Items filtered by date: Monday, 16 October 2023 - Like - stiri Alba Iulia

Tinerii se pot înscrie până pe 18 octombrie la Summitul Tinerilor 8.0, cel mai ambițios eveniment de învățare

Summitul Tinerilor, ediția a VIII-a, va avea loc anul acesta în perioada 16 - 19 noiembrie, la Târgu Jiu, actuala Capitală a Tineretului din România, sub conceptul ”Abilitate/Agilitate”.

 

Summitul Tinerilor 8.0 este dedicat tinerilor, cu vârsta cuprinsă între 16 și 35 de ani, care fac parte din ONG-uri, sunt implicați în comunitățile din care provin și au inițiative civice, dar și lucrătorilor de tineret, indiferent de vârstă. Pentru a putea participa, înscrierile sunt deschise AICI, până pe 18 octombrie, inclusiv. Evenimentul este susținut de Uniunea Europeană prin Programul Erasmus+.

 

Generația Z se află față în față cu schimbări majore, atât din punct de vedere al locurilor de muncă, cât și al competențelor căutate. Dacă generațiile anterioare puteau să își schițeze, în linii mari, traseul profesional odată cu terminarea studiilor, tinerii de azi sunt puși într-un context în care se așteaptă formarea lor continuă.

 

Tema Summitului Tinerilor 8.0 - ”Abilitate/Agilitate” - se referă la capacitatea tinerilor de a face lucruri cu ușurință și iscusință, dar și la dezvoltarea flexibilității pentru adaptarea la viitor printr-un proces de învățare agilă (agile learning). Pornind de la tema Anului European al Competențelor 2023, Summitul Tinerilor 8.0 își propune să aducă în centrul discuției competențele cheie de care tinerii au nevoie pentru a face față provocărilor viitorului, concentrându-se pe trei dintre ele: Green | Digital | Inclusive. În cadrul Summitului Tinerilor 8.0 acestea vor fi abordate prin prisma conceptului care definește Capitala Tineretului din România în 2023: URL: UnLearn, Relearn, Learn.

 

Pe parcursul celor patru zile, 16 - 19 noiembrie, la Târgu Jiu, participanții vor avea oportunitatea să asiste la zeci de evenimente de învățare și dezbatere, sesiuni plenare și ateliere, mese rotunde și Summit Talks, ale căror gazde vor fi personalități din rândul structurilor publice, ai organizațiilor neguvernamentale, care au înregistrat contribuții notabile în dezvoltarea și implementarea programelor de tineret, și formatori de opinie din sfera publică. Evenimentul va reuni peste 350 de lideri ai organizațiilor neguvernamentale, activiști și antreprenori, reprezentanți ai autorităților locale și centrale și ai mediului de afaceri.

 

De asemenea, Summitul Tinerilor 8.0 va găzdui, în data de 18 noiembrie, Gala Tineretului din România în cadrul căreia va fi anunțat orașul care va purta titlul ”Capitala Tineretului din România” în anul 2025. Cele două orașe care și-au depus candidatura pentru acest titlu sunt Slobozia și Vaslui.

 

????Înscrierile la Summitul Tinerilor sunt deschise până pe 18 octombrie, ora 23:59, aici.

????Materialele necesare pentru desfășurarea activităților, cazarea și mesele de pe parcursul zilelor din cadrul Summitului Tinerilor 8.0 sunt asigurate de către organizatori. De asemenea, anul acesta bugetul evenimentului permite alocarea unui sprijin pentru decontarea transportului pentru 50 de participanți.

 

Summitul Tinerilor este cel mai ambițios eveniment de învățare, dezbatere, decizie și celebrare al mișcării de tineret din România și este organizat anual în Capitala Tineretului din România de către Guvernanța programului - Consiliul Tineretului din România, Federația Tinerilor din Cluj, Grupul PONT și Banca Comercială Română.

 

Summitul Tinerilor 8.0 este co-finanțat de Uniunea Europeană prin programul Erasmus+, componenta de participare a tinerilor, și organizat cu sprijinul co-managerilor ediției curente ai programului Capitala Tineretului din România: Federația START și Primăria Târgu Jiu.

