Items filtered by date: Sunday, 10 August 2014 - Like - stiri Alba Iulia

Steven Seagal - concert sub drapelul separatistilor din Ucraina

  • Published in Monden

Muzicianul și actorul american Steven Seagal, cunoscut pentru rolurile avute în filme de acțiune, a susținut sâmbătă un concert la Sevastopol, în Crimeea, pe o scenă împodobită cu drapelul separatiștilor proruși din Ucraina, relatează duminică AFP.

Potrivit agenției ruse RIA Novosti, Steven Seagal a afirmat că s-a deplasat în Crimeea pentru că muzica îi unește pe oameni.

Steve Seagal a fost exclus de la un festival de blues din Estonia, în vara acestui an, din cauza sprijinului manifestat față de alipirea Crimeii la Rusia.

Actorul american și președintele rus Vladimir Putin sunt prieteni de mult timp și se văd periodic, declarase Dmitri Peskov, purtător de cuvânt al președintelui rus, anul trecut, cu ocazia unei vizite efectuate de Seagal la Moscova pentru a promova artele marțiale.

Seagal, deținătorul unei centuri negre 7 dan în Aikido, vorbise, la rândul său, despre Vladimir Putin, deținător al centurii negre la judo, ca despre un prieten pe care ar dori să-l aibă ca frate.

 

Read more...

Reactia Ministerului Sanatatii la romanul suspectat de Ebola

Având în vedere informațiile mass-media privind cazul pacientului de la Spitalul Județean de Urgență Ploiești, Ministerul Sănătății face urmatoarele precizări:

În aceasta dimineață, la Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Județean Ploiești s-a prezentat o persoană adultă în vârstă de 51 de ani cu simptome de febră, greață, vărsături și diaree hemoragică.

Având în vedere că, în urma efectuării anamnezei s-a constatat că persoana s-a întors recent din Nigeria, s-a declanșat procedura de izolare și transfer în condiții speciale de siguranță la Institutul de Boli Infecțioase “Prof. Dr. Matei Balș”.

În acest moment, pacientul este suspect de infecție virală fără a putea specifica diagnosticul etiologic.

Managerul Institutului "Matei Balș", prof.dr. Adrian Streinu Cercel, a declarat duminică pentru AGERPRES că Ebola nu se transmite pe cale aerogenă, ci prin contact direct cu fluide și sânge de la persoana infectată, având o simptomatologie similară cu alte afecțiuni.

Referindu-se la pacientul suspectat că ar fi infectat cu Ebola, internat duminică la institut, prof. dr. Streinu Cercel a afirmat că se vor face o serie de analize la "Matei Balș". În cazul în care se va fi suspiciune de Ebola, atunci vor fi trimise probe în Germania, la Frankfurt, pentru a se confirma. 

"Deocamdată nu am văzut pacientul, dar vom face o serie de analize prin care putem să excludem o serie de alte boli care sunt asemănătoare. O serie de analize le facem la Institutul "Matei Balș". Dacă se ridică suspiciunea de Ebola, atunci va trebui să trimitem proba în Germania, pentru că acolo este singurul laborator pe Ebola la nivel de Europa. Răspunsul s-ar putea da între trei zile și șapte zile. Calea de transmitere este numai prin contact direct cu fluide și produse de sânge. Virusul nu se transmite pe cale aerogenă. Deocamdată, nu se pune verdictul de Ebola. Se vor face investigații, sunt o mulțime de boli asemănătoare ca simptomatologie", a afirmat prof. dr. Streinu Cercel. 

El a precizat că institutul are în acest sens un departament special pregătit. 

Read more...

EBOLA: Cum se contacteaza virusul si ce simptome are

Infecţia cu virusul Ebola începe ca o răceală banală, dar continuă cu sângerări interne şi externe, dureri şi iritaţii. Specialiştii ne informează cum se transmite virusul extrem de periculos, ce trebuie făcut în acest caz şi ce persoane se află în cel mai mare pericol.

