Items filtered by date: Friday, 05 February 2021 - Like - stiri Alba Iulia

Lista localităților din România cu încadrarea în scenarii, afișată pe site-ul Ministerului Educației

Lista localităților din România cu încadrarea în scenarii a fost afișată pe site-ul Ministerului Educației, a anunțat ministrul Sorin Câmpeanu.

În prezent sunt 149 de localităţi din ţară în scenariul roşu şi 903 în scenariul galben, lista unităţilor administrativ-teritoriale cu încadrarea în scenarii fiind afişată pe site-ul ministerului.

Am afişat pe site-ul Ministerului Educaţiei lista tuturor celor 3.100 de UAT din România cu încadrarea în scenarii, în aşa fel fiecare părinte, profesor, elev cum se vor întâmpla lucrurile după 8 februarie. Prin consultarea listei se poate afla în ce fel se vor derula lucrurile din 8 februarie. Sunt 149 de localităţi în scenariul roşu, 903 în scenariul galben în care vor merge copiii de grădiniţă, clasele 1-4 şi clasa pregătitoare şi elevii din clasele terminale„, a afirmat Sorin Cîmpeanu, vineri, într-o conferinţă de presă.

Lista poate fi consultată aici.

La grădiniţă şi învăţământul primar, la primul caz de infectare se suspendă cursurile pentru 14 zile.

La ciclul gimnazial şi liceal, la primul caz se va face o anchetă epidemiologică, se recomandă şi testarea, şi vor fi analizate măsurile, fie se suspendă încă de la primul caz, fie nu e necesară suspendarea, se continuă până la al doilea caz, când se suspendă.

Elevii cu vulnerabilităţi care au adeverinţe nu sunt obligaţi să reînnoiască adeverinţele. Adeverinţele obţinute acum în semestrul II vor putea fi transmite electronic către diriginţi. Pentru cei care prezintă simptome specifice COVID în oricât de mică măsură se recomandă să nu intre în colectivitate şi nu se vor pune absenţe în aceste situaţii. El a afirmat că, scăzând acele categorii de elevi exceptate din perspectiva prezenţei fizice, aglomeraţia nu va fi aşa mare. „Fără rabat de la portul măştii. Aerisirea la intervale regulate e un lucru esenţial”, a mai spus Cîmpeanu. El a menţionat că a cerut autorităţilor locale responsabile cu transportul şcolar să se asigure la respectarea condiţiilor de transport şcola, situaţia fiind identificată ca o vulnerabilitate majoră. De asemenea, vor fi controale petnru respectarea regulilor la transportul şcolar.

 

Read more...

Redeschiderea școlilor, reguli noi: Programa pentru Bacalaureat și Evaluare Națională a fost aprobată

Într-o sonferință de presă comună a ministrului educației, Sorin Mihai Cîmpeanu, și a ministrului sănătății, Vlad Voiculescu, cei doi oficiali au explicat regulile noi referitoare la redeschiderea școlilor.

În acest context, ministrul Educaţiei a anunţat că a semnat ordinul pentru adaptarea „la realităţi” a programei de examen pentru Evaluarea naţională şi Bacalaureat.

„Am semnat ordinul de ministru pentru adaptarea la realităţi a programei de examene de Evaluare naţională şi Bacalaureat şi astăzi va fi publicată în Monitorul Oficial. Această adaptare s-a făcut ţinând cont de realităţile anului şcolar 2020 – 2021”, a precizat Cîmpe

 

 

 

Read more...

Poveştile lui Creangă, transformate în desene animate la Chişinău

O casă de producție din Republica Moldova a animat şase opere ale îndrăgitului scriitor Ion Creangă. Proiectul a fost realizat cu sprijinul financiar al Uniunii Europene.

Copiii, dar nu numai ei, pot vedea filmele „Fata babei și fata moșneagului”, „Punguţa cu doi bani”, „Soacra cu trei nurori”, „Cinci pâini”, „Ursul păcălit de vulpe” și „Capra cu trei iezi”, potrivit TVR. Toate basmele prind viață în limbile română, rusă şi engleză.

Ideea de a anima poveştile lui Ion Creangă le-a venit unor tineri din Chișinău în urmă cu un an. Pentru realizarea proiectului, creatorii de filme de animaţie au obținut sprijin financiar de la Uniunea Europeană.

Poveștile animate pot fi urmărite pe canalul dedicat de YouTube.

Anca Apostol 

magnanews.ro

 

 

 

Read more...
Subscribe to this RSS feed

Deprecated: preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /home4/albaiuli/public_html/libraries/joomla/filter/input.php on line 686