Items filtered by date: Wednesday, 31 March 2021 - Like - stiri Alba Iulia

Renate Weber spune că restricţiile pandemice nu sunt valabile pentru că nu apărut în Monitorul Oficial

Avocatul Poporului, Renate Weber, îi cere premierului Florin Cîţu să-i comunice motivele pentru care cele 20 de hotărâri adoptate de Comitetul Național pentru Situații de Urgență (CNSU), de la începutul anului 2021 până în prezent, nu au fost publicate în Monitorul Oficial.

Hotărârile, prin care s-au introdus și resctrictii aflate în vigoare, ar putea fi astfel anulate.

„Având în vedere că publicarea în Monitorul Oficial este o condiție de intrare în vigoare a unui act normativ și că prin această operațiune se asigura accesul publicului la conținutul acestuia, va rugăm să ne comunicați motivele de fapt și de drept pentru care, pe de o parte, hotărârile adoptate de acest organism de la începutul anului 2021 și până în prezent nu au respectat condiția publicării în Monitorul Oficial și pe de altă parte anumite hotărâri adoptate tot în acest an de către CNSU (nr. 12/2021, nr. 13/2021 și nr. 14/2021) nu au fost publicate nici pe site-urile gov.ro și stirioficiale.ro”, prevede solicitarea postată pe site-ul Avocatului Poporului.

Conform acesteia, deși conform legii publicarea în Monitorul Oficial a actelor normative este obligatorie, hotărârile adoptate de CNSU de la începutul anului și până în prezent, având că obiect fie starea de alertă, fie măsurile luate pe durata acesteia, nu au respectat regimul publicității actului normativ.

Avocatul Poporului menționează că s-a sesizat din oficiu pe această temă.

Renate Weber urmează să fie schimbată în curând din funcția de Avocat al Poporului. Luni, printre manifestanții din Piață Victoriei s-a aflat și Ion Rădoi, fost parlamentar PSD, care va fi și el lăsat fără afacerile prospere pe care le are cu spațiile comerciale de la metrou.

Antena 3 a preluat imediat mesajul și incită la noi proteste.

Florin Budescu

magnanews.ro

 

 

 

Read more...
Subscribe to this RSS feed

Deprecated: preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /home4/albaiuli/public_html/libraries/joomla/filter/input.php on line 686