Items filtered by date: Wednesday, 15 November 2023 - Like - stiri Alba Iulia

Confort Nordic, o comedie despre frica de zbor, din 17 noiembrie în cinematografe

Transilvania Film anunță intrarea în cinematografele din toată țara a comediei Confort Nordic (Northern Comfort, 2022), prima producție de limba engleză a regizorului islandez Hafsteinn Gunnar Sigurdsson, cu celebrul actor britanic Timothy Spall în rolul principal. Filmată în Anglia, Franța și Islanda, comedia despre frica de zbor este o cursă contra cronometru prin aer și printre nămeți, o aventură improbabilă în care anxietatea e contagioasă, iar paranoia pândește de după colț.

 

Filmul intră în cinematografe începând cu vineri, 17 noiembrie.

 

O dezvoltatoare imobiliară, un cuplu de influenceri și un veteran din forțele speciale devenit scriitor celebru e pe cale să finalizeze un curs costisitor care promite să le facă uitată teama de zbor. Ultimul pas al programului presupune o cursă în care trebuie să dea piept cu propria fobie și să o depășească. Însă zborul nu decurge deloc conform planului. Pierduţi într-un ținut îndepărtat, înfriguraţi şi complet îngoziți de experienţă, pasagerii trebuie să se ajute reciproc să-şi înfrunte fobia o dată pentru totdeauna

 

Trailer - https://youtu.be/6rkbVtXpqN0?si=z3sdIyZ84PN9nxSH

 

Din distribuție se remarcă absolut toți actorii pentru că avem de-a face cu nume de excepție cum ar fi Timothy Spall (unul dintre actorii preferați ai regizorului Mike Leigh, protagonist în  Secrets and Lies sau All or Nothing și laureat la Cannes cu un premiu de interpretare pentru Mr Turner, dar familiar publicului larg grație personajului Peter Pettigrew din seria Harry Potter), Lydia Leonard, actriță engleză de teatru și film (The CrownTen Percent), Sverrir Gudnason, cunoscut cinefililor pentru rolurile din Ali(e)nare (2021) și Original (2010), sau Björn Hlynur Haraldsson, cunoscut din comedia polițistă Cop Secret.

 

Confort Nordic a deschis ediția de anul acesta a Festivalului Internațional de Film Transilvania în Piața Unirii din Cluj. La eveniment a participat și actorul Timothy Spall:„Într-o epocă presărată din plin cu paranoia și anxietate, o comedie precum Confort Nordic abordează teme profunde, într-un mod amuzant”, a spus Spall despre filmul pe care l-a văzut, în premieră, la Gala de deschidere TIFF, alături de regizor și de cei 3000 de spectatori prezenți.„Rolul meu ca actor este să servesc personajul. Dacă o fac cât mai bine, rolul mă va servi la rândul lui, pentru tot ce va aduce în cariera mea.”

 

Hafsteinn Gunnar Sigurdsson este un regizor islandez. Primele sale filme, La răscruce (2012) și Parisul Nordului (2015), au fost apreciate internațional, iar în 2017 Copacul vrajbei noastre, o comedie neagră despre lupta pentru teritoriu dintr-o suburbie burgheză islandeză, a fost lansată la festivalul de la Veneția.

 

 

Programul proiecțiilor Confort Nordic va fi disponibil pe www.transilvaniafilm.ro 

 

///

 

Mai multe detalii despre filmele distribuite de TRANSILVANIA FILM:

https://www.facebook.com/TransilvaniaFilm 

https://www.instagram.com/transilvaniafilm/ 

Read more...

Grupul celor șapte, G7 Japonia 2023 - Declarația miniștrilor de externe - 8 noiembrie 2023, Tokyo

Noi, miniștrii de externe ai G7 din Canada, Franța, Germania, Italia, Japonia, Regatul Unit și Statele Unite ale Americii, precum și Înaltul Reprezentant al Uniunii Europene, suntem mai uniți ca niciodată în căutarea păcii, securității și prosperității internaționale. În cadrul acestei reuniuni a miniștrilor de externe, ne consolidăm în continuare cooperarea pentru a răspunde în mod colectiv la problemele globale și regionale recente, pe baza angajamentelor asumate de liderii noștri la reuniunea la nivel înalt a G7 de la Hiroshima. Rămânem fermi în ceea ce privește susținerea și consolidarea ordinii internaționale libere și deschise bazate pe statul de drept, respectând Carta Organizației Națiunilor Unite (ONU). Ne reiterăm opoziția noastră fermă față de orice încercare unilaterală de a schimba statutul stabilit în mod pașnic al teritoriilor prin forță sau coerciție, oriunde în lume. Astfel de încercări subminează statul de drept, care protejează toate națiunile, în special pe cele vulnerabile, precum și securitatea globală și demnitatea umană. Ne angajăm, de asemenea, să continuăm să consolidăm solidaritatea internațională dincolo de G7 pentru a promova dezvoltarea economică globală și pentru a aborda provocări globale mai ample, cum ar fi schimbările climatice, dezarmarea nucleară, reziliența economică și securitatea economică, precum și egalitatea de gen, inclusiv agenda "Femei, pace și securitate".

