Items filtered by date: Sunday, 13 April 2014 - Like - stiri Alba Iulia

Primele medalii pentru CSU Alba Iulia la naţionalele de juniori la şah

 

 

 

Duminică s-a încheiat la Căciulata prima probă, cea de şah clasic, a campionatelor naţionale de juniori la şah. Aşa cum ne-au obişnuit, tinerii şahişti din judeţul Alba au fost şi de această dată în prim-planul întrecerii.

La categoria băieţi sub 14 ani Mihnea Costachi (CSU Alba Iulia) s-a impus clar cu 8,5 puncte din 9 partide, multipul campion albaiulian lăsând adversarilor o singură remiză în ultima rundă, când era deja virtual campion. Mihnea  obţine astfel un nou titlu de campion naţional şi calificarea la Campionatele Mondiale de juniori care se vor desfăşura în luna septembrie în Africa de Sud. La aceeaşi categorie de vârsta rezultate bune au obţinut şi albaiulienii George Ileană (legitimat la Logismart Sibiu) clasat pe locul 8 cu 6 puncte şi Iustin Ciorgovean (CMS Alba Iulia) clasat pe locul 17 cu 5,5 puncte, dintr-un total de 61 de participanţi. Participarea lui Iustin la competiţie a fost posibilă datorită sprijinului financiar acordat de firma IPEC din Alba Iulia şi Fundaţia Comunitară Alba.

A doua medalie a delegaţiei albaiuliene a fost obţinută de Radu Ţâmpea (CSU Alba Iulia), clasat pe locul 3 din 76 de participanţi la categoria băieţi sub 8 ani cu 7 puncte din 9 posibile. Juniorul albaiulian antrenat de Marius Ceteraş şi Mihnea Costachi se află la prima medalie la naţionalele de juniori, după ce în anul precedent s-a clasat primul în concursul naţional şcolar la categoria copii sub 8 ani.

Foarte bună a fost şi evoluţia teiuşanului Adrian Sechereş (legitimat la CSS 1 Timişoara), clasat pe locul 4  la categoria băieţi sub 16 ani cu un total de 6,5 puncte.

Chiar dacă nu au obţinut clasări superioare, juniorii legitimaţi la CSO Cugir şi pregătiţi de profesorul Vasile Lupu, Ianis Tarciuc (locul 30 din 76 de participanţi la categoria băieţi sub 8 ani), Klaid Iordăchescu (locul 60 la categoria băieţi sub 8 ani), Ilie Arion (locul 52 din 109 participanţi la categoria băieţi sub 10 ani) şi Mircea Zinca (locul 24 din 28 de participanţi la categoria băieţi sub 16 ani) au avut doar de câştigat din participarea la cea mai importantă competiţie naţională juvenilă, experienţa acumulată fiindu-le cu siguranţă benefică în competiţiile viitoare.

Merită remarcată şi evoluţia excelentă a Dianei Ciungan (CS Logic 64 Braşov), care a obţinut titlul de campioană naţională la categoria fete sub 16 ani. Junioara braşoveancă are mulţi fani în judeţul nostru, părinţii ei fiind originari din Ocna Mureş, motiv pentru care ea participă regulat la turneele desfăşurate în judeţul Alba. 

Urmează probele de dezlegări (rezolvări de probleme de şah), şah rapid şi blitz la care aşteptă noi medalii de la şahiştii din judeţul Alba.

 

 

 

Read more...

Rusia vrea noi teritorii. Care este obiectivul ţării până în 2040

 

 

 

"Luna nu este un punct intermediar în cursa spaţială, este un obiectiv separat şi autonom. Ar fi destul de ilogic să efectuăm zece-douăzeci de curse pe Lună, după care să strângem totul şi să mergem separat pe Marte şi pe asteroizi. Acest proces (misiunea selenară - n.red) are un început, dar nu are un sfârşit: vom merge pe Lună pentru o misiune permanentă", afirmă Rogozin într-un articol publicat în Rosiskaia Gazeta, cotidianul oficial al Guvernului rus.

