Items filtered by date: Friday, 13 January 2023 - Like - stiri Alba Iulia

Comunicat de presă - AUR: Duminică protestăm în fața fabricilor austriece din industria lemnului din Sebeș și Rădăuți!

Duminică protestăm în fața fabricilor austriece din industria lemnului din Sebeș și Rădăuți!

 

 

 

Alianța pentru Unirea Românilor (AUR) organizează duminică, 15 ianuarie, un protest pentru salvarea pădurilor în fața sediilor fabricilor Kronospan și Egger din Sebeș (jud. Alba), respectiv Rădăuți (jud. Suceava).

Protestul AUR va începe de la ora 14:00 și se va desfășura în fața fabricii Kronospan SEBEȘ aflată pe Strada Mihail Kogălniceanu 59 și în fața fabricii Egger Rădăuți din Dornești de pe DN17A.

Îi invităm alături de noi pe activiștii de mediu și pe românii care nu vor ca pădurile noastre să ajungă pe mâinile străinilor, pentru a protesta față de cele două companii și pentru a spune nu înstrăinării pădurilor noastre!

Ne vedem duminică la Sebeș și Rădăuți!

Veniți alături de noi!

 

 

Departamentul de comunicare al Alianței pentru Unirea Românilor

                                                                                                                                                                                       

Read more...

Exponatul lunii ianuarie: Un posibil instrument muzical preistoric, descoperit la Tărtăria - Gura Luncii la Muzeul Național al Unirii Alba Iulia

Duminică, 15 ianuarie 2023, ora 11:00, la Muzeul Național al Unirii Alba Iulia va fi vernisat exponatul lunii ianuarie: Un posibil instrument muzical preistoric, descoperit la Tărtăria - Gura Luncii.

Artefactul, un posibil instrument muzical, a fost descoperit în timpul campaniei de cercetări sistematice a anului 2018 în cunoscuta stațiune arheologică Tărtăria-Gura Luncii. Realizat dintr-o rocă albicioasă, sedimentară, cu perforații longitudinale și verticale provenind dintr-o valvă fosilă din familia Ostreidae, obiectul cântărește 173,67 grame.

Prin analogii și comparație cu alte obiecte din aceeași categorie, a instrumentelor de suflat, specialiștii au ajuns la concluzia că este vorba de un instrument muzical, un fluier vertical fără dop, ceea ce implică menținerea sa în poziţie verticală în momentul utilizării..

Evenimentul este organizat de Consiliul Județean Alba și Muzeul Național al Unirii Alba Iulia.

Vernisajul va fi transmis online pe pagina de Facebook a Muzeului Național al Unirii Alba Iulia.

 

 

Read more...

iSTYLE încurajează sportul prin campania Start The Movement

iSTYLE, cea mai mare rețea de magazine Apple Premium Reseller din Centrul și Estul Europei, a lansat campania Start The Movement prin care își propune să încurajeze fanii Apple să practice mai mult sport, să opteze pentru o viață mai activă și mai sănătoasă și să-și monitorizeze rezultatele cu ajutorul produselor create special precum: seria Apple Watch și Apple Watch Ultra, Apple AirPods și smartphone-urile Apple.

Start The Movement este prima campanie din România în care influenceri din domenii diferite – nutriție, medicină, motivare sportivă, lifestyle și vlogging – și-au unit eforturile ca ambasadori ai inițiativei. Aceștia au promovat #StartTheMovement în rândul comunităților lor digitale și le-au invitat să ia parte la prima acțiune – o competiție de înot. Răspunsul publicului a fost plin de entuziasm și sute de oameni s-au înscris în campanie prin participare directă și pentru susținerea influencerilor favoriți.

În centrul primei acțiuni a fost înotul, unul dintre cele mai complete și mai benefice sporturi pentru sănătate. La bazinul din cadrul Clubului Sportiv Dinamo, șase echipe formate din susținători ai unui  stil de viață sănătos – sportivi amatori sau de performanță, pasionați de mișcare în aer liber sau în sală – s-au întrecut în diferite stiluri de înot. Fiecare echipă a fost coordonată de influencerul favorit și susținută de o puternică galerie din tribune.