Simptomele virusului Ebola

Temperatura ridicată, dureri de cap şi un gât iritat sunt primele semne că virusul Ebola intră în corp, atacând celulele sistemului imunitar şi lăsând în acelaşi timp impresia că este vorba de o răceală banală. Pe măsură ce boala progresează, ochii victimelor se înroşesc pentru că vase mici de sânge se sparg, provocând sângerare din ochi, urechi, gură şi alte orificii, scrie dailymail.co.uk.

Virusul distruge aceleaşi celule ca şi cele ţintite de HIV, deşi infecţia cu Ebola este mai agresivă, eliminând celulele din sistemului imunitar aflate în formare.

Perioada de incubare – intervalul dintre momentul infectării şi momentul în care primele simptome se prezintă – este cuprinsă între două şi 21 de zile, crescând riscul extinderii bolii.

Virusul are o rată de deces de 90 la sută şi este extrem de contagios.

Cum se contactează virusul

Virusul se transmite prin contact cu sângele unui om sau animal infectat, lichidele biologice şi organe. Odată ce febra şi durerea de cap şi de muşchi se instalează, persoana infectată prezintă deja risc de contagiere.

Un aspect important este că virusul se poate transmite sexual chiar şi după 40 de zile după ce o persoană s-a vindecat.

Cum se manifestă boala

O persoană bolnavă va suferi de dureri în tot corpul, durere abdominală cronică şi vomă. O iritaţie apare apoi pe trunchi, extinzându-se rapid către cap, mâini şi picioare.

În doar câteva zile pacientul ajunge la punctul critic – momentul în care fie începe să îşi revină, fie trece în faza fatală, febra hemoragică.

Sistemul imunitar al corpului se întoarce împotriva lui. Mici vase de sânge se sparg, cauzând sângerări spontane din ochi, gură, urechi, dar şi sângerări interne, cel mai probabil în tractul gastrointestinal şi alte organe.

Cei care supravieţuiesc trebuie să facă analize în mod regulat, pentru a se asigura că virusul nu mai este prezent în fluidele din corp.

Nu există în prezent un vaccin care să asigure protecţia împotriva virusului Ebola. Iar în absenţa unui plan specific de tratament sau a unui medicament care să interfereze în acţiunea virusului, acesta prezintă un risc extrem.

Cine se află cel mai mult în pericol?

Persoanele care lucrează în domeniul sănătăţii, familia sau cei care se află în proximitatea celor infectaţi, vânătorii care iau contact cu animalele moarte se află în cel mai mare pericol de a contacta virusul.

Când ar trebui căutat ajutor medical?

Dacă o persoană se află în zona de focar sau dacă a luat contact cu o persoană suspectată de infecţie, ar trebui să caute imediat asistenţă medicală imediat.

Este sigur să călătoreşti în zonele afectate?

Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) revizuieşte situaţia în mod regulat şi recomandă restricţii de călătorie şi comerţ. Riscul de infecţie pentru călători este mai scăzut din moment ce transmiterea de la persoană la persoană rezultă din contactul direct cu fluidele din corp.

Mediafax

Read more...

Duminica seara cerul va fi luminat de o Super-Luna

Cea mai mare Lună plină din acest an va lumina cerul duminică seara, fenomen ce coincide cu o ploaie de meteori într-unul dintre evenimentele cele mai spectaculoase din calendarul astronomic.

Luna nu va fi doar plină, ci se va afla și cel mai aproape de Pământ, rezultatul acestor două evenimente combinate producând o Super-Lună, cea mai mare și cea mai strălucitoare de pe tot parcursul anului și chiar din următorii 20 de ani.

Două zile mai târziu, perseidele, o ploaie de meteori, va ajunge la apogeu producând "mingi de foc la fel de luminoase ca Jupiter sau Venus". Pe un cer întunecat și senin, pot fi văzuți peste 100 de meteori pe oră în al doilea weekend din luna august. Cu toate acestea, astronomii au avertizat că strălucirea Super-Lunii ar putea face dificil de văzut ploaia de meteori.