Agenţia spaţială rusă (Roscosmos) a lansat un proiect pentru construirea unei nave spaţiale destinată misiunilor pe Lună şi a unei rachete de transport.

Prima misiune selenară, Luna-25, ar urma să fie lansată în anul 2016, fiind vizat Polul sud al Lunii. Următoarele două misiuni vor include plasarea unui satelit pe orbita Lunii, în 2018, şi a unei sonde care să localizeze rezerve de apă îngheţată, în 2019. Până în anul 2040, Rusia speră să instaleze o bază permamentă pe Lună.

În opinia lui Rogozin, Luna este singura sursa realistă de a obţine apă, minerale şi alte resurse în spaţiul cosmic, pentru lansarea unor misiuni spaţiale de anvergură mai mare.

"Nu trebuie să ne fie teamă să visăm, să ridicăm ştacheta cât se poate de sus, pentru dezvoltarea noastră. Rusia are tot ce trebuie pentru noi progrese remarcabile în domeniul aerospaţial. Trebuie doar să învăţăm să combinăm idealismul cu pragmatismul în scopul organizării în mod adecvat a proiectelor", a explicat Rogozin.

 

 

 

Read more...

Mai multe zone din țară sunt acoperite de zăpadă înainte de PAȘTE

În Suceava mai multe tiruri au rămas blocate din cauza zapezii, iar la munte stratul de omăt a depăşit 20 de cm.Trei persoane din Vaslui şi o alta din Iaşi au ajuns la spital cu hipotermie, după ce temperaturile au scăzut şi cu 20 de grade. În plus, în Harghita mai multe case au rămas fără curent electric din cauza vântului.Aseară a intrat în vigoare şi un cod galben de inundaţii pe râurile din Botoşani, Vaslui şi Iaşi.Meteorologii vin şi cu o veste bună: din această dimineaţă, vremea începe să se încălzească treptat în aproape toată ţara.

Regimul termic va fi unul schimbător în următoarele două săptămâni, iar pentru zilele de Florii și de Paște există semnalul unor temperaturi normale pentru această perioadă, cu maxime de 20 de grade Celsius, a declarat, luni, directorul executiv al Administrației Naționale de Meteorologie, Florinela Georgescu.

De Paște, avem o primă estimare a prognozei, deși este la finalul perioadei de două săptămâni a prognozei pe care o emitem azi (luni, 7 aprilie — n.r.). Există semnalul ca până în Florii să mai avem variații de temperatură, adică va fi o săptămână cu vreme foarte schimbătoare. După jumătatea acestei săptămâni, va urma o nouă perioadă de răcire a vremii. Sperăm, însă, ca în ziua de Florii vremea să fie în normalul perioadei din punct de vedere termic, ceea ce înseamnă că posibil pe sudul și, poate, și pe vestul țării, să avem temperaturi de 20 de grade. Pentru săptămâna următoare și posibil pentru ziua de Paște, sperăm într-o vreme ceva mai stabilă, deși nu sunt excluse episoadele de precipitații. Există semnalul ca, în ziua de Paște, să fie cel puțin din punct de vedere termic asemănări cu ziua de Florii, așa cum spune și tradiția. O estimare exactă a temperaturilor de Florii va fi dată după ziua de joi. Acum semnalul este unul al unei vremi destul de normale din punct de vedere termic pe jumătatea de sud a țării', a menționat Georgescu, citată de AGERPRES.

În ceea ce privește evoluția vremii în primele trei luni ale anului, oficialul ANM a afirmat că în România a existat o abatere deosebit de ridicată din punct de vedere al temperaturilor.

