Email: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. Website URL:

COMUNICAT DE PRESĂ - Consultările premierului Nicolae-Ionel Ciucă cu reprezentanții sindicatelor din Educație

Prim-ministrul Nicolae-Ionel Ciucă, președintele Camerei Deputaților, Marcel Ciolacu și ministrul Educației, Ligia Deca, s-au întâlnit, la Palatul Victoria, cu liderii sindicatelor din educație, pentru a dialoga pe tema revendicărilor acestora.

 

În urma întrevederii, au fost prezentate următoarele măsuri:

 

Guvernul României va adopta, mâine, prin Ordonanță de Urgență, creșterea salariilor prevăzute în legea 153/2017 cu 1000 lei brut lunar, care reprezintă pentru personalul didactic un avans din creșterea pe viitoarea grilă, care se va regăsi în viitoarea lege de salarizare, aplicabilă de la 1 ianuarie 2024. Pentru personalul nedidactic din învățământ, creșterea salarială va fi de 400 de lei brut lunar.

 

În noua grila de salarizare, salariul profesorului debutant/asistent universitar se va raporta la salariul mediu brut din economie și va reprezenta punctul de referință al grilei de salarizare din educație. Majorările salariale potrivit noii grile se vor face etapizat, în maxim trei ani de la intrarea în vigoare a noii legi a salarizării, prima tranșă reprezentând 40 la sută din valoarea totală a majorărilor.

 

 

Contact:

Biroul de presă al Guvernului This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Telefon: +40741252555

Website: http://www.gov.ro/, Facebook: https://www.facebook.com/guv.ro

 

Programul de circulație al STP SA pentru perioada 01.06.2023-05.06.2023

în Zona Metropolitană Alba Iulia

            Societatea de Transport Public SA Alba Iulia își adaptează programul de transport pentru intervalul 01.06.2023-05.06.2023.

            Programul de circulație al Societății de Transport Public S.A. Alba Iulia,   în Zonele Metropolitane 1-7 va fi următorul:

-        1 Iunie 2023- program de duminică;

-        2 iunie 2023- programul de transport al unei zile lucrătoare din perioada vacanței școlare. Programul de circulație al autobuzelor care transportă angajații societăților comerciale va fi adaptat în funcție de programul de lucru comunicat de acestea;

-        3 iunie 2023- program de sâmbătă;

-        4 iunie 2023- program de duminică;

-        5 iunie 2023- program de duminică.

            Informațiile referitoare la  programul de circulație în zona tarifară 1 (Alba Iulia, Micești, Bărăbanț, Oarda, Pâclișa) se pot obține de la dispeceratul STP, la numărul de telefon 0258/812826.

            Pentru informații legate de programul de circulație în zonele tarifare 2-7 (Drâmbar, Teleac, Limba, Sîntimbru, Ciugud,  Șard, Hăpria, Totoi, Șeușa, Oiejdea, Ighiu, Galtiu, Țelna, Bucerdea Vinoasă, Craiva, Ighiel, Galda de Jos, Dumitra,  Mesentea, Coșlariu,  Cricău, Benic, Tibru și Galda de Sus,  Mihalț, Obreja, Poiana Galdei, Cetea,  Întregalde) călătorii pot apela Autogara STP, la numărul de telefon 0258/812967 sau 0258/810588.

            Informațiile sunt disponibile și pe site-ul www.stpalba.ro

 

Director general,

                                                                Stelian Nicola

Rețele doctorale MSCA: Comisia lansează o cerere de propuneri în valoare de 434,8 milioane de euro pentru formarea doctoranzilor

Astăzi, Comisia a deschis o nouă cerere de propuneri pentru rețelele doctorale 2023 ale acțiunilor Marie Skłodowska-Curie (MSCA). Se preconizează că apelul va finanța peste 130 de doctorate care acoperă toate domeniile științifice, precum și formarea și dezvoltarea competențelor a 1 600 de candidați la doctorat.  Cu un buget de 434,8 milioane de euro, apelul va finanța programe de doctorat puse în aplicare de parteneriate internaționale de organizații din diferite sectoare din Europa și din afara acesteia. Pe lângă doctoratele obișnuite, sunt oferite stimulente specifice pentru înființarea doctoratelor industriale, care formează cercetători și le dezvoltă competențele în afara mediului academic, în special în industrie, întreprinderi și sectorul public, și a doctoratelor comune, care oferă programe de formare integrate care conduc la diplome comune sau multiple. Apelul se va încheia la 28 noiembrie 2023.

Vicepreședintele pentru promovarea stilului nostru de viață european, Margaritis Schinas, a declarat: "Rețelele doctorale Marie Skłodowska-Curie sporesc atractivitatea și excelența formării doctorale în Europa și în afara ei. Ele îi echipează pe cercetători cu competențe și abilități de cercetare și transferabile, îmbunătățindu-le perspectivele de carieră și conexiunile internaționale. Invit organizațiile din toate sectoarele socio-economice să depună cereri pentru a dezvolta parteneriate strategice și a atrage cele mai bune talente în domeniul cercetării."

 

Rețelele doctorale oferă cercetătorilor oportunități în sectorul academic și în cel non-academic și le oferă acestora formare în domeniul cercetării, precum și abilități și competențe transferabile relevante pentru inovare și angajabilitate pe termen lung. De asemenea, acestea aduc beneficii organizațiilor participante prin susținerea unor programe doctorale excelente, care le permit să atragă talente, să își sporească vizibilitatea globală și să își încurajeze legăturile internaționale cu alte sectoare. Mai multe informații despre apelul pentru rețelele doctorale 2023 și despre modul de depunere a candidaturilor sunt disponibile online. De asemenea, potențialii candidați pot participa la ziua de informare dedicată din 14 iunie 2023.

Comunicat comun al secretarului Departamentului Transporturilor din SUA, Pete Buttigieg, și al comisarului european pentru transporturi, Adina Vălean, privind cooperarea transatlantică

Secretarul pentru transporturi al Statelor Unite ale Americii, Pete Buttigieg, și comisarul european pentru transporturi, Adina Vălean, s-au întâlnit la 22 mai 2023, pentru a discuta despre sprijinul UE-SUA pentru Ucraina, despre cooperarea în curs de desfășurare în domeniul aviației și al transportului maritim, precum și despre aspecte de interes comun în domeniul transporturilor, cum ar fi colaborarea internațională pentru combaterea schimbărilor climatice și decarbonizarea transporturilor.

