Error
  • JLIB_APPLICATION_ERROR_COMPONENT_NOT_LOADING
  • JLIB_APPLICATION_ERROR_COMPONENT_NOT_LOADING

Items filtered by date: Wednesday, 27 November 2013 - Like - stiri Alba Iulia

Manescu: CFR Marfa poate sa devina rentabila

CFR Marfa poate sa devina rentabila, trebuie doar sa vrea managementul acest lucru, insa in sistem sunt in continuare persoane care lucreaza mai mult in avantajul concurentei, a afirmat, marti seara, ministrul Transporturilor, Ramona Manescu, informeaza Agerpres.

Ea a admis ca o companie nu poate obtine pierderi decat in cazul in care exista un management neperformant. 

"Pierderile apar atunci cand exista un management neperformant, un mod de a conduce lucrurile intr-o directie gresita, pentru ca aceste datorii nu apar din senin, ci din contracte prost facute, fie din cauza unor interese care nu au nicio legatura cu cele ale companiei, fie din faptul ca poate nu sunt suficient de consecventi in a gasi solutii pentru profitabilitatea companiilor pe care le conduc", a spus Manescu, la Realitatea TV. 

Ea a precizat ca doreste sa dea o sansa companiei sa revina pe profit. 

"Ce ma intereseaza pe mine, si ce m-a interesat si la TAROM, pana la urma a fost sa dau o sansa companiei in sine sa isi revina, pentru ca, discutand si cu Banca Mondiala si cu Fondul Monetar International, spre exemplu, despre CFR Marfa, concluzia este una singura: CFR Marfa poate sa devina rentabila, trebuie doar sa vrea managementul sa devina rentabila", a subliniat ministrul Manescu. 

Seful de la Transporturi si-a exprimat speranta ca actuala conducere a CFR Marfa vrea redresarea companiei. 

"Actualul management, eu sper ca doreste acest lucru. Am discutat cu managementul de la CFR Marfa, si stiu ca domnul Draghici (directorul general al CFR Marfa, Dragos Alexandru Draghici, n.r) incearca sa gaseasca contracte, sa realizeze profit, incearca sa prinda din urma, cumva, trenul. Incearca, dar, intr-adevar, in sistem sunt in continuare persoane, personaje, care lucreaza mai mult in avantajul competitiei decat in avantajul companiei'', a explicat Ramona Manescu. 

La finele lunii octombrie, ministrul Transporturilor, Ramona Manescu, declara ca pierderile pe care le inregistreaza CFR Marfa au scazut in trimestrul al treilea, fata de aceeasi perioada din anul 2012. 

Privatizarea CFR Marfa a esuat recent intrucat clauzele suspensive de care era conditionata finalizarea tranzactiei nu au fost indeplinite, iar cumparatorul, Grup Feroviar Roman, nu a platit intreaga suma licitata pana la 14 octombrie, cand era data-limita prevazuta in Hotararea de Guvern. 

Compania Grup Feroviar Roman a fost declarata pe 20 iunie 2013 castigatoare a competitiei pentru privatizarea CFR Marfa, iar contractul de vanzare-cumparare a pachetului de 51% din capitalul social al societatii catre societatea comerciala Grup Feroviar Roman a fost semnat in data de 2 septembrie 2013. 

Pretul oferit de GFR a fost de 202 milioane de euro. In plus, GFR si-a asumat investitii de aproximativ 900 milioane de lei la CFR Marfa.

Read more...

Asociatia Magistratilor a atacat in instanta numirea lui Morar la CCR

Asociatia Magistratilor din Romania (AMR) a depus la Curtea de Apel Bucuresti o cerere de chemare in judecata a presedintelui Traian Basescu si a Administratiei Prezidentiale prin care solicita anularea decretului prin care Daniel Morar a fost numit in functia de judecator la Curtea Constitutionala de catre presedinte, informeaza Cotidianul.ro.

In cererea formulata, asociatia isi motiveaza solicitarea. Magistratii invoca in sprijinul cererii lor trecutul profesional controversat al lui Daniel Morar.