"Primele trei luni ale acestui an au avut o abatere deosebit de ridicată a temperaturilor față de mediile climatologice, ceea ce înseamnă temperaturi mult mai ridicate, ceea ce în sine reprezintă un record pentru țara noastră. În același timp, în această foarte lungă perioadă de temperaturi peste normal, am avut un episod extrem de scurt, dar foarte violent de viscol. Numai sumarul primelor trei luni ale anului ne arată că suntem puși în fața unor manifestări extreme ale vremii. Administrația Națională de Meteorologie solicită populației să fie extrem de atentă la toate avertizările meteorologice care sunt emise pentru că acestea, chiar dacă au doar câteva propoziții, fiecare cuvânt este foarte bine chibzuit și are un rol', a explicat Florinela Georgescu.

Read more...

Crin Antonescu pregăteşte o nouă moţiune de cenzură

 

 

 

Antonescu a amintit că Victor Ponta a devenit premier pentru prima dată în urma unei moţiuni de cenzură care a dus la înlăturarea din funcţie, în primăvara anului 2012, a primului ministru Mihai-Răzvan Ungureanu.

'Cum se dă jos? Păi cum se pune. Cum a venit domnul Ponta prima dată prim-ministru? În urma unei moţiuni de cenzură în urma căreia falnicul domn Ungureanu a căzut, a căzut rău. S-a şi lovit, la figurat. Nici nu se aştepta. Eu mă gândesc că şi domnul Ponta o să cadă printr-o moţiune de cenzură - acum, mai târziu - la care vom participa, pe care probabil chiar o vom iniţia. E simplu. Nu-i nimic ascuns în asta', a declarat Crin Antonescu.

Liderul liberalilor a afirmat că în acest moment grupurile parlamentare ale partidului lucrează la pregătirea unei moţiuni pe teme economice care ar putea fi depusă cel mai probabil la începutul lunii mai.

Moţiunea de cenzură va avea ca temă reducerea CAS-ului şi scutirea pe impozitul pe profitul reinvestit. Antonescu a explicat că moţiunea este necesară deoarece nu mai are încredere în PSD că va reduce CAS-ul, aşa cum a promis, deoarece ştie cu cum a fost introdusă această prevedere în acordul cu FMI.

'Nu mai avem încredere în ei şi eu vă garantez că dacă moţiunea de cenzură nu trece, ceea ce e puţin probabil, nu o vor introduce (reducerea CAS, n.r.) nici la 1 iulie. Pentru că eu ştiu cum a fost în scrisoarea cu FMI introdusă această prevedere şi câtă vreme eram la guvernare şi aveam un ministru de Finanţe aveam garanţia că acel om va face acest lucru. Când ştiu că de fapt Victor Ponta nu a vrut să introducă chestiunea asta şi ne-a păcălit, ca să zic aşa, până în ultima zi, noroc că am interveni până să plece Fondul, sigur că nu mai avem în vedere şi de altfel rămâne să vedem, dacă o introduce, foarte bine', a spus Antonescu.

Fostul co-preşedinte al USL a mai spus că între timp aşteaptă nişte lămuriri în 'povestea' legată de numele preşedintelui Consiliului Judeţean Mehedinţi, Adrian Duicu, şi de cel al chestorului general Petre Tobă, 'poveste' care ar putea deveni şi ea subiect de moţiune într-un viitor apropiat.

'Între timp însă aşteptăm o lămurire în legătură cu povestea asta foarte interesantă cu domnul Duicu şi cu domnul Tobă şi cu modul în care se puneau, dacă se puneau, şefii poliţiei, de către domnul Duicu. Şi mai mult, ceea ce din documentele Ministerului Justiţiei rezultă că s-a întâmplat, mai puneau şi procurori la DNA. Şi acesta ar putea fi un motiv de discuţie publică ce se poate îndrepta către o moţiune de cenzură', a declarat Crin Antonescu.

Liderul liberalilor a fost prezent sâmbătă la Cluj la întâlnirea reprezentanţilor Partidului Naţional Liberal din Regiunea de Nord-Vest, la care au participat primari, parlamentari şi preşedinţi de filiale din Transilvania. Cu aceeaşi ocazie au fost prezentaţi şi cinci dintre candidaţii PNL la alegerile europarlamentare din luna mai, respectiv Norica Nicolai, care este candidatul liberalilor pentru Regiunea de Nord-Vest, dar şi Renate Weber, Ramona Mănescu, Cristian Buşoi şi Eduard Hellvig.