 

Secretarul Departamentului de Transport al SUA, Pete Buttigieg, a declarat: "De la întreruperile lanțului de aprovizionare cauzate de războiul lui Putin în Ucraina, la impactul schimbărilor climatice globale, la provocările cu care se confruntă zilnic membrii forței de muncă vitale din domeniul transporturilor, sistemele de transport de care depinde economia mondială sunt puse la încercare. UE și SUA împărtășesc un angajament ferm de a lucra împreună pentru a aborda cele mai presante provocări cu care se confruntă sistemele noastre de transport. Parteneriatul nostru continuu se bazează pe fundația solidă a alianțelor noastre transatlantice, a prieteniei și a valorilor noastre comune."

 

Comisarul pentru transporturi, Adina Vălean, a declarat: "Sănătatea economiei transatlantice și a economiei mondiale în ansamblu se bazează pe rețele de transport robuste, capabile să protejeze lanțurile noastre de aprovizionare și să se adapteze la noile provocări. UE și SUA colaborează mai puternic pentru a face față întreruperilor de transport pe care le-a creat războiul brutal al Rusiei în Ucraina, asigurând o linie de salvare pentru economia Ucrainei și securitatea alimentară globală prin inițiative precum benzile de solidaritate UE-Ucraina. De asemenea, suntem parteneri în confruntarea cu provocările legate de decarbonizarea sectorului transporturilor și suntem împreună pentru a determina și inspira o schimbare pentru viitor."

De asemenea, ambii s-au angajat să consolideze colaborarea în domeniul cercetării și al schimburilor tehnologice. Aceștia au discutat subiecte-cheie în domeniul e-mobilității, inclusiv progresele înregistrate în implementarea infrastructurii de încărcare.  În vederea următoarei reuniuni ministeriale a Consiliului UE-SUA privind comerțul și tehnologia, care va avea loc la sfârșitul lunii, UE și SUA continuă să colaboreze îndeaproape în vederea alinierii abordărilor pentru standardul MCS (Megawatt Charging System) pentru reîncărcarea vehiculelor grele.

 

La nivel internațional, aceștia au recunoscut acordul obținut în cadrul Organizației Aviației Civile Internaționale (OACI) în vederea stabilizării și consolidării sistemului de compensare și reducere a emisiilor de dioxid de carbon pentru aviația internațională (CORSIA) și au salutat adoptarea obiectivului aspirațional pe termen lung (LTAG) de zero emisii nete de dioxid de carbon până în 2050. Aceștia s-au angajat să colaboreze în vederea pregătirii celei de-a treia Conferințe privind aviația și combustibilii alternativi (CAAF/3), sprijinind adoptarea unor măsuri ambițioase privind combustibilii de aviație sustenabili, în concordanță cu obiectivele climatice ale OACI.

 

În plus, UE și SUA și-au exprimat intenția de a colabora pentru a spori producția și adoptarea de carburanți de aviație durabili care, în comparație cu un combustibil pentru avioane pe bază de petrol, elimină majoritatea emisiilor de gaze cu efect de seră pe durata ciclului de viață.

 

De asemenea, s-au angajat să își dubleze eforturile pentru decarbonizarea transportului maritim și au ca obiectiv ajungerea la un acord pentru o revizuire ambițioasă a strategiei Organizației Maritime Internaționale pentru reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră provenite de la nave. Aceștia s-au angajat să colaboreze pentru a elabora și a obține un acord în cadrul OMI cu privire la măsuri eficiente pe termen mediu și lung pentru a îndeplini obiective intermediare ambițioase privind emisiile de GES, în vederea atingerii unui nivel zero al emisiilor de GES generate de transportul maritim internațional pe durata ciclului de viață până cel târziu în 2050.

 

Pe baza cooperării excelente stabilite de-a lungul anilor, UE și SUA intenționează să continue să colaboreze pentru a promova o piață transatlantică dinamică a aviației, în cadrul Acordului UE-SUA privind transportul aerian.

 

UE și SUA s-au angajat să își continue și să își consolideze colaborarea tehnică și politică în cadrul reuniunii G7 privind transporturile, care va avea loc la Ise-Shima, Japonia, în perioada 17-18 iunie.

Press Release - IWPG, “We will implement Article 10 'Dissemination of a Culture of Peace' of the DPCW and achieve the SDGs”

Women from all around the world participated in the Peace Walk and DPCW Support Signature Campaign during HWPL’s 10th Annual Commemoration of the Declaration of World Peace on May 25

On May 25, the International Women’s Peace Group (Chairwoman Hyun Sook Yoon) participated in HWPL’s 10th Annual Commemoration of the Declaration of World Peace and Peace Walk, simultaneously held in Seoul, South Korea, along with approximately 70 other major cities in Korea and abroad.

 

Heavenly Culture, World Peace, Restoration of Light (HWPL), a peace cooperative organization of IWPG, announced the Declaration of World Peace on May 25, 2013. As this year marks 10th anniversary of this declaration, joint statements were announced all around the world.

 

In her commemorative remarks during the event, IWPG Chairwoman Hyun Sook Yoon said, “Chairman Lee proclaimed the ‘Declaration of World Peace’ in 2013, and the youth started peace walks all over the world. The following year, on January 24, 2014, with the mediation of Chairman Lee, a civil peace agreement was signed, a war ended, and we are witnessing with our own eyes the reality that a culture of peace is taking root.”

 

Chairwoman Yoon also added, “IWPG also celebrates its 10th anniversary this year. Together with IPYG, it has become one of the two wings of HWPL and has been striving to spread a culture of peace while reflecting on the spirit and inspiration of the ‘Declaration of World Peace’. Every year, we participate in CSW, the Committee on the Status of Women held by the United Nations. In addition, April 26th of this year marked the 4th Annual Commemoration of International Women's Peace Day where the ‘International Women’s Declaration of Peace' was proclaimed. The 10,000 women from 54 countries that participated in this event promised to implement Article 10 'Dissemination of a Culture of Peace' of the DPCW and achieve the SDGs.”      

 

The event included a Peace Walk to urge for the introduction of the DPCW as a resolution in the UN General Assembly and a DPCW Support Signature Campaign in which various women from all over the world participated.

Ziua Psihologului sărbătorită la Alba Iulia de către cei care-și iubesc profesia

Prin acest eveniment, marcat anual la data de 27 mai, se sărbătoreşte primul act de reglementare a profesiei de psiholog în România. Acum 19 ani, în data de 27 mai 2004, Parlamentul României emitea Legea nr. 213/2004 privind exercitarea profesiei de psiholog cu drept de liberă practică, înfiinţarea, organizarea şi funcţionarea Colegiului Psihologilor din România, acest moment reprezentând actul de naştere al noii profesii reglementate.

