Error
  • JLIB_APPLICATION_ERROR_COMPONENT_NOT_LOADING
  • JLIB_APPLICATION_ERROR_COMPONENT_NOT_LOADING

Items filtered by date: Wednesday, 26 March 2014 - Like - stiri Alba Iulia

S-a desemnat operatorul economic castigator pentru lotul 1 amenajare si intretinere spatii verzi

Pana la aceasta data s-au finalizat lucrarile de plantare arbori ornamentali (120buc) in Parcul Caragiale, Lupa Capitolina- Piata Alessandria, Parcul Ion I.C. Bratianu, str. Basarabiei, B-dul Incoronarii, str. Nicolae Balcescu si parcul de joaca din proximitatea Electrica.

In aceasta saptamana se incepe plantarea de ienuperi orizontali 80, prunus pitic 200 buc, cotoneaster- 200 pe axa centrala a municipiului (orasul de jos). O parte din acest material dendrologic va fi folosit pentru crearea unor compozitii care sa mobileze giratoriul de la intrarea in oras dinspre Cluj (intersectia cu soseaua ocolitoare) si scuarurile din zona.

In urma deciziei CNSC s-a desemnat operatorul economic castigator pentru lotul 1 amenajare si intretinere spatii verzi (Cartier Cetate – zona Parcul Unirii – Cetatea Alba Carolina). Dupa  semnarea contractului cu Sport Turism pe o perioada de 4 ani, s-a emis ordinul de incepere a lucrarilor si pentru acest lot. 

 

Read more...

Campania Lidl „Zâmbet de copil” continuă

București, 26 martie 2014 – În perioada 31 martie – 30 aprilie, Lidl continuă campania „Zâmbet de copil”. La casele de marcat din magazinele Lidl vor fi amplasate urne de donaţii pentru colectarea de fonduri. Banii strânşi în urma campaniei vor fi direcţionaţi către asigurarea meselor copiilor care beneficiază de îngrijirea paliativă oferită de HOSPICE Casa Speranţei.

Lidl continuă campania socială „Zâmbet de copil”şi în 2014, sprijinind HOSPICE Casa Speranţei. Această organizație non-guvernamentală de caritate, înființată în 1992 la Brașov, are ca scop introducerea și dezvoltarea serviciilor specializate pentru bolnavii incurabili în stadii avansate. HOSPICE Casa Speranței este cea mai mare fundație medicală din România, asigurând gratuit, de 22 ani, servicii de îngrijire paliativă pentru copii și adulți cu boli incurabile în București, Brașov, Făgăraș și Zărnești și a fost desemnată ca fiind centru de excelență pentru Europa de Sud-Est.

„Prin campaniile sociale pe care le desfăşurăm, vrem să le aducem copiilor aflaţi în dificultate zâmbetul pe buze. Tinerii aflaţi în îngrijirea HOSPICE Casa Speranţei au nevoie de sprijinul nostru pentru a trece mai uşor peste problemele cu care se confruntă. Sumele colectate în urma campaniei „Zâmbet de Copil” vor fi utilizate pentru asigurarea unei alimentații corecte și bogate a acestor copii. Suntem convinși că mesele oferite de Lidl, alături de îngrijirea oferită de HOSPICE Casa Speranței, vor aduce un plus de bucurie în viața lor.”, a declarat Georgiana Tugearu, PR Manager, Lidl România.

Despre HOSPICE Casa Speranţei şi îngrijirea paliativă

După estimările Organizației Mondiale a Sănătății, în România există 150.000 de persoane care au nevoie de îngrijire paliativă, dar numai 6% dintre aceștia o primesc. Acest tip de îngrijire este menit să amelioreze calitatea vieţii pacienţilor şi familiilor acestora, atunci când se confruntă cu probleme asociate bolilor care le ameninţă viaţa.

