Items filtered by date: Wednesday, 17 May 2023 - Like - stiri Alba Iulia

Joi, 18 mai 2023, cu ocazia Zilei Internaționale a Muzeelor, intrarea la Muzeul Național al Unirii Alba Iulia va fi gratuită.

Joi, 18 mai 2023, cu ocazia Zilei Internaționale a Muzeelor, intrarea la Muzeul Național al Unirii Alba Iulia va fi gratuită.

Astfel, publicul vizitator va avea posibilitatea să vadă atât expoziția de bază a muzeului, găzduită în Clădirea Babilon, dar și alte expoziții temporare: Eclipsa Aurel Vlad (Museikon), Gânduri pietrificate Ștefan Balog (Galeriile Expoziționale Alba Iulia din cadrul Sălii Unirii), Întâlnire interesantă (Sala Unirii Alba Iulia / Aripa de Nord).

Read more...

A ÎNCEPUT CAMPANIA BLOOD NETWORK - Salvează o viață, donează sânge și intri gratuit la UNTOLD sau Neversea

Muzica dă viață, iar prin campania BLOOD NETWORK o poți da mai departe! Organizatorii festivalurilor UNTOLD și Neversea dau startul celei mai longevive inițiative de donare de sânge din România, BLOOD NETWORK, care a ajuns, în acest an, la a 9-a ediție. De la începutul campaniei au fost salvate peste 60.000 de vieți, cu ajutorul a peste 18.000 de donatori din întreaga țară.

 

În 2023, campania BLOOD NETWORK îi așteaptă pe eroii care salvează vieți să se implice, să susțină donarea de sânge și să se bucure de cele mai frumoase experiențe de festival. Perioada de desfășurare este 13 mai - 25 iunie, iar donatorii sunt așteptați atât la caravana mobilă, care va ajunge în 12 orașe din România, cât și la centrele de transfuzii din țară. 450 de mililitri de sânge, în atât stă, uneori, salvarea unei vieți. Spitalele din țară au nevoie anual de 500.000 de unități de sânge pentru a salva vieți.

 

DONEAZĂ LA CARAVANA MOBILĂ ȘI PRIMEȘTI BILET DE O ZI LA UNTOLD SAU NEVERSEA

 

Anul acesta, Alexandria și Galați se alătură inițiativei BLOOD NETWORK. Numărul de orașe unde fanii UNTOLD sau Neversea pot dona sânge este de 12 : Cluj-Napoca, Timișoara, Zalāu, Piatra-Neamț, Craiova, Sibiu, Ploiești, București, Târgu Mureș, Constanța, Alexandria și Galați.

 

Eroii care donează sânge la caravana mobilă, între orele 8:00 și 14:00, și se înscriu în baza de date ,,Și Eu Donez” (reteaua.sieudonez.ro) primesc un bilet de o zi pentru prima zi de festival la UNTOLD sau Neversea 2023 și tichete de cumpărături în valoare de 50 de RON din partea Kaufland România.

 

În 2023, Rețeaua privată de sănătate REGINA MARIA se alătură campaniei BLOOD NETWORK și pune la dispoziție ambulanțe în fiecare dintre cele 12 orașe.

 

Donarea la caravana mobilă se face în limita capacității de recoltare.

 

Calendarul caravanelor mobile BLOOD NETWORK 2023

 

13 - 14 mai - Cluj-Napoca, Kaufland - Strada Fabricii 12

20 - 21 mai - Târgu Mureș, Kaufland -  Strada Gheorghe Doja 66

20 - 21 mai - Timișoara, Kaufland -  Strada Chimiștilor 5-9, Vidrighin

27 - 28 mai - Craiova, Kaufland - Calea București 72

27 - 28 mai - Alexandria, Kaufland - Calea București 168

3 - 4 iunie - Sibiu - Kaufland - Strada Sibiului, DN 1A

3 - 4 iunie - Piatra Neamț - Kaufland - Strada Obor 2A

10 - 11 iunie - Zalău, Kaufland - Bulevardul Mihai Viteazul 49

17 - 18 iunie - Ploiești, Kaufland - Strada Predeluș 1A, Piața 1 Decembrie 1918

17 - 18 iunie - Galați, Kaufland - Bulevardul Henri Coandă 7

24 - 25 iunie - București, Kaufland - Strada Mihail Sebastian 88C

24 - 25 iunie – Constanța, Kaufland - Bulevardul Tomis 437

 

