Logo
Print this page

Viitoarea Bază sportivă Turda - investiție de 113,25 milioane lei

Viitoarea Bază sportivă Turda - investiție de 113,25 milioane lei

Guvernul României a aprobat, în şedinţa sa de miercuri, o hotărâre prin care alocă 113 milioane de lei pentru construirea, la Turda, a unei săli de sport la standarde internţionale.

   HOTĂRÂRE DE GUVERN pentru reaprobarea indicatorilor tehnico-economici ai obiectivului de investiţii ,,Sală de sport competițională de nivel internațional, Bază sportivă Turda"

Actul normativ aprobă noii indicatori ai ”Sălii de sport competiționale de nivel internațional, Bază sportivă Turda”.

Valoarea totală a investiției se ridică la 113,25 milioane lei, iar durata rămasă de execuție este de 11 luni.

Astfel, suprafața construită se mărește de la 4.693,75 mp la 5.460,60 mp. Capacitatea totală de spectatori se reduce de la 3.320 locuri la 3.183 locuri. Diminuarea numărului de locuri a rezultat din necesitatea de a respecta dimensiunile scaunelor conform standardelor, precum și asigurarea  lojelor VIP. Din totalul numărului de locuri în tribune, un număr de 18 locuri sunt rezervate persoanelor cu dizabilități. Totodată, se are in vedere optimizarea Instalației de nocturnă, conform cerințelor FIBA.

Finanțarea se va face de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației, în limita sumelor aprobate anual cu această destinație, din bugetul local al unității administrativ-teritoriale municipiul Turda, județul Cluj, precum și din alte surse de finanțare legal constituite, conform programelor de investiţii publice aprobate potrivit legii.

Informații suplimentare: Indicatorii tehnico-economici au fost aprobați prin Hotărârea Guvernului nr.602/2018, valoarea totală a investiției fiind de 78,756 milioane de lei, TVA inclus.

 

© Albaiulianul. All rights reserved.