Îngrijirea paliativă oferită de HOSPICE Casa Speranței poate fi accesată fie sub forma asistenței pe care bolnavii o primesc la domiciliu, fie sub forma internării într-unul dintre centrele organizației. În îngrijirea HOSPICE se află atât adulți, cât și copii, din 1992 luând naștere echipa de pediatrie pentru copiii bolnavi de leucemie, cancer sau care suferă de malformații congenitale, distrofii neuromusculare sau alte boli necruțătoare.

Read more...

Veşminte liturgice din colecţiile judeţului Alba

 

 

 

Joi, 27 martie 2014, ora 12, la Sala Unirii va fi vernisată expoziția: (Ne)sfârşita liturghie: Veşminte liturgice din colecţiile judeţului Alba.

Cu această ocazie vor fi expuse vechi veșminte de liturghie folosite în timpul serviciului religios, momentan păstrate cu grijă în diferite colecţii din judeţul Alba. Astfel, pluviale, dalmatice și casule purtate de slujitorii cultului romano-catolic alături de stihare, feloane şi epitrahile folosite de slujitorii religioși ai comunităţii româneşti ortodoxe şi greco-catolice vor putea fi admirate în Sala Unirii din Alba Iulia.

Dintre acestea se remarcă o dalmatică din secolul al XVIII-lea aparţinând Arhiepiscopiei Romano-Catolice din Alba Iulia, dar și două dintre veşmintele liturgice purtate la Alba Iulia cu ocazia Încoronării de la 15 octombrie 1922 (ambele aparținând Arhiepiscopii Ortodoxe de Alba Iulia). De asemenea, dintre obiectele expuse mai amintim inventare din secolele XVIII şi XIX ale bisericilor din județul Alba, care descriu patrimoniul de odăjdii, chitanţe/adeverinţe ale croitorilor, negustorilor şi atelierelor de veşminte, reclame ale acestor ateliere, consemnări din registrele parohiale referitoare la achiziţionarea de veşminte pentru slujbă ori la întreţinerea lor și anunţuri de presă referitoare la credincioşii care au donat bani pentru achiziţionarea acestora.

Evenimentul este organizat de Consiliul Judeţean Alba și Muzeului Naţional al Unirii Alba Iulia în colaborare cu Arhivele Naţionale. Serviciul Judeţean Alba, Arhiepiscopia Ortodoxă a Alba Iuliei, Arhiepiscopia Romano-Catolică de Alba Iulia, Mănăstirea „Buna-Vestire” din Negraia-Pătrângeni, Muzeul de Etnografie şi Artă Religioasă din Bucerdea Vinoasă, precum şi Expoziţiile Etnografice din Cut, Cricău, Deal, Pianul de Jos, Hopârta şi Şugag.

Expoziţia va fi găzduită de Sala Unirii în perioada 27 martie-30 aprilie 2014, intrarea fiind liberă.

 

 

 

Read more...

Amplasarea radarelor în data de 27.03.2014

Drumul Naţional 1 – Galda de Jos – Teiuş - Aiud – Inoc – limită cu judeţul Cluj

Drumul Naţional 1- Sebeş – Cut – Cunţa - limită judeţul Sibiu

Drumul Naţional 1 – Alba Iulia - Sebeş – Cut – Cunţa

Drumul Naţional 1 – Alba Iulia –Sântimbru – Oiejdea

Drumul Naţional 7 – Săliştea – limită cu judeţul Hunedoara

Drumul Naţional 7-Alba Iulia – Șibot - limită judeţul Hunedoara

Drumul Naţional 14 B  - Blaj – Şona – Jidvei - Cetatea  de Balta - Bălcaciu - Biia 

Drumul Naţional 67C – Sebeş –Petreşti – Săsciori – Daia Romana

Drumul Naţional 74 A - Câmpeni –Vadu Moţilor - Albac

Drumul Naţional 74 - Alba Iulia - Micești - Ighiu

Drumul Naţional 74 - Abrud –– Bucium Cerbu - Zlatna – Feneş

Drumul Naţional 75 - Baia de Arieş – Lupşa

Drumul Județean 750 C - Teiuş – Stremţ

Alba Iulia – Bulevardul Încoronării - Bulevardului Ferdinand I – strada Clujului, strada Regiment V Vânători, Strada Calea Moţilor

Ocna Mureş – Războieni – Noşlac

Municipiul Sebeş – strada Lucian Blaga, strada Traian

Cugir - strada Victoriei

Read more...