            Păstrând obiceiul și bucuria reîntâlnirii, Filiala Alba a Colegiului Psihologilor din România, reprezentată de către doamna președinte Eliza Boilă, și-a invitat și în acest an membrii, colaboratorii și susținătorii pentru a marca împreună, cum se cuvine, o zi atât de importantă.

            Întâlnirea a avut loc vineri, 26 mai, începând cu ora 17:30, în Aula mare a Universității 1 Decembrie 1918 din Alba Iulia, în prezența invitaților din partea Consiliului Județean Alba Primăriei Alba Iulia,  Centrul de Sănătate Mintală Copii, ISJ Alba, Serviciul Probațiune Alba, Casa Corpului Didactic, Universitatea 1 Decembrie 1918, a membrilor comisiilor de specialitate  din cadrul comitetului Filialei Alba și a colegilor psihologi din întreg județul.

            Momentul festiv a debutat cu un cuvânt adresat de către doamna președinte de filială Eliza Boilă cu scopul sublinierii importanței zilei de 27 mai 2004 pentru reglementarea profesiei, ulterior importanța anului 2014, care a devenit pentru noi anul nașterii Filialei Alba a Colegiului Psihologilor, organism puternic care ne reprezintă la nivel national, precum și câteva gânduri adresate din suflet pentru întărirea scopului și a menirii noastre în societate în general și în comunitatea noastră în special.

            Cu aceleași gânduri, de susținere reciprocă, de întărire a rolului nostru în comunitate, de colaborare privind actualele și viitoarele proiecte comune, au luat cuvântul pe rând și invitații reprezentanți ai celor mai importante instituții județene.

Psihologia merită celebrată zilnic, pentru complexitatea și frumusețea  pe care o presupune această profesie, iar psihologii și psihoterapeuții au nevoie de recunoștință permanentă.

 

            Sărbătorind puterea comunității, colegialitatea, pasiunea comună și bucuria de a practica una dintre cele mai frumoase și intense profesii, toți cei prezenți au avut ocazia să-și transpună în câteva cuvinte ceea ce au avut de transmis privind rolul și rostul lor acolo unde sunt (DGASPC, spitale, școli, cabinete private, penitenciare, servicii de probațiune, alte instituții locale sau județene), despre bucuriile trăite sau dificultățile întâmpinate.

            Diplome de apreciere din partea Filialei Alba a Colegiului Psihologilor din România, flori, zâmbete, energie și bucurie în cuvinte simple, dar încărcate de emoții și autenticitate, au însoțit ieri fiecare participant la evenimentul ”Ziua Psihologului” și îl vor însoți pe mai departe acolo unde fiecare a ales să își practice cu responsabilitate și demnitate nobila profesie!

 

LA MULȚI ANI, dragi colegi PSIHOLOGI!

Să fiți conștienți de DATORIA și BUCURIA pe care o aveți!

 

Președinte Colegiul Psihologilor din România

Filiala Alba

Psiholog Eliza Boilă

NUME NOI ANUNȚATE LA NEVERSEA 2023

LIL UZI VERT, RAPPER-UL AMERICAN CARE A PRIMIT DISCUL DE DIAMANT, VINE ÎN PREMIERĂ ÎN ROMÂNIA, LA FESTIVALUL NEVERSEA

 

J BALVIN, CEL MAI ASCULTAT ARTIST LATINO, REVINE ANUL ACESTA ÎN ROMÂNIA, LA NEVERSEA. ÎN LINE-UP URCĂ ȘI LOST FREQUENCIES, STEVE AOKI, TUJAMO, PAUL KALKBRENNER, CLAPTONE ȘI MULȚI ALȚII

 

Compozitor și artist, promotor al stilului emo rap, care a surprins prin tatuajele de pe față, coafurile excentrice și vestimentația androgină, LIL UZI VERT va urca, în premieră, pe scena principală a festivalului NEVERSEA. 

Tot pe mainstage va ajunge, anul acesta, pentru un show live care va face până și valurile mării să vibreze pe ritmurile latino, J BALVIN, icon-ul global cu cel mai urmărit videoclip al unui artist latino din toate timpurile: peste 1,8 miliarde de vizualizări.  

 

Doar 3 luni au mai rămas până la cel mai așteptat festival de la malul Mării Negre: NEVERSEA. Artiști de renume internațional și DJ-ii de top din lume precum: Lost Frequencies, Claptone, Paul Kalkbrenner, Steve Aoki, Tujamo, duo-ul Vini Vici se alătură numelor deja anunțate la cel mai mare festival pe o plajă din Europa, care va avea loc în Constanța, pe Neversea Beach, între 6-9 iulie 2023

 

J BALVIN, ARTISTUL CARE A CÂȘTIGAT 3 PREMII GRAMMY, ANUNȚĂ UN SUPER SHOW VARA ACEASTA LA FESTIVALUL NEVERSEA

 

Ediția aniversară a festivalului NEVERSEA aduce pe cele 5 scene artiști consacrați la nivel internațional și DJ-ii de top ai lumii. 

 

J BALVIN va urca pentru prima dată pe scena principală a festivalului NEVERSEA, pentru un show exploziv, plin de culoare, energie și ritmuri latino. 

J Balvin este columbianul cu o carieră impresionantă, care deși asculta în copilărie Nirvana și Metallica, s-a îndrăgostit de muzica reggaeton după ce l-a descoperit pe Daddy Yankee. A început să cânte la vârsta de 19 ani împreună cu bunul său prieten, David Rivera Mazo pe străzile din Medellin, iar în 2009 a semnat primul contract cu EMI Columbia, cu care a lansat single-ul „Ella Me Cautivo”, care a ocupat locul 37 în Billboard Tropical Songs Chart.

Ultimii ani au fost extraordinari pentru artistul columbian. În anul 2015, a câștigat 3 trofee Billboard Latin Music Awards, iar în 2016, a devenit primul artist latino recompensat cu Discul de Diamant. Un an mai târziu, videoclipul single-ului „Mi gente” a depășit 3 miliarde de vizualizări pe Youtube și a fost NO. 1 în chart-ul Spotify Global. În 2018, a lansat, alături de Cardi B și Bad Bunny, single-ul „I Like It", care l-a propulsat pe locul 1 în clasamentul oficial al Statelor Unite, Billboard Hot 100, pentru ca în 2020, albumul „Oasis”, lansat în colaborare cu Bad Bunny în 2019, să fie nominalizat la 3 categorii Grammy. 

Anul 2023 a venit cu o nouă provocare pentru activarea în Music Metaverse, iar superstarul J Balvin a pregătit primul său concert VR în parteneriat cu Meta și iHeartRadio. „Futurum” a avut premiera pe 17 februarie anul acesta și a fost un succes, o experiență VR 180 de grade.