Rămânem profund îngrijorați de interferențele străine, de manipularea informațiilor și de alte acțiuni ostile menite să submineze democrațiile noastre. Facem apel la toate țările să își respecte obligațiile care le revin în temeiul Convenției de la Viena privind relațiile diplomatice. Subliniem necesitatea de a avansa toate Obiectivele de dezvoltare durabilă pentru a promova pacea și prosperitatea pentru oameni și pentru planetă, așa cum se reflectă la Summitul ODD din 2023. De asemenea, luăm act de Summitul pentru un nou pact global de finanțare. Determinarea noastră de a ne respecta angajamentele privind aceste aspecte este de neclintit și vom continua să le consolidăm în direcția anului viitor, sub președinția italiană.

1. Situația din Israel, Gaza și Cisiordania

 

Condamnăm fără echivoc atacurile teroriste comise de Hamas și de alte grupări pe teritoriul Israelului, care au început la 7 octombrie 2023, precum și atacurile cu rachete în curs de desfășurare împotriva Israelului. Subliniem dreptul Israelului de a se apăra și de a-și apăra poporul, în conformitate cu dreptul internațional, în timp ce încearcă să prevină o repetare. Solicităm eliberarea imediată a tuturor ostaticilor, fără condiții prealabile. Ne exprimăm cea mai profundă compasiune și condoleanțe victimelor acestor atacuri și familiilor acestora, precum și tuturor civililor, palestinieni, israelieni și alții, inclusiv propriilor noștri cetățeni, care au murit sau au fost răniți în timpul acestui conflict. Israelienii și palestinienii au un drept egal de a trăi în siguranță, demnitate și pace. Respingem antisemitismul și islamofobia, sub orice formă, în societățile noastre și oriunde în lume.

 

Subliniem necesitatea de a acționa urgent pentru a aborda criza umanitară din Gaza, care se deteriorează. Toate părțile trebuie să permită accesul neîngrădit al civililor la sprijin umanitar, inclusiv alimente, apă, asistență medicală, combustibil și adăpost, precum și accesul lucrătorilor umanitari. Susținem pauzele și coridoarele umanitare pentru a facilita asistența necesară de urgență, circulația civililor și eliberarea ostaticilor. De asemenea, trebuie să li se permită cetățenilor străini să continue să plece.

Subliniem importanța protecției civililor și a respectării dreptului internațional, în special a dreptului internațional umanitar. De la 7 octombrie, membrii G7 au promis o sumă suplimentară de 500 de milioane de dolari pentru poporul palestinian, inclusiv prin intermediul agențiilor ONU și al altor actori umanitari. Îndemnăm țările din întreaga lume să ni se alăture în acest efort. Salutăm conferința internațională din 9 noiembrie de la Paris privind problemele umanitare.

 

Creșterea violenței extremiste a coloniștilor împotriva palestinienilor este inacceptabilă, subminează securitatea în Cisiordania și amenință perspectivele unei păci durabile. Membrii G7, împreună cu partenerii din regiune, depun eforturi intense pentru a împiedica escaladarea conflictului și răspândirea acestuia pe scară mai largă. De asemenea, lucrăm împreună, inclusiv prin impunerea de sancțiuni sau alte măsuri, pentru a împiedica Hamas să obțină și să utilizeze fonduri pentru a comite atrocități.

 

Membrii G7 s-au angajat să colaboreze îndeaproape cu partenerii pentru a pregăti soluții durabile pe termen lung pentru Gaza și pentru a reveni la un proces de pace mai amplu, în conformitate cu parametrii conveniți la nivel internațional. Subliniem faptul că o soluție cu două state, care prevede ca Israelul și un stat palestinian viabil să trăiască unul lângă celălalt în pace, securitate și recunoaștere reciprocă, rămâne singura cale către o pace justă, durabilă și sigură.

2. Războiul de agresiune al Rusiei împotriva Ucrainei

 

Angajamentul nostru ferm de a sprijini lupta Ucrainei pentru independența, suveranitatea și integritatea sa teritorială nu se va clătina niciodată. Continuăm să condamnăm în termenii cei mai fermi posibil agresiunea continuă a Rusiei și ne angajăm să fim alături de Ucraina atât timp cât va fi nevoie, în timp ce creștem presiunea economică și impunem sancțiuni solide și alte restricții împotriva Rusiei. O pace justă și durabilă nu poate fi realizată fără retragerea imediată, completă și necondiționată a trupelor și a echipamentelor militare ale Rusiei de pe teritoriul Ucrainei, recunoscut la nivel internațional. Continuăm să sprijinim Ucraina în dezvoltarea în continuare a formulei de pace a președintelui Volodymyr Zelenskyy. Ne intensificăm eforturile pentru a ajuta Ucraina să își satisfacă nevoile de pregătire pentru iarnă, inclusiv prin continuarea furnizării de asistență critică în domeniul energiei.