 

***

Despre

Capitala Tineretului din România este un program-cadru de tineret, creat la nivel național, ce funcționează pe principii similare cu cele ale Capitalei Europene a Tineretului (European Youth Capital). Programul le permite organizațiilor de și pentru tineret să promoveze temele importante pentru categoria socială pe care o reprezintă și ajută autoritățile locale să-i identifice problemele și să atragă investiții publice și private pentru rezolvarea acestora și dezvoltarea ecosistemelor de sprijin.

 

Concept

Anual, un oraș din România primește, în urma unui concurs de concepte, titlul de ”Capitala Tineretului din România” și este sprijinit financiar, respectiv prin formare și consultanță, în pregătirea și implementarea inițiativelor din dosarul de candidatură.

 

Cu fiecare oraș care va deține titlul de Capitala Tineretului din România, acest cadru se va transforma într‑unul cu impact național, cu beneficii pe termen lung asupra țării noastre. Astfel, Capitala Tineretului din România poate deveni cel mai eficient instrument de mobilizare a resurselor locale existente pentru o mai bună dezvoltare economică și socială, bazată pe nevoile și obiectivele reale ale tinerilor.

 

Programul ”Capitala Tineretului din România” este implementat în parteneriat cu Ministerul Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse.

 

Programul ”Capitala Tineretului din România”, aflat la cea de-a VIII-a ediție,oferă fiecărui oraș din România oportunitatea unică de a-și transforma propriile viziuni în proiecte de dezvoltare concrete, timp de un an de zile, cu participarea activă a tinerilor.

 

Istoric

Programul ”Capitala Tineretului din România” s-a născut ca o moștenire a programului Cluj-Napoca 2015 Capitala Europeană a Tineretului. Orașele purtătoare ale titlului ”Capitala Tineretului din România” au fost: Timișoara 2016-2017 (ediție pilot axată în jurul conceptului CHECK-OUT Timișoara / Ce Caut: Timișoara), Bacău 2017-2018 (COLOREAZĂ-ȚI GENERAȚIA), Baia Mare 2018-2019 (#Uturn), Iași 2019-2020 (#rlSeUP!), Constanța 2021-2022 (#ComeToSEAus), Târgu Jiu 2023 (#YouthURL).

 

Toate informațiile despre Capitala Tineretului din România se găsesc pe: capitalatineretului.ro.

Read more...

Cadrul legal pentru plățile cuvenite fermierilor a fost aprobat în Ședința de Guvern

În Ședința Guvernului din 16 octombrie 2023 a fost aprobată Ordonanța de Urgență privind gestionarea financiară a fondurilor europene nerambursabile alocate României din FEGA și FEADR, aferente politicii agricole comune, precum şi a fondurilor alocate de la bugetul de stat pentru perioada de programare 2021-2027 și pentru modificarea și completarea unor acte normative din domeniul garantării.

Prin actul normativ se asigură cadrul financiar general pentru gestionarea asistenței financiare nerambursabile alocate României din FEADR și respectiv FEGA, în perioada de programare 2021-2027 pentru care, în bugetul MADR, a fost prevăzută, doar pentru anul 2023, următoarea anvelopă financiară: 10.846.520.000 lei credite de angajament și 8.850.675.000  lei credite bugetare.

Astfel, a fost stabilit mecanismul de finanțare pentru schemele de sprijin direct şi intervențiile PS 2021 – 2027 finanțate din FEGA şi FEADR, pentru  măsurile de reglementare sau sprijinire a piețelor agricole. De asemenea, ordonanța creează cadrul legal pentru acordarea ajutoarelor naționale tranzitorii - ANT în sectoarele vegetal şi zootehnic, din bugetul Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale.

Facem precizarea că prin acest act normativ se asigură inclusiv cadrul legal pentru plata a peste 1 miliard de euro sub forma avansurilor din campania de plăți derulată de către Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură, în perioada 16 octombrie – 30 noiembrie 2023.

De prevederile actului normativ beneficiază doar pe Pilonul I al PS PAC 2021-2027 un număr de circa 800.000 fermieri pentru plata avansului aferent cererilor anului 2023.

Read more...

Fanii au așteptat cu nerăbdare noua ediție We Love Retro. Sunt ultimele zile de bilete cu prețuri reduse pentru concertul din 4 noiembrie

A șaptea ediție a We Love Retro va avea loc în mai puțin de o lună, pe 4 noiembrie, la BT Arena din Cluj-Napoca. Numărul biletelor cu prețuri reduse se epuizează rapid, iar organizatorii anunță că de pe 22 octombrie prețurile vor crește. We Love Retro este cel mai mare eveniment dedicat muzicii retro din România.