“Devine mai ușor să faci o schimbare în viață având un sprijin, mai ales când vorbim de începerea practicării unui sport. Din păcate, rutina cotidiană ne împiedică de multe ori să fim constanți sau să adoptăm cele mai potrivite obiceiuri. Apple a înțeles această nevoie în ultimii ani și a creat produse din ce în ce mai inovatoare, mai intuitive și mai adaptate nevoilor utilizatorilor săi.

La rândul său, iSTYLE a decis să convingă cât mai mulți doritori să se alăture comunității iubitorilor de mișcare. De aceea le mulțumim tuturor celor care s-au implicat în prima ediție a campaniei Start The Movement, o campanie care nu s-a rezumat doar la o acțiune punctuală, ci a dat naștere unui curent”, a precizat Alina Gheorghiu, Marketing Manager iSTYLE România.

Cei șase influenceri și-au unit eforturile pentru a promova sportul și un stil de viață sănătos nu doar prin exemplul personal, ci prin atragerea propriilor susținători care, la rândul lor, și-au implicat familiile și prietenii. Efectul bulgărelui de zăpadă continuă, iar conversația rămâne deschisă.

Următoarea ediție Start The Movement se va desfășura în februarie 2023. Pe istyle.ro/StartTheMovement va fi actualizat permanent statusul campaniei cu informații despre cei care sunt alături de campanie, cu date despre competițiile viitoare, dar și despre tehnologiile Apple adaptate unui mod activ de viață.

Apple Watch Series, partenerul de înot

Când se selectează antrenamentul de înot, Apple Watch blochează automat ecranul cu Water Lock pentru a evita atingerile accidentale. În momentul în care antrenamentul s-a terminat, Digital Crown-ul deblochează ecranul și elimină apa din difuzor. De la ture într-o piscină până la înotul în apă liberă, facilitățile smart watch-urilor Apple te ajută să-ți monitorizezi parametrii care te interesează și să verifici în timp real progresul. Când antrenamentul se termină, Apple Watch îți arată un rezumat al acestuia, inclusiv stilurile de înot practicate. Pentru a corela mai multe date, poți analiza istoricul antrenamentelor în aplicația Fitness de pe iPhone.

Apple Watch estimează măsurătorile din timpul antrenamentelor pe baza informațiilor care sunt introduse în momentul configurării.

Pentru înotul în piscină, când se începe un antrenament, trebuie specificată lungimea piscinei pentru a ajuta Apple Watch-ul să măsoare turele și distanța parcursă. GPS-ul nu este utilizat în timpul înotului în piscină, iar apa poate împiedica măsurarea ritmului cardiac, dar caloriile, turele și distanța vor fi în continuare urmărite folosind accelerometrul încorporat.

În cazul înotului în apă deschisă, GPS-ul va măsura distanța doar pentru stilul liber. Apa poate împiedica măsurarea ritmului cardiac, dar caloriile vor fi urmărite folosind accelerometrul integrat

Read more...

160 de persoane din grupurile vulnerabile din Târgu Mureș au fost ajutate să aibă acces gratuit la servicii medicale

La data de 15 Decembrie 2022 s-a încheiat proiectul MURESHUB – CREȘTEREA ACCESULUI PERSOANELOR VULNERABILE DIN TARGU MURES LA SERVICII MEDICALE, INVESTIGAȚII PARACLINICE, ANALIZE DE LABORATOR, DISPOZITIVE MEDICALE ȘI PRODUSE FARMACEUTICE ȘI PARAFARMACEUTICE. Acest proiect a fost finanțat parțial din bugetul Direcției de Asistență Socială Targu Mures a Municipiului Targu Mures cu suma de 25.000 lei.