Textul cererii inaintate de AMR, integral: 

„Subscrisa, ASOCIATIA MAGISTRATILOR DIN ROMANIA (AMR), persoana juridica de drept privat - asociatie, de utilitate publica, organizatie neguvernamentala, apolitica, nationala si profesionala a judecatorilor si procurorilor, (...), reprezentata legal de judecator conf.univ.dr. Dan Spanu, avand functia de presedinte, in calitate de reclamanta,

CHMEMAM IN JUDECATA

pe paratii

1. PRESEDINTELE ROMANIEI, autoritate publica unipersonala cu statut constitutional, cu sediul in Palatul Cotroceni, bd. Geniului, nr. 1-3, sector 6, Bucuresti, cod postal 060116, tel. 021.410.05.81., fax, email, cod de identificare fiscala si cont bancar necunoscute de reclamanta si

2. ADMINISTRATIA PREZIDENTIALA, institutie publica cu personalitate juridica reprezentand serviciile publice aflate la dispozitia Presedintelui Romaniei pentru indeplinirea atributiilor sale, cu sediul in Palatul Cotroceni, bd. Geniului, nr. 1-3, sector 6, Bucuresti, cod postal 060116, tel. 021.410.05.81. interior 363, fax 021.410.38.58., email This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. , cod de identificare fiscala si cont bancar necunoscute de reclamanta,

Pentru ca, prin hotararea pe care o veti pronunta:

1. Sa anulati in tot Decretul Presedintelui Romaniei nr. 326 din 25.03.2013 privind numirea unui judecator la Curtea Constitutionala, publicat in Monitorul Oficial al Romaniei, partea I, nr. 159 din 25.03.2013;

2. Sa obligati solidar paratii CSM la plata cheltuielilor de judecata.

Motivele actiunii:

In fapt:

Prin Decretul nr. 326/2013, domnul Daniel Marius Morar a fost numit in functia de judecator la Curtea Constitutionala. Impotriva acestui act administrativ reclamanta AMR a formulat plangerea administrativa prealabila nr. 115/23.04.2013, in temeiul art. 7 din Legea nr. 554/2004 a contenciosului administrativ, inregistrata la parata Administratia Prezidentiala sub nr. 4394/23.04.2013, prin care s-a solicitat revocarea in tot a acestuia.

Prin adresa nr. DRA2/9213/21.05.2013, parata Administratia Prezidentiala a comunicat reclamantei AMR refuzul revocarii actului administrativ.

In drept:

Cu privire la admisibilitatea actiunii:

Prezenta actiune in contencios administrativ indeplineste toate conditiile legale, prevazute de Legea nr. 554/2004 a contenciosului administrativ si de Codul de procedura civila: se ataca un act administrativ; emitentul este o autoritate publica; actul atacat este ilegal si vatamator; reclamanta justifica un interes legitim, decurgand din statutul sau de asociatie profesionala de utilitate publica; a fost parcursa procedura administrativa prealabila; este respectat termenul de introducere a actiunii; nu exista o alta cale judiciara pentru anularea actului; nu exista nici un fine de neprimire in contencios administrativ.

Cu privire la natura de act administrativ a actului atacat, aratam ca acesta este un act administrativ individual, fiind emis de o autoritate publica, in regim de putere publica, dand nastere unui raport juridic de numire intr-o functie publica. Actul de numire intr-o functie publica este un act administrativ individual tipic.

Ca act administrativ individual, un decret al Presedintelui Romaniei de numire intr-o functie publica este, indiscutabil, cenzurabil pe calea contenciosului administrativ. Validitatea (constitutionalitatea) legilor si hotararilor Parlamentului se verifica pe calea contenciosului constitutional, validitatea (constitutionalitatea) ordonantelor Guvernului pe aceeasi cale, iar validitatea (legalitatea) hotararilor Guvernului pe calea contenciosului administrativ. Prin urmare, toate actele juridice ale Parlamentului si Guvernului sunt susceptibile de control jurisdictional (constitutional ori judiciar), pentru verificarea validitatii lor, din perspectiva respectarii normelor juridice cu forta superioara. Actele (decretele) Presedintelui Romaniei nu pot fi exceptate unui control de validitate si, in caz de neconformitate, pot fi invalidate (anulate), deoarece Romania este stat de drept, bazat pe separatia si controlul reciproc al puterilor, in care respectarea Constitutiei si a legii este obligatorie, iar nimeni nu este mai presus de lege (art. 1 alin. 3, 4 si 5 si art. 16 alin. 2 din Constitutie).

