Error
  • JLIB_APPLICATION_ERROR_COMPONENT_NOT_LOADING
  • JLIB_APPLICATION_ERROR_COMPONENT_NOT_LOADING

Items filtered by date: Monday, 23 October 2023 - Like - stiri Alba Iulia

Full Moon Creative Lab și-a ales participanții. Cei 12 scenariști din 7 țări europene vor participa la prima rezidență creativă.

Full Moon Creative Lab, proiectul destinat autorilor de scenarii pentru seriale de gen: thriller, horror și fantasy a selectat participanții și cele trei proiecte la care se va contribui creativ pe parcursul celor 3 rezidențe.Inițiativa Festivalului Internațional de Film Transilvania (TIFF) este susținută de Programul Europa Creativă, iar prima rezidență va avea loc la finalul lunii octombrie, în Transilvania. 

Laboratorul marchează următorul pas în dezvoltarea Full Moon Script Contest, un program lansat de TIFF în 2020.

În urma apelului de proiecte deschis la TIFF în iunie și finalizat în luna septembrie, din peste 70 de proiecte înscrise, juriul a selectat 12 scenariști, care vor avea ocazia să participe la rezidențele organizate în octombrie 2023, martie și iunie 2024 și să-și dezvolte abilitățile într-un mediu creativ, alături de experți internaționali din industria filmului.

Cele trei proiecte selectate aparțin scenariștilor Adina Istrate (România)  -  scenariul thrilleruluiAurora, Giulio Rizzo (Italia)  -  proiectul horror - fantasy ICU - Immortal Care Unit și Barbara Skubic (Slovenia)  - scenariul thrillerului Negative Split

În cadrul primei rezidențe creative, celor 3 scenariști menționați mai sus li se alătură alți 9 autori de scenarii din România, Italia, Irlanda, Ungaria, Slovenia, Polonia și Bulgaria. Aceștia sunt: Barry Murphy, Rosella di Campli, Richard Karpala, Sînziana Cojocărescu, Nadya Todorova, Greg Simmons, Cristina Iliescu, Attila Veres, Rafael Alberto Garciola.

Scenariștii vor fi împărțiți în 3 Writers’ Rooms ai căror facilitatori sunt profesioniști  din industria filmului: Eilon Ratzkovsky (Israel), producător cu o experiență de peste 25 de ani în producția de filme și seriale TV.În ultimii ani, a fost tutore pentru TorinoFilmLab și Biennale College Cinema și Head of studies pentru TFL Extended, Arnaud Louvet, scenarist și producător francez, implicat în proiecte de seriale pentru platforme de streaming, acoperind o multitudine de genuri, de la crimă la drame de epocă și scenarista și regizoarea Geo Doba din România, absolventă a prestigiosului Program Serial Eyes de la DFFB laBerlin, unde a primit Big Light Writers’ Apprenticeship Award (2021), participantă  la TFL Extended 2019 – Feature Film workshop,  iar în 2021 la Rezidența internațională de scenaristică Pustnik, cu proiectul Unrooted

Prima ediție se va încheia cu o sesiune de pitching în cadrul Festivalului Internațional de Film Transilvania (iunie 2024), în fața unor profesioniști influenți din industrie: producători, agenți de vânzări, reprezentanți ai televiziunilor și ai principalelor platforme de streaming, favorizând oportunitățile ca proiectele să găsească sprijin pe piață.

Full Moon Creative Lab reprezintă un laborator creativ care se va desfășura anual în Transilvania, oferind scenariștilor oportunitatea de a-și dezvolta abilitățile, înconjurați de experți internaționali din industrie. Proiectul își propune să îmbunătățească procesul de creație al scenariștilor, conectând cineaști talentați din toate statele membre ale Uniunii Europene.

Read more...

NEVERSEA 2024 4-7 IULIE

Porțile festivalului Neversea se redeschid pentru cea de-a șasea ediție,

una plină de energie, culoare și cele mai emoționante răsărituri de pe o plajă din Europa. Ediția din 2024 va avea loc în perioada 4-7 iulie, pe plaja Neversea, din Constanța. 

 

Cu dorul de vară la purtător, organizatorii festivalului Neversea sunt deja în pregătiri. Ediția 2023 a festivalul Neversea a oferit un mix perfect de genuri muzicale, iar în cele 4 zile de festival, 277.000 de fani s-au bucurat de muzică, de mare, de răsărit și de experiențe memorabile, alături de prieteni și de cei peste 150 de artiști din lineup.

