Items filtered by date: Friday, 12 February 2021 - Like - stiri Alba Iulia

Asociația Pakiv România anunță demararea proiectului NORDIS- Creșterea șanselor de incluziune socială a romilor privați de libertate din Penitenciarul Aiud

Comunicat de presă 

Asociația Pakiv România anunță demararea proiectului  PN 1013 NORDIS- Creșterea Șanselor de Incluziune Socială a Romilor Privați de Libertate din Penitenciarul Aiud (finanțat prin Granturile SEE, în cadrul “Programului Dezvoltare locală, reducerea sărăciei și creșterea incluziunii romilor” și implementat, în parteneriat, de către Asociația Pakiv România și Penitenciarul de Maximă Siguranță Aiud) .

Proiectul „NORDIS - Creșterea șanselor de incluziune socială a romilor privați de libertate din Penitenciarul Aiud”, are un design intervențional cu durata de 24 de luni și vine în sprijinul obiectivului alocării tematice A din cadrul apelului „Creșterea incluziunii și abilitarea romilor”.Prin parteneriatul dintre Asociația Pakiv Romania – o organizație neguvernamentală cu peste 7 ani experiență în derularea de activități consiliative, formative și de suport pentru grupuri vulnerabile reprezentate preeminent de persoane de etnie romă – și partenerul Penitenciarul de Maximă Siguranță Aiud, care prin specificul său găzduiește peste 500 de persoane private de libertate, între care uzual, minim 200 sunt etnici romi.

“NORDIS-- Creșterea Șanselor de Incluziune Socială a Romilor Privați de Libertate din Penitenciarul Aiud”, este proiectat pentru a se implementa în cadrul Penitenciarului de Maximă Siguranță Aiud. Proiectul beneficiază de un grant în valoare de 418.604 euro oferit de Islanda, Liechtenstein și Norvegia prin Granturile SEE în cadrul Programului Dezvoltare locală.

Obiectivul general este acela de optimizare a șanselor de incluziune socială pentru 635 de persoane private de libertate și membrii grupului de suport social ai acestora, dintre care 430 de etnie romă, prin furnizarea, în cadrul mediului intracarceral, a unui set de măsuri personalizate și integrate, pe parcursul a 24 de luni. Serviciile furnizate prin parteneriatul propus și pentru atingerea obiectivelor asumate în proiect sunt: 1.Servicii sociale și educaționale consistând în activități consiliative și formative pe linie psiho-socială; 2.Servicii pro-ocupare, respectiv de sondare a intereselor ocupaționale, dezvoltare de softskills-uri, sprijin pentru optimizarea șanselor de inserție pe piața muncii și derulare de cursuri de formare a competențelor profesionale; 3.Servicii pentru sănătate constând în operaționalizarea serviciilor medicale bazale și a celor de specialitate psihiatrică, alături de realizarea unor campanii pentru sănătate cu rol de mediere sanitară pentru Grupul Țintă;  4.Servicii de formare a personalului și voluntarilor în lucrul cu persoane de etnie romă și training-ul lor pe teme antidiscriminare; 5.Conceptualizarea și implementarea a patru campanii de creștere a conștientizării și dezvoltarea unui ghid de combatere, în penitenciare, a discriminării de orice fel și care va fi diseminat în cadrul celor 44 de penitenciare din România, cuprinzând exemple de bune practici din organizații similare din SEE.

În strânsă corelație cu cele exprimate până acum, obiectivul general al proiectului este acela de optimizare a șanselor de incluziune socială a 635 de persoane private de libertate și a membrilor grupului de suport social ai acestora, dintre care 430 de etnie romă, prin furnizarea, în cadrul mediului intracarceral, a unui set de măsuri personalizate și integrate, pe parcursul a 24 de luni.