Cu privire la fondul cauzei:

Actul administrativ atacat este contrar art. 143 din Constitutie si art. 61 alin. (3) din Legea nr. 47/1992 privind organizarea si functionarea Curtii Constitutionale, care stabilesc trei conditii de legalitate pentru numirea unei persoane in functia de judecator al Curtii Constitutionale: pregatirea juridica superioara; inalta competenta profesionala; o vechime de cel putin 18 ani in activitatea juridica ori in invatamantul juridic superior.

Aceste trei conditii sunt conditii de legalitate, iar nu de oportunitate, care sa fie lasate la puterea de apreciere a organului care decide numirea. Astfel, spre exemplu, numirea ca judecator al Curtii Constitutionale a unei persoane care nu are studii juridice superioare ori nu are o activitate juridica sau in invatamantul juridic superior de cel putin 18 ani este nula. Ca un alt exemplu, ar fi nula numirea ca judecator al Curtii Constitutionale a unei persoane care nu are cetatenia romana, care este minor sau care nu are exercitiul drepturilor civile. Numai daca o persoana indeplineste conditiile de legalitate pentru numire, atunci este vorba de puterea de apreciere in vederea numirii in functie. Nerespectarea conditiilor de legalitate se sanctioneaza cu nulitatea, iar in cazul refuzului autoritatii emitente de revocare in tot a actului administrativ competenta de anulare apartine instantei de contencios administrativ.

In concret, domnul Daniel Marius Morar nu indeplineste conditia de legalitate a inaltei competente profesionale. Sunt astfel de notorietate publica trei cazuri in care domnia sa, ca procuror, a incalcat grav normele juridice internationale conventionale (care sunt direct aplicabile in ordinea juridica nationala) si, prin aceasta, dispozitiile constitutionale referitoare la raporturile dintre dreptul national si dreptul international. Avem in vedere cauza Liviu CIUPE (arestat si trimis in judecata nelegal, fiind ulterior achitat si obtinand despagubiri de la instantele nationale), cauza Viorel BURZO (arestat si interceptat ambiental ilegal, aspecte constatate printr-o hotarare a Curtii Europene a Drepturilor Omului) si cauza Corneliu BIRSAN (caruia i-a fost negata imunitatea si fata de care s-au trimis informatii false in actele adresate Curtii Europene a Drepturilor Omului si semnate de domnul Daniel Marius Morar, aspecte constatate in decizia Curtii Europene a Drepturilor Omului si in scrisoarea transmisa sefului Misiunii permanente a Romaniei pe langa Consiliul Europei).

Aceste esecuri profesionale si abuzuri grave ale domnului Daniel Marius Morar dovedesc grava necunoastere a normelor juridice internationale conventionale direct aplicabile in dreptul intern roman si a Constitutiei Romaniei, prin urmare domnia sa nu indeplineste conditia de legalitate a numirii sale ca judecator la Curtea Constitutionala, constand in inalta competenta profesionala.

In concluzie, actul administrativ atacat este fundamental nelegal, violand conditia constitutionala si legala de numire in functia de judecator al Curtii Constitutionale a unei persoane cu o inalta competenta profesionala.

Mijloace de proba:

Reclamanta AMR solicita administrarea probelor cu inscrisuri, expertiza si martori.

Sub aspectul probei cu inscrisuri, reclamanta AMR depune alaturat, in trei exemplare, fotocopii certificate pentru conformitate cu originalul dupa urmatoarele inscrisuri:

- Decretul Presedintelui Romaniei nr. 326 din 25.03.2013 privind numirea unui judecator la Curtea Constitutionala, publicat in Monitorul Oficial al Romaniei, partea I, nr. 159 din 25.03.2013;

- plangerea administrativa prealabila a reclamantei AMR nr. 115/23.04.2013, inregistrata la parata Administratia Prezidentiala sub nr. 4394/23.04.2013;

- adresa nr. DRA2/9213/21.05.2013 a paratei Administratia Prezidentiala de raspuns la plangerea prealabila;

- Decizia din 29.11.2011 a Adunarii Plenare a Curtii Europene a Drepturilor Omului (in traducere autorizata).

Constituie de asemenea inscris mijloc de proba, in conditiile art. 252 alin. (1) C.proc.civ. raportat la art. 20 din Constitutie si la jurisprudenta constanta si de principiu a Curtii Constitutionale si a Inaltei Curti de Casatie si Justitie, Hotararea Curtii Europene a Drepturilor Omului din 30.06.2009, cauza Viorel Burzo c. Romania, cererile nr. 75109/01 si 12639/02, accesibila pe site-ul internet oficial www.echr.coe.int, inclusiv in traducere in limba romana.

