Items filtered by date: Thursday, 21 November 2013 - Like - stiri Alba Iulia

SUSPECT DE TRAFIC DE DROGURI DE RISC, ARESTAT

  Poliţiştii specializaţi în combaterea criminalităţii organizate şi procurorii D.I.I.C.O.T. au descoperit peste un kg de cannabis, deţinut de un tânăr din Alba-Iulia. / Suspectul a fost arestat preventiv pentru trafic de droguri de risc şi consum de droguri de risc.
  Poliţiştii Serviciului Antidrog din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Alba Iulia, sub coordonarea procurorilor D.I.I.C.O.T.- Serviciul Teritorial Alba Iulia, au documentat activitatea infracţională a unui tânăr de 22 de ani, din Alba Iulia, care cultiva şi comercializa, pe raza municipiului Alba Iulia, droguri de risc.  
  În fapt, suspectul ar fi deţinut o cultură de cannabis pe care a recoltat-o, cannabisul obţinut oferindu-l spre vânzare consumatorilor din municipiul Alba Iulia.
  În urma activităţilor investigativ-operative desfăşurate, la data de 12 noiembrie a.c. s-a reuşit prinderea în flagrant a suspectului, în timp ce încerca să comercializeze 10 grame de cannabis, contra sumei de 250 de lei.
  Cu ocazia controlului efectuat în autoturismul cu care tânărul s-a prezentat la tranzacţie, au mai fost găsite 300 de grame de cannabis iar, în urma percheziţiei domiciliare, poliţiştii au mai găsit alte 700 de grame de cannabis.
  De asemenea, au fost identificate dispozitive de mărunţit cannabisul şi un cântar special, pentru gramaj redus, folosite de tânăr în activitatea infracţională.
  Din cercetările efectuate până în prezent, s-a reuşit identificarea a 6 consumatori către care suspectul a comercializat diferite cantităţi de cannabis.
  În urma probatoriului administrat în cauză, la data de 12 noiembrie a.c., procurorii D.I.I.C.O.T.- Serviciul Teritorial Alba Iulia au dispus reţinerea pentru 24 de ore a suspectului, sub aspectul comiterii infracţiunilor de trafic de droguri de risc şi consum de droguri de risc, după care, a fost prezentat instanţei de judecată, care a emis pe numele acestuia mandat de arestare preventivă, pentru o perioadă de 29 de zile.

Read more...

Blind date? Iata ce trebuie sa faci!

  • Published in Monden

  Prietena ta ti-a aranjat o intalnire cu un barbat pe care nu il cunosti, insa esti curioasa sa o faci, deoarece ai auzit numai lucruri bune despre el? Ei bine, esti in fata unui blind date, adica o intalnire pe nevazute, de la care nu stii la ce sa te astepti. Noi suntem alaturi de tine in orice situatie si iti spunem ce trebuie sa faci la un blind date.
  Incearca sa afii mai multe despre el. Barbatii care recurg la un blind date sunt de obicei mai timizi si le este greu sa vorbeasca despre ei sau sa iti spuna ca te plac. Asadar tu vei fi cea care va lua taurul de coarne de aceasta data. Incearca sa aflii de la prietenii sai cei mai buni cateva detalii mai personale.
Afla care sunt cartile sale preferate, ce tip de mancare prefera, ce hobby-uri are sau alte lucruri despre care puteti vorbi la intalnire. Daca el este timid nu inseamna ca si tu trebuie sa fii la fel.
  Nu o privi ca pe o intalnire. Daca iti este mai usor, ai putea sa nu privesti acest blind date ca pe o intalnire, ci mai mult ca pe o ocazie sa cunosti oameni noi, chiar daca sunteti doar voi doi la masa. De fapt, daca preferati amandoi, prima voastra intalnire se poate concretiza intr-o iesire cu prieteni comuni.
In acest fel nu va mai fi atat de stanjenitor, si va puteti cunoaste putin inainte de a iesi la intalniri adevarate. Poate veti descoperi inca din prima clipa ca nu va potriviti deloc si scutiti astfel cateva momente stanjenitoare de la intalnire.
  Improvizeaza. Ca in cadrul oricarei intalniri poti sa improvizezi ori de cate ori simti ca discutia a intrat intr-un impas. Vorbeste putin si despre tine, insa nu acapara toata discutia deoarece il vei face sa se simta si mai timorat decat este deja.
Iar in cazul in care simti ca intalnirea chiar nu isi are rostul si nu il vei putea place ca barbat niciodata, inventeaza pe loc o scuza si pleaca cat mai repede. Chiar daca isi va da seama ca ai mintit, cel putin vei fi scapat de agonia de a conversa cu un barbat cu care nu te potrivesti deloc.
  Fii tu insati. Acest sfat este valabil pentru orice intalnire cu orice tip. Este foarte important sa nu incerci sa pari altceva decat esti si sa te comporti cat mai natural. Pana la urma barbatul respectiv se va indragosti in prima faza de persoana pe care o are in fata la intalniri, iar daca tu nu te comporti natural este posibil sa trebuiasca sa te prefaci de fiecare data cand va intalniti. Iar acest lucru poate sa fie extrem de obositor si fara sens.
  Fara asteptari mari. Inca de la primele intalniri avem asteptari foarte mari in ceea ce-l priveste pe barbatul cu care ne intalnim. Trebuie sa fie frumos, galant, inteligent, sarmant, atragator si evident potent din punct de vedere financiar.
Insa nu toti barbatii poseda aceste calitati si cu cat iti faci sperante mai mari cu atat exista un risc mai mare sa fii dezamagita atunci cand il intalnesti. Si inca un ultim sfat: cunoaste intai omul de langa tine inainte sa il judeci dupa aparente, care de cele mai multe ori pot fi inselatoare (reginele.ro).