 

 

 

Read more...

Mersul pe bicicleta face minuni pentru silueta si sanatatea ta!

Daca te aflii printre acele femei care nu doresc sa mearga la sala, ci prefera exercitiul in aer liber si plimbarile in parc, atunci o modalitate de a face sport si a obtine un corp sculptat este mersul pe bicicleta. Chiar daca nu ai bicleta proprie, exista o multime de centre de unde poti inchiria una pe placul tau. Si in plus, pe langa alte metode de a te mentine in forma care sunt destul de costisitoare, daca nu dispui de multi bani, bicicleta este perfecta pentru tine.

Mersul pe bicicleta face minuni pentru silueta si sanatatea ta, iar pe langa faptul ca in acest mod iti ucrezi fiecare grupa musculara, ai si avantajul de a te relaxa si a te plimba nestingherita prin parcuri, chiar prin oras.

Noi ne-am gandit sa-ti prezentam cateva din beneficiile pe care acest sport ti le poate aduce!

Ajuta in lupta cu kilogramele in plus

In primul rand, te ajuta in lupta cu kilogramele in plus, o ora de pedalat la o viteza de 20 de km/h te scapa de aproape 500 de calorii.

In plus, daca locuiesti in apropierea locului de munca, poti evita aglomeratia din mijloacele de transport in comun si sa apelezi la pedalat. Daca faci acest lucru de cel putin 2 ori pe satamana, vei arde cu siguranta cel putin 2000 de kcal.

Tonifica fiecare muschi al corpului

Ciclistii au picioarele sculptate si tonifiate, iar pedalatul ajuta si la imbunatatirea posturii si iti dezvolta un corp armonios.

Te umpli de energie

Atunci cand te simti lipsita de chef, apeleaza la prietena ta bicicleta pentru a- ti recapata starea de spirit si a te relaxa. De asemenea, vei elimina oboseala si te vei umple de energie. In timpul pedalarii, creierul tau va secreta dopamina, un neurotransmitator aflat in stransa legatura cu nivelul de energie al corpului.

Vei avea o inima mai sanatoasa

Bolile cardiovasculare sunt cele mai comune cauze ale mortalitatii, pedalatul ajutandu-te sa-ti tii sub control presiunea arteriala si nivelul colesterolului. Studiile arata ca ciclistii sunt mult mai longevivi decat persoanele care practica sporturi indoor.

Iti protejeaza articulatiile

Mersul pe bicicleta este un excelent exercitiu cardio, care iti pune in miscare genunchii, gleznele si coloana vertebrala mai mult decat alte activitati sportive. De aceea, articulatiie tale vor fi mai sanatoase si mai flexibile, prevenind astfel si durerile sau inflamarea acestora.

reginele.ro

Read more...

Diana Bart a cazut de pe podium! Afla chiar de la ea cum s-a intamplat!

  • Published in Monden

 

 

 

Diana Bart este prezentatoarea emisiunii Click! Aceasta a cochetat si cu lumea modelingului si a povestit  o intamplare jenanta din viata ei, in care a cazut de pe podium pe care urcase mandra si increzatoare.

Când aveam 16-17 ani am urmat cursurile unei şcoli de manechine. Eram chiar la examenul final. Am intrat pe scenă la braţul unui băiat. 

Aveam fix trei trepte din lemn de coborât, dar tocul cui al pantofului mi s-a prins în scări şi am căzut pe burtă.

Partenerul meu s-a speriat şi nu a ştiut ce să-mi facă. M-am ridicat frumos singură şi am câştigat locul al doilea, deci am absolvit şcoala“, a povestit cu zambetul pe buze Diana Bart.

reginele.ro

 

 

 

Read more...
Subscribe to this RSS feed

Deprecated: preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /home4/albaiuli/public_html/libraries/joomla/filter/input.php on line 686