In temeiul art. 13 alin. (1) din Legea nr. 554/2004 a contenciosului administrativ si al art. 293 alin. (1) C.proc.civ., reclamanta AMR solicita instantei sa ceara paratilor sa depuna la dosarul cauzei intreaga documentatie care a stat la baza emiterii actului administrativ atacat.

In temeiul art. 298 C.proc.civ., reclamanta AMR solicita instantei sa dispuna ca autoritatile care se afla in posesia unor inscrisuri sa le depuna la dosar in copie certificata, astfel:

- mandatele de arestare preventiva semnate de domnul procuror Daniel Marius Morar, rechizitoriul si hotararile judecatoresti penale pe fond in toate etapele procesuale in cauza penala privindu-l pe domnul Liviu Ciupe (Dosar nr. 7903/1999 al Tribunalului Cluj - Sectia penala si Dosar nr. 68/2001 al Tribunalului Bihor - Sectia penala), pe care va solicitam sa le cereti de la Parchetul de pe langa Curtea de Apel Cluj Napoca, Tribunalul Cluj, Tribunalul Bihor, Curtea de Apel Oradea si Inalta Curte de Casatie si Justitie;

- hotararile judecatoresti civile pe fond in toate etapele procesuale in cauza civila privind despagubirile obtinute de domnul Liviu Ciupe pentru luarea pe nedrept a masurilor preventive (Dosarul nr. 5057/2002 al Tribunalului Bistrita-Nasaud - Sectia civila, in care a fost pronuntata s.c. nr. 25/02.02.2004; Dosarul nr.6883/2004 al Curtii de apel Cluj - Sectia civila in care a fost pronuntata dec. civ. nr.1713/A/ 28.06.2004; Dosarul nr.15815/2005 al Inaltei Curti de Casatie si Justitie - Sectia civila si de proprietate intelectuala in care a fost pronuntata dec. civ. nr.10355/09.12.2005), pe care va solicitam sa le cereti la Tribunalul Bistrita-Nasaud, Curtea de Apel Cluj si Inalta Curte de Casatie si Justitie;

- ordonantele si mandatele de arestare preventiva si de interceptari ambientale si telefonice semnate de domnul procuror Daniel Marius Morar, rechizitoriul si hotararile judecatoresti penale pe fond in toate etapele procesuale in cauza penala privindu-l pe domnul Viorel Burzo (Dosarul nr. 611/2001 al Curtii Supreme de Justitie - Sectia penala si Dosarul nr. 119/2001 al Curtii Supreme de Justitie - Completul de 9 judecatori), pe care va solicitam sa le cereti de la Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie si la Inalta Curte de Casatie si Justitie;

- scrisorile Curtii Europene a Drepturilor Omului catre Misiunea Permanenta a Romaniei pe langa Consiliul Europei din 14.10.2011, 21.10.2011 si 25.11.2011, scrisorile semnate de procurorul sef DNA Daniel Marius Morar catre Curtea Europeana a Drepturilor Omului nr. 1580/C/2011 din 19.10.2011, 16.11.2011 (versiunile in limba romana si in limba engleza) si 23.11.2011 si scrisoarea Ministerului Afacerilor Externe nr. H2/4013/15.11.2011 catre DNA, toate privind chestiunea imunitatii judecatorului CEDO, domnul Corneliu Birsan, pe care va solicitam sa le cereti de la Directia Nationala Anticoruptie si de la Ministerul Afacerilor Externe.

Demersurile facute direct de reclamanta AMR pentru obtinerea acestor inscrisuri nu au fost incununate de succes, depunand in acest sens fotocopii certificate pentru conformitate cu originalul, in 3 exemplare, dupa urmatoarele inscrisuri: adresa nr. 14/BIRP/3900/17/A/2013/23.08.2013 a Tribunalului Bihor; adresa din 23.09.2013 a Tribunalului Cluj; adresa nr. 24303/23.09.2013 a Inaltei Curti de Casatie si Justitie; adresa nr. 46/L/30.09.2013 a inaltei Curti de Casatie si Justitie

Sub aspectul probei cu expertiza, in temeiul art. 330 alin. (3) C.proc.civ., solicitam efectuarea unei expertize lingvistice romana-engleza, de Facultatea de Limbi Straine a Universitatii din Bucuresti, pe versiunile romana si engleza ale scrisorii semnate de procurorul sef al DNA Daniel Marius Morar catre Curtea Europeana a Drepturilor Omului din 16.11.2011, pentru compararea parag. 1 de sus pag. 4 a versiunii in limba romana cu parag. ultim de jos pag. 3 a versiunii in limba engleza, pentru a se stabili natura si gravitatea "erorii" de traducere.