Cei doi minori din Blaj, dispăruţi de la domiciliu, au revenit acasă

 

 

 

La data de 25.03.2014, la ora 19,15, Poliţia Municipiului Blaj a fost anunţată de către părinţii minorei Bogdan Denisa Sara, în vârstă de 13 ani, din municipiul Blaj, cu privire la faptul că fiica lor s-a întors acasă.

În urma verificărilor efectuate de poliţişti a rezultat că minora, dispărută de la domiciliu din după amiaza zilei de 24 martie, a fost împreună cu prietenul său, V.A.V., de 16 ani, din Blaj, în municipiul Mediaş, judeţul Sibiu. Poliţişti au stabilit că cei doi minori au plecat din Blaj cu o maşină şi s-au oprit în Mediaş unde, au vagabondat pe străzi şi şi-au petrecut noaptea în staţia CFR, loc în care au fost întâlniţi de o rudă a băiatului care i-a adus înapoi în Blaj.  

În perioada în care au lipsit de la domiciliu, cei doi minori nu au fost victime ale vreunei infracțiuni.

 

 

 

Read more...

Un bărbat din Roşia de Secaş, este cercetat pentru furt, după ce a sustras suma de 1.500 de lei de la o societate din comună

 

 

 

La data de 25.04.2014  ora 10,30, poliţiştii Postului de Poliţie Roşia de Secaş au fost sesizaţi de către reprezentatul unei societăţi comerciale din Roşia de Secaş, cu privire că în după amiaza zilei de 24.03.2014, a fost sustrasă suma de 1.500 de lei, din magazinul societăţii.

În urma cercetărilor efectuate de poliţişti a rezultat că în ziua de 24 martie, I.I., de 57 de ani, din comuna Roşia de Secaş, i-a ajutat pe angajaţii firmei să stivuiască ambalaje, împrejurare în care, profitând de neatenţia acestora, a sustras, dintr-un sertar, suma de 1.500 de lei.

Cu ocazia cercetărilor, poliţiştii au reuşit să recupereze prejudiciul, în proporţie de 50 %.

Faţă de I.I., cercetările sunt continuate sub aspectul comiterii infracţiunii de furt, faptă prevăzută şi pedepsită de art. 228 alin.1 din Codul Penal.

 

 

 

Read more...

Care sunt domeniile în care tinerii visează să lucreze. IT-ul și Vânzările sunt în topul preferințelor

 

 

 

Tinerii din România visează la o carieră în IT, Vânzări,Transport, Marketing și Resurse Umane. O spun cifrele preluate de pe platforma de recrutare SmartDreamers, unde cele mai multe joburi disponibile, precum și aplicări, provin din domeniile sus amintite. Bucureștiul atrage cei mai mulți candidați, în condițiile în care o mare parte din oferta de muncă provine din capitală.

Conform unui studiu efectuat pe platforma de recrutare SmartDreamers, cele mai multe locuri de muncă disponibile tinerilor din România sunt permanente. Cu alte cuvinte, angajatorii urmează un trend de fidelizare a candidaților pe termen lung, în condițiile în care ofertele de joburi permanente reprezintă 92.43% din totalul ofertei de muncă. De altfel, 88% din totalul aplicărilor sunt pe acest tip de joburi.

Ca o comparație, posturile temporare totalizează 1,55% din total. Internship-urile, principala unealtă de angajare disponibilă tinerilor fără experiență reprezintă aproximativ cinci procente (4.95%) din totalul joburilor disponibile pe platforma de recrutare, în timp ce posturile în regim de Freelance acoperă 0.93% din oferta de muncă.