 

 

 

Read more...

Ce au descoperit cercetatorii in Antarctica, sub 1.000 de metri de gheata

 

 

 

  Oamenii de stiinta au descoperit un vulcan activ la aproape un kilometru sub stratul de gheata. In caz ca ar erupe, inundatiile provocate ar putea sa fie catastrofale, informeaza Realitatea.net.
  Incalzirea globala accelereaza topirea celor 20 de milioane de kilometri cubi de gheata de pe Pamant. Doar in ultimul secol, temperatura pe glob a urcat cu jumatate de grad Celsius, astfel ca nivelul marilor si oceanelor a crescut cu 17 centimetri. Topirea tuturor calotelor glaciare de pe Pamant ar produce inundatii devastatoare, care ar putea sa scufunde tari intregi, dar oamenii de stiinta ne asigura ca si in cazul unei cresteri rapide a temeperaturii globale, acest proces tot ar dura in jur de 5.000 de ani.
  Cercetatorii de la Universitatea Washington au descoperit un vulcan activ, care nu a fost inca denumit, din intamplare, anunta dailymail.co.uk. In 2010, oamenii de stiinta au montat seismografe in regiunea Marie Byrd, din vestul Antarcticii. Doug Wiens si echipa sa voiau sa cantareasca stratul de gheata pentru a realiza un istoric al climei din zona. Sistemul de seismografe inregistra micile tulburari provocate de cutremure distante pentru a contura o imagine a ghetii si a rocilor aflate la mare adancime. Aparatele au inregistrat doua evenimente seismice, primul, in ianuarie 2010 si urmatorul, un an mai tarziu. Vibratiile erau slabe si aveau o frecventa redusa, asa ca nu puteau fi asociate cu miscarile tectonice care produc cutremure.
  "Spre exemplu, seismele de magnitudini mici au, in general, o frecventa de 10-20 cicluri pe secunda", spune Amanda Lough, din echipa lui Wiens, "in timp ce acestea aveau o frecventa de 2-4 cicluri pe secunda." In plus, miscarile au fost inregistrate la adancimi prea mari ca sa fie provocate de cutremure. Un eveniment tectonic ar putea avea epicentrul chiar si la 10-15 kilometri, dar la 25-40 de kilometri, ca acestea, e prea mult. Suficient de mult incat sa fie la limita dintre crusta si mantaua Pamantului", adauga Lough.
  Cercetatorii au concluzionat ca este vorba despre un vulcan activ, posibil in zona lantului Executiv Committee, numit dupa membrii comitetului executiv al Serviciului Antarctic al SUA. Seismologii au vorbit cu colegii lor de la Universitatea din Texas, care le-au spus ca cel mai probabil inregistrarile sunt provocate de muntele Waesche, un vulcan cunoscut. Dar oamenii de stiinta nu stiu cand Waesche a fost ultima data activ, cenusa prinsa in gheata avand o varsta de aproape 8.000 de ani.
  "Credem ca aceste mici evenimente seismice sunt generate de miscarile magmei si a altor fluide", spune Wiens. "Vulcanul va erupe, cu siguranta, in viitor. Stim ca in Islanda, eruptiile vulcanice topesc ghetari, uneori. O eruptie de acest gen aici are potentialul sa fie catastrofala. Vulcanul ar topi milioane de litri de gheata, suficient cat sa umple cateva lacuri. Aceasta va face cursurile de apa si, ulterior, nivelul marii sa creasca", adauga Wiens. Cercetatorul spune, totusi, ca pentru ca lava sa iasa prin lava de la suprafata ar fi nevoie de o eruptie apocaliptica, de o mie de ori mai puternica decat cele care au loc, in mod frecvent, pe Pamant.
Sursa: corectnews.com

 

 

 

Read more...

