Error
  • JLIB_APPLICATION_ERROR_COMPONENT_NOT_LOADING
  • JLIB_APPLICATION_ERROR_COMPONENT_NOT_LOADING

Items filtered by date: Wednesday, 19 March 2014 - Like - stiri Alba Iulia

ZIUA POLIŢIEI ROMÂNE 2014 – PROMOVAREA PROFESIEI DE POLIŢIST

 

 

 

În cadrul activităţilor prilejuite de sărbătorirea la 25 martie a Zilei Poliţiei Române, Inspectoratul de Poliţie Judeţean Alba a prevăzut, şi în acest an, activităţi de promovare a profesiei de poliţist, în rândul elevilor din liceele judeţului Alba.

Astfel, poliţişti ai Serviciului Resurse Umane au fost prezenţi, încă de la începutul săptămânii trecute la Colegiile Horea Cloşca şi Crişan, Apulum şi Economic din Alba Iulia precum şi la Liceul Sportiv din municipiul reşedinţă de judeţ unde, s-au întâlnit cu elevii claselor a XII-a.

Acestora le-au fost prezentate şcolile din subordinea Ministerului Afacerilor Interne care pregătesc agenţi şi ofiţeri de poliţie precum şi condiţiile pe care un candidat trebuie să le îndeplinească, pentru a participa la concursul de admitere la o şcoală de poliţie.

Ieri 18 şi azi, 19 martie, poliţiştii Compartimentului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii, împreună cu cei de la proximitate şi rutieră au fost prezenţi în la Colegiile Naţionale Lucian Blaga din Sebeş, Titu Maiorescu din Aiud şi Dorin Pavel din Alba Iulia unde, au promovat profesia de poliţist, prezentând importanţa poliţistului în societate şi oferta educaţională a şcolilor de poliţie, pentru anul şcolar 2014/2015.

Astfel de activităţi vor fi desfăşurate şi mâine 20 martie a.c., când poliţiştii vor fi prezenţi la Colegiul Tehnic Alexandru Domşa din Alba Iulia şi la Liceul de Arte Regina Maria din Alba Iulia.

La finalul dezbaterilor elevilor le-a fost reamintit faptul că, data de 25 martie are pentru poliţişti o însemnătate deosebită, în această zi fiind sărbătorită Ziua Poliţiei Române.

Elevii au fost invitaţi să viziteze sediul inspectoratului, luni, 24 martie, între orele 10.00 – 13.00, când va fi organizată Ziua Porţilor Deschise.

 

 

 

Read more...

VOLUNTAR DE PROFESIE LA ASOCIATIA SM SPEROMAX ALBA PREMIANT LA GALA NATIONALA A EXCELENTEI IN ASISTENTA SOCIALA

 

 

 

Colegiul National al Asistentilor Sociali din Romania a organizat la Teatrul Nottara din Bucuresti, in data de 18.03.2014, Gala Nationala a de Excelenta in Asistenta Sociala 2014, eveniment prin care se recompenseaza performanta si excelenta celor care si-au adus contributia la dezvoltarea asistentei sociale si la promovarea profesiei de asistent social in Romania.

Suntem mandri sa anuntam faptul ca asistentul social angajat in cadul asociatiei noastre, doamna Muntean Raluca Adriana, a castigat premiul pentru asistentul social din domeniul persoanelor varstnice si ingrijirii la domiciliu.

Colega noastra activeaza ca asistent social in asociatia SM Spermax Alba din anul 2007. In prezent coordoneaza proiectul " Profesionalizarea serviciilor oferite in cadrul Centrului de Informare si Consiliere pentru persoanele afectate de Scleroza Multipla din judetul Alba" finantat de catre fundatia Vodafone prin programul " Voluntar de profesie".

 

 

 

Read more...