Sub aspectul probei cu martori, solicitam audierea ca martor a numitului Daniel Marius Morar, pentru care indicam, in vederea citarii, locul sau de munca: Curtea Constitutionala, Palatul parlamentului, intrarea B1, Calea 13 Septembrie, nr. 2, sector 5, Bucuresti, cod postal 050725.

Aspecte de procedura:

Procedura prealabila a plangerii administrative a fost parcursa cu respectarea art. 7 din Legea nr. 554/2004 a contenciosului administrativ si a art. 193 C.proc.civ.

Achitat taxa judiciara de timbru in cuantumul prevazut de lege.

In caz de neprezentare reclamanta AMR solicita judecarea cauzei in lipsa, in temeiul art. 411 alin. (1) pct. 2 teza finala C.proc.civ.

Prezenta cerere de chemare in judecata este redactata de av. Corneliu-Liviu POPESCU, avocat in Barourile Bucuresti si Paris, si este depusa, in trei exemplare, din care unul pentru instanta si doua pentru comunicare paratilor, impreuna cu inscrisurile mijloace de proba in fotocopie certificata in doua exemplare si cu dovada in original al achitarii taxei judiciare de timbru, la Curtea de apel Bucuresti - Sectia a VIII-a Contencios administrativ si fiscal, astazi, 19.11.2013”. - Presedintele Asociatiei Magistratilor din Romania, judecator, conf. univ. dr. Dan Spanu".

Anterior acestei cereri, AMR i-a solicitat lui Basescu, in luna aprilie, sa anuleze decretul de numire a lui Morar la CCR.

Read more...

Angela Merkel, de acord cu SPD pentru refacerea Marii Coalitii

Cancelarul german, Angela Merkel, a ajuns miercuri la un acord cu Partidul Social-Democrat (SPD) pentru un guvern de coalitie, la doua luni dupa victoria sa aproape de majoritatea absoluta in alegerile legislative, au facut cunoscut surse apropiate negocierilor, informeaza Agerpres, citand AFP.

Acordul dintre conservatori (CDU/CSU) si SPD trebuie sa fie confirmat de un grup extins de 75 de negociatori ai celor trei partide in cursul unei reuniuni iminente. 

De asemenea, va trebui aprobat de militantii social-democrati intr-un referendum ce va fi organizat la inceputul lunii decembrie si al carui rezultat este nesigur. 

In cazul in care acordul va fi acceptat, ii va permite Angelei Merkel sa fie aleasa pe 17 decembrie de catre deputatii din Bundestag in fruntea unui guvern de 'mare coalitie', pentru al treilea mandat de patru ani.

Read more...

Predoiu: Un presedinte trebuie sa fie jucator puternic si mediator

Prim-vicepresedintele PDL Catalin Predoiu a declarat la Buzau ca "un presedinte trebuie sa fie si jucator puternic, ferm, si mediator, in functie de situatie, in functie de subiect", informeaza Agerpres.

"Avem o Constitutie buna, dar trebuie ajustata, in raporturile intre puteri. Au fost multe frictiuni in relatia dintre premier si presedinte in anii din urma si datorita faptului ca existau unele neclaritati care daca s-ar clarifica nu ar mai fi atat de multe discutii in relatia premier - presedinte. Presedinte jucator sau mediator este o falsa problema", a afirmat marti seara Catalin Predoiu, candidat in competitia interna din PDL pentru desemnarea prezidentiabilului din partea partidului la alegerile de anul viitor. 

Alaturi de primarul municipiului Arad, Gheorghe Falca, el si-a prezentat in fata a peste 300 de democrat-liberali proiectul axat pe problematica economica. 

"Cand vrei sa negociezi un pact politic pentru un model pe termen lung al Romaniei trebuie sa dezvolti calitati de mediator si sa sti sa gasesti un punct comun intre toate pozitiile ca sa duci lucrurile mai departe", a spus Catain Predoiu, . 