În general, fenomenul de Super-Lună apare relativ frecvent, în medie la fiecare 13 luni și 18 zile. Întâmplător, în această vară, se înregistrează o succesiune de trei astfel de fenomene la intervale scurte. Prima Lună plină a putut fi văzută la 12 iulie, iar o alta urmează să apară la 9 septembrie. Dar Super-Luna din 10 august promite să fie cea mai spectaculoasă, deoarece va fi la cel mai apropiat punct față de Pământ de pe tot parcursul anului, cunoscut sub numele de perigeu.

De fapt, satelitul pământului se va afla la perigeu cu 26 de minute înainte ca luna să ajungă în faza de Lună Plină, la ora 18:10 GMT, pe 10 august. Cele două fenomene nu se vor mai produce simultan până în 2034 — ceea ce face ca astrul să fie duminică cel mai strălucitor din următorii 20 de ani.

La perigeu, Luna este cu aproximativ 31.000 mile mai aproape decât atunci când este cel mai departe de Pământ și va fi cu până la 14% mai mare și cu 30% mai strălucitoare decât celelalte Luni Pline din timpul anului.

Expresia "Super-Lună", inventată de astrologul american Richard Nolle în 1979, nu a fost recunoscută de comunitatea astronomică, care preferă termenul "perigeu-syzygy", în care perigeul este punctul în care Luna se află cel mai aproape de Terra, iar syzygy corespunde unei alinieri a trei obiecte cerești, în acest caz Soare — Lună — Pământ, aliniere care produce o Lună plină, notează Euronews.

 

Read more...

Cum blochezi clipurile care pornesc automat pe Facebook

Facebook a introdus videoclipurile care pornesc automat în fluxul utilizatorilor, atât pe desktop, cât și pe mobil. Mișcarea vine pentru a-i face pe utilizatori să stea mai mult timp în cadrul Facebook și să interacționeze și cu altfel de conținut decât imaginile. Dar mulți sunt nemulțumiți de opțiunea autoplay. Noi vă învățăm cum să o opriți pe Android, iOS și pe desktop. 

Facebook Autoplay pe Android

Accesați aplicația și apăsați butonul de setări – de obicei butonul tactil din stânga-jos a dispozitivului. 

Apăsați pe auto-play videos

Setarea automată este ca ele să se pornească doar când suneți conectați la o rețea WiFi. 

Facebook Autoplay pe iOS 

Selectează Facebook

Selectează Settings din interiorul meniului 

Selectează AutoPlay

Selectează Off

Facebook Autoplay pe desktop

Intrați în setări.

Accesați meniul Videos din partea stângă-jos.

Bifați Off.

Read more...

Accident aviatic IRAN - 45 de persoane decedate, dintre care 6 sunt copii

Avionul prăbușit duminică dimineața în Iran avea la bord 48 de persoane. Până în acest moment presa iraniană anunța că au fost confirmate 45 de persoane decedate, dintre care 6 sunt copii.

Zborul Iran-140 al companiei Sepahan Air decolase cu puțin timp înainte de prăbușire de pe aeroportul Mehrabad din Teheran și se îndrepta spre Tabas, fiind o cursă internă.

Potrivit Ministrului de Transport iranian la bordul avionului prăbușit se aflau 48 de persoane dintre care: 34 de adulți, 3 copii în vârstă de mai puțin de doi ani, 3 copii sub 12 ani, 2 stewardese, 2 piloți, 2 tehnicieni și 2 agenți de pază.

Potrivit unor informații din presa locală, o aripă a avionului s-ar fi desprins la puțin timp după decolare, ceea ce ar fi dus la prăbușirea avionului.

Sunt informații potrivit cărora 5 persoane ar fi reușit să sară din avion înainte de prăbușire și trei dintre acestea ar fi supraviețuit și ar fi fost transportate la spital. Însă sunt și informații potrivit cărora toți pasagerii de la bordul avionului și-ar fi pierdut viața în această tragedie aviatică.

Read more...
Subscribe to this RSS feed

Deprecated: preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /home4/albaiuli/public_html/libraries/joomla/filter/input.php on line 686