Items filtered by date: Friday, 18 November 2022 - Like - stiri Alba Iulia

Maratonului Reîntregirii Neamului Romanesc, Ediția a XII-a, 19 noiembrie 2022, Blaj – Alba Iulia

Comunicat

Privind desfasurarea Maratonului Reintregirii Neamului Romanesc, Editia a XII-a, 19.11.2022, Blaj – Alba Iulia
In ziua de 19.11.2022 Asociatia Club Sportiv Eco Alpin sustinuta de Primaria Municipiului Alba Iulia, Primaria Municipiului Blaj, Primaria Comunei Valea Lunga, Consiliul Judetean Alba, Institutia Prefectului Judetul Alba si cu sprijinul asociatiilor: Mircea &Asociatii, Asociatia Romana pentru Propaganda si Istoria Aeronauticii (ARPIA), Asociatia Ofiterilor in Rezerva din Romania (AORR), EuroGifts, va desfasura cea de- a 12-a editie a Maratonului Reintregirii Neamului Romanesc, care face parte din ciclul de maratoane istorice "Din dragoste pentru Romania si istoria ei".
Evenimentul se desfasoara la 104 ani de la Marea Unire a romanilor, proclamata pe 1 decembrie 1918, si la 100 de ani de la Incoronarea Regelui Ferdinand si a Reginei Maria. la Alba Iulia.
Maratonul Reintregirii Neamului Romanesc este o proba a curajului care are drept scop promovarea alergarii pentru sanatate in randul tinerilor si educarea acestora pentru cunoasterea Istoriei Romaniei.
Lungimea traseului va fi de 52 de km. Se va pleca grupat, in coloana, de pe Campia Libertatii din Blaj, locul din care in anul 1848, la Marea Adunare de la Blaj, 40.000 de romani transilvaneni au strigat pentru prima oara “Noi vrem sa ne unim cu tara”.
Maratonistii vor traversa prin satele Veza, Izvoarele, Rosia de Secas, Tau, Ohaba, Berghin, Straja, Hapria, Teleac, Drambar, care leaga Blajul de Alba Iulia.
Concurentii vor reface simbolic o parte din traseul parcurs de romanii transilvaneni, in drumul lor catre Alba Iulia, pentru a participa la Marea Adunare din 1 decembrie 1918. Participantii vor purta cu ei drapelul Romaniei, drapelul Romaniei din timpul Regelui Ferdinand, un steag al lui Mihai Viteazul si un steag al dacilor, ajungand in Cetatea Alba Carolina in jurul orei 16.00.
La maraton au fost invitati 10 maratonisti. Au confirmat participarea Rosu Ilie din Adjud, Donos Constantin din Codlea, Stan Turcu din Bucuresti, Hiroko Ogawa din Japonia, Victor Ilie din Braila, Braila Catalin-Doru din Galati, Adrian Tiba si Cojocaru George, ambii din Brasov.
La start se va alinia o stafeta a Municipiului Blaj, formata din 5 sportivi, condusa de maratonistul Dan Aldea, care vor alerga fiecare cate 10,5 km.
Finalul maratonului va fi in fata Catedralei Reintregirii Neamului, iar festivitatea de premiere se va desfasura imediat dupa cursa, in fata Salii Unirii, fiecare dintre participanti primind medalii, tricouri, cupe si diplome.
In cursa populara au fost invitati sa participe copii de la Scoala Gimnaziala Ion Bianu din Comuna Valea Lunga, condusi de doamna profesoara Comsa Calina, si iubitori ai alergarii din Municipiul Blaj.
Inainte de start se va intona imnul Romaniei. Apoi maratonistii si participantii in cursa populara vor porni intr-o alergare simbolica pe aleile de pe Campia Libertatii in semn de respect fata de romanii care au participat la evenimentele din anii 1848 si 1918. Dupa cursa participantii din cursa populara vor primi diplome si medalii.
Startul in cursa de maraton va fi dat la ora 08.00 din fata Monumentului de pe Campia Libertatii. Maratonistii vor ajunge apoi la Crucea lui Iancu si la Monumentul lui Mihai Eminescu din Blaj, unde impreuna cu participantii din cursa populara, vor aduce un omagiu poetului Mihai Eminescu si revolutionarului Avram Iancu. Maratonistii vor continua alergarea catre Cetatea Alba Carolina din Alba Iulia, unde se estimeaza ca vor ajunge la ora 16.00.
La trecerea prin Blaj si Alba Iulia se va alerga grupat, pe trotuare, iar traversarea se va efectua pe la trecerile de pietoni semnalizate, iar acolo unde acestea nu exista, se va alerga pe partea dreapta a drumului si se va traversa pe la coltul intersectiilor.
Coorganizatori ai acestei competitii sunt ARPIA – Filiala Alba si ARPIA – Filiala “Laurentiu Marginean” Blaj.
Ilie Rosu – directorul cursei