Romania trebuie sa reduca arieratele la companiile de stat pana in luna iunie 2014

  Autoritatile de la Bucuresti s-au angajat sa reduca arieratele la societatile de stat de la 8,2 miliarde lei in luna iunie 2013 (aproximativ 1,3% din PIB) pana la 3,7 miliarde de lei in luna iunie 2014 (aproximativ 0,6% din PIB), in cursul negocierilor care au avut loc in vara acestui an intre Comisia Europeana si Romania, se arata in memorandumul de intelegere publicat miercuri de Comisia Europeana, informeaza Agerpres.
  Aceasta tinta poate fi atinsa printr-o combinatie de imbunatatiri operationale, schimburi de datorii pentru actiuni cu guvernul si finalizarea privatizarii CFR Marfa', se arata in documentul publicat de Executivul comunitar.
  Potrivit sursei citate, tinta de arierate fixata pentru sfarsitul lunii decembrie 2013 (5,6 miliarde de lei) poate fi ajustata in sus cu 1,2 miliarde de lei in cazul in care privatizarea pachetului majoritar de actiuni la CFR Marfa nu va putea fi incheiata.
  Privatizarea CFR Marfa a esuat recent intrucat clauzele suspensive de care era conditionata finalizarea tranzactiei nu au fost indeplinite, iar cumparatorul, Grup Feroviar Roman, nu a platit intreaga suma licitata pana la 14 octombrie, cand era data-limita prevazuta in Hotararea de Guvern.
  In documentul Comisiei Europene se mai arata ca vor fi introduse limite trimestriale privind pierderile operationale ale companiilor de cai ferate (CN Cai Ferate CFR, CFR Calatori, CFR Marfa si subsidiarele lor) pentru a imbunatati viabilitatea acestor companii. 'De indata ce privatizarea pachetului majoritar la CFR Marfa va fi incheiata, pierderile sale operationale vor fi excluse din cifra performantelor operationale monitorizare, pentru a oferi un stimulent in vederea finalizarii tranzactiei', prevede memorandumul de intelegere.
  Comisia Europeana precizeaza insa ca acest document reflecta rezultatul negocierilor care au avut loc in aceasta vara pentru un nou program destinat sprijinirii balantei de plati a Romaniei si nu rezultatul recentei vizite a misiunii FMI/UE care a avut loc la finele lunii octombrie/inceputul lunii noiembrie.
Sursa:corectnews.com

Read more...

Vineri, 22 noiembrie, la Muzeul Naţional al Unirii Alba Iulia, vernisajul expoziţiei temporare " Din patrimoniul bibliofil al muzeului albaiulian. Tipărituri vechi şi moderne (sec. XVII- XX)"

  Vineri, 22 noiembrie 2013, la ora 12oo, la Muzeul Naţional al Unirii Alba Iulia se va vernisa expoziţia temporară Din patrimoniul bibliofil al muzeului albaiulian. Tipărituri vechi şi moderne (sec. XVII- XX).
  Cu această ocazie vor fi expuse 47 exemplare de carte veche şi modernă, românească şi străină, reprezentative, cu valoare bibliofilă deosebită, care au o încărcătură spirituală de excepţie. În acest sens se remarcă traducerile şi imprimările textelor biblice în limba română, a unor exemplare de tipărituri ca: Noul Testament de la Bălgrad (1648), Psaltirea bălgrădeană (1651), Biblia de la Bucureşti (1688), Biblia de la Blaj (1795), Biblia de la Sibiu (1856-1858) etc.
  Alături de ele se vor mai găsi exemplare ca: Evanghelia învăţătoare, Dealu, 1644; Evanghelia greco-română, Bucureşti (1693); Molitvenic, Bălgrad (1689); Evanghelia, Bucureşti, 1742; Uşa pocăinţei, Braşov, 1812 etc., tipărituri blăjene de secol XVIII, cărţi didactice româneşti din secolul al XIX-lea, valoroase tipărituri străine din secolele XVI-XIX etc. De semnalat că o atracţie bibliofilă este constituită de un exemplar al tipăriturii de mici dimensiuni Cărticică de rugăciune, Sibiu, 1913, imprimată cu chirilice, cu ilustraţie valoroasă, colorată manual de unul dintre posesorii exemplarului, sau din tipăriturile selectate în mod special, pentru marcarea în expoziţie a împlinirii a 1900 de ani de la dezvelirea Columnei lui Traian de la Roma, în anul 113 e. n.
  Evenimentul este organizat de Consiliul Județean Alba, Primăria Municipiului Alba Iulia și Muzeul Național al Unirii Alba Iulia.