 

Ediția aniversară a festivalului Neversea a fost plină de culoare, de piese ascultate în premieră, de lacrimi de bucurie, de hohote de râs, de dans până la răsărit. Neversea 2023 a fost locul în care, împreună, am construit noi amintiri.

 

Neversea a fost o experiență de neuitat nu doar pentru fanii festivalului, dar și pentru artiști.

 

Aici mă simt ca acasă, am sentimentul că sunt român și aș putea să

locuiesc aici. Vă mulțumesc și vă iubesc!”, acestea au fost cuvintele adresate fanilor festivalului Neversea de J Balvin.

 

“România, ești minunată și te iubesc. Vreau să le arăt prietenilor mei danezi ce înseamnă acest festival extraordinar. Sunteți incredibili!”, a declarat MORTEN.

 

“Neversea, ești o bucurie de fiecare dată!”, a mărturisit Don Diablo.

 

Asta promite și cea de a șasea ediție a festivalului, care va avea loc între 4 și 7 iulie 2024, pe Plaja Neversea, din Constanța. Fanii se pot aștepta la o nouă ediție plină de personaje colorate, de animatori, dansatori, decoruri fantastice și scenele festivalului care asigură diversitatea muzicală, totul alături de adevărații headlineri: plaja și marea. 

 

 

 

 

 

 

 

Cel mai mare festival organizat pe o plajă din Europa își propune să aducă împreună cea mai tare gașcă de prieteni, care va cânta și dansa alături de artiștii lor preferați, pentru o vară plină de răsărituri de neuitat. 

 

Toți fanii Neversea au posibilitatea de a achiziționa abonamente la un preț special, înregistrându-se pe platformă și completând formularul: http://neversea.com/register. Toți cei care se înregistrează pe platformă vor beneficia de un voucher de 100 RON pe care îl vor putea folosi la achiziția abonamentului de festival. 

Prețul unui abonament General Acces, pentru toate cele 4 zile de festival, are prețul de 99 euro + taxe. Bilete se pot achiziționa accesând: https://neversea.com/tickets

Read more...

DRACULA FILM FESTIVAL - Spaţiul de întâlnire al pasionaţilor de Fantasy & Horror

Festivalul internaţional de film fantastic de la Braşov Dracula Film Festival (25 - 29 octombrie),  ajuns la ediţia #11, propune anul acesta publicului o ediţie foarte bogată în experienţe cinematografice inedite, premiere europene, întâlniri cu autori ai filmelor, concerte, lansări de carte şi panel-uri de discuție.

            Cu o tradiţie anuală neîntreruptă de a oferi cinefililor acces direct la o mare varietate de forme de expresie ale fanteziei, de la film de artă şi documentar până la thriller, SF sau horror, Dracula Film Festival îşi propune să justifice prin varietatea experienţelor oferite publicului includerea în 2021 pe lista celor mai importante 50 de festivaluri de gen din lume,toprealizat de către Dread Central.

https://www.dreadcentral.com/news/364442/the-best-horror-festivals-in-the-world-2021/

            Cu peste 3000 de noi producţii cinematografice din aproape 140 de ţări înscrise în competiţiile destinate scurt şi lungmetrajelor din Dracula Film Festival, juriul internaţional va avea misiunea dificilă de a alege recipienţii trofeelor dintr-o selecţie ce reflectă marea varietate a formelor de expresie ale fanteziei adulte, ce acoperă majoritatea sub-genurilor acestei nișe.

            Cele mai aşteptate 10 premiere aparţin competiției de lungmetraj, unde juraţii Aurélia Mengin (Franța, cineastă, fondatoare a festivalului Meme Pas Peur), Chris Orgelt (Belgia, Head of Programming - Brussels IFFF) şi Ottaviano Dell Acqua (Italia, actor şi cascador) vor trebui să desemneze câştigătorul râvnitului Dracula Trophy 2023.

Bătălia pentru DRACULA TROPHY

            Selecția celor 10 filme de lungmetraj a fost realizată de Ioan Big, directorul Dracula Film Festival. Acestea sunt:

PUZZLE BOX (Australia, 2023, r: Jack Dignan)

            Horror  de tipul found footage extrem de eficace şi inovativ, Puzzle Box este realizat de Jack Dignan, “noul James Wan”, după cum îl descrie presa australiană. Un tânăr ce luptă cu dependenţa de droguri, însă nu-şi doreşte să mai revină în spital, se ascunde însoţit de sora sa într-o casă izolată... aceasta îşi schimbă însă continuu interiorul, ţinandu-i captivi.