„Primăvara prichindeilor” de la Centrul de Zi „Sfânta Irina” din Blaj

Prichindeii de la Centrul de Zi pentru copii antepreşcolari„Sfânta Irina” din Blaj au sărbătorit venirea primăverii printr-o serie de activităţi educative inedite. Sub genericul „Primăvara prichindeilor”, micuţii, ajutaţi de angajaţii centrului, au participat în această perioadă la mai multe activităţi de socializare şi la ateliere educative în cadrul cărora au învăţat să confecţioneze mărţişoare, felicitări şi diverse obiecte decorative.

Chiar dacă în luna martie vremea a fost uneori capricioasă, în cadrul centrului de zi de la Blaj a fost declarată „Primăvara prichindeilor”, iar fiecare zi a fost însorită şi plină de activităţi educative care au culminat cu serbări în care copii s-au întrecut în poezii şi cântecele.

Pentru implicarea lor în cadrul acestor activităţi copii au primit cadouri oferite cu generozitate de trei donatori din Germania şi România.

„Copiii au fost răsplătiţi primind cadouri din partea familiilor Binder şi Filker din Germania şi jucării sau jocuri din partea doamnei Olga Ciufudean. Le mulţumim celor care s-au alăturat demersului nostru şi susţin permanent activitatea noastră social - filantropică. Am primit în decursul timpului din partea acestor familii jucării şi jocuri, materiale didactice sau mobilier. Aceste donaţii sunt foarte importante pentru centrul nostru şi contribuie la buna desfăşurare a activităţilor” a spus părintele Vasile Seicean, coordonatorul Centrul de Zi pentru copii antepreşcolari „Sfânta Irina” din Blaj.

Peste 40 de copii din Blaj cu vârsta între 0 şi 3 ani beneficiază de serviciile Centrului de Zi pentru copii antepreşcolari „Sfânta Irina”, un centru pilot la nivelul reţelei sociale a Patriarhiei Române. Centrul funcţionează din vara anului 2012 în cadrul reţelei social-filantropice a Arhiepiscopiei Ortodoxe a Alba Iuliei fiind coordonat de Asociaţia Filantropia Ortodoxă Alba Iulia. Acesta vine în sprijinul familiilor tinere, care au în primul rând o situaţie materială mai dificilă sau se află în situaţii speciale cum ar fi: părinţi divorţaţi, familii monoparentale, familii fără venituri sau cu venituri foarte mici, familii cu un singur întreţinător, familii în care părinţii nu sunt încadraţi în câmpul muncii, părinţii studiază încă sau familii numeroase. Copiii au asigurate zilnic două mese principale şi două gustări, igienizare corespunzătoare, program de odihnă, activităţi educative cu caracter ludic, activităţi de socializare şi integrare, de recreere, evaluare psihologică periodică a dezvoltării cognitive şi intervenţie logopedică. De asemenea, părinţii primesc consiliere socială şi psihologică, informare, mediere în relaţiile cu serviciile sociale şi instruire în ceea ce priveşte educarea şi îngrijirea corespunzătoare a copilului mic.

 

 

 

Read more...

Cercetat pentru furt calificat

 

 

 

La data de 18.03.2014, poliţiştii de investigaţii criminale din cadrul Poliţiei Municipiului Sebeş, l-au identificat pe O.A.C., de 19 ani, din Sebeş, despre care există suspiciunea că este autorul unui furt, faptă în legătură cu care poliţia a fost sesizată la data de 17.03.2014.

Din primele cercetări efectuate de poliţişti a rezultat că, în urmă cu cca. două săptămâni tânărul, folosind chei potrivite, a pătruns în pivniţa unei femei din Petreşti şi a sustras 10 litri de rachiu pe care, ulterior, l-a consumat.

 Faţă de O.A.C., cercetările sunt continuate sub aspectul săvârşirii infracţiunii de furt calificat, faptă prevăzută şi pedepsită de art. 228, al. 1, art. 229 alin. 1 lit. d din Codul Penal precum şi în vederea stabilirii întregii sale activităţi infracţionale.

 

 

 

Read more...