 

Retorica nucleară iresponsabilă a Rusiei și desfășurarea anunțată de aceasta a unor arme nucleare în Belarus sunt inacceptabile. Orice utilizare a armelor chimice, biologice sau nucleare de către Rusia ar avea consecințe grave. Regretăm profund decizia Rusiei de a-și revoca ratificarea Tratatului de interzicere totală a testelor nucleare. Susținem cu tărie prezența continuă a Agenției Internaționale pentru Energie Atomică (AIEA) și accesul neîngrădit la toate siturile nucleare civile din Ucraina.

Ne vom consolida coordonarea în ceea ce privește sancțiunile pentru a restricționa accesul Rusiei la bunuri și tehnologii esențiale. Vom întreprinde acțiuni suplimentare pentru a preveni eludarea și eludarea măsurilor noastre împotriva Rusiei. Ne reiterăm apelul adresat părților terțe de a înceta imediat să mai ofere sprijin material agresiunii Rusiei, în caz contrar urmând să suporte costuri severe. Pentru a reduce veniturile pe care Rusia le extrage din exporturile sale, vom accelera consultarea noastră privind energia, metalele și toate diamantele neindustriale, inclusiv cele extrase, prelucrate sau produse în Rusia.

 

Rusia trebuie să înceteze agresiunea sa și trebuie să suporte consecințele juridice ale tuturor actelor sale ilicite la nivel internațional, inclusiv despăgubirea pentru daunele cauzate Ucrainei. Suntem uniți în determinarea noastră de a asigura o responsabilitate deplină. Având în vedere urgența de a întrerupe încercările Rusiei de a distruge economia ucraineană și eșecul continuu al Rusiei de a-și respecta obligațiile de drept internațional, explorăm toate căile posibile pentru a ajuta Ucraina, în conformitate cu sistemele noastre juridice respective și cu dreptul internațional. Reafirmăm că, în conformitate cu sistemele noastre juridice respective, activele suverane ale Rusiei din jurisdicțiile noastre vor rămâne imobilizate până când Rusia va plăti pentru daunele pe care le-a provocat Ucrainei. Ne reiterăm angajamentul de a-i trage la răspundere pe cei responsabili, în conformitate cu dreptul internațional, inclusiv prin sprijinirea eforturilor mecanismelor internaționale, cum ar fi Curtea Penală Internațională.

Ne angajăm din nou să sprijinim redresarea și reconstrucția imediată, pe termen mediu și lung a Ucrainei în fața eforturilor Rusiei de a provoca suferințe imense poporului ucrainean. De asemenea, depunem eforturi pentru a implica sectoarele noastre private în redresarea economică durabilă a Ucrainei. Salutăm și subliniem semnificația faptului că Ucraina însăși continuă să pună în aplicare eforturile de reformă internă, în special în domeniul anticorupție, al reformei sistemului judiciar, al descentralizării și al promovării statului de drept, în conformitate cu calea europeană pe care Ucraina a îmbrățișat-o împreună cu alți parteneri, inclusiv cu Moldova, Georgia, precum și cu țările din Balcanii de Vest. Vom continua să sprijinim eforturile guvernului și poporului ucrainean în aceste demersuri. Fiecare dintre noi va avansa, în strânsă coordonare, activitatea noastră cu Ucraina în ceea ce privește angajamentele și acordurile de securitate specifice, bilaterale și pe termen lung, în conformitate cu Declarația comună de sprijin pentru Ucraina a liderilor G7, care are în prezent 31 de semnatari.

Ne reafirmăm angajamentul de a răspunde nevoilor tot mai mari ale țărilor și populațiilor vulnerabile afectate de agresiunea Rusiei. Exploatarea armată a alimentelor de către Rusia a agravat vulnerabilitățile economice, a exacerbat crizele umanitare deja grave și a intensificat insecuritatea alimentară globală și malnutriția la nivel mondial. Deplângem faptul că Rusia vizează în mod sistematic porturile ucrainene de la Marea Neagră și infrastructura civilă și salutăm măsurile luate de Ucraina pentru a consolida rutele de export libere de controlul rusesc. Continuăm să sprijinim pe deplin exportul de produse agricole ucrainene, inclusiv prin intermediul culoarelor de solidaritate UE-Ucraina, al porturilor dunărene și al coridorului maritim umanitar. Reafirmăm obiectivul nostru de a limita veniturile din energie ale Rusiei și viitoarele capacități de extracție, pe baza măsurilor luate până în prezent. Continuăm să ne reducem dependența de energia rusă, astfel încât Rusia să nu mai fie în măsură să își folosească resursele energetice ca armă împotriva noastră. Ne angajăm să colaborăm cu națiunile din întreaga lume pentru a spori securitatea alimentară și energetică globală.

Read more...
Subscribe to this RSS feed

Deprecated: preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /home4/albaiuli/public_html/libraries/joomla/filter/input.php on line 686