Read more...

Prim[ria Alba Iulia la un pas de a fi dată în judecată de taximetrişti

  Taximetriştii din Alba Iulia  sunt hotărâţi să  dea în judecată Primăria municipiului Alba Iulia în judecată. Motivul supărării este că administraţia legală a făcut atribuiri de autorizaţii, în ciuda faptului că au existat două şedinţe de consiliu local, în care s-a aprobat procedura de prelungire a autorizaţiilor de transport persoane în regim de taxi.
   Pentru că se consideră păcăliţi de primărie, un grup de taximetrişti au cerut Prefecturii Alba să declanşeze procedura contenciosului administrativ, cu referire la " Hotărârea nr. 298/ 16.10.2013 a Consiliului Local al Municipiului Alba Iulia". Cererile taximetriştilor sunt următoarele:
-să solicitaţi Consiliului Local al Municipiului Alba Iulia să revoce această hotărâre, ca fiind nelegală;
-să solicitaţi Primarului Muncipiului Alba Iulia să suspende procedura de atribuire a autorizaţiilor de taxi, comunicată prin anunţul public nr. 70441/ 09.09.2013 şi anunţul public nr. 86993/ 05.11.2013, postate pe site-ul www.apulum.ro , fiind declanşată înainte de adoptarea Regulamentului privind organizarea şi executarea serviciului de transport persoane în regim de taxi în Municipiul Alba Iulia şi cu încălcarea prevederilor art. 11 alin. 5 din Legea 38/ 2003” – se arată în actul înaintat de taximetrişti Prefecturii Alba.

Read more...

Astăzi de la ora 12.00, la Muzeul Naţional al Unirii Alba Iulia "Războinici în Transilvania din epoca avară"

 

 

 

  Joi, 21 noiembrie 2013, ora 12, la Muzeul Naţional al Unirii Alba Iulia va fi vernisată expoziţia Războinici în Transilvania din epoca avară.
  Tematica expoziţiei este una interesantă şi incitantă din foarte multe motive. Astfel, fără teama de a greşi, se poate afirma că expoziţia este prima manifestare de gen realizată pentru spaţiul transilvan al secolelor VII–VIII. De asemenea, intervalul cronologic propus este unul important și fascinant pentru cei dedicați cercetării Evului Mediu timpuriu de pe teritoriul României şi al Europei central sud estice în condițiile în care diversele probleme arheologico istorice din Transilvania ridicate de studierea Evului Mediu timpuriu sunt departe de a fi rezolvate, lăsând încă loc unor interpretări eronate ale fenomenului politic, cultural şi istoric din acea perioadă.
  Expoziţia Războinici în Transilvania din epoca avară se doreşte un reper pentru revitalizarea interesului cercetării Evului Mediu timpuriu. Poate constitui un impuls pentru cei care doresc să studieze armamentul, tehnica de luptă, condiţia războinicului din Transilvania în secolele V–X şi dintr o altă perspectivă decât cea prin metode tradiţionale.
  În același timp, expoziţia, prin modul în care a fost concepută (ca o adevărată peripeţie în lumea războinicului de elită, a familiei acestuia, dar şi a războinicului de rând din Transilvania) se dorește a fi şi un instrument educativ pentru publicul pasionat de istorie și în special de arheologie, de armele și piesele de harnașament pe care războinicii le utilizau în secolele VII–VIII în această parte de Europă.
  Cu câteva excepţii, în expoziţie, sunt expuse toate piesele valide ce pot fi puse pe seama războinicilor ce s-au perindat prin Transilvania în secolele VII-VIII, păstrate în muzeele de istorie din Transilvania şi Banat. Multe dintre artefactele ce au aparţinut războinicilor şi a celor apropiaţi lor sunt extrem de degradate sau nu se mai regăsesc în depozitele muzeelor. Aceste piese au fost însă publicate la momentul descoperirii, ceea ce a permis realizarea unor postere sugestive pentru tema în discuţie.  
  Piesele valide adunate şi expuse împreună în cadrul expoziţiei, sugerează o viziune de ansamblu asupra armamentului folosit în epocă, a artefactelor utilizate de războinici şi familiile acestora, a statutului războinicului în comunitate şi a poziției lui în cadrul societății vremii. Aceasta în condițiile în care, în structurile de organizare ale marilor puteri politico militare din Europa secolelor VII–IX, războinicii au avut un statut special. Luptătorii au constituit clasa superioară a societăţii, grup cu putere de decizie în toate componentele vieţii politice, militare, sociale şi culturale. Războinicii erau elita societăţii, ei fiind cei care influenţau definitoriu viaţa comunităţilor sub toate aspectele ei. Marile puteri ale Evului Mediu timpuriu din centrul şi sud estul Europei (Kaganatul avar, Imperiul carolingian, Primul ţarat bulgar, statul Moravia Mare), au fost interesate de cucerirea Transilvaniei, deoarece doreau acces la resursele naturale din podişul transilvan, precum sarea sau metalele feroase şi neferoase. Acest fapt sporeşte importanţa studierii războinicului şi al elitelor militare în definirea statutului Transilvaniei în secolele VII–IX, persoane investite să cucerească şi să controleze respectivul teritoriu în numele celor care conduceau marile puteri militare ale vremii.
  Evenimentul este organizat de către Institutul de Arheologie și Istoria Artei din Cluj Napoca în colaborare cu Muzeul Naţional al Unirii Alba Iulia.