Acţiune de prevenire a accidentelor rutiere în care sunt implicaţi pietonii, organizată de poliţiştii din Alba Iulia

 

 

 

Marţi, 18 martie, a.c., poliţiştii Biroului Rutier Alba Iulia, au organizat pe raza municipiului, o acţiune ce a avut drept scop prevenirea accidentelor rutiere, în  special a celor în care sunt implicaţi pietonii.

Cu ocazia acestei acţiuni au fost aplicate 57 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de 7.905 lei, dintre acestea 24 fiind aplicate pietonilor care s-au angajat în traversarea străzii prin loc nepermis.

3 conducători auto au rămas fără permis, din care unul pentru neacordare de prioritate pietonilor, unul pentru depăşire neregulamentară şi unul pentru consum de alcool.

 

 

 

Read more...

Un bărbat din Blaj a fost sancţionat contravenţional de jandarmi pentru că a pescuit în râul Târnava Mare fără permis sau autorizaţie

 

 

 

Pescarul amator a fost observat la ora 12.00 şi i s-a solicitat să prezinte permisul sau autorizaţia de pescuit. Bărbatul a recunoscut că nu deţine documentele solicitate, fapt pentru care a fost sancţionat contravenţional cu amendă în valoare de 300 de lei

             Încă o dată atragem atenţia pescarilor că acţiunile jandarmeriei pe linia prevenirii şi combaterii braconajului piscicol vor continua şi în perioada următoare, iar împotriva celor  care vor fi depistaţi săvârşind fapte susceptibile a fi contravenţii sau infracţiuni vor fi luate măsurile legale impuse de O.U.G. 23/2008, privind pescuitul şi acvacultura. Pentru prevenirea abaterilor, reamintim câteva prevederi ale acestui act normativ:

 ART. 58
    Următoarele fapte constituie contravenţie şi se sancţionează cu amendă de la 300 lei la 600 lei:
    a) pescuitul recreativ/sportiv al oricăror specii de peşte şi de alte vieţuitoare acvatice vii efectuat fără permis în habitatele piscicole naturale;
    b) neprezentarea permisului, licenţei sau autorizaţiei atunci când acestea sunt solicitate de către persoanele împuternicite să constate contravenţiile/infracţiunile;
    c) încălcarea condiţiilor prevăzute în permis, autorizaţie şi/sau licenţă;
    d) pescuitul recreativ/sportiv al resurselor acvatice vii sub dimensiunile legale.

    ART. 59
    Următoarele fapte constituie contravenţii şi se sancţionează cu amendă de la 600 lei la 1.000 lei şi cu reţinerea şi suspendarea pe o perioadă de 90 de zile a permisului sau autorizaţiei, după caz:
    a) prinderea salmonidelor cu mâna;
    b) pescuitul salmonidelor cu momeli naturale;
    c) pescuitul cu mai mult de 3 muşte artificiale în apele salmonicole;
    d) reţinerea de către o singură persoană care practică pescuitul recreativ/sportiv a mai mult de 10 bucăţi/exemplare/zi, în total, din speciile de păstrăv, lipan şi coregon în apele de munte sau a mai mult de 5 kg de peşte/zi din zona colinară şi de şes, cu excepţia cazului în care s-a pescuit un singur exemplar a cărui greutate depăşeşte 5 kg;
    e) mutarea, deteriorarea sau distrugerea din culpă a semnelor indicatoare.
    f) pescuitul recreativ/sportiv în habitatele piscicole naturale, prin orice metode şi mijloace, al peştilor şi al altor vieţuitoare acvatice, în perioada de prohibiţie şi în zonele de protecţie.