Proiectul  a ajutat țintit cazurile sociale aflate în dificultate materială a căror stare de sanatate riscă să se altereze în lipsa unui tratament medicamentos sau prin utilizarea unui dispozitiv medical stabilit în urma unor consultații medicale, investigații paraclinice și/sau analize de laborator. Preventia este extrem de importantă, de aceea au fost asigurate materiale sanitare si dispozitive medicale pentru a preintampina anumite infectii (ex. scabie, păduchi etc)

Obiectivul proiectului „Asigurarea accesului gratuit la servicii medicale (consultații medicale, investigații paraclinice si analize de laborator etc) si la produsele farmaceutice (medicamente, suplimente alimentare, parafarmaceutice, materiale sanitare, dispozitive medicale, produse cosmetice si de igienă etc) a minimum 150 de persoane din grupurile vulnerabile din Târgu Mureș." a fost atins în proportie de 100%, numărul de beneficiari unici înregistrați în program fiind de 160 persoane, toate aceste persoane avand domiciliul în Municipiul Tirgu Mures.

Grupurile țintă atinse prin proiect au fost persoane de etnie romă, persoane cu dizabilități, familii cu mai mult de 2 copii, inclusiv familiile monoparentale, femei, copiii / elevi /studenti, persoanele fara adapost, victime ale violenței în familie si imigranți/ refugiati si persoane care solicita azil.

Bugetul total al proiectului pentru aceasta perioada a fost de 31223.03 lei, suma de 25.000 lei reprezentând  finanțare nerambursabila pentru activitati nonprofit de interes general din bugetul Directia de Asistenta Sociala Targu Mures a Municipiului Targu Mures si suma de 6223.03 lei reprezentând contribuția Asociației Suryam.

"Conditiile de trai scăzute, gradul ridicat de analfabetism si sărăcia conduc la alterarea grava a stării de sanatate, deseori aceste persoane neputandu-si permite servicii medicale sau produse farmaceutice  Sănătatea precară a persoanelor din aceste comunitati marginalizate reprezinta o problema de sanatate publica si amploarea acestei probleme la nivelul Municipiului Tirgu Mures depășește capacitatea organizațiilor neguvernamentale de a asigura resursele necesare.  Lipsa unui loc de muncă conduce automat la statutul de neasigurat si astfel este îngreunat accesul pacienților la serviciile medicale decontate prin intermediul CNAS." a declarat Marius Dumitrescu, Președintele Asociației SURYAM si managerul de proiect.

În cadrul acestui proiect, Asociația Suryam a colaborat cu mai multe instituții precum Farmacia Socială, Crucea Rosie Mures, Asociația Casa Dragostei si a Milei, Centrul Rozmarin Targu Mures, Adăpostul de Noapte Targu Mures precum si unități medicale precum Ortopedica, Centrul Medical Topmed, DentalTop, Laboratoarele Bioclinica, Nova Vita Hospital, Clinica Sante si Hospital Suport.

"Intentionăm să continuăm acest proiect si în anul 2023 prin atragerea de fonduri din surse private sau obtinute in urma concursurilor de proiecte. Totodată, vom susține cabinetul medical lansat de Direcția de Asistență Socială Targu Mures prin proiectul "Abordare integrate a sărăciei si excluziunii sociale în beneficiul comunităților marginalizate din Municipiul Tirgu Mures" care poate asigura continuitatea serviciilor socio-medicale, atat de necesare persoanelor neasigurate. În cadrul acestui cabinet vor fi realizate consultații medicale si intervenții de primă necesitate in afectiuni acute, activitati de medicina preventiva, activitati medicale curative, de suport, consiliere si planificare familială, ingrijire la domiciliu si activitati de ingrijire paliative.", a completat Marius Dumitrescu, Presedintele Asociatiei SURYAM si managerul de proiect.

Read more...
Subscribe to this RSS feed

Deprecated: preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /home4/albaiuli/public_html/libraries/joomla/filter/input.php on line 686