 

 

 

Read more...

21 noiembrie, istoricul zilei

    Ne aflăm în ziua cu numărul 325 a anului. De-a lungul timpului, pe data de 21 noiembrie s-au întâmplat o serie de evenimente care şi-au pus amprenta pe dezvoltarea societăţii umane. Vă reamintim o parte din ele:
164 I.Hr: Iuda Macabeul, fiul lui Matatia, reconstruieste Templul din Ierusalim, dupa ce in jurul anului 162 î.Hr, se creează în urma unei revolte împotriva Seleucizilor, un stat iudeu independent, Regatul Hasmonean.
 235:  Anterus  ii succede  papei Pontian, devenind  al  nouăsprezecelea papă. În timpul persecutiilor anticrestine ordonate de  împăratului Maximinus Thrax el este martirizat.
615: A decedat Colomban de Luxeuil (n.543),calugarul irlandez care a dus o opera de evanghelizare in Galia,Germania si Italia.   Sfantul Colomban este sarbatorit de Biserica Catolica in ziua de 23 noiembrie
 1011: A murit  împăratul japonez Reizei; (n. 12 iunie, 949 – d. 21 noiembrie 1011),  cel de-al  63- lea imparat al Japoniei conform ordinii traditionale a succesiunii la tron.  A domnit intre  anii 967-969, dupa care  a abdicat și a luat titlul onorific de Reizei-in Joko.
 1272: După moartea lui Henric III al Angliei, fiul său Prințul Eduard devine rege al Angliei.
 1555 : A murit Georgius Agricola, savant german, cunoscut ca părinte al mineralogiei; (n.24.05.1494).
1615:  Alexandru Movilă înfrînge pe Ştefan Tomşa în lupta de la Tătăreni şi devine domn al Principatului Moldova cu sprijinul  nobililor  polonezi Mihai Wisniowiecki şi Samuel Koreki.
 1694: S-a nascut  Voltaire (François Marie Arouet), filosof şi scriitor iluminist francez, creator al curentului  filosofic “voltairianism” care respingea fanatismul, prejudecăţile, intoleranţa şi a abuzurile de orice fel şi afirma raţiunea umana.
1695:  A decedat  Henry Purcell, compozitor britanic, considerat creatorul operei naţionale engleze (opera „Dido and Aeneas”); (n.10.09.1659).
 1740 : Începe construirea monumentului Sfânta Treime de la Timişoara; monumentul a fost ridicat în amintirea epidemiei de ciuma care a devastat întregul Banat în anii 1738-1739, ucigand 1/6 din populatie .
 1784: Impăratul Austriei Iosif al II-lea ordonă  armatei reprimarea  răscoalei ţărăneşti din Transilvania conduse  de Horea, Cloşca şi Crişan.
 1789: Carolina de Nord a devenit cel de-al 12-lea stat american, dupa ce a ratificat  Constituţia Statelor Unite  ale Americii.
 1811: A murit  Heinrich von Kleist, scriitorul  care  a introdus în literatura germană nuvela si comedia ca specii literare („Michael Kohlhaas”) şi („Ulciorul sfărâmat”); (n.18.10.1777).
 1840 : S-a nascut prinţesa Victoria a Marii Britanii, fiica reginei Victoria.A fost primul copil al reginei Victoria   și al soțului ei printul Albert . A primit titlul de Prințesă Regală în 1841.
1844: A murit fabulistul rus  Ivan Andreevici Krîlov;  (n. 13.02.1769).
 1854 : S-a nascut Papa Benedict al XV-lea (Giacomo della Chiesa), recunoscut ca un papă al dreptăţii, prin eforturile susţinute pentru menţinerea păcii; (d.22.01.1922).
 1870: S-a nascut  Sigfrid Edström, investitor suedez si Presedinte al Comitetului Olimpic International d.18.03.1964).
 1877: Thomas Edison a anunţat inventarea fonografului .
 1880: După decesul unicei sale fiice Maria, domnitorul Carol I al României semnează la Sigmaringen-Germania actul de familie prin care prinţul Ferdinand de Hohenzollern-Sigmaringen, nepot de frate al lui Carol I, devine moştenitor  al tronului României.
 1887: A decedat Petre Ispirescu, scriitor şi folclorist român, unul dintre cei mai pricepuţi culegători de folclor (“Legende şi basmele românilor. ”); (n.ian.1830).
1894:  In  timpul primului  război chino-japonez orasul Port Arthur din Manciuria este ocupat de  japonezi, după care trupele japoneze masacreaza locuitorii rămasi in oraş.