EDY CHEREJI, Co-Fondator UNTOLD Universe:

,,La fiecare ediție am fost impresionați de implicarea extraordinară a fanilor UNTOLD și Neversea în această campanie care are scopul de a salva vieți. BLOOD NETWORK a ajuns la a 9-a ediție și am reușit să salvăm, cu ajutorul donatorilor, zeci de mii de vieți. Anul acesta am inclus în caravana BLOOD NETWORK două orașe, este vorba de Alexandria și Galați, avem suportul partenerilor noștri de tradiție de la Kaufland și al medicilor. În acest an ni se alătură și rețeaua Regina Maria, care ne oferă suport logistic. Noi îi așteptăm pe oamenii de bine la caravana mobilă, care ajunge în 12 orașe din România, dar și la centrele de transfuzii din țară. Suntem încrezători că vom reuși să primim mulți tineri donatori care vor să facă o faptă bună, să salveze o viață și să se bucure de experiențele noastre de festival, fie la UNTOLD, fie la Neversea.”

 

KATHARINA SCHEIDEREITER, Manager CSR Kaufland România:

„Împreună cu Neversea și UNTOLD, dăm drumul unei noi ediții a caravanei BLOOD NETWORK, în parcările magazinelor Kaufland din toată țara. Așteptăm cu entuziasm toți tinerii care vor să contribuie pentru o cauză atât de importantă, donarea de sânge.”

 

Regina Maria - Rețeaua Privată de Sănătate:

„Suntem încântați să anunțăm faptul că de anul acesta Regina Maria - Rețeaua Privată de Sănătate intră în BLOOD NETWORK, cea mai amplă campanie de donare de sânge, la nivel național. Susținem logistic acest proiect, extrem de important pentru salvarea de vieți, cu echipe medicale de prim ajutor și flotă de ambulanțe, pentru a asigura starea de bine și siguranța donatorilor. Sub umbrela #parteneriatesănătoase, ne alăturăm inițiativelor care contează și care fac cu adevărat diferența în viața oamenilor”, au declarat reprezentanții rețelei de sănătate.

         

Cei care vor dona sânge în Centrele de Transfuzii din țară trebuie să acceseze site-ul untold.com sau neversea.com, secțiunea BLOOD NETWORK, pentru a completa formularul de înscriere, vor atașa o poză cu adeverința de donator, după care vor primi pe adresa de e-mail un voucher, cu care vor putea achiziționa abonamente la prețuri speciale la UNTOLD sau Neversea.

        

Doritorii se pot înscrie prin formular, pentru a dona în Centrele de Transfuzii, accesând următoarele link-uri:

 

Pentru UNTOLD:

https://forms.monday.com/forms/e8bdd388d31d7394a3e6919a444e1606?r=use1

 

Pentru Neversea:

https://forms.monday.com/forms/c623913372bb06667731a23ebae27401?r=use1

 

Campania BLOOD NETWORK este realizată cu sprijinul Kaufland România, în parteneriat cu platforma „Și Eu Donez”, Rețeaua privată de Sănătate REGINA MARIA și cu ajutorul Institutului Național De Transfuzii Sanguine.

 

Read more...

DELEX, companie din Alba, a înregistrat o cifră de afaceri de 5 mil. €, după extinderea în domeniul energiilor regenerabile

DELEX, unul dintre cei mai mari furnizori de încălzire electrică din România, a înregistrat o cifră de afaceri de 5 mil. € în 2022 după extinderea în domeniul energiilor regenerabile

 

Delphi Electric, cunoscută acum sub brandul DELEX, este o companie creată în anul 2005 pentru a oferi soluții de independență energetică pentru clădiri. Ca urmare a creșterii interesului românilor pentru energia verde și extinderea activității companiei în domeniul energiilor regenerabile, DELEX a înregistrat în 2022 o cifră de afaceri de 5 milioane de euro, având doar 16 angajați în România și 3 în sucursala din Belgia.

