Items filtered by date: Monday, 22 May 2023 - Like - stiri Alba Iulia

Marți, 23 mai 2023, ora 13.00, la Muzeul Național al Unirii Alba Iulia va fi vernisată Expoziția foto-documentară, Copilăria în Gulag.

Marți, 23 mai 2023, ora 13.00, la Muzeul Național al Unirii Alba Iulia va fi vernisată Expoziția foto-documentară, Copilăria în Gulag.

Expoziția prezintă imagini foto-documentare care reflectă viața copiilor basarabeni condamnați la deportare, foamete, rusificare, îndoctrinare și excizare forțată din propriile familii în perioada 1940-1941 și 1944-1953. Urmare a politicilor represive ale regimului totalitar-comunist în RSS Moldovenească și deportărilor staliniste din anii 1941, 1949 și 1951, din RSS Moldovenească au fost deportați circa 20.000 de copii; doar în al doilea val de deportare din 5-6 iulie 1949 fiind deportați 11.899 de copii. Unii copiii au murit în drum spre locul exilului, alții au venit pe lume chiar în trenul cu deportați. La fel, un număr dramatic de copii au murit din cauza foametei organizate, condițiilor vitrege din instituțiile de plasament pentru copiii ”dușmanilor poporului”, iar o parte dintre ei s-au născut departe de locurile natale ale părinților și bunicilor.

Expoziția reunește circa 180 de imagini foto-documentare, însoțite de memorii şi documente de arhivă valorificate din colecțiile Muzeului Victimelor Deportărilor și Represiunilor Politice al MNIM, Muzeului Ținutului Edineț, Muzeul de Istorie

Expoziția este realizată în cadrul proiectului „Consolidarea culturii europene a memoriei prin diseminarea cunoștințelor istorice și promovarea valorilor democratice: schimbul și implementarea bunelor practici între Lituania și Republica Moldova”, susținut de Programul Dezvoltării Cooperării  și Democrației al Ministerului Afacerilor Externe al Republicii Lituania.

Evenimentul de la Alba Iulia este organizat de Consiliul Județean Alba, Ambasada Republicii Lituania din Republica Moldova, Muzeul Național de       Istorie a Moldovei din Chișinău și Muzeul Național al Unirii Alba Iulia.

            Alți parteneri instituționali sunt: Muzeul Victimelor Deportărilor și Represiunilor Politice, Centrul de Excelență Institutul ProMemoria, Institutul de Istorie, MEC, Universitatea de Stat „Alecu Russo” din Bălți, Universitatea de Stat „B.P. Hasdeu” din Cahul, Asociația Obștească „Doorluk”, Muzeul Ținutului Edineț și Muzeul de Istorie și Etnografie din Soroca.

            Expoziția va fi găzduită de muzeul albaiulian în perioada 23 mai – 25 iunie 2023.

 

 

Read more...

HeRoe.s răspunsul unei companii românești la provocările actuale ale pieței muncii

Comunicat de presă

HeRoe.s răspunsul unei companii românești la provocările actuale ale pieței muncii

 

În 2021 românii au aplicat de peste 12,6 milioane de ori la joburi pe eJobs.ro, cea mai mare platformă de recrutare din România. Numărul candidaturilor depuse este cu 34% mai mare ca în 2019 și cu 5% mai mare ca în 2020, 2021 fiind și anul cu cele mai multe aplicări din ultimul deceniu pentru eJobs România.

Finalul anului 2022 ne-a adus în față imaginea pieței muncii din 2023, un an atipic, care prevestește că va trebui să ne obișnuim cu schimbări și nevoia de inovare la fiecare pas pe care îl facem, mai ales când ne referim la piața muncii.

 

Ce spun angajații?

Potrivit LinkedIn , 94% dintre angajați spun că ar rămâne mai mult timp în compania în care lucrează dacă s-ar investi în dezvoltarea carierei lor, iar două treimi dintre angajații români (66%) își doresc să meargă la cursuri de limbi străine pentru a se dezvolta pe plan profesional.

 

Cum mai reținem angajații de top?

Retenția angajaților de top devine o prioritate pentru marile companii, astfel aceștia au dezvoltat o serie de bune practici care cuprinde: cultura organizațională, compensații și beneficii orientate către nevoile angajaților și plan de dezvoltare profesională.

Introducerea cursurilor de limbi străine în planul de dezvoltare profesională pentru angajați se regăsește printre recomandările specialiștilor în domeniu.