    ART. 60
    Următoarele fapte constituie contravenţii şi se sancţionează cu amendă de la 1.000 lei la 1.500 lei şi cu reţinerea şi suspendarea pe o durată de 90 de zile a permisului, a autorizaţiei sau a licenţei, după caz:
    a) plasarea uneltelor de pescuit fixe sau în derivă pe mai mult de două treimi din lăţimea râurilor, canalelor şi a Dunării;
    b) utilizarea uneltelor de pescuit fixe sau în derivă în cadrul complexului lagunar Razelm-Sinoe, în ghiolurile Belciuc-Erenciuc şi în lacurile litorale;
    c) neducerea la îndeplinire, la termenele şi în condiţiile stabilite, a măsurilor dispuse de personalul cu drept de control şi inspecţie;
    d) capturarea peştelui cu unelte de plasă şi cu pripoane în râurile şi în lacurile din zona de munte, precum şi în râurile colinare şi de şes, cu excepţia Dunării şi Prutului;
    e) nemarcarea uneltelor de pescuit comercial.


    ART. 61
    Următoarele fapte constituie contravenţii şi se sancţionează cu amendă de la 1.500 lei la 3.500 lei:
    a) introducerea în habitatele piscicole naturale sau în amenajările piscicole, fără avizul Agenţiei Naţionale pentru Pescuit şi Acvacultură, a altor specii decât cele existente;
    b) nedeţinerea licenţei pentru desfăşurarea activităţii de acvacultură.

    ART. 62
    Următoarele fapte constituie contravenţii şi se sancţionează cu amendă de la 1.800 lei la 4.000 lei şi cu reţinerea şi suspendarea pe o durată de 90 de zile a permisului, a autorizaţiei sau a licenţei, după caz:
    a) pescuitul comercial, reţinerea la bord, transbordarea, descărcarea şi comercializarea resurselor acvatice vii sub dimensiunea minimă legală;
    b) refuzul de a permite accesul personalului autorizat pentru controlul şi inspecţia navelor/ambarcaţiunilor, autovehiculelor, unităţilor de acvacultură, unităţilor de procesare şi/sau comercializare, precum şi în perimetrul bazinelor acvatice exploatate prin pescuit recreativ/sportiv sau comercial;
    c) utilizarea unei nave/ambarcaţiuni la pescuitul în scop comercial, neinscripţionată cu marcaj exterior corespunzător licenţei de pescuit.
    ART. 63
    Următoarele fapte constituie contravenţii şi se sancţionează cu amendă de la 4.000 lei la 8.000 lei:
    a) distrugerea sau degradarea din culpă a digurilor, barajelor şi canalelor, a taluzurilor şi malurilor, a instalaţiilor hidrotehnice aferente amenajărilor piscicole, dacă nu constituie infracţiune potrivit legii penale;
    b) distrugerea sau degradarea din culpă a trecătoarelor pentru peşti, a topliţelor şi a cascadelor podite, dacă nu constituie infracţiune potrivit legii penale;
    c) reducerea din culpă a debitului de apă pe cursurile de apă naturale sau amenajate, dacă prin aceasta se periclitează existenţa resurselor acvatice vii, dacă nu constituie infracţiune potrivit legii penale;
    d) distrugerea, degradarea sau micşorarea din culpă a zonelor de protecţie perimetrală a amenajărilor piscicole, dacă nu constituie infracţiune potrivit legii penale;
    e) neinstalarea sau distrugerea dispozitivelor care împiedică intrarea peştilor în sistemele de alimentare cu apă, irigaţii, precum şi în instalaţiile hidroenergetice, dacă nu constituie infracţiune potrivit legii penale;
    f) neluarea măsurilor pentru curăţarea zonelor de pescuit şi pentru protejarea şi salvarea resurselor acvatice vii la construcţia sau golirea lacurilor de acumulare;
    g) neasigurarea debitului de apă necesar în vederea dezvoltării normale a faunei piscicole în aval de o lucrare de barare;
    h) aruncarea sau depozitarea rumeguşului, deşeurilor menajere şi zootehnice şi a oricăror materii şi materiale, produse şi substanţe poluante pe malurile râurilor, pâraielor, lacurilor, bălţilor şi amenajărilor piscicole;
    i) pescuitul lostriţei;
    k) neexecutarea lucrărilor pentru protecţia şi refacerea habitatelor naturale ale peştilor şi ale celorlalte vieţuitoare acvatice vii;
    l) pescuitul în scop comercial şi recreativ/sportiv pe cursul unei ape curgătoare în zona de 500 m aval de baraj;
    m) circulaţia autovehiculelor de orice tip şi transportul cu orice mijloace al buştenilor prin albia minoră a râurilor şi pâraielor din zona de munte.