 

 

 

 

 

 

 

 

Scena principală a festivalului NEVERSEA e pregătită pentru o premieră: LIL UZI VERT. Artistul  a devenit cunoscut în cultura underground odată cu lansarea unui mixtape, „Luv Is Rage” în anul 2015, iar un an mai târziu a atras atenția în mainstream cu single-ul de debut “Money Longer”, piesă care are peste 579 de milioane de ascultări pe platforma Spotify. Au urmat colaborări cu Gucci Mane, dar și cu Migos, alături de care a lansat single-ul „Bad and Boujee”, care i-a determinat prima apariție în clasamentul oficial al Statelor Unite, Billboard Hot 100, single totodată recompensat cu 4 Discuri de Platină.

După acest succes, a urmat „XO Tour Llif3" -  single-ul de promovare pentru albumul de debut al lui Lil Uzi Vert, album intitulat „Luv Is Rage 2”, cu care artistul american a debutat pe locul 1 în Billboard 200. Recording Industry Association of America (RIAA) a certificat albumul cu șase Discuri de Platină, iar Lil Uzi Vert a fost nominalizat în 2018 la premiile Grammy la categoria Best New Artist și a fost invitatul lui The Weekend în turneul european al artistului canadian.

 

STEVE AOKI s-a arătat pasionat de noile tehnologii și realitatea virtuală. Artistul vine și în acest an la festivalul NEVERSEA să îndulcească fanii cu tortul său, odată cu prima rază de soare de la răsărit. Pe lângă faptul că este DJ, fashion designer, antreprenor, Aoki este și un vizionat NFT, astfel că în 2022 a lansat A0K1VERSE, prin care oferă comunității experiențe reale și virtuale. Steve Aoki, producătorul nominalizat la Grammy, a intrat în anul 2014 în Guiness World Book of Records, datorită celor mai multe apariții live. 

           

Un personaj misterios completează line-up-ul de festival. CLAPTONE, care la fiecare apariție a sa e protejat de masca sa aurie, este artistul care de fiecare dată surprinde prin show-ul său cu muzică de influență house și tech house. CLAPTONE are în discografie două albume cu vânzări record: „Charmer” (2015) și „Fantast” (2018), iar în 2021, a lansat albumul „Closer”, care implică și colaborări surpriză cu artiști precum: Seal, James Vincent, McMorrow, Like Mike, Peter Bjorn & John sau Mayer Hawthorne. 

 

Considerat revelația curentului EDM, belgianul LOST FREQUENCIES este pregătit să ofere fanilor un show live de neuitat vara aceasta la NEVERSEA. Artistul are 10 single-uri premiate cu Discul de Platină și peste 1 miliard de stream-uri pe platforma Spotify. Single-ul „Where are you now”, lansat în colaborare cu britanicul  Calum Scott, i-a adus Discul de Platină, Discul de Aur și Discul de Diamant pentru numărul de unități vândute, în 16 țări ale lumii, inclusiv în SUA și UK. 

           

O surpriză pe mainstage-ul NEVERSEA este prezența unuia dintre cei mai inovatori artiști ai genului techno, PAUL KALKBRENNER, care a dominat cultura underground în ultimii 20 de ani. A fost primul artist techno care a ajuns pe mainstage-ul unui festival și a fost invitat de Guvernul Federal al Germaniei să participe, în calitate de artist oficial, la comemorarea a 25 de ani de la căderea Zidului Berlinului; eveniment la care au participat 400.000 de oameni.

Totodată, a fost și primul artist care a avut acces nelimitat la librăria Sony Legacy, lucru care i-a permis să folosească sample-uri din piese considerate iconice, de la Luther Vandross și Jefferson Airplane, pentru albumul „7”.

Paul Kalkbrenner are trei albume No.1, cu piese care au intrat în Top 10, cu peste 1,9 milioane de single-uri vândute. Single-ul capodoperă, „Sky & Sand” rămâne cel mai listat single al unui artist german în clasamentul Beatport, 112 săptămâni. În aparițiile live, cum va fi și cea din vară, de la NEVERSEA, germanul își poartă publicul într-o călătorie prin artă, extaz, speranță și dragoste.

 

 

 

 

 

 

 

Cei doi membri ai proiectului psy-trance VINI VICI, Aviram Saharai și Matan Kadosh, urcă în această vară pe scena festivalului NEVERSEA. Primul lor single, „Divine Mode”, lansat cu Iboga Records, a avut un succes uriaș, iar cei doi au continuat să producă piese care au ajuns în topurile underground. Succesul VINI VICI a continuat cu versiunea remix a piesei „Hilight Tribe - Free Tibet”, care a ocupat locul doi în clasamentul oficial Beatport, fiind pentru prima dată când o piesă psy a ajuns în Top 10 și are peste 141 de milioane de accesări pe Spotify, o performanță pentru o producție underground.

 

 

NUMEROȘI ARTIȘTI DE HOUSE, DEEP HOUSE, TRIBAL ȘI AMBIENTAL MUSIC COMPLETEAZĂ SCENA DAYDREAMING DE LA NEVERSEA 

 

 

Odată cu numele care completează scena principală anul acesta la NEVERSEA, organizatorii au anunțat și primii artiști care vor urca pe scena Daydreaming la festival. Day Dreamers (Marwan Dua, Woodnote & DUb FX), Hernan Cattaneo B2B Nick Warren, Jan Blomqvist, Maga, Marwan Dua, Matthew Dekay B2B Yokoo, Paax (Tulum), Pablo Fierro și Sebastien Leger vor face ca cele patru nopți și cele patru răsărituri petrecute pe plaja Neversea Beach să-i facă pe fani să se îndrăgostească de soare, de mare, de muzică și să experimenteze o vară cât o viață.  

 

ABONAMENTE LA UN PREȚ  SPECIAL ȘI PROGRAM DESTINAT PENTRU TINERI

 

La festivalul NEVERSEA sunt așteptați anul acesta peste 150 de artiști, iar fanii pot achiziționa abonamente de 4 zile pentru cea de-a cincea ediție a festivalului Neversea începând de la 99 de euro plus taxe pentru General Acces Basic și 209 euro plus taxe pentru VIP. Prin programul UNDER21, destinat tinerilor sub 21 de ani, pot fi achiziționate abonamente și pachete de grup la prețuri speciale. 

 

Abonamentele sunt disponibile pe neversea.com/tickets. Festivalul NEVERSEA are loc în perioada 6 – 9 iulie 2023, în Constanța.

