Items filtered by date: Thursday, 26 October 2023 - Like - stiri Alba Iulia

COMUNICAT DE PRESĂ Marius Lulea, prim-vicepreședinte AUR: Au crescut taxele pentru a da prime sinecurilor de la ASF

 

Incompetența se premiază cu sume uriașe de bani de către guvernarea PSD-PNL. Autoritatea de Supraveghere Financiară s-a dovedit a fi o instituție complet nefuncțională. Sub „supravegherea” ASF s-au prăbușit, unul după altul, liderii de pe piața asigurărilor.

Cu toate acestea, asistăm la o situație complet anormală. Personaje politice dubioase, numite cu sprijinul PSD și PNL, au ajuns să ia pentru această lipsă crasă de performanță și al 13-lea, și al 14-lea, și al 15-lea și al 16-lea salariu suplimentar. 16 salarii anuale de zeci de mii de euro primesc nababii de la ASF pentru că asistă pasivi cum piața asigurărilor o ia la vale.

Pe lângă salarii, aceștia primesc 8.775 de lei pentru „situații medicale deosebite”, 8.500 de lei în cazul decesului unei rude de gradul I, dar și 300 lei/ lună pentru abonamente de fitness sau wellness, pentru că, nu e așa, au nevoie să se relaxeze după ce nu fac nimic.

Actuala conducere a ASF pare complet imună la toate scandalurile în care instituția a fost implicată. Spre exemplu, în plin scandal al asigurărilor, în luna august, aceștia și-au mărit salariile. Într-o sfidare pe față a românilor, în loc să fie sancționați pentru eșecul lor, Nicu Marcu și toți ceilalți șefi din ASF consideră că trebuie să primească mai mulți bani. Șefimea de aici pare imună la orice critici pentru că știu că au sprijinul politic al PSD și PNL.

Avem de a face cu două Românii. România lor, a privilegiaților de la stat, a îmbuibaților politici, și cea a românilor obișnuiți, a mediului de afaceri onest, cei care trebuie să acopere din propriile resurse catastrofa bugetară creată de sinecurismul PSD-PNL.

Românii strâng cureaua în timp ce pilele politice își cresc salariile, și așa foarte mari, de zeci de mii de euro în fiecare lună, în condițiile în care performanțele ASF sunt catastrofale, cu falimente peste falimente și cu zeci de mii de dosare de soluționare a cauzelor aflate în lucru. Acum am înțeles de ce guvernul PSD-PNL a crescut taxele și impozitele românilor: beneficiarii de pensii speciale să primească noi privilegii și în timpul activității.

În vreme ce baștanii de la ASF pleacă acasă lunar cu mii de euro, mai mult de jumătate din primăriile din România sunt în faliment. Acestea pentru lunile noiembrie și decembrie sunt în situația nu avea bani pentru salarii sau pentru persoanele cu handicap. Au fost oprite investițiile publice din fonduri naționale, ceea ce înseamnă practic falimentul firmelor de construcții care lucrează la aceste proiecte de investiții și care vor rămâne cu servicii prestate, dar neîncasate.

Prin toate aceste măsuri, PSD își trădează propriul electorat sărăcind românii dar oferind sume fabuloase de bani pentru clientela de partid.

 

Departamentul de comunicare al Alianței pentru Unirea Românilor                                                   

Read more...

OMV Petrom se alătură Academiei de Sustenabilitate, platformă de educație pentru microîntreprinderi și IMM-uri

OMV Petrom este noul partener al Academiei de Sustenabilitate, prima platformă socială și de educație în domeniul sustenabilității dedicată microîntreprinderilor și întreprinderilor mici și mijlocii (IMM) din România.

Pentru că educația este primul pas spre schimbare, OMV Petrom sprijină demersurile Academiei de Sustenabilitate, inițiativă lansată anul acesta în luna mai de către Social Innovation Solutions. OMV Petrom este prima companie din industria energetică românească care a publicat un raport de sustenabilitate de sine stătător în 2012. Astăzi sustenabilitatea este pe deplin încorporată în strategia de afaceri, cu accent pe tranziția către afaceri cu emisii reduse de carbon, operațiuni responsabile, inovare & digitalizarea și susținerea oamenilor și a comunităților.