Candidații tineri sunt atrași de joburile în vânzări și IT

În condițiile în care cele mai multe (27.48%, mai exact) dintre aplicările la joburi pe platforma smartdreamers.com sunt pentru posturi în domeniul Vânzărilor, urmate de cele în IT, cu un procentaj de aplicare de 17.37%.

Topul este completat de cele în domeniul Transport-Logistică, unde s-au înregistrat 8.97% din totalul aplicărilor, urmate îndeaproape de cele din categoria joburilor în Administrativ, cu 8.40%.

Resursele Umane sunt de asemenea atractive pentru tineri, 7.44% din totalul aplicărilor fiind pentru joburi din acest domeniu, urmate de cele din Inginerie (5.92%), Suport clienți (3.63%) și Marketing (3.44%).

Specialiștii în IT sunt la mare căutare

Cele mai multe joburi disponibile tinerilor sunt în IT, mai exact 48,84% din totalul ofertei de muncă. Cu alte cuvinte, aproape jumătate din locurile de muncă pentru tineri provin din IT, domeniu în care candidații pot aplica inclusiv pentru posturi de senior level. Un alt domeniu atractiv pentru candidați este cel al Vânzărilor. Aproape 16% din totalul posturilor disponibile provin din această arie, urmate îndeaproape de cele din Inginerie, care acoperă 11,59% din oferta de muncă.

Alte categorii în care sunt puse la bătaie joburi pentru tinerii profesioniști sunt cele de Customer Support, 5,41%, precum și cele din domeniul Transport - Logistică, cu patru procente din totalul ofertei disponibile. Nu lipsesc, de asemenea, posturile din Resurse Umane (3%) și Marketing (2,94%), acestea fiind alte două domenii de interes pentru cei aflați în căutarea unui loc de muncă.

Capitala oferă cele mai multe joburi pentru tineri

În ceea ce privește localizarea ofertelor de joburi, studiul arată că Bucureștiul conduce în topul orașelor din România, cu 30.14% din total. De altfel, capitala conduce detașat și în topul orașelor cu cei mai mulți aplicanți la posturilor disponibile. Aproape jumătate dintre aceștia (43,70%) provin din București.

Capitala este urmată de Cluj-Napoca, de unde provin 21.64% din joburile disponibile și 11,45% din totalul candidaților. Timișoara completează podiumul ofertei de muncă, cu puțin peste zece procente (10,20%) și 5,15% din totalul candidaților la joburi. În alte orașe importante ale țării, precum Braşov (4,95%), Sibiu (4,17%), Tîrgu Mureș (3,55%), Iași (3,40%), Constanța (2,32%) și Arad (2,32%), procentul locurilor de muncă disponibile nu depășește 5%.

 

 

 

Read more...

De ce sa alegi tenisul?

 

 

 

Tenisul este considerat unul dintre cele mai sanatoase sporturi. Niciun alt sport nu poate concura cu tenisul la furnizarea unui set intreg fizic, emotional, mental si social. Multi parinti isi inscriu copiii de mici sa invete sa joace tenis pentru avantajele pe care le furnizeaza. De asemenea, adultii practica si ei acest sport pentru a-si imbunatati structura umana. Niciodata nu este prea tarziu sa te apuci de tenis, insa cu cat acest lucru se intampla mai devreme, cu atat poti aduce mai multe beneficii asupra sanatatii tale.

La practicarea tenisului, intalnim un tip de efort mixt, aerob si anaerob. Tipul de efort aerob are rol in procesul de ardere al grasimilor, imbunatatirea sistemului cardiovascular si a nivelului de energie. Efortul anaerob ajuta muschii sa isi foloseasca oxigenul cu eficienta maxima.