 

"După pauza forțată, impusă de pandemie, publicul clujean, și nu numai, era dornic de un eveniment de o asemenea anvergură, la Cluj-Napoca. Interesul fanilor a fost unul foarte mare și, din acest motiv, biletele scoase la vânzare cu prețuri reduse se epuizează rapid", spune Iancu Șerbănescu, organizatorul evenimentului.

Line-up-ul acestei ediții este format din artiștii care au cucerit topurile muzicale în anii 90 și 2000, unii dintre ei fiind pentru prima dată pe scena clujeană. Belgianul Danzel, artistul al cărui single "Pump It Up!" a fost în Top 10 în Europa în anii 2000, 2 Brothers on the 4th floor și Sonique vor urca pentru prima dată pe scena din BT Arena pe 4 noiembrie. Lor li se alătură Real McCoy și 2 Unlimited, dar și trupele românești care au animat discotecile anilor 90 și 2000: Voltaj, Fly Project, Sweet Kissși L.A.

 

"We Love Retro este evenimentul de neratat pentru toți nostalgicii acelei perioade atât de frumoase a muzicii românești și internaționale. Setup-ul show-ului din 4 noiembrie va recrea fidel atmosfera acelor ani atât de frumoși în care casetofoanele cu luminițe, ținutele colorate și coafurile nonconformiste erau modul nostru de a ne exprima liber", adaugă Iancu Șerbănescu.

 

Publicul va avea la dispoziție zone de food court & baruri în incinta BT Arena. Produsele comercializate în aceste zone NU sunt incluse în prețul biletului de intrare la eveniment.

MEDIA KIT

Peste 60 de trupe au urcat, până acum, pe scena We Love Retro

 

Prima ediție a We Love Retro a avut loc în anul 2014 și a fost un succes încă de la debut. Show-ul a fost pus în scenă la Cluj-Napoca, București și Craiova. De-a lungul anilor, la cea mai mare petrecere cu muzică retro din România au participat artiști extrem de îndrăgiți de publicul de toate vârstele, precum Bonnie Tyler, Dr. Alban, East 17 sau Coolio.

 

BILETELE sunt disponibile pe www.weloveretro.ro și pe Entertix.ro, MyTicket.ro și IaBilet.ro.

 

We Love Retro 2023 este programat să înceapă la ora 20.00. Accesul publicului se va face începând cu ora 19:00.

 

Organizator: Spotlights

 

Partener media principal: Europa FM

 

Parteneri media locali Cluj: Apuseni Info, Ciulea, Cluj 24, Cluj4Ever, CluJust, Clujul Cultural, Cluj Today, Cluju, Cluj Web Story, Curierul de Cluj, Dispersie, I Like Cluj, Info Huedin, Media9, Napoca Live, Radio Cluj, ȘtiriMed, TVR Cluj, Via Cluj TV, Ziarul Clujean, Zile și Nopți.

 

Partener instituțional: Primăria și Consiliul Local al Municipiului Cluj-Napoca, Visit Cluj

 

Parteneri: Iulius Mall Cluj-Napoca

Read more...

Gala Bienalelor și Anualelor de Arhitectură, eveniment unic în țară, ajuns la a III-a ediție, la Cluj

9 bienale și anuale de arhitectură din toată țara se reunesc în Piața Unirii, în cadrul BATRA 2023

 

Gala Bienalelor și Anualelor de Arhitectură, eveniment ajuns la a treia ediție și organizat de Ordinul Arhitecților din România, filiala Transilvania, în parteneriat cu Primăria Municipiului Cluj-Napoca, va avea loc în cadrul Bienalei de Arhitectură Transilvania 2023. Evenimentul, de o anvergură deosebită, reunește lucrările a 9 anuale și bienale de arhitectură organizate în România, în perioada 2022-2023:

 1. Bienala Națională de Arhitectură 2023

 2. Anuala de Arhitectură București 2022

 3. Regionala de Arhitectură Moldova - RAM 2022

 4. Anuala de Arhitectură OM 2022

 5. Bienala Timișoreană de Arhitectură BETA 2022

 6. Bienala de Arhitectură [arhitectura.6] 2022

 7. Anuala de Arhitectură Nord Vest 2023

 8. Bienala Dobrogeană de Arhitectură ba_da 20_21

 9. Anuală de arhitectură "Casa mica - Casa Cuib" 2023

 

Vernisajul expoziției Galei va avea loc în Piața Unirii din Cluj-Napoca, vineri, 20 octombrie, la ora 17.00, în paralel cu vernisajul expoziției Bienalei de Arhitectură Transilvania 2023. Expoziția rămâne acolo până în 20 noiembrie.

