Items filtered by date: Tuesday, 15 April 2014 - Like - stiri Alba Iulia

BURSA GENERALĂ A LOCURILOR DE MUNCĂ

Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă Alba va organiza     Bursa Generală a Locurilor de Muncă, în data de 25 aprilie 2014, în Sala de conferinţe situată în Alba Iulia, Str. Bucovinei, Nr.6 (Zona Piaţa Centru).

Evenimentul se adresează persoanelor înregistrate în evidenţele Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă Alba, accesul fiind liber tuturor celor care sunt în căutarea unui loc de muncă.

Serviciul Public de Ocupare asigură, în mod gratuit, pentru persoanele aflate în căutarea unui loc de muncă, măsuri active de ocupare, iar pentru agenţii economici care doresc să angajeze diferite categorii de persoane subvenţionarea locurilor de muncă, conform Legii nr. 76/2002, privind sistemul asigurărilor pentru şomaj şi stimularea ocupării forţei de muncă, cu modificările şi completările ulterioare, Legii nr. 72/2007, privind stimularea încadrării în muncă a elevilor şi studenţilor şi a Legii uceniciei nr. 279/2005, republicată.

Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă Alba invită toţi agenţii economici interesaţi de această acţiune să-şi prezinte intenţia de participare la:  Agenţia Locală pentru Ocuparea Forţei de Muncă Alba Iulia - Str. Nicolae Titulescu, nr. 10B, bl. „Columna” - tel. 0258831137, fax: 0258811470, e-mail: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. sau pot accesa pagina web a instituţiei www.alba.anofm.ro

 

 

LOCURI DE MUNCĂ VACANTE

la data de 14.04.2014

              

          ALOFM Alba  - 0258831137        

         

             

Muncitor necalificat in industria   confectiilor  

30

Confectioner asamblor articole din   textile

30

Confectioner incaltaminte

5

Confectioner articole piele

2

Operator masini unelte cu comanda   numerica

2

Camerista

1

Muncitor necalificat

2

Ospatar 

2

Florar decorator

1

Inginer productie

2

Electromecanic

2

Muncitor necalificat cablaje auto

20

Confectioner incaltaminte

12

Cusator piele si inlocuitori

10

Cusator marochinărie 

10

Coordonator compartiment

1

Agent vanzari directe

10

Casier 

1

Vanzator

1

Primitor distribuitor

1

Lucrator comercial

1

Sef magazin

1

Inginer cai ferate

1

Maistru constructii

1

Referent RU

1

Tehnician mentenanta

1

Specialist in domeniul calitatii

1

 

 

 

 

 

 

             Punct de lucru Sebes - 0725225885

 

Electrician de intretinere si   reparatii 

16

Lacatus mecanic reparatii 

16

Inginer mecanic

2

Operator introducere, validare si   prelucrare date -

1

Controlor calitate

4

Marochiner 

2

Sofer

3

Marochiner confectioner

15

Cusator articole marochinarie

6

Inginer mecanic

1

Tehnician sudura

1

Frezor

1

Referent RU

1

Muncitor necalificat

19

Instalator

2

Sef sectie

1

Manager calitate

1

Motorist la  motoagregate si masini in silvicultura 

1

Inginer silvic

1

Maistru silvic

1

Operator JCB

1

 

                    Punct de lucru Aiud - 0725225882

 

Muncitor necalificat

4

Lucrator comercial

1

Confectioner imbracaminte

49

Electrician

2

Economist

2

 

Read more...

ADR Centru a gazduit o prima intalnire a factorilor implicati in acest proiect, pentru constituirea grupului de initiativa

Incepand cu luna februarie 2014, Consiliul Judetean Alba, in calitate de unic actionar, si administratia “Parcului Industrial Cugir” (PIC) SA si-au propus asocierea in participatiune intre administratia publica judeteana si locala, institutii de invatamant superior si firme private, pentru crearea, in cadrul PIC, a unei platforme prin care rezultatele activitatii de cercetare sa fie utilizate in activitati economice. ADR Centru a gazduit ieri, 14 aprilie 2014, o prima intalnire comuna a factorilor interesati in dezvoltarea acestui proiect, in vederea cristalizarii grupului de initiativa.

 

Obiectivele principale ale acestui parc tehnologic vor fi stimularea potentialului inovativ si tehnico-stiintific al personalului academic, universitar, al cercetatorilor si al studentilor, stimularea agentilor economici pentru participarea activa a sectorului privat la dezvoltarea si valorificarea cercetarii si inovarii, prin realizarea unor produse comerciale si de inalta tehnicitate, valorificarea pe piata a rezultatelor cercetarii romanesti, atragerea companiilor straine pentru a investi in activitati de transfer tehnologic. ADR Centru a fost invitata de CJ Alba sa se implice in aceasta initiativa, tinand cont de faptul ca, in cadrul viitorului Program Operational Regional 2014-2020, sunt incluse ca si tipuri de investitii eligibile - crearea si dezvoltarea infrastructurilor de inovare si transfer tehnologic.