THE TOURISTS. A SEASON IN HELL (Argentina, 2023, r: Gaby Smits)

            Los turistas este unslasher foarte nou şi super entertaining, cu un soundtrack punk-rock, bine primit de critică încă de la premiera lui recentă și care, după cum spune şi titlul, are ca “victime” nişte turişti aflaţi în vacantă, ce se hotărăsc să participe la un festival de stradă horror dintr-un cătun pierdut în mijlocul pădurii. Cât de sangeros este rezultatul se poate bănui.

A NORMAL DAY (UNA DÍA QUALQUIERA) (Spania, 2023, r: José Texeira)

            Un grup de prieteni îşi petrece weekend-ul într-o casă de la ţară în care nimic nu este ce pare a fi... nici măcar prietenia. Thriller psihologic ce va avea la DFF premiera europeană, A Normal Day are acţiunea concentrată, practic, într-un singur spaţiu, sufrageria, dar fără a-şi pierde dinamismul, datorită celor peste 300 de cadre filmate.

ZAMAN DARK (Liban, 2023, r: Christophe Karabache)

            Nominalizat în 2019 la Dracula Trophy pentru Vortex, apreciatul cineast francez de origine libaneză Christophe Karabache revine în DFF cu un mystery-thriller minimalist, despre doi chimişti care, printre ruinele unei ţări în pragul colapsului, încearcă un experiment unic: să se hrănească doar cu carne de om. Dar asta presupune operaţiuni de... import-export.

AGRINAI (Malaezia, 2023, r: Thanesh Perrabu)

            Slasher-thriller cu accente SF realizat într-un mod spectaculos, Agrinai spune povestea a trei psihopaţi, transportaţi în mod ilegal din închisoare într-un imobil izolat pentru a fi studiaţi de către un expert în psihologia criminalilor cu ajutorul unui drog sedativ experimental. Doar că aceştia reacţionează contrar aşteptărilor şi încep să iasă la vânătoare de localnici.

HALFWAY HOME (Ungaria, 2022, r: Isti Madarász)

            În acest fantasy romantic neobişnuit, un tânăr angajat paznic la morgă descoperă uimit că locatarii bântuie nopţile pe holurile clădirii, spiritele lor neputându-şi afla odihna veşnică datorită problemelor lăsate nerezolvate în decursul vieţii.... şi e treaba lui să le salveze. Problema apare atunci când se îndrăgosteşte de o fată deja plecată dintre cei vii.

ORÉGANO: THE FAILURE FAMILY (Argentina, 2022, r: Ramsés Tuzzio)

            Premiată la festivalul Buenos Aires Rojo Sangre, această comedie neagră, definită de o estetică ce aminteşte de Jean-Pierre Jeunet, este o mostră savuroasă a spiritului (tragi)comic argentinian, prin intermediul unei familii disfuncţionale al cărui liant îl reprezintă aproape exclusiv manifestarea frustrărilor cotidiene, deopotrivă personale şi de grup.

BEHAVE (UK, 2023, r: Francesco Gabriele)

            După moartea unui prieten, un grup de tineri excentrici se retrag pentru câteva zile într-o vilă din afara Londrei, însă o entitate misterioasă pare să îi fi urmărit în luxosul lor refugiu. Regizorul de origine italiană, multipremiat pentru scurtmetrajele sale horror (For Sale, Enchanted), propune aici un hibrid inedit, care îmbină elemente de slasher şi mystery-horror.

THE FOUNDER EFFECT (Canada, 2023, r: Justin MacGregor)

            În această mystery-drama SF, un poliţist din orăşelul Hope, pierdut în munţi, marcat încă de faptul că şi-a pierdut cu ani în urmă fiul, pleacă în căutarea nepotului recent dispărut, asistat de un expert în asemenea cazuri. Doar că în călătoria lui se confruntă cu fenomene misterioase ce-l pun la încercare mai mult decât propriile sale probleme de conştiinţă.

I’LL CRUSH Y’ALL (OS REVIENTO) (Spania, 2023, r: Kike Narcea)

            Thriller de acţiune pigmentat cu umor negru, filmul cineastului independent Kike Narcea, autorul reuşitei comedii SF El tiempo de Plácido Meana, se centrează pe profilul unui fost boxer impulsiv care se decide, fără succes, să devină cetăţean model după câţiva ani petrecuţi în închisoare. Viaţa continuă să fie însă pentru el o eternă luptă, extrem de violentă, inclusiv cu sine însuşi.

