca Winter Tour se află pe o altă pârtie din România, cu jocuri de iarnă, distracție, muzică, lecții de schi gratuite și concursuri.

 

 

Parteneri

Vodafone, Aperol Spritz, Stațiile Petrom, Hervis, Banca Transilvania, Massif, Sports Festival, Prima TV, Rock FM, Ski Magazine, Under the Tent, Bazații, BarBox

 

Parteneri media: 

Rock FM, Prima TV, Ski&Outdoor Magazine

 

Read more...

Jandarmii din Alba vor fi în mijlocul cetățenilor în minivacanța prilejuită de Ziua Unirii Principatelor Române

În aceste zile, efective din cadrul  Inspectoratului de Jandarmi Județean “Avram Iancu” Alba sunt prezente la datorie pentru asigurarea și menținerea climatului de ordine și siguranță publică în minivacanța prilejuită de sărbătorirea a 164 de ani de la Unirea Principatelor Române.

Colegii noștri vor fi prezenți la manifestările organizate cu ocazia celebrării Zilei  Unirii Principatelor Române la Alba Iulia, Sebeș, Câmpeni, Abrud și Zlatna. Jandarmeria Alba recomandă participanților la aceste manifestări să respecte măsurile dispuse de organizatori, să adopte un comportament civilizat și să nu se implice în conflicte de orice natură. Vom fi prezenți sâmbătă, 21 ianuarie, de la ora 18.00, la meciul de volei feminin  dintre formațiile CS Volei Alba Blaj și CSM București, desfășurat la Blaj în sala Timotei Cipariu.

Având în vedere prognoza meteorologilor pentru următoarea perioadă și debutul  sezonului de schi în județ, colegii jandarmi montani sunt prezenți pe traseele turistice și în stațiunile montane în sprijinul turiștilor.

Pentru a preveni evenimentele negative recomandăm următoarele:

- informați-vă asupra traseului propus și a condițiilor meteo prognozate;

- înainte de a pleca la drum este absolut necesară echiparea autoturismului în mod corespunzător;

- urcați pe munte doar cu echipament adecvat anotimpului;

- în cazul în care întâlniți animale sălbatice, nu vă apropiați de ele pentru a face fotografii sau pentru a le hrăni;

- în cazul apariţiei dificultăţilor pe traseu sau a înrăutăţirii vremii, retrageţi-vă la cea mai apropiată cabană;

- în cazul producerii unui eveniment nedorit apelați serviciul unic de urgență 112.

 

Read more...

Programul de circulație al STP SA pentru zilele de 23 și 24 Ianuarie 2023 în Zona Metropolitană Alba Iulia

Societatea de Transport Public SA Alba Iulia își adaptează programul de transport cu prilejul sărbătoririi  Micii Uniri din 24 Ianuarie 1859 - Unirea Principatelor Române.

            Astfel, programul de circulație al Societății de Transport Public S.A. Alba Iulia în Zonele Metropolitane 1-7  se va derula după cum urmează:

      -    23 ianuarie 2023 – programul de transport al unei zile lucrătoare din perioada vacanței școlare. Programul de circulație al autobuzelor care transportă angajații societăților comerciale va fi adaptat în funcție de programul de lucru comunicat de acestea.

-         24 Ianuarie 2023 -  program de duminică.

            Informațiile referitoare la  programul de circulație în zona tarifară 1 (Alba Iulia, Micești, Bărăbanț, Oarda, Pâclișa) se pot obține de la dispeceratul STP, la numărul de telefon 0258/812826.

            Pentru informații legate de programul de circulație în zonele tarifare 2-7 (Drâmbar, Teleac, Limba, Sîntimbru, Ciugud,  Șard, Hăpria, Totoi, Șeușa, Oiejdea, Ighiu, Galtiu, Țelna, Bucerdea Vinoasă, Craiva, Ighiel, Galda de Jos, Dumitra,  Mesentea, Coșlariu,  Cricău, Benic, Tibru și Galda de Sus,  Mihalț, Obreja, Poiana Galdei, Cetea,  Întregalde) călătorii pot apela Autogara STP, la numărul de telefon 0258/812967 sau 0258/810588.

            Informațiile sunt disponibile și pe site-ul www.stpalba.ro

Read more...
Subscribe to this RSS feed

Deprecated: preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /home4/albaiuli/public_html/libraries/joomla/filter/input.php on line 686