 

Am început cu sisteme de încălzire electrice și ne-am extins în domeniul energiilor regenerabile (sisteme fotovoltaice, pompe de căldură, sisteme de ventilație). Suntem printre puținele societăți românești care și-au extins activitatea în afara țării, având din 2019 o sucursală în Belgia (DELEX Belgium BV). Pe lângă distribuția de produse de calitate, la un preț competitiv, în domenii precum energie electrică, încălzire radiantă și degivrare, dar și energie regenerabilă, oferim servicii de design și suport tehnic la nivel național.”, spune Dorin Fleșeriu, CEO și owner DELEX.

 

Aeroportul Internațional ”Henri Coandă” și Arena Națională, dotate cu sisteme de degivrare furnizate de DELEX

 

Anul 2018 a reprezentat un an important în strategia de dezvoltare a companiei, DELEX devenind unic reprezentant în România al celui mai mare producător european de încălzire electrică - holdingul Fenix. În prezent, firma cu sediul în Alba Iulia are în portofoliu peste 3000 de locuințe încălzite electric.

 

Ulterior, DELEX și-a extins activitatea în domeniul încălzirii radiante și de degivrare pentru sisteme industriale, printre proiectele de anvergură gestionate fiind acoperișul stadionului Arena Națională, termocentrala de la Borzești sau Aeroportul Internațional “Henri Coandă”. De asemenea, cel mai mare sistem de degivrare din România, de peste 600kW, este instalat la Arad, prin partenerii regionali ai firmei DELEX.

 

Compania are o rețea de peste 130 de parteneri în țară, cărora le oferă întregul suport tehnic pe partea de proiectare, dar și în ceea ce privește strategia de pre și post vânzare a produselor.

 

Fiind o firmă în domenii de avangardă, este foarte greu să găsim experți pe piața din România. În acest sens, am decis că trebuie să investim în proiecte de training pentru partenerii noștri, care pot fi firme de instalații electrice, de panouri fotovoltaice sau termice, dar și firme mari de distribuiție sau DIY. Astfel, am amenajat în sediul nostru din Alba Iulia o sală de curs unde partenerii primesc toate informațiile necesare pentru a ne asigura că sistemele de încălzire și energie verde sunt instalate și întreținute corect.”, a precizat Dorin Fleșeriu, CEO și owner DELEX.

 

Românii, din ce în ce mai interesați de beneficiile independenței energetice


Interesul în creștere al românilor pentru energia verde și soluțiile de independență energetică au condus la o diversificare a portofoliul companiei DELEX, care și-a concentrat activitatea în domeniul energiei regenerabile. În 2022, firma a devenit unic distribuitor al sistemelor de fixare marca ALLIMEX (Belgia), dar și al panourilor solare Eurener (Spania).

 

Interesul românilor pentru energie regenerabilă s-a mărit foarte mult de când prețul gazelor a crescut în contextul războiului din Ucraina. Un aspect important a fost reprezentat și de faptul că s-a creat un cadrul legislativ favorabil prosumatorilor români, pe care îl așteptam de mulți ani. Acum, putem vinde sau compensa energia produsă din panouri, este o perspectivă nouă și benefică pentru a încuraja această tranziție de la combustibilii fosili la pompe de căldură și panouri solare. Noi am început să comercializăm convectoare și panouri radiante sub marca DELEX, iar de curând avem propria marcă de pompă de căldură. De asemenea, ne numărăm printre puținele companii care oferă panouri solare cu 30 de ani garanție europeană.”, a declarat Bogdan Frățilă, director executiv și administrator al companiei.