VOLUNTARI LA NEVERSEA 2023

ÎNTÂLNEȘTE-I PE J BALVIN, LIL UZI VERT, DON DIABLO, LOST FREQUENCIES, ALOK SAU STEVE AOKI LA NEVERSEA 2023

ÎNSCRIE-TE ÎN ECHIPA DE VOLUNTARI A FESTIVALULUI NEVERSEA ȘI TRANSFORMĂ-ȚI VARA ÎN EXPERIENȚA VIEȚII TALE

 

 Organizatorii NEVERSEA au anunțat, oficial, deschise înscrierile pentru echipa de voluntari a celei de-a cincea ediții a celui mai mare festival de pe o plajă din Europa. Iubitorii festivalului de la Malul Mării Negre vor putea să trăiască vara aceasta o experiență de neuitat; o aventură completă în lumea evenimentului. Echipa va aduna peste 1000 de tineri pasionați de industria muzicală, care își doresc să descopere fascinanta lume a festivalurilor și secretele din spatele organizării unui astfel de eveniment de mare amploare.  

Pentru a putea intra în echipa voluntarilor, participanții trebuie să aibă între 16 și 35 de ani. Perioada de recrutare are loc între 20 aprilie și 15 mai, iar răspunsurile vor fi trimise de organizatori prin e-mail începând cu 20 mai. Înscrierea pentru voluntariat se face prin completarea formularului online, de pe neversea.com/volunteers/

Tinerii selectați pentru a face parte din echipa de voluntari NEVERSEA vor fi repartizați în urma completării formularului online, în baza preferințelor specificate, dar și profilului lor pe rolurile disponibile. Departamentele unde vor putea activa sunt: angels (artiști), acreditări, check-in, backstage, resolution, resurse umane, user experience și acces. După întregirea echipei, va urma un proces de pregătire în care voluntarii vor învăța fundamentele managementului proiectelor, principiile de comunicare, customer care și self-management, pe care, ulterior, le vor și pune în practică în zilele de eveniment. Acestora li se vor oferi echipamente speciale, acces în festival, iar programul va fi în ture, pentru ca toată echipa să poată trăi din toate unghiurile experiența de festival.

Voluntarii aleși se vor bucura de o vară de ținut minte, la festivalul unde vor veni în acest an artiști și DJ-i de top la nivel internațional, printre care J Balvin, Lil Uzi Vert, Alok, Don Diablo, Lost Frequencies, Salvatore Ganacci, Steve Aoki, Sofi Tukker, Timmy Trumpet, Paul Kalkbrenner, Vini Vici și mulți alții. 

ABONAMENTE NEVERSEA 2023

 

Toți cei care vor să participe la NEVERSEA își pot achiziționa abonamentele pentru cel mai mare festival de pe o plajă din Europa, de pe neversea.com/tickets

  • General Access - 99 euro + taxe 
  • General Access Risk Free - 119 euro + taxe 
  • VIP - 239 euro + taxe.

Prețurile abonamentelor de festival vor crește începând cu data de 26 aprilie 2023.

 

 

 

 

 

            Abonamentele pot fi achiziționate și în rate, prin Aplicația Extasy, care poate fi descărcată din Google Play sau din App Store. 

De asemenea, prețuri speciale la abonamente și pachetele de grup pentru festival sunt disponibile pentru cei sub 21 de ani, prin programul UNDER21. Mai multe detalii pe site-ul oficial, mystory.in-town.ro/students-pack.  

Cei care încă mai dețin un abonament de tip ANYTIME mai au două opțiuni la dispoziție pentru utilizarea biletului lor: pot alege ediția din acest an sau pe cea din 2024, din contul lor de check-in online. 

            Ediția aniversară a festivalului NEVERSEA are loc anul acesta între 6 și 9 iulie, pe plaja Neversea Beach, din Constanța, România. Pe cele cinci scene ale festivalului care va dura 4 zile pline de culoare și 4 nopți albe vor urca, anul acesta, peste 150 de artiști care vor seta ritmul distracției. 

SPORTS FESTIVAL 2023 Cel mai mare eveniment dedicat sportului, la Cluj

Cea de-a patra ediție SPORTS FESTIVAL aduce la Cluj-Napoca, în 1 - 4 iunie, inițiere în peste 25 de sporturi, provocare pe traseul Survivor România, super campioni față în față cu fanii, la Sports Talks, un masterclass dedicat profesioniștilor, crosul Supereroilor, competiții, parada cluburilor sportive, demonstrativul de fotbal al anului, All Stars Romania vs. Galatasaray Legends, concerte și multă distracție! Timp de patru zile, toți cei pasionați de mișcare vor putea descoperi un întreg univers al sportului, cu acces liber la toate activitățile de inițiere, la demonstrațiile sportive și în zona de fun & chill.

 

INIȚIERE

Copiii și adulții vor putea să își descopere abilitățile sportive și pasiunea pentru sporturi din cele mai diverse, precum: aikido, badminton, baseball, baschet, caiac, cross training, dans, escaladă, fitness, fotbal, gimnastică, golf, handbal, judo, kyokushin, mountain bike, orientare sportivă, rugby, roundnet, schi fond, scrimă, șah, tenis de câmp, teqball, tenis de masă și volei. Ei vor învăța regulile jocului de la antrenori și sportivi cu experiență. Cei care doresc, vor putea face un circuit maraton prin toate sporturile deschise spre inițiere. Iar pentru ca lucrurile să fie și mai interesante, ei vor primi un pașaport sportiv pe care pot aduna ștampile, medalii de trecere cu brio de fiecare sport pe care îl învață parcurgând circuitul de inițiere Sports Festival și care le poate aduce, la final, mai multe premii.

 

Zona de inițiere va fi testată și de invitații speciali Sports Festival. Răzvan Simion și Dani Oțil se vor întrece în rapiditate și abilitatea de a încerca sporturi noi, contra-timp. 

 

Accesul la activitățile de inițiere este gratuit. Fiecare dintre ele va avea parte de infrastructura specifică pentru practicarea adecvată și în siguranță a sporturilor. Activitățile se vor desfășura în zone delimitate și semnalizate din Parcul Central și Platoul Cluj Arena, după următorul program: joi-vineri: 10,00-19,00, sâmbătă 10,00-18.30, duminică, 10,00-19,00.

 

PROVOCARE: TRASEU SURVIVOR ROMÂNIA

Anul acesta, Sports Festival va găzdui o nouă zonă care promite să facă senzație. Cei cu spirit de aventură vor putea testa un circuit Survivor România! Pe acest traseu, fanii celebrei emisiuni se vor putea întrece și să-și testeze forța, rezistența și îndemânarea. Accesul este liber, cu înscriere la fața locului. Secțiunea Survivor România din cadrul Sports Festival este powerd by PRO TV și realizată cu sprijinul Federației Române de Sporturi cu Obstacole.