 1895 : S-a nascut marele tenor  român Traian Grozăvescu; (d. 19.02.1927).
 1896: Se formează în România un nou guvern liberal prezidat de Petre S.Aurelian.
 1902: S-a nascut Isaac Bashevis Singer, scriitor polonez, Premiul Nobel; (d.24.07.1991).
 1917: A avut loc şedinţa de deschidere a Sfatului Ţării – organ reprezentativ al populaţiei din fosta Basarabie ţaristă.
1916 : A decedat impăratul Franz Josef I al Austro-Ungariei; (n.18.08.1830).
 1917: stil vechi (4 decembrie, stil nou)  a avut loc şedinţa de deschidere a Sfatului Ţării – organ reprezentativ al populaţiei din fosta Basarabie ţaristă.
 1918: S-a nascut  Constantin Galeriu, preot, vicar al Arhiepiscopiei Bucureştilor, paroh al Bisericii „Sfântul Silvestru” din Bucureşti.
1921: Are loc  la Bucuresti, Congresul I General al Partidului Ţărănesc,  în cadrul căruia s-a aprobat fuziunea cu ţărăniştii din fosta Basarabie ţaristă ( 20-21 noiembrie), uniune ce a fost realizată la 18 iulie 1921, precum şi proiectul de program de revendicări social-politice şi economice.
 1922 : Rebecca Felton a devenit prima femeie senator din Senatul american .
1923 : S-a nascut Î.P.S. Nicolae Corneanu, mitropolit al Banatului, membru de onoare al Academiei Române ; (1992).
 1927: In localul Liceului Nr.3 de băieţi din Chişinău, Româna interbelică, şi-a ţinut lucrările Congresul Foştilor Deputaţi din Sfatul Ţării, în cadrul căruia s-a sărbătorit un deceniu de la deschiderea şedinţelor Sfatului Ţării.
 1933: Ion Mihalache devine preşedinte al Partidului Naţional Ţărănesc în urma demisiei lui Al. Vaida–Voievod. Va fi arestat în 1947 şi condamnat la închisoare de comunişti, unde va şi muri, în 1963.
 1944 : Al doilea război mondial: Armatele române duc lupte grele în nordul Ungariei pentru cucerirea Munţilor Bukk.
 1945 : S-a nascut Goldie Hawn, actriţă americană (“Floarea de cactus”, “Toată lumea spune: te iubesc”).
 1963: S-a nascut actrita americana  Nicollette Sheridan.
1965: S-a nascut  cântăreaţa şi actriţa islandeză Björk.
 1969: Preşedintele american Richard Nixon şi premierul japonez  Eisaku Sato  cad de acord acord în  timpul unei intalniri in Washington, DC, cu privire la revenirea la Japonia a insulei  Okinawa începand cu anul  1972. În conformitate cu termenii acordului, Statele Unite isi  menţin dreptul de a  a avea baze militare pe insula, dar acestea trebuieau să fie lipsite de arme nucleare.
1974 : Organizaţia pentru Eliberarea Palestinei obţine statutul de observator în cadrul ONU.
1985: Summit la varf  la  Geneva  in care presdintele american Ronald Reagan si liderul sovietic Mihail Gorbaciov  au cazut de acord ca cele două ţări :sa accelereze discuţiile  în vederea abolirii armelor chimice; sa incheie un nou angajament faţă de drepturile omului.
1990:  A fost adoptată „Carta de la Paris pentru o nouă Europă”. Documentul includea un set de principii şi măsuri vizând instaurarea „unei noi ere, de democraţie, pace şi unitate”, punând astfel capăt „Războiului rece”.
1990:  România a aderat la Mişcarea Francofonă.
1995: Acordul de pace asupra Bosniei  de la Dayton (SUA).
1996: A murit  Abdus Salam, fizician pakistanez, laureat al Premiului Nobel; (n. 29.01.1926).
 1999: A murit  Ioan Chirila, ziarist sportiv si scriitor („Nadia”, „Lucescu şi dragul său fotbal”); ( n. 25.10.1925 la  Ismail, in Basarabia).
2000: A decedat  atletul  ceh Emil Zatopek, supranumit “locomotiva cehă”.
2001: A decedat  Ion Cristinoiu, compozitor, orchestrator, dirijor şi instrumentist român.
2002 : NATO invita Bulgaria, Estonia, Letonia, Lituania, România, Slovacia şi Slovenia să devină membre.
2006: A plecat dintre noi preotul si dizidentul  român anticomunist Gheorghe Calciu-Dumitreasa, fost detinut politic ; (n. 23.11.1925).
 