Viteza de reactie si cea de executie este marita, la fel si coordonarea mana – ochi, datorita creierului care judeca sincronizarea intre mingea care vine din sensul opus si deplasarea propriului corp.Echilibrul dinamic este imbunatatit, iar muschii membrelor inferioare devin puternici prin intermediul tuturor pornirilor, opririlor si sariturilor.

Flexibilitatea se mareste si se formeaza un control precis al grupelor mari de muschi prin miscarile ample. Alimentatia se schimba,in functie de ce doreste sportivul, pentru a oferi energie inainte de o competitie si pentru a se recupera dupa aceasta.

Privind partea psihologica in avantajul de a juca tenis, putem reliefa dezvoltarea unei etici a muncii prin prezenta la lectii, tenacitate si disciplina. Sportivul gestioneaza invatarea propriilor greseli pentru a le folosi in avantaj. Capacitatea copilului de a juca in teren cu suisuri si coborasuri il pregateste pentru a intra in lumea competitiva a tenisului si pentru a ii face fata.

Tenisul ajuta la controlul stresului fizic, metal si emotional si ajuta copilul jucator sa isi mareasca capacitatea de a face fata vietii cotidiene. Totodata, dezvolta puterea de a crea strategii devreme si de a anticipa miscarile adversarului pentru a reactiona din timp.

Copilul invata anumite ritualuri de pregatire inainte de a incepe competitia, chiar si in timpul jocului, toate acestea sub presiune. Aceste aptitudini se pot aplica, mai tarziu, in viata, la examene sau in afaceri.

Tenisul te invata sa castigi cu gratie si sa pierzi cu onoare, sa pornesti la drum iarasi, sa nu bagi de seama la parerile altora si sa iti alungi propriile frustrari. Indiferent de rezultatul obtinut, ai parte de sentimente bune, sanatoase, de bucurie, competitivitate si provocare.

Reginele.ro

 

 

 

Read more...

Reactia Adelinei Pestritu la propunerea lui Fernando de la Caransebes!

  • Published in Monden

 

 

 

Radem, glumim, insa Fernando de la Caransebes a pus ochii pe Adelina Pestritu cam de atunci cand frumoasa prezentatoare de la Wowbiz era intr-o relatie cu Liviu Varciu.

Fernando este dispus la orice compromis sa o cucereasca. Cei doi au stat fata in fata luni seara la emisiunea pe care Adelina o prezinta impreuna cu Madalin Voicu.

Fernando spune de asemenea ca el ii poate oferi Adelinei o dragoste unica.

“Pot să-i fac un copil. Repede. Mai repede decât alţii. Frumoasă e, bani are, vedetă e, are tot ce-i trebuie”, a declarat cu incredere Fernando, iar Adelina a ras.

“Aoleu! Dar cum m-ar numi pe mine? Adelina de la Caransebeş?”, a glumit aceasta.

“M-ai luat prin surprindere cu propunerea ta, dar promit să mă gândesc”, a afirmat Adelina pe un ton mai serios.

Reginele.ro

 

 

 

Read more...

Noi succese pentru tinerii şahişti albaiulieni

 

 

 

Weekendul trecut a fost unul plin pentru tinerii şahişti albaiulieni, care se pregātesc intens pentru campionatele naţionale de juniori, programate a se desfāşura în prima jumātate a lunii aprilie la Cāciulata.

