Items filtered by date: Thursday, 04 May 2023 - Like - stiri Alba Iulia

Ziua Mondială a Libertății Presei

Cu ocazia celei de-a 30-a ediții anuale a Zilei Mondiale a Libertății Presei, Statele Unite ale Americii își exprimă profunda recunoștință față de jurnaliștii și profesioniștii media remarcabili din întreaga lume, a căror muncă asigură fluxul de informații și idei care constituie sufletul societăților libere și deschise. Astăzi reflectăm, de asemenea, la sacrificiul imens plătit de atât de mulți jurnaliști în îndeplinirea acestei nobile vocații.

Mult prea multe guverne recurg la represiune pentru a reduce la tăcere libertatea de exprimare, inclusiv prin represalii împotriva jurnaliștilor care își fac pur și simplu meseria. Solicităm din nou autorităților ruse să îl elibereze imediat pe reporterul Evan Gershkovich de la Wall Street Journal și pe toți ceilalți jurnaliști reținuți pentru că și-au exercitat libertatea de exprimare.

Închisoarea nu este singura amenințare cu care se confruntă reporterii. Jurnaliștii care acoperă conflictele violente și corupția sunt supuși intimidărilor și răpirilor, adesea comise cu impunitate. În alte părți, jurnaliștii se confruntă cu discriminare, cenzură și sisteme judiciare înarmate. Guvernele din întreaga lume au folosit diverse instrumente de represiune pentru a forța închiderea instituțiilor de presă.

În această Zi Mondială a Libertății Presei, ne dedicăm din nou protejării libertății presei acasă și promovării acesteia în întreaga lume.

Read more...
Subscribe to this RSS feed

Deprecated: preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /home4/albaiuli/public_html/libraries/joomla/filter/input.php on line 686