21 noiembrie în muzică
1968 - s-a nascut Alex James - Blur.
1955 - RCA Records cumpara contractul lui Elvis cu 35.000 de dolari.

1960 - The Beatles concerteaza in Hamburg fara George Harrison. George fusese dat afara din club pentru ca avea 17 ani si nu avea voie sa stea in club dupa miezul noptii.

1967 - The Who lanseaza The Who Sell Out.

1969 - The Doors dau doua concerte la Medison Square Garden.

1970 - La doua luni dupa moarte, Jimi Hendrix ajunge pe locul 1 in Anglia cu Voodoo Chile.

1980 - Don Henley este arestat dupa ce in casa lui este gasita o fata de 16 ani, complet dezbracata, aflata sub influenta drogurilor. Primeste o amenda de 2000 de dolari si doi ani cu suspendare.

1981 - Queen si David Bowie ajung nr 1 in Anglia cu Under Pressure.

1987 - Billy Idol ajunge nr 1 in State cu Mony Mony.

1988 - Jimmy Page porneste in primul sau turneu solo.

1990 - Mick Jagger se insoara cu Jerry Hall.
1991 - Aerosmith au o aparitie episodica in The Simpsons.

1994 - Dupa o pauza de cinci ani, Stone Roses lanseaza piesa Love Spreads.

1995 - Celebrul manager al grupului Led Zeppelin, Peter Grant, moare in urma unui atac de cord.

1995 - The Beatles Anthology I se vinde in prima zi in 450.000 de unitati.

2007 - Red Hot Chili Peppers ii dau in judecata pe realizatorii serialului Californication.
 
 Sărbători
-Intrarea în Biserică a Maicii Domnului (calendarul creștin-ortodox)
-Prezentarea la Templu a Sf. Fecioare Maria (calendarul romano-catolic) Intrarea în Templu a Maicii Domnului (calendarul greco-catolic)
-Ziua internațională a filosofiei
-Ziua mondială a televiziunii (instituită de ONU pe 17 decembrie 1996 prin Rezoluția nr. 51/205)
-Ziua mondială a salutului (World Hello Day)
-Ziua Mondială a Comemorării Victimelor Traficului Rutier (1993)

Read more...

Horoscop 21 noiembrie 2013

Berbec: Vă treziţi dispus să mutaţi chiar şi munţii din loc. La serviciu reuşiţi să rezolvaţi o problemă foarte importantă, care vă face ziua mai bună. După-amiază este posibil să vi se propună o nouă afacere prosperă. Traversaţi o perioadă foarte bună din punct de vedere profesional, însă vă sfătuim să cereţi şi părerea partenerului de viaţă.

Taur: Reuşiţi să rezolvaţi o problemă în casă. Sunteţi bine dispus şi pus pe glume, ceea ce aduce o stare de spirit foarte bună pentru toată familia. Sunteţi inspirat şi comunicativ, iar acest lucru vă ajută foarte mult în afaceri. Partenerul de viaţă este mulţumit de relaţia pe care o aveţi în prezent şi este posibil să plecaţi la sfârşitul acestei săptămâni într-o călătorie de relaxare.

Gemeni: Astăzi este ziua dumneavoastră norocoasă. Pe plan profesional aveţi şansa de a câştiga o sumă de bani extrem de mare care vă va ajuta în soluţionarea unei probleme din casă. Relaţiile cu partenerul de viaţă sunt excelente, iar acest lucru vă întăreşte moralul. În cazul în care trebuie să luaţi o decizie importantă, puteţi să vă bazaţi liniştit pe intuiţie.