Localitatea harghiteanā Odorheiul Secuiesc a fost gazda finalei Olimpiadei Naţionale a Sportului Şcolar la şah, la fiecare dintre cele patru secţiuni (bāieţi gimnaziu, fete gimnaziu, bāieţi liceu, fete liceu) luând startul cate un reprezentant al fiecārui judeţ şi al municipiului Bucureşti. Judeţul nostru a fost reprezentat de câştigātorii fazei judeţene Mihnea Costachi (Şcoala gimnazialā “Ion Agârbiceanu” Alba Iulia), Maria Ileanā (Şcoala gimnazialā “Avram Iancu” Alba Iulia), David Cordea (Colegiul Naţional “Horea, Cloşca şi Crişan” Alba Iulia) şi Bianca Tincu (Colegiul Naţional “Lucian Blaga” Sebeş). Aşa cum era de aşteptat, Mihnea Costachi a avut o evoluţie foarte bunā, obţinând 6 victorii şi o singura remizā în cele 7 partide jucate. În mod normal un asemenea rezultat îţi garanteazā locul 1 la aproape orice turneu, însā de aceastā datā Mihnea a fost ocolit de şansā clasându-se la final doar al doilea, la egalitate de puncte cu primul clasat Andrei Dolana (Bucureşti), dar având un coeficient de departajare Bucholtz inferior. Foarte aproape de o clasare de podium s-a aflat şi David Cordea, însā înfrângerea din ultima rundā l-a aruncat pe locul 7, la doar un punct de câştigātorul turneului Mihai Bidā (Dolj). O evoluţie onorabilā au avut şi fetele care ne-au reprezentat în competiţie, ambele acumulând 3,5 puncte din 7 partide, Bianca Tincu clasându-se pe locul 21 în competiţia elevelor de liceu, în timp ce Maria Ileanā a ocupat locul 25 în secţiunea elevelor de gimnaziu. Felicitāri tuturor elevilor albaiulieni şi profesorului Cornel Breaz pentru aceste rezultate, cele mai bune din istoria participārilor la faza naţionalā a ONSS la şah!

Un alt junior albaiulian cotat cu şanse la medalii în competiţia naţionalā de luna viitoare, Radu Ţâmpea (8 ani) s-a deplasat în weekend la Cluj Napoca, unde a luat startul alāturi de colegul de antrenamente Iustin Ciorgovean (12 ani) şi antrenorul lor Marius Ceteraş la openul de seniori “Memorialul Mircea Rādulescu”, turneu care a reunit la start 70 de jucātori. Deja obişnuit cu confruntārile cu jucātorii adulţi, Radu Ţâmpea (CSU Alba Iulia) a jucat fārā emoţii obţinând 4 puncte în 7 partide, rezultat cu care s-a clasat pe locul 27 în clasamentul general şi pe locul 1 la categoria copii sub 10 ani. De remarcat şi evoluţia bunā a lui Iustin Ciorgovean, debutant într-o competiţie de seniori de un asemenea nivel, care a obţinut 3,5 puncte din 7 partide, locul 32 în clasamentul general şi locul 4 în clasamentul juniorilor sub 14 ani. Participarea lui Iustin Ciorgovean la competiţie a fost posibilā datoritā sprijinului acordat de firma IPEC şi al Fundaţiei Comunitare Alba. Un rezultat excelent a fost obţinut de maestrul aiudean Ionel Miron, clasat pe locul 4 cu 5,5 puncte din 7 partide, dupā Teodor Anton (Medicina Timişoara) 6p, Alexandru Pop (CS Otopeni) şi Sandor Ferenczi  (ACS Mureş 2004 Târgu Mureş) ambii cu 5p, în timp ce maestrul FIDE Marius Ceteraş s-a clasat pe locul 6, cu 3 victorii, 3 remize şi o jumātate de punct primitā din oficiu în runda a 3-a când nu a putut participa la turneu.

Nu în ultimul rând trebuie remarcatā evoluţia pozitivā a juniorului teiuşan Adrian Sechereş, legitimat la CSS Timişoara, care s-a clasat pe locul 7 în Cupa Oraşului Bicaz, la doar o jumātate de punct de câştigātorul turneului, maestrul internaţional Lucian Filip (CSM Lugoj) şi la egalitate de puncte cu marele maestru internaţional Vasile Sānduleac (Moldova) şi maestrul FIDE Vlad Ungureanu (Politehnica Iaşi), clasaţi pe urmātoarele locuri pe podium.

 

 

 

Read more...
Subscribe to this RSS feed

Deprecated: preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /home4/albaiuli/public_html/libraries/joomla/filter/input.php on line 686