De asemenea, o limbă străină comună agreată la nivel de Grup în rândul angajaților multinaționalelor creează sentimentul de apartenentă cu Organizația din care fac parte, precizează compania EUCOM.

De 20 ani piața din România, fondată de cuplul de timișoreni Delia și Silviu Dragomir, compania Eucom, este cel mai mare furnizor de cursuri de limbi străine pentru sectorul corporate din România.

Compania Eucom se diferențiază în piață prin propriul program de language learning, cei peste 150 de traineri pe care îi are și platforma online pusă la dispoziția cursanților pentru a încuraja o învățare continuă.

În 2022, compania a înregistrat o cifră de afaceri de 1.4 milioane de euro, cu o creștere de 10% față de 2021, deși drumul spre succes al celor doi antreprenori nu a fost unul ușor. EUCOM dorește să continue contribuția la dezvoltarea profesională a oamenilor și lansează un nou proiect valoros - HeRoe.s Hring Podcast, aducând împreună comunitățile HR & Business.

“Credem în oameni și în puterea lor de a crea excelență la locul de muncă, ne place să fim un generator de idei pentru comunitatea HR și business, declară cu entuziasm Delia Dragomir co-fondator EUCOM și realizator HeRoe.s Hring Podcast.

HeRoe.s Hring Podcast este primul podcast de HR by Eucom, care își propune să aducă împreună angajatori, angajați, specialiști în HR, L&D și Business pentru a genera soluții la provocările actuale ale pieței muncii locale și globale.

Până în prezent HeRoe.s Hring Podcast a fost primit cu entuziasm de către invitați. Primul episod lăsându-se pe 23 Mai, în care le vom putea urmării pe Delia Dragomir gazda podcast-ului și invitata sa, Cristina Ionescu, Head of KMPG România Outsourcing Hub, discutând despre potențialul uman.

“În primul rând, din perspectiva mea trebuie să îți pese, să îți pese foarte mult de acel om, ca om, nu ca rol, nu ca task, nu ca obiectiv, nu ca piesă dintr-un puzzle, ci de el ca un tot unitar, mărturisește Cristina Ionescu, Head of KMPG România Outsourcing Hub, primul invitat în cadrul Podcastului.

Astfel, vă dăm întâlnire de două ori pe lună, pe canalele EUCOM: Youtube, Spotify, Apple podcast, Eucom.ro, LinkedIn, Facebook, Instagram pentru a urmări alături de noi, episoadele HeRoe.s Hring Podcast!

Read more...

Locul 3 la consumul excesiv de medicamente, România caută tot mai mult Centrele de Vindecare Holistică

În 2016, România se afla pe locul 3 în Europa la consumul excesiv de medicamente, specialiștii îngrijorându-se că eliberarea antibioticelor din farmacii se realiza prea ușor. Cu atât mai mult, statisticile din acea perioadă arătau că peste 600.000 de români primeau în medie, zilnic, tratament antibiotic, România fiind al doilea mare consumator din Europa, după Grecia.

Cu toate astea, în ultimul timp, deschiderea oamenilor către descoperirea modalităților de vindecare spirituală, s-a dezvoltat intens. Spre exemplu, Centrul Wayra Astrae din București, a devenit din ce în ce mai căutat pentru conceptul de Vindecare Holistică, care antrenează corpul fizic, mintea și sufletul.

Printre cele mai solicitate terapii de către români la Centrul Wayra Astrae se numără: terapiile șamanice, întreruperea legăturilor toxice, sesiunile de astrologie karmică și experiențială, Access Bars precum și terapiile craniosacrale, a declarat Monika Puiu, Fondator al centrului Wayra Astrae.

Motivul pentru care aceste terapii au câștigat popularitate se datorează abordării lor holistice și a potențialului lor de a promova echilibrul și vindecarea la nivel fizic, mental, emoțional, spiritual, dar și pregătirii și dedicării echipei de terapeuți ai centrului.

 

Cine este fondatoarea Centrului Wayra?

Întoarsă recent din Peru, sanctuarul spiritualității, Monika Puiu continuă să investească în Centrul Wayra, cooptând terapeuți specialiști pentru a putea aduce autenticitate în tehnicile folosite la Centru. 

Monika Puiu deține expertiză de top în domeniul de business în calitate de fost CEO de companie multinațională, cu 45 de ani de experiență în comerț internațional și management al afacerilor.