"Noi. Arhitecții", expoziția poveste de celebrare a meseriei de arhitect

Tot în cadrul Galei Bienalelor și Anualelor de arhitectură, are loc și expoziția "Noi. Arhitecții", o manifestare vizuală care își propune să explice, nu doar să informeze, să apropie, nu doar să familiarizeze, publicul larg cu ceea ce înseamnă meseria de arhitect și să îi dezvăluie mici secrete. Expoziția "Noi. Arhitecții" poate fi vizitată și analizată în detaliu, începând de astăzi, 16 octombrie, până la finalul lunii, în cadrul instalației 10x10 a Muzeului Național de Istorie a Transilvaniei, de pe Bulevardul Eroilor din Cluj-Napoca (spațiul expozițional cunoscut sub numele de "Tunel").

 

(imp)ACTul evenimentelor de tip bienală în comunitate

Și ziua de 27 octombrie este dedicată Galei Bienalelor și Anualelor de Arhitectură și va fi marcată prin mai multe evenimente și dezbateri cu subiecte  de interes atât pentru arhitecți, cât și pentru publicul larg. De la ora 11.00, la Oberjin (Da Pino, Str Universității nr 8), va avea loc o masa rotundă cu invitați ai Ordinelor Arhitecților din toată țara, dar și reprezentanți ai autorităților locale, precedată de o conferință de presă, având ca temă "Impactul evenimentelor de tip bienală și anuală de arhitectură în calitatea mediul construit și în relația cu administrațiile locale".

Lansări și prezentări de carte de arhitectură

În continuarea acestei prime dezbateri, vor avea loc două evenimente de carte.

Primul dintre ele, care are loc tot la Oberjin (DaPino), de la ora 13:00, este lansarea cărții "Urbanism și urbaniști din Cluj", scrise de dr. arh. Vasile Mitrea și prof. univ. dr. ing. Lazăr Marian.

 

Vasile Mitrea este arhitectul care va rămâne pentru totdeauna în istoria Clujului: a proiectat cartierele Gheorgheni și Grigorescu și a făcut parte din echipa lui Augustin Presecan, cel care a realizat schița vizionară de sistematizare a orașului din 1967. Vasile Mitrea a fost primul arhitect recompensat cu Opera Omnia în cadrul evenimentelor desfășurate de Ordinul Arhitecților din România, filiala Transilvania, în 2011, în cadrul Premiilor OAR Transilvania, iar anul acesta, în cadrul Bienalei Naționale de Arhitectură. Lazăr Marian este fostul arhitect șef al Clujului din perioada 1965-1972, de profesie inginer, însă cu o viziune urbanistică remarcabilă. Cei doi specialiști și-au unit forțele și cunoștințele, și au pus pe hârtie cele mai importante idei, iar rezultatul este volumul "Urbanism și urbaniști din Cluj", o excelentă analiză a evoluției orașului din ultimele decenii.

 

De la ora 16:30, la mushuROI (în Piața 1 Mai nr. 7), unul din membri Juriului BATRA 2023, Marcel Smets va discuta recenta sa carte, "Foundations of Urban Design", în compania mai multor personalități din domeniu. Cartea este structurată în douăzeci și nouă de eseuri, fiecare dedicat unei perechi de concepte urbanistice, care iau în calcul atât aspecte istorice, cât și interpretative ale proiectării contemporane. Una dintre temele majore abordate va fi în ce măsură, în România, siturile existente se refuncționalizează, în contextul în care în Europa majoritatea clădirilor pe care se construiește sunt cele existente.