 

SPORTS TALKS & MASTERCLASS cu Ana Maria Brânză

Timp de 4 zile, cei care vin la Sport Festival vor avea acces la super speakeri în secțiunea Sports Talks, unde vor putea să îi întâlnească și să îi asculte pe: Corina Caragea, Adrian Ilie, Daniel David, Mihai Covaliu, Gică Popescu, Elisabeta Lipă, Camelia Potec, Paul Chetreanu, Patrick Ciorcilă, Andrei Vochin, Cristian Dulca, Tudor Giurgiu, Ioan Ovidiu Sabău, Viswanathan Anand, Ivan Sokolov, Dani Oțil, Alexandru Cândea, Miruna Moroșanu, Andrei Angelescu, Simona Amânar, Larisa Iordache și Simone Tempestini. Tema de anul acesta: „Eșecul este parte importantă din drumul spre succes”. Acestora li se adaugă un eveniment dedicat profesioniștilor din domeniul sportului: în 3 iunie, la Radisson Blu, campioana la scrimă Ana Maria Brânză va susține un masterclass. 

 

 

 

CROSUL SUPEREROILOR

Crosul Supereroilor revine la Sports Festival cu o nouă cauză umanitară: renovarea Clinicii de Obstetrică-Ginecologie “Dominic Stanca” din Cluj-Napoca. Clujenii pasionați de sport au șansa să devină eroi pentru o zi prin participarea la competiția de alergare organizată duminică, 4 iunie. Competiția, al cărei start se va da pe Cluj Arena, include trei probe: PRO 10K feminin / masculin (+ premiu pentru record de timp), OPEN 10K feminin / masculin și OPEN 5K feminin / masculin.

 

Fundația Motivation și asociația Caiac SMile vor participa la Crosul Supereroilor cu cea mai mare echipă de alergători în scaune cu rotile înscrisă din partea celor două organizații la o competiție de alergare din România.

 

Jumătate din taxa de înscriere va merge către această nouă misiune locală a programului Spitale Publice din Bani Privați. Prima etapă, care va începe în 29 mai, va dura 3 luni și va consta în renovarea Maternității, cu un cost estimativ de 235.000 Euro. A doua etapă care constă în modernizarea unității de Neonatologie are un cost estimativ de 265.000 Euro, iar pentru această fază a proiectului comunitatea din Cluj este încurajată să doneze. Cauza este susținută de Codin Maticiuc, prin Fundația Metropolis, în parteneriat cu Untold Universe și Sports Festival.

 

COMPETIȚII SPORTIVE

Pe lângă secțiunea dedicată inițierii în sport, vor fi organizate mai multe competiții dedicate sportivilor amatori profesioniști: alergare, beach volley, fotbal, rugby și șah. Competiția de alergare Crosul Supereroilor va avea loc duminică dimineață (4 iunie), cu start de pe Cluj Arena. Competiția națională de amatori Beach Volley Super Open (3 - 4 iunie) va fi deschisă pentru 24 de echipe la categoria amatori masculin și 16 echipe la categoria amatori feminin și se va desfășura pe cele două terenuri de volei pe nisip care vor fi amenajate în Parcul Babeș. Competiția de fotbal va strânge la Cluj-Napoca cluburi sportive din toată țara, pe șapte categorii de vârstă, Under 14. Tot la Sports Festival se va juca ultima etapă din Campionatul Regional de Rugby U14, cu desemnarea Campioanei Regionale la finalul turneului și competiția națională de șah pentru copii. Participarea la competiții se va face pe bază de înscrieri, însă pasionații de sport pot să asiste gratuit.

 

MECI DEMONSTRATIV DE FOTBAL: All Stars Romania vs. Galatasaray Legends

Marele eveniment sportiv al Sports Festival 2023 aduce în fața fanilor din România generații legendare în duel. Galatasaray Legends vin la Cluj pentru o înfruntare cu cei mai buni jucători de fotbal ai Naționalei României (1995 - 2023). Meciul demonstrativ se va juca vineri, 2 iunie, pe Cluj Arena, de la ora 20,30, în ce-a de-a doua zi a celui mai mare festival dedicat sportului din România. Marele fost fotbalist brazilian Mário Jardel, alături de Gheorghe Hagi și Gheorghe Popescu, marii fotbaliști care au scris istorie pentru ambele echipe, se numără printre vedetele acestui meci.

 

Echipa All Stars Romania: Gheorghe Hagi, Gheorghe Popescu, Adrian Ilie, Adrian Mutu, Florin Răducioiu, Dorinel Munteanu, Ciprian Marica, Ionel Ganea, Marius Niculae, Ioan Ovidiu Sabău, Ionuț Lupescu, Răzvan Raț, Gheorghe Mihali, Iulian Filipescu, Bănel Nicoliță, Constantin Gâlcă, Răzvan Prodan – fiul regretatului Didi Prodan, Cristian Dulca, Bogdan Stelea, Florin Prunea.

 

Echipa Galatasaray Legends: Mario Jardel, Bülent Korkmaz, Hakan Unsal, Ümit Davala, Ergun Penbe, Fatih Akyel, Kerem İnan, Suat Kaya, Hamit Altintop, Capone (Carlos Alberto de Oliveira), Ayhan Akman, Ümit Karan, Hasan Kabze, Cihan Haspolatlı, Faruk Atalay.

 

Biletele pot fi achiziționate de pe entertix.ro. Meciul demonstrativ de fotbal dintre România și Galatasaray Legends nu va fi doar o oportunitate de a vedea jucători celebri în acțiune, ci și o modalitate de a ajuta victimele cutremurului devastator din Turcia. Încasările primite de clubul Galatasaray pentru a participa la evenimentul organizat în cadrul Sports Festival vor fi donate către organizațiile care se ocupă de eforturile de ajutorare a victimelor acestei calamități.

 

ZIUA COPILULUI x3 LA SPORTS FESTIVAL

 

Ziua Copilului va fi sărbătorită de trei ori, ca-n povești, la Sports Festival 2023. În 1-3 iunie sunt pregătite o sumedenie de activități speciale pentru cei mici. Teatrul de Păpuși ”Puck” din Cluj-Napoca va aduce în lumea sportului personaje de basm cu teatru stradal (Cluj Arena, 12:00-18:00). Sâmbătă, 3 iunie, de la ora 17,00, la scena Sports Festival amplasată pe platoul dintre BT arena și Cluj Arena, va avea loc piesa de teatru Colțișor dragonul. Este o poveste despre responsabilitate și grijă față de mediul înconjurător, prin care spectatorii vor fi transpuși într-o lume magică și amuzantă. Tot sâmbătă, de la ora 18,00, bine cunoscuta și mult îndrăgita Gașca Zurli va veni să îi distreze pe cei mici, dar și pe cei mari, și să îi pună în mișcare pe ritmul lui A ram sam sam. Tanti Prezentatoarea, Fetița Zurli, Supereroul Mulțumesc, Bucătărașul Lulu, Vrăjimăturica și Truli vă dau întâlnire pe platoul dintre Cluj Arena și BT Arena unde se anunță o petrecere pe cinste, de la care nu vor lipsi dansurile și cântecelele specifice copilăriei. Tot pentru cei mici, în cele trei zile, la scenă, vor fi organizate antrenamente cu majorete, iar zona de inițiere îi va aștepta la mișcare.