 

Sediul DELEX din Alba Iulia – un exemplu că ”Viitorul este electric”

 

Respectând sloganul companiei „Viitorul este electric”, reprezentanții DELEXau decis să transforme sediul companiei din Alba Iulia într-un exemplu de utilizare a soluțiilor de independență energetică oferite, clădirea devenind astfel una "pozitivă", deoarece produce mai multă energie decât consumă. Practic, întreaga clădire însumează toate soluțiile DELEX de energie verde, de la încălzire, răcire, pompe de căldură, sisteme termodinamice și de ventilație, precum și sisteme solare.

 

În acest fel, noul sediu bazat pe conceptul “Nearly Zero Energy Building“ a devenit o clădire care „produce bani” în loc să genereze costuri de întreținere.

 

Am renunțat la gaze și ne încălzim și răcim cu pompa de căldură alimentată din energie solară. Clădirea are câteva facilitați unice pe plan regional, posibil și național: fațada clădirii este din panouri solare, apa caldă este preparată cu un sistem solar termodinamic cu pompa de căldură, iar sistemul de ventilație asigură recuperarea căldurii din aerul evacuat. Practic, după un an de utilizare, clădirea produce bani, deoarece am primit mai mulți bani decât am cheltuit de la furnizorii de energie. Cred că este visul oricărui proprietar. Suntem extrem de mândri că sediul nostru din Alba Iulia reprezintă un exemplu că pot fi construite și în România clădiri auto-sustenabile, care nu poluează și care produc bani în loc să consume”, a explicat Bogdan Frățilă, director executiv DELEX.

 

Read more...

Întrevederea prim-ministrului României Nicolae-Ionel Ciucă cu ambasadorul Confederației Elvețiene la București Arthur Mattli

 

 Prim-ministrul Nicolae-Ionel Ciucă l-a primit azi la Palatul Victoria, pe ambasadorul Confederației Elvețiene în România, Arthur Mattli, cu prilejul încheierii misiunii diplomatice.

 

Cei doi interlocutori au apreciat calitatea foarte bună a relațiilor bilaterale, remarcând cursul ascendent din ultimii ani atât în ceea ce privește dialogul politic, cât și în domeniul economic și al cooperării sectoriale, prin creșterea volumului schimburilor comerciale și a investițiilor.

 

În cadrul dialogului, a fost evaluat potențialul de dezvoltare al unor sectoare precum transportul feroviar, bancar și al asigurărilor, cercetării și inovării, care să completeze domeniile în care România și Elveția deja cooperează.

 

Prim-ministrul Ciucă i-a adresat mulțumiri ambasadorului Mattli pentru  contribuția directă la dinamizarea relației bilaterale româno-elvețiene și i-a urat succes în activitatea viitoare.

Read more...

Conferința de închidere a proiectului „ROM-Platform”

În perioada 16-17 mai 2023, Gruia Ioan Bumbu, președintele Asociației Pakiv România, participă la evenimentul organizat de Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene prin Punctul Național de Contact pentru Romi, Conferința de închidere a proiectului „ROM-Platform” cofinanțat de Comisia Europeană – prin Programul Drepturi, Egalitate și Cetățenie 2014–2020.

În cadrul evenimentului  a fost lansată ”Harta interactivă a comunităților cu Romi” și  au fost prezentate principalele concluzii și recomandări ale Raportului asupra comunităților vizitate.

Având în vedere necesitatea de abordare țintită a problemelor cu care se confruntă comunitățile de romi, se consideră că acest instrument contribuie la definirea măsurilor și acțiunilor necesare pentru incluziunea cetățenilor români de etnie romă. 

De asemenea, datele și informațiile pe care le conține harta, pot constituii valori de referință care să stea la baza procesului de evaluare a impactului pe care îl vor avea acțiunile implementate.

La eveniment au fost invitați reprezentanți ai Comisiei Europene, Autorităților publice centrale, și reprezentanți ai Punctelor Naționale de Contact pentru Romi de la nivelul Statelor Membre.

 

 

 

Read more...
Subscribe to this RSS feed

Deprecated: preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /home4/albaiuli/public_html/libraries/joomla/filter/input.php on line 686