 

Discuția aceasta va deschide calea celei de-a doua dezbateri, de impACT, a zilei, cu tema "Rețeaua verde-albastră metropolitană", care va avea loc de la ora 18.00, tot în același spațiu neconvențional, mushuROI. Specialiștii implicați în realizarea și implementarea proiectului vor prezenta stadiul studiului de fezabilitate privind amenajarea coridorului de mobilitate urbană durabilă (pietonal și velo) de-a lungul Someșului Mic, în urma căruia ar urma să fie construită o pistă de 75 de kilometri pe malul Someșului de la Gilău, prin Florești, Cluj-Napoca și până în Apahida. La discuție vor participa, pe lângă publicul larg, reprezentanți ai primăriilor și arhitecți șefi din zonele vizate de proiect, dar și reprezentanți ai filialelor Ordinului Arhitecților din toata România (veniți la Gala Bienalelor), arhitecți, societate civilă și public larg.

 

BATRA 2023 începe în 20 octombrie

În 20 octombrie, Bienala de Arhitectură Transilvania debutează, așa cum și-a obișnuit publicul, în Piața Unirii din Cluj-Napoca, cu vernisajul Expoziției BATRA 2023, care cuprinde toate lucrările înscrise, în această ediție de concurs, la cele 11 secțiuni principale. În același cadru, va fi vernisată și expoziția Concursului de Diplome BATRA 2023. În paralel, în aceeași zi, va avea loc vernisajul expoziției principale și în celelalte patru municipii reședință de județ ale Filialelor partenere: la Oradea, în Piața Unirii, la Baia Mare, în Piața Libertății, la Alba Iulia, în Piața Cetății, iar la Satu Mare, pe strada Corneliu Coposu, în zona Someșul.

 

Înainte de lansarea oficială, însă, joi, 19 octombrie, în ajunul BATRA, două vernisaje vor avea loc la mushuROI (Piața 1 mai, nr. 7): vernisajul expoziției Râul Someș și vernisajul expoziției SHiLA / Sacred Spaces.

 

Proiectul Râul Someș este un exemplu contemporan de regenerare și renaturalizare a râului, care își propune să interconecteze diversele comunitățile care locuiesc în orașul Cluj-Napoca, precum și să reintegreze speciile locale de floră și faună care au fost îndepărtate de habitatul lor natural, de pe malurile râului. Acesta include o intervenție extinsă în forma unor spații publice, piețe, parcuri, poduri și spații verzi, de-a lungul a 15 km ai râului Someș în traseul prin oraș. În prezent se află în proces de construcție, cu finalizarea programată la sfârșitul lui 2023. Expoziția va putea fi vizionată în cadrul BATRA 2023, între 19 octombrie și 5 noiembrie, de marți până sâmbătă, între orele 16.00 și 19.00, la mushuROI, în Piața 1 Mai, nr. 7, Cluj-Napoca.

 

Expoziția SHiLA 2023 / SACRED SPACES este realizată de artiștii Sergiu Cătană, Lena Ciobanu, Kopacz Kund, Anna Mathe, Anke Mellin, Marius Miclăuș, Marius Vasile, Miki Velciov, Eliza Yokina și Eszter Sipos, curatoriată de Cristian Frias. SHiLA (Sky Hill Land Art) este un program internațional de land art și rezidențe multidisciplinare, în care echipe de artiști, arhitecți și muzicieni, împreună cu studenți și tineri profesioniști, sunt invitați să efectueze o serie de intervenții în Rezervația Cheile Nerei Beușnița, folosind doar materiale găsite în situ, pe o temă stabilită. Programul își propune să exploreze relația dintre arhitectură, artă și muzică, să stimuleze dezbaterea asupra rolului artelor vizuale în natură și să propună noi mijloace de a depăși barierele interdisciplinare. Expoziția este deschisă de Luni până Sâmbătă, în intervalul orar 16.00-19.00. Finisajul și lansarea catalogului rezidenței artistice vor avea loc în 5 noiembrie 2023, de la ora 11.00.

BATRA 2023: 45 de evenimente și manifestări, în 5 mari orașe ale Transilvaniei

În total, BATRA 2023 va găzdui nu mai puțin de 45 de evenimente și manifestări, concentrate majoritar în intervalul 20 - 28 octombrie, la Cluj-Napoca, Oradea, Baia Mare, Satu Mare și Alba Iulia.

Participarea la TOATE evenimentele BATRA 2023 este GRATUITĂ, iar pentru înscrieri, se pot accesa formularele din evenimentele create pe pagina de Facebook sau pe site.

