Items filtered by date: Monday, 03 March 2014 - Like - stiri Alba Iulia

Tinerii liberali aiudeni – implicați în acțiuni umanitare

 

 

 

Duminică, 2 martie, de la ora 17:00, la Centrul Cultural „Liviu Rebreanu” din Aiud s-a desfășurat un frumos spectacol al cărui principal scop a fost unul umanitar – acela de a ajuta un copil de 12 ani, Samuel, ca să aibă posibilitatea de a se însănătoși, el suferind de o boală gravă (leucemie mielomonocitară juvenilă). Organizatorii evenimentului, TNL Aiud, s-au implicat puternic în strângerea de fonduri pentru a-l ajuta pe Sami.

La evenimentul care a durat în jur de două ore și jumătate au fost prezenți mai mulți membrii din conducerea PNL Aiud (în frunte cu primarul orașului, domnul Horațiu Josan) și TNL Aiud (în frunte cu președintele organizației, Ciprian Alexa) și, de asemenea, reprezentanți ai BPT TNL Alba și CSL Alba. În urma spectacolului în care au putut fi aplaudați mai mulți artiști locali (Carina Dumitru, Top Dance 2007, Cercul de clapă și chitară, coordonator Petrică Bela, Ansamblul Doina Aiudului, coordonat de Samoilă Oltean și Nicolae Moldovan) s-a reușit strângerea unei sume de peste 3200 de lei, sumă care a ajuns la familia lui Samuel pentru a fi folosită pentru tratamentul acestuia.

Conform medicilor, singura soluție care poate să fie viabilă pentru însănătoșirea lui Samuel este realizarea unui transplant de celule stem hematopoetice. În lipsa unui donator familial, este nevoie de căutarea unui donator de celule stem compatibil, în bănci internaționale de celule stem, iar acest proces este foarte costisitor și de durată. Cei care doresc să se implice în ajutorarea lui Sami, pot să facă donații în conturile RO15RZBR0000060016350152 (cont în lei) sau RO20RZBR0000060016350159 (cont în euro), deschise pe numele Crișan Solviu (tatăl lui Samuel), la Raiffeisen Bank Aiud, Str. Iuliu Maniu nr. 2.

 

 

 

Read more...

Cel mai folosit browser din lume, la inceputul lui 2014

De nenumarate ori utilizatorii de Internet sunt pusi in dificultate atunci cand trebuie sa-si aleaga un browser, care sa fie stabil si sa aiba cat mai putine erori posibile. In februarie 2014, conform Net Market Share, cel mai utilizat browser din lume este Internet Explorer, cu 59,19 % dintre utilizatori.

Versiunea Internet Explorer 11, de la Microsoft, lansata in octombrie anul trecut impreuna cu sistemul de operare Windows 8.1 si in noiembrie cu Windows 7, a ajuns pe locul doi in topul browserelor, potrivit Neowin.

Statisticile s-au realizat pe baza datelor colectate de la 160 de milioane de utilizatori unici de pe 40.000 de site-uri, din februarie 2014.

Astfel, dintre versiunile browser-ul Internet Explorer pe primul loc se situeaza IE 8, care este acceptat de sistemele Windows XP, 7 si 8 cu 21,73%, urmat de IE 11 cu 12,8%, IE 9 cu 8,8% si IE 10 cu 8,04%.

Pe locul doi in topul mondial al browser-elor se afla Firefox cu 17,68%, urmat de Chrome cu 16,84%.

Pe pozitia a patra se situeaza browser-ul celor de la Apple, Safari cu 5,67%, iar pe locul al cincilea Opera cu doar 1,23%.

Dintre browser-ele de la Google, Chrome 32 se gaseste pe treapta a treia a topului tuturor versiunilor, cu 9,86%, iar ultimul Chrome 33 lansat cu cateva zile in urma, are 3,7% din piata.

Ultimele versiuni ale celor de la Mozilla, Firefox 27 are 7,9%, iar Firefox 26 doar 5,78%.

 

 

 

 

Read more...

Confederaţia Sindicală Naţională MERIDIAN face apel la parlamentarii României să susţină o guvernare stabilă în perioada următoare

 

 

 

Confederaţia Sindicală Naţională MERIDIAN face un APEL deschis parlamentarilor României şi tuturor factorilor politici decidenţi din ţara noastră, să dea dovadă de responsabilitate în actuala conjunctură politică internă şi regională.
Dl. Ion Popescu, preşedintele C.S.N. MERIDIAN, solicită în nume personal şi în numele organizaţiei pe care o conduce, tuturor forţelor politice din ţara noastră, să facă apel la raţiune şi responsabilitate, pentru cooperare în vederea susţinerii unui climat de stabilitate în România.
În contextul conflictelor deschise şi armate din regiune, în mod special având în vedere situaţia tensionată din ţara vecină, Ucraina, preşedintele C.S.N. MERIDIAN cere responsabililor politici ai României, să nu perpetueze un climat politic de instabilitate cu grave consecinţe pentru soarta ţării noastre.