În ceea ce privește domeniul spiritual, Monika are studii personale de astrologie și 15 de ani de formare continuă cu Judy Hall și școala de astrologie evoluționară, 10 ani de formare în practici șamanice și formare personală cu vindecători din Peru, 1 an de formare și 2 ani de practică în cadrul școlii Pure Brief Coaching.

Am mare încredere în ceea ce facem mai ales că eu personal am fost de la o  vârstă fragedă interesată de evoluția proprie, nu doar în carieră, sau în business, dar și la nivelul sufletului și în personalitatea mea.” a spus Monika Puiu, Fondator Centrul Wayra Astrae.

Echipa centrului Wayra Astrae este alcătuită din terapeuți cu specializări diferite, experiențe și abordări unice pentru fiecare terapie în parte.

 

Terapeuții specializați în terapia holistică abordează pacientul în întregul său, inclusiv aspectele fizice, emoționale, mentale și spirituale, pentru a promova vindecarea și echilibrul. Gabi Apostol este terapeut Wayra și facilitează terapia somatopsihopedagogică.

Din sfera terapiilor energetice, Monika Puiu, fondatoarea Centrului Wayra Astrae oferă servicii precum: astrologie, terapii samanice, vindecarea energetică, purificarea și echilibrarea emoțională, holistic coaching, kuia limpia, curățări energetice și despacho.

“Terapiile șamanice se bazează pe practici ancestrale ale șamanilor și pot implica călătorii spirituale, vindecarea energetică, purificarea și echilibrarea emoțională.” a spus Monika Puiu, Fondator Centrul Wayra Astrae.

Daniela Olteanu facilitează Access Conscousness BARS, o tehnică care implică atingerea a 32 de puncte energetice de pe cap, pentru a elibera blocări și limitări la nivel mental și emoțional, facilitând o stare de relaxare profundă și deschidere la noi posibilități și MTVSS care facilitează vindecarea corpului, elimină durerea și energiile intruzive.

În ceea ce privește masajul terpapeutic, Anna Semenova realizează în cadrul Centrului Wayra, masaj craniosacral și drenaj limfatic, Iuliana Dobrovie facilitează terapii craniosacrale biodinamica, iar Petru Vasluianu facilitează ședințe de osteopatie, ce se concentrează pe a trata toată ființa ta, ca un întreg, nu doar partea care te doare.

“Terapia craniosacrală se concentrează pe echilibrarea sistemului craniosacral, care include craniul, coloana vertebrală și sistemul nervos central, pentru a promova vindecarea și relaxarea.” a spus Monika Puiu, Fondator Centrul Wayra Astrae.

Printre cele mai inedite și complexe terapii ale centrului Wayra se numără: terapia cu plante și uleiuri esențiale facilitată de Corina Geanca și terapia de vindecare emoțională, coaching pentru tineri și terapii de cuplu și familie facilitate de Roxana Virna.

 

Primul Centrul de vindecare holistică, Wayra Astrae, ne dezvăluie agenda de activități planificată pentru cei ce caută vindecarea în 2023.

Spiritualitate, vindecare și natură, într-un retreat de vară la munte!

Vă puteți bucura de aerul curat și de frumusețea naturală a zonei montane. Acest retreat oferă oportunitatea de a scăpa de agitația și stresul cotidian și de a vă dedica timpul pentru a vă îngriji de voi înșivă și a vă conecta cu natura și cu propria voastră ființă interioară.

În cadrul taberei, veți avea ocazia să învățați și să practicați yoga într-un mediu frumos și liniștit. Yoga este o disciplină care combină exerciții fizice, respirație și meditație, contribuind la creșterea flexibilității, îmbunătățirea stării de bine și a conștienței de sine.

De asemenea, partea de astrologie experiențială vă va oferi posibilitatea să explorați conexiunile dintre pozițiile planetelor și influența lor asupra vieții noastre. Astrologia poate aduce o înțelegere mai profundă a sinelui și a destinului, oferindu-vă indicii despre cum puteți lucra cu energiile cosmice pentru a vă îmbunătăți viața.

Pentru a obține informații mai detaliate despre programul, costurile și modalitățile de înscriere la tabără, le  puteți contacta pe Monika Puiu sau Angela Vasluianu.

 

Contact Wayra Astrae: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Read more...
Subscribe to this RSS feed

Deprecated: preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /home4/albaiuli/public_html/libraries/joomla/filter/input.php on line 686