La intalnirea de la ADR Centru au participat atat presedintele CJ Alba – si al CDR Centru – domnul Ion Dumitrel, precum si directorul PIC, domnul Emil Muntean, doamna Birgit Schliewenz, reprezentantul pentru chestiuni de parteneriat intre Regiunea Centru si Landul Brandenburg, directorul general al ADR Centru, domnul Simion Cretu, precum si membrii echipelor tehnice din cele trei institutii. S-a discutat despre cooptarea in aceasta asociere a Universitatii “1 Decembrie 1918” din Alba Iulia, a Universitatii Tehnice Cluj Napoca, dar si a mai multor companii locale, precum UM Cugir sau “Star Transmission”. Tinand cont de sistemul de implementare a proiectelor din zona publica prin noul Program Operational Regional, ADR Centru sustine si sprijina acest parteneriat dar, pentru a nu periclita posibilitatea de a accesa fonduri europene a acestei noi structuri care se va crea pentru dezvoltare, pentru moment nu va face parte dintre partenerii initiativei.

ADR Centru a oferit insa informatii importante reprezentantilor institutiilor care se vor implica in crearea parteneriatului pentru infiintarea parcului tehnologic de la Cugir. Astfel, cei prezenti au fost informati ca prin POR 2014-2020, mai precis prin Axa Prioritara dedicata consolidarii cercetarii, dezvoltarii tehnologice si a inovarii, se vor aloca fonduri nerambursabile pentru crearea, modernizarea si extinderea infrastructurilor de inovare si transfer tehnologic si pentru achizitionarea de bunuri, servicii si dotari pentru entitatea de transfer tehnologic.

 

”Am discutat cu cei prezenti despre activitatile specifice entitatii de transfer tehnologic, despre necesitatea realizarii de studii de investitii tehnologice, precum si despre asistenta pentru restructurarea sau retehnologizarea si dimensionarea agentilor economici care se vor localiza intr-o structura de acest gen. La nivel regional sunt foarte importante transferul tehnologic si activitatile de prognoza, evaluare tehnologica, audit tehnologic si asa mai departe. De fapt, misiunea noastra presupune si asigurarea transferului tehnologic, de la nivelul cercetarii catre firmele private, pentru ca acestea sa beneficieze de cele mai recente informatii pentru a putea deveni competitive pe pietele europene”, a declarat directorul general ADR Centru, domnul Simion Cretu, dupa intalnirea cu grupul de initiativa pentru crearea acestui parc tehnologic.

 

”Am beneficiat de suportul informational al ADR Centru si acest lucru este foarte important, pentru ceea ce dorim sa cream la Cugir. Avem nevoie sa atragem investitori si sa dezvoltam la Cugir o structura complexa, pe modelul vazut la prietenii nostri din Brandenburg. De aceea, este bine ca ADR Centru, ca o institutie cu rol de liant, a gazduit aceasta intalnire, a facilitat intalnirea cu d-na Birgit Schliewenz si ne-a reunit pentru a ne armoniza punctele de vedere. Am convenit ca, foarte curand, vom putea organiza o misiune in Germania a acestui grup de initiativa, care se va intalni cu partenerii nostri din Potsdam, pentru identifica potentiali investitori si pentru a ne formula foarte clar obiectivele, ca sa demaram cat mai repede acest proiect”, a declarat domnul Ion Dumitrel, presedintele Consiliului Judetean Alba, vorbind despre aceasta initiativa.

 

In viziunea promotorilor, Parcul stiintific si tehnologic care ar putea functiona in cadrul PIC va contribui la atragerea investitorilor in activitati de transfer tehnologic, la atragerea de finantari pentru invatamant si cercetare, la dezvoltarea potentialului stiintific, tehnologic si economic la nivel regional. Locatia pentru acest parc tehnologic a fost aleasa in orasul Cugir pentru ca este “o zona industriala cu traditie de peste 200 de ani in industria de prelucrare a metalelor”si “ se pot valorifica rezultatele activitatii de cercetare si aplicare a tehnologiilor avansate prin participarea institutiilor de invatamant superior acreditate alaturi de agenti economici si asociatii profesionale, ceea ce va contribui la dezvoltarea economico-sociala locala”, dupa cum se arata in documentatia prezentata consilierilor judeteni, care au aprobat infiintarea acestui parc.

Alba Iulia, 15.04.2014

 

Read more...

Programul de circulație al STP SA pentru perioada 18.04.2014-22.04.2014

Societatea de Transport Public SA Alba Iulia își adaptează programul de transport cu prilejul Sărbătorii de Paște.

                În această perioadă vor fi acoperite toate traseele, iar programul de circulație al Societății de Transport Public S.A. Alba Iulia, pentru perioada 18.04.2014-22.04.2014, în Zonele Metropolitane 1-7 va fi următorul:

    • în ziua de 18       aprilie 2014- program normal      
    • în ziua de 19       aprilie 2014- program de sâmbătă
    • în zilele de       20 și 21 aprilie 2014- program de duminică
    • în ziua de 22       aprilie 2014- program normal      

                Foarte important: autobuzele programate să transporte angajații societăților comerciale vor circula normal, în funcție de programul de lucru stabilit anterior!

                Informațiile referitoare la  programul de circulație în zona tarifară 1 se pot obține de la dispeceratul STP, la numărul de telefon 0258/812826. Pentru informații legate de programul de circulație în zonele tarifare 2-7, călătorii pot apela Autogara STP, la numărul de telefon 0258/812967. De asemenea, informațiile sunt disponibile și pe site-ul www.stpalba.ro

                Le urăm tuturor călătorilor noștri ”Sărbători fericite” și îi asigurăm de calitatea permanentă a serviciilor STP, inclusiv în această perioadă.

Read more...
Subscribe to this RSS feed

Deprecated: preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /home4/albaiuli/public_html/libraries/joomla/filter/input.php on line 686