Astfel, ţinând cont de interesul naţional al României, Confederaţia Sindicală Naţională MERIDIAN solicită in mod public şi deschis votarea grabnică a unei soluţii politice care să asigure stabilitatea politică şi guvernarea în mod responsabil a ţării.

 

 

 

Read more...

Florin Roman a fost desemnat Vicepreședinte al programului Eurodyssee

 

 

 

Județul Alba găzduiește astăzi o sesiune de prezentare a Programului Eurodyssee, program ce are ca scop sprijinirea tinerilor europeni aflați în căutarea unui loc de muncă pentru realizarea de stagii plătite, în străinătate, pentru a câștiga experiență profesională și a învăța o limbă străină.

Reuniunea de astăzi, desfășurată la Universitatea „1 Decembrie 1918” din Alba Iulia, se desfășoară în prezența doamnei Michele Sabban, Președintele Eurodyssee și Vicepreședinte al Consiliului Regional Île de France  și a domnului Rui Bettencourt, Secretarul General al Programului Eurodyssee. Întâlnirea are un caracter tehnic și a fost  organizată de Consiliul Județean Alba cu scopul de a prezenta programul Eurodyssee și modul său de funcționare, permițând oferind posibilitatea unui dialog nemijlocit între reprezentații județelor și forurile de conducere ale programului.

În cadrul întâlnirii de astăzi, Președintele Eurodyssee, doamna Michele Sabban, l-a desemnat pe domnul Florin Roman, Vicepreședinte al Consiliului Județean Alba, drept reprezentant oficial al programului în România și Vicepreședinte al Eurodyssee, responsabil de promovarea programului în zona Europei de Est.

„Este o șansă foarte importantă pentru județul Alba, pentru tinerii de aici, dar și pentru România. Alba devine o placă turnantă a acestui program în Europa de Est, putând astfel dezvolta numeroase parteneriate pentru tineri. Este o oportunitate de promovare și de dezvoltare pe care o vom fructifica în interesul tinerilor din Alba.” -  a declarat Florin Roman.

Eurodyssey este un program de schimb al Adunării Regiunilor Europene (ARE) care permite tinerilor, cu vârste între 18 şi 30 de ani,  aflaţi în căutarea unui loc de muncă, să beneficieze de un stagiu profesional în străinătate pentru o perioadă de 3 până la 7 luni.

Obiectivul programului este acela de a le oferi tinerilor o experienţă profesională şi totodată, de a le da șansa să învețe sau să își perfecționeze o limbă străină.

Programul este unic pentru că aduce împreună atât tinerii, cât și agenții economici şi administrațiile publice, în efortul de a combate șomajul și de a crea un viitor mai bun pentru tineri.

 

 

 

Read more...

Poliţiştii sunt în căutarea unui minor dispărut de la domiciliu

În data de 02.03.2014, orele 22,30, Poliţia Municipiului Alba-Iulia a fost sesizată prin de către o femeie din municipiul Alba Iulia cu privire la faptul că fiul său, în vârstă 13 ani şi 4 luni, a plecat de la domiciliu, în jurul amiezii şi nu  s-a mai întors.

Imediat au fost demarate activităţile de căutare a minorului şi a fost dat în urmărire însă până la această dată nu a fost depistat.

Sandu Ștefan Emilian are următoarele semnalmente:

-1,60 m înălţime;

-35 de kg;

-fata rotundă;

-ochi căprui;

-părul negru, tuns scurt;

La data plecării purta pantaloni de culoare albastru închis cu dungă roșie, geaca de culoare maro iar în picioare avea o pereche de adidași.

Poliţiştii continuă cercetările în vederea depistării minorului.

Persoanele care pot da relaţii sunt rugate să apeleze numărul de urgenţă 112 sau să contacteze cea mai apropiată unitate de poliţie.

Read more...

A încercat să se sinucidă cu o armă de vânătoare

La data de 03.03.2013, ora 09.58 , Poliţia Municipiului Sebeş a fost sesizată  prin SNUAU 112, de către un cetăţean din municipiul Sebeş, cu privire la faptul că a auzit o împușcătură în grădina vecinului său.

Din primele cercetări efectuate de poliţiştii deplasaţi la faţa locului a rezultat că     A.I., de 56 de ani, din municipiul Sebeş, în timp ce se afla în gradina locuinţei sale, a încercat să se sinucidă cu o armă de vânătoare, deţinută în mod legal, împușcându-se în zona toracică.

