Summit-ul Mondial de Pace face apel la acțiune comuă pentru pacea sustenabilă în noua eră normală

Summit-ul Mondial de Pace face apel la acțiune comuă pentru pacea sustenabilă în noua eră normală

Pe 18 Septembrie 2021 a avut loc a 7-a aniversare de la Summit-ul Mondial de Pace HWPL de pe 18 septembrie. Evenimentul din acest an s-a lovit de eforturile și schimbările la nivel internațional, astfel încât programul pentru pace a trecut de la era pre-COVID la cea cu-COVID și anume noul normal.

Organizatorul evenimentului, Heavenly Culture, World Peace, Restoration of Light (HWPL), a organizat activități pentru dezvoltarea păcii centrate pe cetățeni, cu scopul de a crea o cultură pentru pace susținută de ONU și comunitatea internațională, pentru a crea un mediu pașnic de coexistență încă de la Summit-ul Mondial de Pace din 2014.

Acest eveniment a prezentat acțiunea comună pentru o pace durabilă cu cazuri din diferite sectoare, cum ar fi legea internațională, religia, educația și mass-media. De asemenea, a fost abordată cooperarea internațională pentru a depăși criza actuală care amenință coexistența și armonia omenirii, care a ieșit în evidență în timpul pandemiei.

Eforturile de consolidare a păcii conduse de HWPL pentru a stabili fundamente juridice și norme internaționale pentru pace prin conectarea participanților globali sunt concretizate prin efortul său de a susține legea internațională pentru pace prin redactarea Declarației de Pace și Încetare a Războiului (DPCW).

"Manualul DPCW ne permite să predăm în mod sistematic legea internațională și esența păcii acestor studenți și altora. Le permite să devină lectori în cursul următor", a declarat dl Mizanur Rahman, consilier principal al Asociației Asiatice a Profesorilor de Drept (AALP), precum și fost președinte al Comisiei naționale pentru Drepturile Omului din Bangladesh (NHRC-BD), subliniind necesitatea de a încuraja discursul public privind consolidarea păcii de către mediul academic.

În plus, față de principiile de bază ale păcii care trebuie respectate de către națiuni, DPCW a prezentat principii care ar trebui abordate în epoca actuală, cum ar fi interzicerea folosirii forței, promovarea libertății religioase și participarea civică pentru a răspândi o cultură a păcii. În special, afirmă că eforturile pentru pace vin din partea tuturor membrilor societății globale, identificând nu numai statele-națiunile, ci și organizațiile internaționale și toți cetățenii ca fiind principalii participanți la construirea păcii.

"Știm că va fi greu să obținem pacea dacă nu lucrăm cu toții pentru ea. De aceea, trebuie să încurajăm copiii, tinerii și adulții să prevină abuzul verbal și să lucrăm la reducerea inegalităților și la eradicarea disparităților pentru a obține o lume mai echitabilă, mai stabilă și mai pașnică", a declarat Rosalia Arteaga Serrano, fost președinte al Ecuadorului.

Octavia Alfred, ministrul Educației, Planificării Resurselor Umane, Formării Profesionale și Excelenței Naționale din Dominica, a declarat că elevii învață necesitatea coexistenței și cooperării reciproce și transmit prietenilor, părinților și profesorilor ceea ce au învățat. El a abordat, de asemenea, concepte care pot dezvolta abilități de competență psihosocială, cum ar fi respectul pentru diversitate, ordinea, rezolvarea conflictelor și negocierea, astfel încât este folosit pentru formarea profesorilor.

"Obiectivul nostru este de a pune capăt războaielor în lume și de-a instaura pacea și de-a face din aceasta o moștenire permanentă pentru generațiile viitoare. Fără pace, tot ceea ce am reușit să construim va fi distrus. ... Nu ar trebui să lăsăm să se întâmple acest lucru. Așadar, pentru a obține pacea, nu ar trebui să ne atingem obiectivul cu același spirit?", a declarat președintele Man Hee Lee de la HWPL în cadrul evenimentului.

 

 

Last modified onThursday, 23 September 2021 10:19

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

back to top

Deprecated: preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /home4/albaiuli/public_html/libraries/joomla/filter/input.php on line 686


Deprecated: preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /home4/albaiuli/public_html/libraries/joomla/filter/input.php on line 686