    ART. 64
    Următoarele fapte constituie infracţiuni şi se pedepsesc cu amendă şi interzicerea dreptului de a pescui pe o perioadă cuprinsă între un an şi 3 ani:
    a) pescuitul comercial sau sportiv fără licenţă sau autorizaţie de pescuit;
    b) pescuitul prin orice metode al reproducătorilor, în perioada de prohibiţie, şi distrugerea icrelor embrionate de peşte în zonele de reproducere naturală;
    c) reducerea debitului şi a volumului de apă pe cursurile de apă, în scopul pescuitului ilegal;
    d) deschiderea, închiderea, obturarea, bararea cu garduri pescăreşti sau cu unelte de pescuit de orice fel, de către persoane neautorizate, a canalelor şi a gârlelor de legătură cu lacurile, bălţile ori cu terenurile inundabile;
    e) pescuitul comercial în habitatele piscicole naturale, prin orice metode şi mijloace, al peştilor şi al altor vieţuitoare acvatice, în perioada de prohibiţie şi în zonele de protecţie;
    f) procesarea, fără drept, a produselor obţinute din pescuit sau acvacultură;
    g) pescuitul resurselor acvatice vii cu unelte de pescuit având ochiul de plasă sub dimensiunile minime legale;
    h) deţinerea, transportul sau comercializarea fără documente legale a peştelui, icrelor ori produselor din peşte obţinute din pescuit;
    i) producerea, importul, comercializarea, deţinerea sau folosirea la pescuit de către persoanele neautorizate a năvoadelor, voloacelor, prostovoalelor, vârşelor, vintirelor, precum şi a altor tipuri de unelte de pescuit comercial;
    j) pescuitul cu japca, cu ostia, suliţa, ţepoaica şi cu orice alte unelte înţepătoare sau agăţătoare, prin greblare sau harponare;
    k) producerea, importul, deţinerea, comercializarea sau utilizarea uneltelor de plasă de tip monofilament;
    l) pescuitul cu alte unelte sau scule neautorizate.

    ART. 65
    (1) Următoarele fapte constituie infracţiuni şi se pedepsesc cu închisoare de la 6 luni la 3 ani şi interzicerea dreptului de a pescui o perioadă cuprinsă între un an şi 3 ani:
    a) pescuitul electric, deţinerea aparatelor şi dispozitivelor care distrug resursele acvatice vii prin curentare, electrocutare, pescuitul cu materiale explozive, pescuitul cu substanţe toxice şi narcotice de orice fel, precum şi folosirea armelor de foc, în scopul omorârii peştilor sau altor vieţuitoare acvatice;
    b) pescuitul sau omorârea deliberată a mamiferelor marine.
    (2) Tentativa se pedepseşte.

    ART. 66
    (1) Sunt supuse ridicării în vederea confiscării uneltele şi ambarcaţiunile de pescuit, animalele, mijloacele de transport, armele de foc şi orice alte bunuri care au fost folosite la săvârşirea infracţiunilor.
    (2) Bunurile rezultate din săvârşirea infracţiunilor şi contravenţiilor, constând în peşte, icre, alte vieţuitoare şi produse acvatice, sunt supuse confiscării.
    (3) În cazurile de confiscare a bunurilor prevăzute la alin. (1) şi (2) organele de constatare dispun valorificarea lor în condiţiile legii, contravaloarea făcându-se venit la bugetul de stat.
    ART. 67
    (1) Pe lângă organele de urmărire penală sunt competente să constate infracţiunile prevăzute la art. 64 şi 65 şi persoanele cu drept de inspecţie şi control din cadrul Agenţiei Naţionale pentru Pescuit şi Acvacultură, al Gărzii Naţionale de Mediu şi al Administraţiei Rezervaţiei Biosferei "Delta Dunării".
    (2) Organele prevăzute la alin. (1) au obligaţiile organelor de constatare a infracţiunilor, prevăzute de Codul de procedură penală.
    (3) Constatarea contravenţiilor şi aplicarea sancţiunilor prevăzute la art. 58-63 se fac de către personalul prevăzut la alin. (1), de către ofiţerii şi agenţii din cadrul Poliţiei Române şi Poliţiei de Frontieră Române, ofiţerii şi subofiţerii din cadrul Jandarmeriei Române, precum şi de către personalul silvic din cadrul Regiei Naţionale a Pădurilor - Romsilva.

