Parlamentul European declară că Rusia este un stat sponsor al terorismului

Parlamentul European declară că Rusia este un stat sponsor al terorismului

Ca urmare a atrocităților comise de regimul lui Vladimir Putin împotriva civililor ucraineni, deputații europeni au recunoscut Rusia ca stat sponsor al terorismului. Parlamentul a adoptat o rezoluție privind ultimele evoluții în războiul brutal de agresiune al Rusiei împotriva Ucrainei. Deputații europeni subliniază că atacurile deliberate și atrocitățile comise de forțele rusești și de împuterniciții lor împotriva civililor din Ucraina, distrugerea infrastructurii civile și alte încălcări grave ale dreptului internațional și umanitar reprezintă acte de teroare și constituie crime de război. Având în vedere acest lucru, ei recunosc Rusia ca stat sponsor al terorismului și ca stat care "utilizează mijloace de terorism".

Este nevoie de un cadru juridic al UE

Deoarece UE nu poate în prezent să desemneze oficial statele ca fiind sponsori ai terorismului, Parlamentul solicită UE și statelor membre să instituie cadrul juridic adecvat și să ia în considerare adăugarea Rusiei pe o astfel de listă. Acest lucru ar declanșa o serie de măsuri restrictive semnificative împotriva Moscovei și ar avea implicații restrictive profunde pentru relațiile UE cu Rusia.

Între timp, deputații europeni solicită Consiliului să includă organizația paramilitară rusă "Grupul Wagner", Regimentul special motorizat 141, cunoscut și sub numele de "Kadîrovii", precum și alte grupuri armate, miliții și proxeneți finanțați de Rusia, pe lista teroristă a UE.

Izolați mai mult Rusia, finalizați lucrările la cel de-al nouălea pachet de sancțiuni al UE

Parlamentul solicită Uniunii Europene să izoleze și mai mult Rusia pe plan internațional, inclusiv atunci când este vorba de apartenența Rusiei la organizații și organisme internaționale, cum ar fi Consiliul de Securitate al Organizației Națiunilor Unite. Deputații europeni doresc, de asemenea, ca legăturile diplomatice cu Rusia să fie reduse, contactele UE cu reprezentanții oficiali ai Rusiei să fie menținute la minimul absolut, iar instituțiile afiliate statului rus în UE care răspândesc propagandă în întreaga lume să fie închise și interzise.

Pe fondul escaladării actelor de teroare ale Kremlinului împotriva civililor ucraineni, rezoluția solicită în continuare statelor membre ale UE în cadrul Consiliului să finalizeze rapid activitatea sa privind un al nouălea pachet de sancțiuni împotriva Moscovei. Deputații europeni doresc, de asemenea, ca țările UE să prevină în mod activ, să investigheze și să urmărească penal orice eludare a sancțiunilor actuale și, împreună cu Comisia Europeană, să ia în considerare posibile măsuri împotriva țărilor care încearcă să ajute Rusia să eludeze măsurile restrictive deja instituite.

Rezoluția a fost adoptată cu 494 de voturi pentru, 58 împotrivă și 44 de abțineri.

Translated with www.DeepL.com/Translator (free version)

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

back to top

Deprecated: preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /home4/albaiuli/public_html/libraries/joomla/filter/input.php on line 686


Deprecated: preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /home4/albaiuli/public_html/libraries/joomla/filter/input.php on line 686