 

A șasea ediție a Bienalei de Arhitectură Transilvania (BATRA) 2023 este organizată de Ordinul Arhitecților din România - Filiala Transilvania, în parteneriat cu filialele OAR din Bihor, Satu-Mare, Alba și Nord-Vest, și cu sprijinul filialei naționale a OAR. Evenimentul are loc în perioada 20 octombrie - 20 noiembrie, la Cluj-Napoca și în alte 4 orașe din țară (Oradea, Baia Mare, Satu Mare și Alba Iulia).

 

Scopul ediției 2023 este reflectat de tema aleasă, "(imp)ACT", respectiv de credința organizatorilor că arhitectura are puterea să schimbe lumea. Partea dificilă este conștientizarea modalității în care se poate produce această schimbare și, mai ales, a felului în care această schimbare să fie în(spre) bine.

 

Bienala de Arhitectură Transilvania este o manifestare care face parte dintr-o serie de evenimente din cadrul programului OAR de finanţare a premiilor filialelor pentru arhitectură, pe bază de regulament propriu şi autonomie în organizare.

MEDIA KIT
Read more...

20 milioane euro, fonduri europene pentru a ajuta copiii să meargă la grădiniță și la școală

Fonduri europene în valoare de 120 milioane euro, se alocă din Programul Incluziune și Demnitate Socială 2021-2027, pentru copiii dezavantajați din învățământul de stat preșcolar, primar și gimnazial, potrivit unui proiect de Ordonanță de urgență a Guvernului adoptat astăzi, 12 octombrie 2023.

 

Sfarsitul primului paragraf

Noua măsură continuă sprijinul acordat în anii trecuți din Programul Operațional Ajutorarea Persoanelor Defavorizate 2014-2020, în contextul în care abandonul școlar și scăderea ratei de școlarizare în rândul copiilor din categoriile vulnerabile pot contribui la creșterea riscului de sărăcie.

 

Continuăm să finanțăm măsuri de sprijin pentru copiii din familiile defavorizate. O sumă de 120 milioane euro, din fonduri europene, va ajuta copiii să meargă la grădiniță și la școală. Astfel, fondurile alocate de Uniunea Europeană vor contribui la reducerea abandonului școlar și, implicit, la îmbunătățirea perspectivelor de dezvoltare pentru fiecare copil în parte”, a declarat ministrul Investițiilor și Proiectelor Europene, Adrian Câciu.

 

Vor fi acordate tichete sociale pentru sprijin educaţional în valoare de 500 lei/copil, într-o tranșă unică, în următorii patru ani școlari. Banii vor putea fi folosiți pentru cumpărarea de rechizite și articole de vestimentaţie necesare frecventării şcolii şi grădiniţei. Conform estimărilor, 410.000 copii dezavantajați vor beneficia de acest sprijin în fiecare an școlar.

 

Ministerul Educației, prin unitățile de învățământ din subordine, va primi și centraliza cererile pentru acordarea acestei măsuri de sprijin educațional, iar lista cu destinatarii finali eligibili va fi stabilită în urma verificărilor realizate de Serviciul de Telecomunicaţii Speciale, cu sprijinul Ministerului Afacerilor Interne (prin Direcția Generală pentru Evidența Persoanelor și Inspectoratul General pentru Imigrări)  precum și al Agenției Naționale de Administrare Fiscală.

 

Conform proiectului de act normativ, vor avea dreptul la aceste măsuri de sprijin educațional:

 • copiii din învățământul de stat preșcolar, care îndeplinesc condițiile, în luna iulie a fiecărui an, prevăzute de Legea nr. 248/2015 privind stimularea participării în învăţământul preşcolar a copiilor provenind din familii defavorizate, cu modificările şi completările ulterioare,
 • elevii din ciclul primar și gimnazial care fac parte din familii ai căror membri au, în luna iulie din fiecare an, un venit mediu net lunar de maximum 50% din salariul de bază minim brut pe ţară, conform Ordonanţei Guvernului nr. 33/2001 privind acordarea de rechizite şcolare în anul şcolar 2001-2002, aprobată cu modificări şi completări prin Legea nr. 126/2002.

 

Read more...
Subscribe to this RSS feed

Deprecated: preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /home4/albaiuli/public_html/libraries/joomla/filter/input.php on line 686