            În competiţia pentru Dracula Trophy toate cele 10 lungmetraje sunt must see-uri, explorând extreme ale genului, de la found footage-horror (Puzzle Box, UK) şi fantasy romantic (Halfway Home, Ungaria), cu trecere prin dramă sci-fi (The Founder Effect, Canada), comedie neagră (Oregano: The Failure Family, Argentina) şi slasher-horror (Behave, UK).

Competițiile de scurtmetraj: LITTLE DRACULA și VLĂDUȚ

            10 filme de scurtmetraj au fost selecționate pentru competiția internațională, care se luptă pentru premiul LITTLE Dracula, iar 5 filme de scurtmetraj românești au fost selecționate pentru premiul VLĂDUȚ.

            Juriul secțiunii de scurtmetraje este format din Ana Ștefania Andronic (artist vizual), Andrei Cotruţ (graphic designer. ilustrator) și Sebastian M. Ceolca (critic de film).

            Selecția filmelor de scurtmetraj a fost realizată de către criticul de film Cristian Mărculescu.

            Toate cele 10 filme din competiția de lungmetraj, dar și filmele selectate la categoria de scurtmetraj, vor putea fi vizionate la Cinema Modern din Brașov, cu intrarea gratuită, în perioada 25-28 octombrie.

            Programul proiecțiilor și al activităților din Dracula Film Festival vor fi publicate în curând pe www.draculafilm.ro

Dracula Film Festival este un proiect al Asociației Culturale Fanzin și finanțat de Primăria Municipiului Brașov.

Un eveniment susținut de Kiss FM și Zile și Nopți.

Parteneri instituționali: Institutul Italian de Cultură București, Cinema Astra, Cinema Modern și Centrul Cultural Apollonia.

Sponsori: Ape minerale Zizin, ASUS prin Republic of Gamers, Book City, Romarg, Smart PC, Party Sound

Cu sprijinul: RoImage 2000, Intercom Film și Mercenar Lab.

Partener culinar: Sergiana Poiana Mărului.

Mașina oficială a festivalului: Ford Brașov

FB: www.facebook.com/DraculaFilmFestival

Afișul festivalului este realizat de LAMISSOL

Read more...

Teatrul de Păpuși „Prichindel” din Alba Iulia a fost selecționat la unul din cele mai importante festivaluri din țară - Festivalul Național de Teatru

Teatrul de Păpuși „Prichindel” din Alba Iulia a fost selecționat la unul din cele mai importante festivaluri din țară - Festivalul Național de Teatru, care ajunge anul acesta la cea de-a 33-a ediție și se va desfășura la București, în perioada 20 – 30 octombrie. Tema acestei ediții este „Laboratoarele Sensibilului”. Este onorant că ne regăsim în selecția acestui prestigios festival, la componenta educațională, mai ales că argumentele celor trei selecționeri: Mihaela Michailov, Oana Cristea Grigorescu și Călin Ciobotari au fost extrem de riguroase.

            Inițiat în 2022, modulul FNT EDUCAȚIONAL continuă și anul acesta. Va fi axat pe două componente: ateliere de teatru dedicate școlilor și liceelor bucureștene în care învață copii și adolescenți cu diferite tipuri de deficiențe (Liceul Tehnologic Special „Regina Elisabeta” din București – instituție de educație pentru elevii cu deficiență de vedere; Școala Profesională Specială pentru Deficienți de Auz„Sfânta Maria") și spectacole de teatru. Spectacolele se vor juca în școli și licee din București și se adresează copiilor și adolescenților/adolescentelor cu vârste între 6 și 18 ani.

            Așadar, Teatrul de Păpuși „Prichindel” va susține spectacolul „Muzicanții din Bremen”, regia Adam Boboc, pentru elevii Școlii Gimnaziale „Tudor Arghezi” din București, în data de 24 octombrie 2023, de la orele 10:00. Cu acest spectacol ritmat, cu personaje simpatice și o poveste plină de aventură, sperăm să sensibilizăm la rândul nostru inimile spectatorilor din capitală.