Actiunea a avut loc cu patru zile inaintea scrutinului intern din Regiunea de Sud-Est, in cadrul caruia democrat-liberalii din judetele Braila, Buzau, Constanta, Galati, Tulcea si Vrancea vor alege persoana care va reprezenta PDL la alegerile prezidentiale din anul 2014.

Read more...

MRU se intalneste cu Blaga pentru a discuta despre unificarea dreptei

Mihai Razvan Ungureanu si Vasile Blaga se vor intalni, la Senat, pentru a discuta despre unificarea dreptei, informeaza Cotidianul.ro.

Presedintele Fortei Civice a trimis o scrisoare presedintilor Partidului Miscarea Populara, PDL, PNTCD, IRL si PER, in care vorbeste despre formarea unui Bloc al Unitatii Nationale, din care sa faca parte toate partidele de centru-dreapta din Romania. Liderii PNTCD si PMP lauda initiativa lui Ungureanu, iar deputatul PDL Elena Udrea spera ca demersul sa fie serios.

„Ma bucur ca exista raspunsuri daca nu formale, ci informale relativ bune. Ma bucur ca o asemenea initiativa pare sa fie recunoscuta ca necesara”, a declarat Ungureanu pentru B1 TV.

Din PDL, reactiile care vin sunt impartite.

„Eu nu pot sa nu fiu de acord cu un proiect care inseamna unitatea dreptei, care sustin asta de jumatate de an, dar sper sa nu fie un mod de a se pune in valoare pe sine din partea lui MRU si chiar sa fie un demers serios”, a declarat Elena Udrea, pentru B1 TV.

„Noi suntem oameni care ne vedem de treaba, sa ajungem sa fim un partid mare, care muncim sa convingem oamenii ca meritam votul, noi nu ne tinem de declaratii d'astea”, a spus la randul lui vicepresedintele PDL Cezar Preda.

Liderii PNTCD si cei ai Miscarii Populrae considera demersul lui Ungureanu unul bun.

„Mesajul lui MRU este binevenit, tema unificarii dreptei nu este de ieri de azi, este foarte veche si dorita de electoratul dreptei”, a declarat presedintele PNTCD, Aurelian Pavelescu.

„Partidul Miscarea Populara este pe linia politica lansata de Traian Basescu si vrem o dreapta unita impotriva stangii socialiste. Consideram ca apelul lui Mihai-Razvan Ungureanu este binevenit. (...) Ii chemam alaturi de noi pe toti romanii care sustin aceasta idee", a spus Eugen Tomac, liderul Partidului Miscarea Populara.

Read more...

Experiment SF: NASA va incepe colonizarea Lunii in 2015

  • Published in Monden

O mica echipa a NASA, de la Ames Research Center, vrea sa puna in practica un proiect extrem de indraznet. Pur si simplu, oamenii de stiinta vor sa colonizeze Luna, ducand acolo viata de pe Pamant, intr-un proiect care implica cresterea plantelor pe satelitul Pamantului, informeaza Realitatea.net.

In 2015, NASA va incerca sa faca istorie prin cultivarea plantelor pe Luna. Daca proiectul va avea succes, atunci aceasta ar fi prima data cand oamenii ar aduce viata pe un alt corp planetar din spatiu, scrie ziare.com, citand Huffington Post.

Echipa Lunar Plant Growth Habitat cuprinde un grup de oameni de stiinta, antreprenori, studenti si voluntari. Ei vor incerca sa creasca pe Luna mai multe varietati de plante, printre care Arabidopsis, busuioc, floarea-soarelui si napi in niste cilindri de aluminiu, care vor servi ca habitat pentru plante.

Dar aceste containere nu vor fi obisnuite, ele vor fi dotate cu camere video, senzori si alte instalatii electronice care vor permite echipei sa receptioneze imagini ale plantelor, pe masura ce ele cresc.

Aceste habitate vor trebui sa asigure conditiile necesare cresterii, respectiv temperatura, apa, dar si alimenatare cu energie. Experimentul nu va fi urmarit doar de cercetatorii de la NASA, ci va beneficia de suportul unor scoli, dar si al unor oameni de stiinta.

Read more...
Subscribe to this RSS feed

Deprecated: preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /home4/albaiuli/public_html/libraries/joomla/filter/input.php on line 686