 

 

 

Read more...

Informațiile care vor fi eliminate din profilurile de Facebook de la 1 decembrie

Din profilurile utilizatorilor de Facebook vor dispărea în curând mai multe categorii de informaţii, anunţă Meta, potrivit HotNews.

Profilurile utilizatorilor Facebook nu vor mai include adrese, orientări religioase şi opinii politice. Dispare, de asemenea, câmpul „Interesat de” care era folosit pentru a exprima orientarea sexuală. Modificarea anunţată de Meta îşi va face efectul începând cu 1 decembrie.

Comunicatul companiei nu oferă explicaţii privind eliminarea acestora informaţii din paginile de profil, însă, modificarea pare să aibă legătură cu schimbarea politicilor platformei în ceea ce priveşte intimitatea şi targetarea cu reclame.

În urma scandalurilor din ultimii ani, Meta s-a văzut nevoită să se preocupe de protejarea intimităţii utilizatorilor, care poate fi sprijinită şi prin reducerea cantităţii de informaţii personale.

Pe de altă parte, tot din cauza unor controverse, Facebook a încetat să mai folosească aceste categorii de informaţii în vederea targetării cu reclame, astfel că informaţiile eliminate acum din paginile de profil nu mai erau oricum de folos companiei.

Facebook trece prin cea mai grea perioadă de la înfiinţare, după ce a disponibilizat recent în jur de 11.000 de angajaţi. (Sursa: News.ro)

HotNews

 

 

 

 

Read more...

Organizatorii UNTOLD anunţă că 10.000 de abonamente vor fi puse în vânzare

Organizatorii festivalului UNTOLD anunţă că pe 21 noiembrie, la ora 21.00, vor scoate la vânzare alte 10.000 de abonamente pentru fanii înregistraţi pe untold.com. Aceştia vor putea cumpăra abonamente General Access, General Access Risk Free sau VIP, informează News.ro, potrivit Știripesurse.

Abonamentele vor avea următoarele preţuri speciale: General Access Basic: 129 euro + taxe, General Access Risk Free: 149 euro + taxe, VIP: 350 euro + taxe.

Zeci de mii de oameni s-au înscris deja şi aşteaptă să fie printre norocoşii care îşi asigură intrarea în tărâmul magic UNTOLD în 2023. Cei care nu se înregistrează pe untold.com până pe 21 noiembrie, la ora 21:00, nu pot achiziţiona abonamente în această etapă de vânzări.

Din 22 noiembrie, pot cumpăra abonamente la liber, fără înregistrare pe site, la următoarele preţuri: General Access Basic: 139 euro + taxe, General Access Risk Free: 159 euro + taxe, VIP: 425 euro + taxe.

Festivalul UNTOLD va avea loc între 3 şi 6 august în 2023, în Cluj-Napoca. În curând organizatorii vor anunţa şi cine sunt primii artişti internaţionali care vor veni vara viitoare în România.

Știripesurse

 

 

 

 

Read more...
Subscribe to this RSS feed

Deprecated: preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /home4/albaiuli/public_html/libraries/joomla/filter/input.php on line 686