Proiectul NORDIS este corelat cu inițiativele similare dezvoltate de către parteneriate relevante în domeniul de interes și anume acela de creștere a calității serviciilor integrate pentru persoanele de etnie romă și combaterea discriminării. Astfel, prin implementarea, în România, a proiectului ”4NORMality” și a proiectului ”Correctional” implementate prin Mecanismul Financiar Norvegian 2014 – 2021 care au ca scop îmbunătățirea serviciilor furnizate persoanelor private de libertate în scopul reintegrării sociale a acestora se vizează aceleași obiective ale ”Strategiei naţionale de reintegrare socială a persoanelor private de libertate 2020–2024” și, implicit, ale ”Strategiei Guvernului României de incluziune a cetăţenilor români aparţinând minorităţii rome pentru perioada 2014-2020” și ale ”Strategiei naţionale privind incluziunea socială şi reducerea sărăciei 2015-2020”.

În același context, Asociația Pakiv România anunță conferința de lansare a proiectului prezentat în format hibrid, on-line și fizic în data de 16 februarie a.c. cu începere de la ora 10, la sediul asociației și platforma Zoom. Participanții la eveniment provin din structurile administrative locale și județene, specialiști în domeniul social proveniți din mediul academic, parteneri și beneficiari ai proiectului NORDIS.

Date de contact:  Asociația Pakiv Romania, Alba Iulia, Str. Emil Racoviță, Nr. 76

                               Telefon: 0258 811170

                               Fax: 0258 811170

                               E-mail: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

www.eeagrants.ro

www.frds.ro

Proiectul beneficiază de un grant în valoare de 418.064 € oferit de Islanda, Liechtenstein și Norvegia/Norvegia prin Granturile SEE în cadrul Programului Dezvoltare locală. Obiectivul proiectului este de optimizare a șanselor de incluziune socială pentru 635 de persoane private de libertate și membrii grupului de suport social ai acestora.

Gruia Ioan BUMBU

Președinte Asociația Pakiv România

 

 

 

Read more...

VIDEO Smiley şi Killa Fonic au lansat o piesă despre tăcerea din relații

Smiley a lansat, vineri, pe YouTube, prima sa piesă din 2021, alături de Killa Fonic, „Lasă inima să zbiere!”, anunță un comunicat Hahaha Production.

Piesa lansată este despre intimitate, eliberare şi tăcerea din relaţii și se va regăsi pe noul său album, al cincilea din carieră.

Urmează câteva lansări neaşteptate, pregătesc un album nebun, urban, cu sound actual, dance, de stradă. Nu este ceva nou pentru muzica şi istoria mea, însă este cumva surprinzător în acest moment al vieţii mele şi este o completare de atitudine, revoltă şi libertate a zonei romantice în care am aşezat muzica mea în ultima perioadă„, spune Smiley despre noul său proiect muzical.

„Lasă inima să zbiere” este o co-producţie HaHaHa Production, Cat Music şi Global Records, cu muzica şi versurile semnate de Smiley şi Killa Fonic, cu producţia făcută de Florin Boka, Lucian Nagy şi Şerban Cazan şi clipul regizat de SA.

Tania Furnea

magazin/lifestyle

 

 

 

 

Read more...

Suntem pe locul trei în Europa: un milion de doze de vaccin administrate

România a început administrarea vaccinurilor anti-COVID pe 27 decembrie, iar astăzi a fost depășit un prag simbolic, de 1 milion de doze administrate, a anunțat Comitetul Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea împotriva COVID-19 (CNCAV).

„Peste 1.000.000 de doze administrate. România – locul 3 în Europa la doze administrate/100 de persoane”, se arată într-o postare pe pagina de Facebook a RO Vaccinare.

Aceasta după ce în ultimele 24 de ore au fost administrate alte 38.454 de doze, așa că numărul total este de 1.009.421.

În România, la fel ca în toate țările din Uniunea Europeană, sunt aprobate trei vaccinuri: Pfizer/BioNTech, Moderna și AstraZeneca.

Florin Budescu 

magnanews.ro

 

 

 

Read more...
Subscribe to this RSS feed

Deprecated: preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /home4/albaiuli/public_html/libraries/joomla/filter/input.php on line 686