 

CONCERTE & FUN ZONE – Mișcare și distracție la scenă deschisă

La Sports Festival mișcarea se îmbină cu distracția! Pe platoul dintre BT arena și Cluj Arena, în inima festivalului, va fi amenajată o scenă multifuncțională. În fața scenei, pe timpul zilei, oamenii vor fi invitați la mișcare alături de traineri și sportivi pasionați care vor ține clase de zumba, street dance, yoga, fitness, mobilitate și multe altele. Seara, publicul va fi chemat la dans alături de artiștii invitați. Joi, 1 iunie, de la ora 21,00, pe scenă vor urca cei de la DJ Project, iar în 3 iunie se pregătește un moment super special pentru copii.

 

Vineri, de la ora 17,30, va avea loc o partidă de șah cu totul inedită: Blindfolded Human Chess Game. Doi mari maeștrii ai șahului: Ivan Sokolov și Viswanathan Anand, invitați speciali aduși la Cluj de Fundația Superbet și de Federația Română de Șah, vor demonstra că jocul minții se poate juca și dacă ești legat la ochi. Mutările lor vor fi făcute pe o tablă uriașă de șah de 14x14 metri, cu oameni costumați în piese de șah.

 

Sâmbătă, de la ora 20,30, va avea loc Retro Fantesia Party, powered by UNTOLD Festival. Fanii sportului sunt încurajați să vina îmbrăcați tematic, cu echipamentul sportului lor preferat. Cele mai retro sport ținute vor fi recompensate cu premii surpriză.  Tot în data de 3 iunie, de la ora 19,00, diversitatea sportului va fi celebrată prin deja tradiționala Paradă a Cluburilor Sportive. Membrii cluburilor vor defila, cu steaguri, din Parcul Central până pe platoul Cluj Arena. Show-ul va continua la scena Sports Festival cu campioni din lumea sportului, numere de acrobație și contorsionism, street dance și zumba acrobatic, prezentate de celebrii Răzvan și Dani. Pe scenă va urca și Bianca Purice. În vârstă de doar 13 ani, ea este ambasadorul României la Acrodance și este dorită, pentru performanțele ei, de Cirque du Soleil. Acrobatic Show, trupa de 6 fete de la teatrul de stat din Chișinău, vor prezenta show-ul cu care au ajuns în finala Românii au Talent 2023.

 

Duminică, 4 iunie, de la ora 19,30, David Todoran & The Six Martini Orchestra vor face warm up pentru un show senzațional cu acrobații marca Sports Festival. Pe scenă va urca Ana Maria Mărgean, finalistă a emisiunii America’s Got Talent - All World Superstars, cu păpușa cățelului Waldo cu care a cucerit America. După ea, vor urma  acrobații, demonstrații de contorsionism, zumba și street dance, dar și un flash mob la care vor fi invitați să participe toți cei din fața scenei. La final, David Todoran & The Six Martini Orchestra vor reveni pe scenă și vor închide ultima seară a Sports Festival 2023.

 

Din cadrul festivalului nu vor lipsi zonele de relaxare de food & chill. Zona de festival începe din Parcul Central și se continuă cu Părculețul de Copii de lângă stadion, Radisson Park, Aleea Stadionului, Cluj Arena, Platou Cluj Arena și Parcul Iuliu Hațieganu.

 

Sports Festival este cel mai mare eveniment multi sport din România. Evenimentul ajunge în 2023 la cea de-a patra ediție.

 

 

Proiect realizat cu sprijinul Primăriei și Consiliului Local Cluj-Napoca, alături de Comitetul Olimpic și Sportiv Român și Clubul Winners Sports Club, U-Banca Transilvania, Federația Română de Fotbal, Federația Română de Sporturi cu Obstacole, Federația Română de Șah, Fundația Română de Aikido Aikikai, Federația Română de Teqball, Funsports România, Skills MTB Cluj-Napoca, Atlas Invictus Cluj-Napoca, Adria Gym Cluj-Napoca, Master Bike Cluj-Napoca, ACS Luceafarul Cluj-Napoca, ACS U Evolution Cluj-Napoca, ACS Rugby Cluj Junior, Caiac Smile, Club Sah Pegas Cluj-Napoca, Club Atletic Cluj, Academia de Baschet U-BT, TGym Cluj-Napoca, The Box Barbell Club Cluj-Napoca, ACS Dynamic Gym Cluj-Napoca, Academia de Volei Pirv11, VoSports Cluj-Napoca, ACS Topspin Florești, CS Universitatea Cluj - Rugby, CS Universitatea Cluj – Sectia Schi Fond, Worldclass Romania, ACS Eagles Cluj, Winners Tennis Club Cluj-Napoca, CSO Watch Out Cluj, 88 Training Dance Project, Romanian Golf Evolution, Outdoor 4U, Napoca Rally Academy, Zumba Cluj-Napoca, Badminton Club Cluj, Liceul cu program sportiv Cluj-Napoca, Școala Gimnazială Iuliu Hațieganu Cluj-Napoca.                                                   

 

*Comitetul Olimpic și Sportiv Român (COSR) este o asociație de interes național aparținând Mișcării Olimpice, care se organizează și funcționează în baza statutului propriu elaborat în conformitate cu prevederile Chartei Olimpice și legislației române în vigoare.

COSR are rolul de a promova principiile fundamentale ale Olimpismului la nivel național, precum și de a sprijini crearea unor instituții care se dedică Educației Olimpice.

 

www.sportsfestival.com

 

 

Zilele Filmului Românesc la TIFF.22 - 9 mai 2023. 9 lungmetraje și 16 scurtmetraje intră în competiția Zilelor Filmului Românesc la TIFF.22

Selecția include câteva dintre cele mai bune filme românești ale anului trecut, dar și producții care vor avea premiera mondială în iunie, la Cluj-Napoca. În cadrul Zilelor Filmului Românesc sunt acordate trei premii: pentru cel mai bun lungmetraj, pentru cel mai bun debut, dar și pentru cel mai bun scurtmetraj.