Academia de Sustenabilitate pregătește IMM-urile să se adapteze, să adopte și să valorifice tendințele din lumea sustenabilității, care pot avea un impact pozitiv atât asupra business-ului lor, cât și asupra comunității în care activează. IMM-urile au acces la întregul conținut educativ, complet gratuit după ce își creează contul pe www.academia-de-sustenabilitate.ro. Cursurile din platformă includ 11 module de învățare și un mic dicționar din lumea sustenabilității. Pe lângă acestea, participanții au ocazia de a se alătura unei comunități de profesioniști și antreprenori din domeniul sustenabilității, de a colabora și împărtăși bune practici și provocări.

Alina Petrescu, Director Comunicare și Sustenabilitate, OMV Petrom: „Ne bucurăm să susținem Academia de Sustenabilitate și să sprijinim astfel IMM-urile românești în parcursul lor spre cerințele viitorului. Suntem conștienți că e important ca sustenabilitatea să fie integrată în strategia de afaceri și că partenerii potriviți pentru a parcurge acest drum împreună sunt esențiali. Considerăm că IMM-urile au un rol cheie în dezvoltarea sustenabilă a societății și pentru a-și atinge potențialul au nevoie de o comunitate prin intermediul căreia să aibă acces la resurse globale, expertiză de calitate și potențiali investitori.”

În cadrul Academiei de Sustenabilitate, antreprenorii pot învăța despre atragerea finanțărilor verzi, fiscalitatea adaptată obiectivelor de mediu, inovațiile și economia circulară și cerințele de raportare din domeniu.

Întreaga lume, nu doar cea de business, este în continuă schimbare. Afacerile mici și mijlocii care investesc în sustenabilitate au cea mai mare șansă de adaptare la noile reglementări, noile cerințe ale investitorilor și, probabil cel mai important, noile așteptări ale consumatorilor. Academia de Sustenabilitate aduce împreună resursele, soluțiile și schimbările de care avem nevoie în societate și ne bucurăm să avem alături de noi parteneri care au ei înșiși resursele necesare schimbării și vor să fie parte din soluție”, a spus Ciprian Stănescu, președinte Social Innovation Solutions.

Peste 800.000 de IMM-uri generează 50% din cifra de afaceri totală a business-ului românesc, conform datelor Registrului Comerţului. Acestea sunt parte importantă a economiei locale și trebuie să privească sustenabilitatea ca pe o oportunitate valoroasă pentru afacerea lor.

 

 

Despre Academia de Sustenabilitate

Academia de Sustenabilitate este un proiect marca Sustainable Futures inițiat de Social Innovation Solutions alături de Fundația Coca‑Cola, partener fondator și BCR, partener principal. Printre partenerii organizaționali se numără Ambasada Sustenabilității în România, Confederația Patronală Concordia, Romanian Business Leaders, Viitor Plus, Global Shapers Bucharest Hub, WWF România, CCIFER sau SNRB. Proiectul beneficiază de sprijinul organizațiilor internaționale SME Climate Hub, Exponențial Roadmap Initiative, The Rock Group, având ca partener academic Envisia. Academia de Sustenabilitate are o componentă de Advisory Board, un consiliu consultativ care joacă un rol esențial în asigurarea resurselor educaționale de înaltă calitate, relevante și actualizate, astfel încât IMM-urile să poată adopta cele mai bune practici în domeniul sustenabilității și să rămână competitive pe piață.

 

Despre Social Innovation Solutions

Social Innovation Solutions (SIS) este o organizație care are ca misiune să susțină indivizi și organizații să înțeleagă transformările viitorului și să dezvolte soluții sustenabile de tehnologie, politici publice și antreprenoriale.

SIS organizează mai multe incubatoare și programe educaționale în România și Europa Centrală și de Est, precum Future Makers, Academia de Sustenabilitate, TRANSFORMATOR și Games of Science, lucrând cu aproape 10.000 mii de tineri, start-ups și ONG-uri în ultimii ani. De asemenea, SIS dezvoltă mai multe platforme de conversații precum Future Summit, Sustainable Futures sau Climate Change Summit și oferă consultanță și programe de executive education în foresight, inovație și sustenabilitate.

Read more...
Subscribe to this RSS feed

Deprecated: preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /home4/albaiuli/public_html/libraries/joomla/filter/input.php on line 686