Items filtered by date: Tuesday, 17 October 2023 - Like - stiri Alba Iulia

COMUNICAT DE PRESĂ Premierul Marcel Ciolacu, în Israel: Guvernul român dorește o pace durabilă în această regiune. Alături de comunitatea internațională, România solicită eliberarea imediată a tuturor ostaticilor și persoanelor răpite

Premierul Marcel Ciolacu a avut astăzi, la Ierusalim, o întrevedere oficială cu omologul său israelian Benjamin Netanyahu, precum și întâlniri cu  reprezentanți ai comunității românești din această țară afectați de deteriorarea situației de securitate din zonă.

În cadrul întrevederii cu premierul Statului Israel, prim-ministrul Marcel Ciolacu a transmis, din partea României un mesaj de solidaritate poporului și autorităților israeliene și a condamnat cu fermitate atacurile teroriste, antisemitismul și discursul incitator la ură.

”Societatea românească, comunitatea de israelieni din România și cea de români din Israel deplâng victimele nevinovate – femei, copii, tineri în floarea vârstei, în urma atacurilor teroriste declanșate de Hamas. Transmit compasiunea noastră pentru pierderile de vieți omenești și pentru numeroșii răniți, printre care, în mod tragic, s-au regăsit și cetățeni de origine română”, a declarat șeful Executivului român.

Premierul a subliniat că protejarea valorilor democratice și respectarea drepturilor omului sunt esențiale pentru rezolvarea rapidă a acestor violențe.

”Guvernul român dorește o pace durabilă în această regiune, în care trăiește și o importantă comunitate de români cu care suntem în contact permanent. Suntem pregătiți să oferim asistență de urgență, în orice moment, dacă va fi necesar. Alături de comunitatea internațională, România solicită eliberarea imediată a tuturor ostaticilor și persoanelor răpite și abținerea de la orice alt act de agresiune, în special împotriva țintelor civile”, a adăugat prim-ministrul. De asemenea, premierul a făcut apel pentru facilitarea coridoarelor umanitare din Gaza și pentru a oferi asistența necesară refugiaților.

În Israel, prim-ministrul Ciolacu s-a întâlnit cu reprezentanți ai comunității de români afectați de situația de securitate din regiune. ”Sunt alături de dumneavoastră și vă rog să aveți încredere că vom face tot ce este posibil pentru a vă sprijini și oferi siguranță”, le-a transmis premierul cetățenilor români din Israel.

Până acum, autoritățile române au oferit sprijin pentru repatrierea în siguranță a peste 2.200 de cetățeni români din Israel și continua demersurile pentru a oferi asistență consulară cetățenilor români care vor solicita sprijin pentru revenirea în țară.

În prezența comunității evreiești, premierul a oferit domnului Menachem Hacohen, Mare Rabin al comunității evreiești din România în perioada 1997-2011, Ordinul Național „Steaua României” în grad de Mare Ofiţer, distincție acordată de președintele României.

Premierul Marcel Ciolacu a fost însoțit în vizita în Statul Israel de ministrul Apărării Naționale, Angel Tîlvăr, ministrul Afacerilor Externe, Luminița Odobescu, deputatul Silviu Vexler, președinte al Federației Comunităților Evreiești din România, și ambasadorul României în Israel, Radu Ioanid.

Read more...

Departamentul de Apărare al SUA

Deși recentele acțiuni ale Departamentului Apărării au contribuit la aducerea mai multor bani în buzunarele familiilor de militari, pentru mulți dintre ei, securitatea financiară nu este posibilă decât dacă ambii soți lucrează. O gospodărie cu două venituri contribuie la pregătirea militară, permițându-le militarilor să se concentreze asupra muncii lor și să nu-și facă griji cu privire la finanțele lor. 

 

Oficialii departamentului continuă eforturile de a lucra cu comunitatea de afaceri pentru a face ca mai multe familii militare cu două venituri să devină o realitate. 

 

Săptămâna aceasta, Departamentul Apărării găzduiește evenimentul anual ENGAGE al Parteneriatului pentru ocuparea forței de muncă a soților militari în Alexandria, Virginia. În cadrul MSEP ENGAGE, care înseamnă "Empowering New Growth and Gaining Employees", aproximativ 130 de întreprinderi vor fi incluse ca noi parteneri, ceea ce va duce numărul total de membri ai MSEP la peste 700 de întreprinderi, organizații non-profit și agenții federale.

În centrul atenției: Aprecierea soțului militar

 

Mai mulți parteneri înseamnă mai multe oportunități de angajare pentru soții militari, care aduc o perspectivă valoroasă pentru Departamentul Apărării. În prezent, rata șomajului pentru soții de militari este de aproximativ 21%. Oficialii DOD ar dori să vadă că acest număr scade.

 

MSEP este o inițiativă de recrutare și angajare care oferă companiilor și soților militari care caută un loc de muncă acces direct unul la celălalt.  Partenerii săi variază de la conglomerate internaționale la întreprinderi mici din comunitățile afectate de armată. MSEP este un program din cadrul programului DOD Spouse Education and Career Opportunities (Oportunități de educație și carieră pentru soți), care sprijină soții prin dezvoltare profesională, formare și consiliere în carieră. 

 

Evenimentul ENGAGE le oferă partenerilor MSEP ocazia de a învăța unii de la alții pentru a-și îmbunătăți angajamentul de a recruta, angaja, păstra și promova soții militari. Prima zi a evenimentului va fi dedicată ceremoniei de încorporare și orientării pentru noii parteneri MSEP. Cea de-a doua zi va cuprinde o adunare generală, prezentări, paneluri și sesiuni de discuții și va oferi partenerilor șansa de a se conecta între ei și de a împărtăși idei, strategii și cele mai bune practici pentru a face ca organizația lor să fie pregătită pentru militari.

De la înființarea MSEP în 2011, cei peste 700 de parteneri au angajat peste 275.000 de soți de militari în toate sectoarele de activitate. Și nici nu este greu de găsit aceste posturi. Secțiunea de căutare a locurilor de muncă de pe site-ul MYSECO postează zilnic zeci de mii de oportunități pentru posturi care variază de la posturi cu normă întreagă și cu fracțiune de normă la posturi flexibile, sezoniere și la distanță. 

 

Mulți dintre acești parteneri și-au creat propriile politici și programe de concediu pregătite pentru soții militari pentru transferul locurilor de muncă. Există, de asemenea, bursa MyCareer Advancement Account, care a fost creată pentru a ajuta soții și partenerii MSEP, oferindu-le soților o modalitate de a-și îmbunătăți competențele. Bursa oferă soților eligibili până la 4.000 de dolari în asistență financiară pentru educație, formare sau certificare în domeniul lor. 

 

Evenimentul anual ENGAGE se înscrie în inițiativa Departamentului Apărării Militare "Taking Care of Our People", care solicită sprijin financiar imediat și pe termen lung pentru membrii serviciului și familiile acestora.

Read more...
Subscribe to this RSS feed

Deprecated: preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /home4/albaiuli/public_html/libraries/joomla/filter/input.php on line 686