 

Muzicanții din Bremen, după Frații Grimm

Dramatizarea, versuri și regia: Adam Boboc

Scenografia și sculptura: Ana Catrințașu

Muzica: Adam Boboc și Florin Andrea

 

Distribuția:  Irina Melnic, Iulian Costea, Mădălin Costea

 

Regia tehnică: Elena Madaras

Sunet: Florin Andrea

Lumini: Călin Popa

                    

Manager teatru: Ioana Bogățan

  

 

Read more...

Grupul HTEC inaugurează un centru de excelență în domeniul ingineriei la Cluj

HTEC Group, companie globală de tehnologie care oferă o gamă largă de servicii, inclusiv design, strategie și dezvoltare end-to-end de produse și servicii digitale, a anunțat astăzi inaugurarea biroului din Cluj. Spațiul, extrem de modern, este conceput pentru a promova colaborarea, productivitatea și bunăstarea angajaților, oferind echipelor șansa de a construi legături și mai puternice prin interacțiunea zilnică, față în față.

De la intrarea pe piața românească, în ianuarie 2022, HTEC și-a extins activitatea în București, Cluj, Iași și Timișoara. Universitățile tehnice și comunitățile IT puternice, nivelul ridicat de cunoaștere a limbii engleze, politicile favorabile mediului de afaceri și o tradiție de excelență în educația în domeniul ingineriei, matematicii și științelor fac din România o piață strategică în regiunea CEE pentru marile companii IT multinaționale.

Sabin Pilipautanu, Country Director și primul angajat al Grupului HTEC în România, a vorbit despre importanța deschiderii biroului din Cluj și despre viitoarele planuri de expansiune ale companiei în România:

"Sectorul tehnologic din România a cunoscut o creștere semnificativă și susținută în ultimele două decenii, iar deschiderea unui birou aici este o decizie firească pentru noi, pentru a continua să oferim servicii de top clienților noștri. Suntem mândri și fericiți să deschidem primul nostru birou HTEC din România în Cluj-Napoca, un centru internațional bine cunoscut și recunoscut pentru comunitatea de ingineri și infrastructura academică. Așteptăm cu nerăbdare să construim unul dintre cele mai mari centre de excelență în domeniul ingineriei, construind în același timp cea mai bună platformă de dezvoltare pentru angajații noștri, cu un sistem de sprijin dedicat pentru dezvoltarea continuă a carierei și expunerea la proiecte provocatoare din mai multe industrii și domenii tehnologice. Cu încă două birouri deja în curs de înființare în România - Iași și Timișoara - continuăm să ne extindem prezența pe această piață de o importanță strategică."

Vlad Panut, Senior Director of Engineering and Delivery, așteaptă cu încredere provocările și oportunitățile viitoare:

"Am adunat până în prezent o echipă extraordinară în România și continuăm să ne adresăm celor mai bune 10-15% dintre talentele din IT. Cu o tradiție îndelungată în ceea ce privește educația STEM extinsă, Clujul este casa unor profesioniști extraordinari, iar noi vrem să le oferim oportunitatea de a proiecta soluții inovatoare end-to-end care să aducă valoare pentru partenerii noștri din toate industriile. Noul spațiu de birouri ne va permite să colaborăm mai eficient și să încurajăm și mai mult cultura noastră de companie centrată pe încredere și respect reciproc, învățare și creștere continuă, curiozitate și inovație. Așteptăm cu nerăbdare să ne extindem și mai mult echipa din România, să rezolvăm viitoarele provocări de inginerie și să le oferim clienților noștri produse și experiențe remarcabile."

 

 

 

 

 

Despre Grupul HTEC

HTEC Group este o companie globală de servicii digitale, de dezvoltare de produse și de inginerie care sprijină evoluția tehnologică a celor mai importante organizații din lume - de la startup-uri disruptive la companii din Fortune 100. Cu peste 2.000 de experți răspândiți în Europa Centrală și de Sud-Est și cu birouri de consultanță, inovare și proiectare de produse în Silicon Valley, New York și Londra, precum și cu o experiență vastă în diverse domenii de activitate - printre care sănătate, retail, transport și mobilitate inteligentă, logistică, FinTech, energie verde, media și tehnologie profundă - HTEC este atât un partener tehnologic ideal pentru clienții săi, cât și o platformă de dezvoltare pentru angajații săi. Mai multe detalii despre oportunitățile de angajare de la HTEC pot fi găsite aici: Careers.

Read more...
Subscribe to this RSS feed

Deprecated: preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /home4/albaiuli/public_html/libraries/joomla/filter/input.php on line 686