Printre lungmetrajele selecționate se numără comedia neagră Oameni de treabă (r. Paul Negoescu), marele câștigător al Galei Premiilor Gopo de anul acesta, dar și thrillerul Spre nord, debutul în ficțiune al lui Mihai Mincan, care a avut premiera mondială la Veneția. Lista continuă cu Boss, un film noir semnat de Bogdan Mirică, regizorul câștigător al Trofeului Transilvania la TIFF.15 (pentru filmul Câini), și cu premiera națională a filmului Tigru, debutul lui Andrei Tănase selecționat anul acesta la Rotterdam. 

La limita dintre documentar și ficțiune se află noul film al lui Vlad Petri, Între revoluții, distins cu premiul FIPRESCI în secțiunea Focus de la Berlin. Dana Bunescu recidivează în regie alături de antropologul Cătălina Tesar, dezvăluind tradițiile de căsătorie din comunitățile de cortorari în Pocalul. Despre fii și fiice, iar tandemul de jurnaliști Adina Popescu și Iulian Ghervase semnează cel de-al treilea lor documentar, Vulturii din Țaga, povestea antrenorului unei echipe de fotbal etern perdante. Ambele filme au fost premiate în 2022 la Festivalul Astra.

În competiție sunt și două documentare în premieră mondială, ambele regizate de cineaști clujeni: Soțul meu musulman, o poveste despre dragoste și prejudecăți în România contemporană semnată de cuplul Daniel și Alexandra Bărnuți, și  Planeta albastră de Daniel Sărăcuț, cronica dulce-amară a trupei rock Dio Family care se reunește pentru înregistarea piesei din titlu. 

Unele dintre cele mai așteptate filme ale anului vor avea premiera mondială în cadrul Zilelor Filmului Românesc la TIFF.22, în afara competiției. Nasty (r. Tudor Giurgiu), documentarul despre viața tenismenului Ilie Năstase va fi proiectat în Piața Unirii, în prezența protagonistului. Alexandru Solomon revine la TIFF cu Arsenie. Viața de apoi, avanpremiera mult-așteptatului film despre călugărul Arsenie Boca și uriașa lui popularitate. Cel de-al treilea documentar prezentat în afara competiției este Ultima transhumanță de Dragoș Lumpan, un ambițios proiect artistic și etnografic filmat de-a lungul a zece ani în șase țări. Programul mai include comedia Încă două lozuri (r. Paul Negoescu), continuarea hitului de box-office de acum șapte ani Două lozuri, Visul (r. Cătălin Saizescu), povestea unor deținuți care joacă într-un spectacol de teatru, și drama montană de familie Castelul Crăiței (r. Liviu Marghidan), filmată în Munții Piatra Craiului. Cele două surprize din programul de lungmetraje sunt Tinerețea unui dictator (r. Andi Lupu), docudramă retro-radicală despre tinerețea cuplului Nicolae și Elena Ceaușescu, și criptic intitulatul S.B.C.R.D.F., inspirat de o piesă cehoviană și semnat de Iura Luncașu, cunoscut pentru filmele sale comerciale, aflat aici la prima sa producție de autor.

Selecția competitivă de scurtmetraje românești include 16 titluri, alese din peste 100 de filme  înscrise și grupate în trei programe. Nu mai puțin de 50 de lungmetraje s-au înscris anul acesta pentru Zilele Filmului Românesc, marcând un record în istoria TIFF-ului.

Programul complet TIFF.22 va fi anunțat în curând. Biletele pentru primele proiecții și evenimente au fost puse în vânzare online - https://tiff.eventbook.ro/ 

 

Zilele Filmului Românesc

Lungmetraje

Boss (r. Bogdan Mirică)

Între revoluții (r. Vlad Petri) 

Oameni de treabă (r. Paul Negoescu)

Planeta albastră  (r. Dani Sărăcuț) – premieră mondială

Pocalul. Despre fii și fiice (r. Cătălina Tesar, Dana Bunescu)

Soțul meu musulman (r. Daniel Bărnuți, Alexandra Bărnuți) – premieră mondială

Spre nord (r. Mihai Mincan)

Tigru (r. Andrei Tănase)

Vulturii din Țaga (r. Adina Popescu, Iulian Ghervase) 

 

Scurtmetraje

Acolo unde bărcile nu ajung (r. Vlad Buzăianu)

Alibaba (r. Vlad Popa)

Antrenamentul de noapte (r. Bogdan Alecsandru)

B 777 ADF (r. Vlăduț Iosef)

Berliner Kindl (r. Lucia Chicoș)

Crochiu de natură moartă (r. Vlad Popa)

Două vorbe, trei minciuni (r. Ioachim Stroe)

Educație sentimentală (r. Alma Buhagiar)

Exercițiu de concediu (r. Laura Ionescu)

Iorgu! (r. Matei Preda)

Între marginile zilei (r. Andreea Lăcătuș)

Roz (r. Liviu Marghidan)

Sasha (r. Serghei Chiviriga)

Suruaika (r. Vlad Ilicevici, Radu C. Pop)

Toate neamurile (r. Alexandra Diaconu)

Venus (r. Carina-Gabriela Dașoveanu)

 

În afara competiției

Arsenie. Viața de apoi (r. Alexandru Solomon) - premieră mondială

Castelul Crăiței (r. Liviu Marghidan) – premieră mondială

Încă două lozuri (r. Paul Negoescu) – premieră mondială

Nasty (r. Tudor Giurgiu) – premieră mondială

S. B. C. R. D. F. (r. Iura Luncașu) - premieră mondială

Tinerețea unui dictator (r. Andy Lupu)

Ultima transhumanță (r. Dragoș Lumpan) - premieră mondială

Visul  (r. Cătălin Saizescu) – premieră mondială

 

***

Ne puteți urmări pe:

tiff.ro | Facebook| Instagram | Youtube | TikTok

 

***

Festivalul Internațional de Film Transilvania este organizat de Asociația pentru Promovarea Filmului Românesc și Asociația Festivalul de Film Transilvania.

Cu sprijinul: Ministerul Culturii, Centrul Național al Cinematografiei, Primăria și Consiliul Local Cluj-Napoca, Insitutul Cultural Român, Europa Creativă – MEDIA, Scandinavian Films

Sub-egida: UNESCO City of Film

 

Subscribe to this RSS feed

Deprecated: preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /home4/albaiuli/public_html/libraries/joomla/filter/input.php on line 686


Deprecated: preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /home4/albaiuli/public_html/libraries/joomla/filter/input.php on line 686