 

 

 

Read more...

Cele 5 principii ale fericirii!

 

 

 

Fericirea este o stare de multumire sufleteasca, diferita de la individ la individ. Cu totii vrem sa atingem pragul fericirii in viata si nu trebuie sa se intample ceva iesit din comn pentru acest lucru. Esenta fericirii nu sta in bani sau locuri excentrice, ci in modul cum privim noi lucrurile. In momentul in care gandurile noastre vor fi in armonie cu actiunile noastre, atunci stim sigur ca suntem fericiti.

Studiile recente au descoperit ca fericirea unui om se ghideaza dupa cinci principii:

Alege sa iti petreci timpul in compania persoanelor potrivite

Persoanele potrivite iti pot da o stare de bine, de siguranta, iar tot ce trebuie sa faci este sa te bucuri de clipele petrecute cu acestea, de a savura fiecare moment unic, care iti va lasa o amintire pe care nu o vei uita prea curand. De asemenea, fericirea pe care o ai alaturi de persoana de langa tine nu poate fi comparata cu altceva. Este mult mai bine sa petreci timpul liber alaturi de familie si prieteni decat cu colegii de birou, cu care s-ar putea sa nu ai relatii prea cordiale.

Alege sa iti petreci timpul realizand activitatile potrivite

Munca si deplasarea de acasa la locul de munca nu sunt cele mai fericite momente din viata unui om.  Multi categorisesc serviciul ca pe ceva ce trebuie sa faci, nu ca pe ceva care te bucura. Timpul tau liber tebuie sa contina activitati care iti plac, precum mersul la cinema, plimbari prin parcuri, picnicuri, calatorii etc.

Gandeste pozitiv

Renunta la gandurile, emotiile si obiceiurile care nu te reprezinta. Fii sincer cu tine si cu ceilalti din jur si evita tot ce este negative si nesanatos pentru anturajul si pentru corpul tau. Permite-ti sa iubesti si sa fii iubit.

Renunta la trecut si concentreaza-te pe prezent

Fericirea trebuie traita acum, nu in trecut sau viitor. Bucura-te de viata asa cum o traiesti in prezent si renunta la gandurile trecutului care iti pot pune piedici in realizarea ta. Fii impacat cu tine, asa cum esti si regaseste-ti pacea interioara profunda.

Fericirea se schimba in timp

Deoarece persoanele tinere asociaza fericirea cu entuziasmul, persoanele in varsta asociaza fericirea cu momentele de liniste si pace. Oboseala acumulata de-a lungul anilor te face sa privesti in alta perspectiva fericirea.

Reginele.ro

 

 

 

Read more...

Alimente care cresc fertilitatea!

 

 

 

Alimentatia pe care o adopti este foarte importanta daca vrei sa ramai insarcinata cat mai curand posibil. Un stil de viata sanatos si o dieta adecvata poate influenta fertilitatea. Sanatatea copilului tau este decisa inainte ca acesta sa fie conceput, prin prisma alimentatiei. Exista anumite produse, care imbunatatesc fertilitatea, pe langa faptul ca acestea satisfac poftele.