Victima a suferit leziuni corporale grave şi a fost transportată la spitalul din Sebeş, ulterior fiind preluată de un elicopter SMURD care a transportat-o la un spital din Târgu Mureş.

Cu ocazia cercetării la faţa locului nu a fost găsit nici un bilet prin care bărbatul să-şi fi explicat gestul ci doar o lumânare pe care acesta a aprins-o înainte de a încerca să-şi ia viaţa.  

Cercetările sunt continuate.

Read more...

Tentativă de suicid, cercetată de poliţiştii din Abrud

La data de 01.03.2014, Politia oraşului Abrud a fost sesizată cu privire la faptul că o femeie din localitatea Corna, comuna Roșia Montană, s-a autoincendiat, în apropierea locuinţei sale.

Din primele cercetări efectuate de poliţişti, a rezultat că în dimineaţa zilei de 01.03.2014, în jurul orelor 5,00, V.M., de 42 de ani, cunoscută cu afecţiuni psihice, a ieșit în curtea locuinţei şi şi-a incendiat îmbrăcămintea.

Membrii familiei au intervenit şi au stins incendiul iar o ambulanţă a transportat-o la spitalul din Abrud, prezentând arsuri de gradele I şi II, ulterior fiind transportată cu un elicopter SMURD la Spitalul de Arşi din Bucureşti.

Cercetările sunt continuate.

Read more...

Nu a adaptat viteza la condiţiile de drum şi a intrat în coliziune cu remorca unui autotractor

La data de 01.03.2014 ora 23.08, poliţiştii din Teiuş a fost sesizaţi cu privire la faptul că pe strada Clujului din Teiuş, a avut loc un eveniment rutier, soldat cu pagube materiale.

Din primele cercetări efectuate de echipa deplasată la faţa locului, a rezultat că B.A.V., de 24 de ani, din Aiud, în timp ce conducea un autoturism, nu a adaptat viteza la condiţiile de drum şi a intrat în coliziune cu remorca unui autotractor.

Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,65 mg/l alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care a fost condus la Spitalul Municipal Aiud, unde i-au fost recoltate probe de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei.

Faţă de B.A.V., cercetările sunt continuate sub aspectul comiterii infracțiunii de  conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe, faptă prevăzută şi pedepsită de art. 336 alin.1 Cod Penal.

Read more...

Un tanar din germania prins de politisti fara permis de conducere

 

 

 

La data de 28.02.2014,  ora 23.30, poliţiştii din Sebeş au oprit pentru control, pe strada Drumul Sibiului din Sebeş, un autoturism condus de un tânăr în vârstă de 20 de ani, din Germania.

În urma verificărilor efectuate de poliţişti a rezultat că tânărul nu posedă permis de conducere pentru nici o categorie de autovehicule, motiv pentru care este cercetat sub aspectul comiterii infracțiunii de conducere fără permis.

 

 

 

Read more...

Acţiune de menţinere a liniştii şi siguranţei publice în comuna Şibot

 

 

 

În zilele de 28.02 şi 01.03.2014, poliţiştii Secţiei 2 Poliţie Rurală Vinţu de Jos, au organizat, pe raza comunei Şibot o acţiune de menţinere a climatului de siguranţă civică şi prevenire a accidentelor rutiere.

Cu ocazia acestei acţiuni au fost aplicate 60 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de 9.220 lei, cele mai multe (51) la OUG 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice.

De asemenea, au fost identificaţi autorii în 3 fapte penale, reţinute 3 permise de conducere şi 3 certificate de înmatriculare.

 Cu ocazia acţiunii, poliţiştii i-au identificat pe 3 minori, doi de 14 şi unul de 16 ani, toţi din comuna Şibot, care sunt suspectați că în noaptea de 06/07.02.2014, au sustras din incinta unei societăţi comerciale din localitatea Balomiru de Câmp, mai multe bunuri, în valoare totală de 1.100 lei.

La orele 18.20, poliţiştii l-au depistat în trafic, în timp ce conducea un autoturism prin localitatea Băcăinţi, pe N.G., de 53 de ani, din comuna Şibot, care era sub influenţa alcoolului.

În urma testării conducătorului auto cu aparatul etilotest, a rezultat valoarea de                  0,50 mg/l alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care a fost condus la spitalul din Cugir unde i-au fost racolate probe de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei.

Faţă de N.G., cercetările sunt continuate sub aspectul comiterii infracțiunii de conducere pe drumurile publice a unui autoturism de către o persoană având în sânge o îmbibaţie alcoolică peste limita legală.

 

 

 

Read more...
Subscribe to this RSS feed

Deprecated: preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /home4/albaiuli/public_html/libraries/joomla/filter/input.php on line 686