Rac: Este o zi favorabilă întâlnirilor de afaceri. Aveţi capacitatea de manipulare mult mai mare, ceea ce vă va ajuta foarte mult. În partea a doua a zilei este posibil să fiţi nevoit să părăsiţi oraşul. Pare să fie o deplasare în interes personal, însă nu trebuie să vă îngrijoraţi pentru că totul este în favoarea dumneavoastră şi reprezintă începutul unei ascensiuni în activitatea profesională.

Leu: Pe plan profesional lucrurile merg mai bine decât vă imaginaţi. Demaraţi o afacere care vă va aduce în scurt timp avantaje materiale consistente. Este posibil ca o persoană mai în vârstă să vă facă o propunere pe termen lung pentru o nouă afacere, însă vă sfătuim să analizaţi bine. De asemenea, este indicat să acordaţi mai multă atenţie partenerului de viaţă.

Fecioară: În ceea ce privesc afacerile vă descurcaţi foarte bine. În urma unei activităţi mai vechi este posibil să câştigaţi o sumă de bani foarte mare. Sunteţi dispus să faceţi sacrificii pentru a avea rezultate la muncă, ceea ce vă aduce admiraţia şefului. Vă sfătuim să acordaţi mai multă atenţie cuvintelor pe care le rostiţi şi să vă exprimaţi mai clar, asta pentru a nu fi înţeles greşit de către partenerul de viaţă.

Balanţă: Sunteţi nerăbdător să aveţi câştiguri imense dintr-o afacere pe care tocmai aţi demarat-o, însă problemele din relaţiile parteneriale vă cam dă bătăi de cap. Vă sfătuim să nu vă revărsaţi nervii pe cei din jurul dumneavoastră pentru că nu este o rezolvare. Partenerul de viaţă reuşeşte să vă aducă buna dispoziţie abia spre seară, când vă pregăteşte o cină romantică.

Scorpion: Comunicaţi foarte bine şi aveţi capacitatea de manipulare mult mai mare decât de obicei. Acest lucru vă va ajuta foarte mult în afaceri şi este indicat să vă programaţi în cursul zilei de azi întâlnirile de afaceri. Pe plan sentimental însă, este posibil să aveţi parte de o ceartă aprigă cu partenerul de viaţă din cauza unei probleme mai vechi pe care nu aţi reuşit să o rezolvaţi.

Săgetător: Sunteţi plin de viaţă şi aveţi rezultate foarte bune la locul de muncă. Şeful dumneavoastră este mândru de realizările pe care le oferiţi şi este posibil să vi se mărească salariul sau să fiţi avansat în post. Pe plan sentimental este posibil să întâmpinaţi mici dificultăţi. Vă sfătuim să purtaţi o discuţie serioasă cu partenerul de viaţă pentru a vă rezolva problemele.

Capricorn: Pe plan financiar traversaţi o perioadă foarte bună. În afaceri aveţi succes, iar în viitorul apropiat este posibil să intraţi într-o afacere nouă care vă va aduce foarte mulţi bani. Pe plan sentimental însă, este posibil să fiţi dezamăgit pe partenerul de viaţă. Vă sfătuim să îi acordaţi timp şi să purtaţi o discuţie serioasă, asta dacă nu vă doriţi să puneţi punct acestei relaţii.

Vărsător: Vă treziţi foarte bine dispus şi reuşiţi să le oferiţi prietenilor dumneavoastră un sfat foarte bun. La locul de muncă sunteţi apreciat, ba chiar este posibil să fiţi avansat în post. Vă sfătuim să nu faceţi promisiuni pe care nu sunteţi sigur că le puteţi respecta. Încercaţi să evitaţi călătoriile cu autovehicule pentru că sunteţi predispus la accidentele rutiere.

Peşti: De dimineaţă reuşiţi să rezolvaţi o problemă profesională mai veche, iar acest lucru vă aduce buna dispoziţie. Pe plan financiar treceţi printr-o perioadă destul de bună, însă nu este indicat să faceţi cumpărături în exces. Pe plan sentimental nu sunteţi chiar norocos pentru că certurile cu partenerul de viaţă sunt aproape în fiecare zi. Vă sfătuim să petreceţi mai mult timp în familie

 

 

 

Read more...
Subscribe to this RSS feed

Deprecated: preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /home4/albaiuli/public_html/libraries/joomla/filter/input.php on line 686