Fructele si legumele sunt bogate in antioxidanti si provoaca o stare buna de sanatate. Acestea contin si acid folic, necesar pentru orice femeie care doreste sa ramana insarcinata. Citricele precum grapefruit, portocala si kiwi imbunatatesc ovulatia.

Ananasul este cunoscut pentru ajutorul dat aparatului reproducator. Manganul din ananas activeaza enzimele din organism si activeaza producerea hormonilor de reproducere.

Avocado este bogat in grasimi monosaturate, care ajuta fertilitatea. Studiile demonstreaza ca in perioada feritilitatii, femeile care servesc in mod regulat avocado au de 3 ori mai multe sanse sa ramana insarcinate, decat cele care mananca relativ putin.

Lactatele contin calciu, care este foarte bun pentru intarirea oaselor si sanatatea reproducerii. O cana de lapte fiert pe zi ajuta la fertilitate. De asemenea, este bine sa consumi lactate deoarece treci peste problemele de ovulatie, care te impiedica sa ramai insarcinata.

Ouale fierte sunt bogate in vitaminele D si B6, acestea amplificand producerea de progesteron, hormon necesar sarcinii. Poti prepara o salata proaspata de legume, la care sa adaugi bucati de ou fiert.

Semintele de floarea soarelui sunt bogate in zinc si accelereaza producerea hormonilor reproducatori. Prepara un mix de miez de seminte, unde incluzi si semintele de floarea soarelui si le poti savura in pauzele dintre mese.

Aportul de fier din organism este important pentru fertilitatea ta. Consumul de carne de pui, vita sau curcan te ajuta sa iei fierul necesar pentru a fi sanatoasa si pentru a ramane mai usor insarcinata. Poti sa iei si suplimente alimentare care contin fier pentru un nivel optim.

Scortisoara ajuta la cresterea ratei de ovulatie. Este extrem de sanatoasa si poate fi savurata in smoothie-uri, sau preparand deserturi.

Hrisca este un aliment miraculos pentru ovulatie. Este recomandata mancarea de hrisca pentru a spori fertilitatea, sau un sfert de cana de hrisca consumata la cina, de 3 ori pe saptamana.

Pentru a nu intampina probleme, incearca sa reduci stresul, deoarece joaca un rol important, nu fuma ( activ sau pasiv ), pentru ca reduce ratele de conceptie si nu te priva de somn, pentru ca menstuatia va deveni neregulata si ovulatia va fi afecta, fapt ce iti poate reduce semnificativ sansele de a ramane insarcinata.

 

 

 

Read more...

Brenciu, si-a ascultat inima si acum primeste 35 000 de euro! Afla cum!

  • Published in Monden

 

 

 

Criza nu se simte pentru Horia Brenciu. Candva a fost jurat la “Vocea Romaniei”, insa acum el a incheiat un contract cu trustul Intact pentru nici mai mult nici mai putin de 35000 de euro, cu 10000 de euro mai mult decat era platit la ProTv.

Artistul a fost incantat de ideea ca va aparea pe micile ecrane in mai multe sezoane pe an, nu doar intr-unul, asa cum o facea la MediaPro.

Horia o va inlocui pe Delia Matache , fiind membru al juriului “Te cunosc de undeva”, insa sefii ii pregatesc o emisiune proprie de divertisment.

Nici iubita lui nu se lasa mai prejos, Alice Dumitrescu s-a mutat si ea la Antena 1, fiind producatoare a emisiunii “Happy Show”, realizata impreuna cu fosta gasca de la Serviciu Roman de Comedie.

“Antena 1 mă susține în proiectele mele, în concertele mele. Cineva îmi spunea că decât să te văd o dată într-un sezon, mai bine te văd de mai multe ori pe an. Așa se va întâmpla, fiți pregătiți”, a spus Brenciu saptamana trecuta la “Observator”.

 

 

 

Read more...
Subscribe to this RSS feed

Deprecated: preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /home4/albaiuli/public_html/libraries/joomla/filter/input.php on line 686