Items filtered by date: Friday, 28 March 2014 - Like - stiri Alba Iulia

Jandarmeria Alba stinge luminile

 

 

 

Jandarmeria Alba se va alătura şi în 2014,  la Campania Ora Pământului, urmând astfel exemplul altor instituţii care iau parte la strigătul vieţii împotriva pericolelor generate de încălzirea globală.

            În fiecare an în luna martie, un grup de oameni inimoşi, organizează Campania „Ora Pământului” (Earth Hour), în scopul reducerii consumului de energie electrică, fiind susţinute astfel eforturile umanităţii împotriva poluării şi a încălzirii globale. Campania „Ora pământului” îşi propune, prin simplul gest de stingere a luminilor care nu sunt esenţiale funcţionării şi prin deconectarea echipamentelor electronice aflate în stand-by, să tragă un important semnal de alarmă la adresa efectelor utilizării iresponsabile a resurselor.

           Comanda Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Alba  a adresat un apel tuturor angajaţilor de a participa sâmbătă, 29 martie a.c., la campania “Ora Pământului”, în semn de susţinere a eforturilor împotriva poluării şi a încălzirii globale. În acest sens, între orele 20.30 – 21.30, jandarmii din judeţul Alba se vor alătura iniţiatorilor şi participanţilor la această campanie ecologică, prin stingerea luminilor neesenţiale -  exterioare şi interioare – şi deconectarea  aparatelor aflate în stand by la sediile proprii.

            Jandarmeria Alba a participat constant la acţiuni şi campanii ce au avut ca scop protejarea naturii – prevenirea tăierii ilegale de arbori, combaterea braconajului,  plantare de arbori, acţiuni de ecologizare şi  refacere a ecosistemului – iar la nivelul instituţiei se promovează un consum raţional al energiei, atât pentru reducerea cheltuielilor administrative cât şi pentru  conservarea mediului înconjurător.

 

Ofiţer Informare, Relaţii Publice şi Relaţii cu publicul

Maior  Jurcoveţ Cosmin

 

 

 

Read more...

Amplasarea radarelor în data de 29.03.2014

 

 

 

Drumul Naţional 1 – Galda de Jos – Teiuş - Aiud – Inoc – limită cu judeţul Cluj

Drumul Naţional 1- Sebeş – Cut – Cunţa - limită judeţul Sibiu

Drumul Naţional 1 – Alba Iulia - Sebeş – Cut – Cunţa

Drumul Naţional 1 – Alba Iulia –Sântimbru – Oiejdea

Drumul Naţional 7 – Săliştea – limită cu judeţul Hunedoara

Drumul Naţional 7-Alba Iulia – Șibot - limită judeţul Hunedoara

Drumul Naţional 14 B  - Blaj – Şona – Jidvei - Cetatea  de Balta - Bălcaciu - Biia 

Drumul Naţional 67C – Sebeş –Petreşti – Săsciori – Daia Romana

Drumul Naţional 74 A - Câmpeni –Vadu Moţilor - Albac

Drumul Naţional 74 - Alba Iulia - Micești - Ighiu

Drumul Naţional 74 - Abrud –– Bucium Cerbu - Zlatna – Feneş

Drumul Naţional 75 - Baia de Arieş – Lupşa

Drumul Județean 750 C - Teiuş – Stremţ

Alba Iulia – Bulevardul Încoronării - Bulevardului Ferdinand I – strada Clujului, strada Regiment V Vânători, Strada Calea Moţilor

Ocna Mureş – Războieni – Noşlac

Municipiul Sebeş – strada Lucian Blaga, strada Traian

Cugir - strada Victoriei

 

 

 

Read more...

A intrat cu masina in poarta unui cetatean

 

 

 

La data de 27.03.2014, orele 18:25, poliţiştii Postului de Poliţie Jidvei, au fost sesizaţi cu privire la faptul că pe raza localităţii Bălcaciu, a avut loc un accident rutier.

Echipa de cercetare deplasată la faţa locului a constatat că S.M.C., un tânăr de 26 de ani, din comuna Jidvei, în timp ce conducea un autoturism, nu a adaptat viteza la condiţiile de drum şi în dreptul imobilului cu nr. 13, a pierdut controlul asupra autoturismului, întrând în poarta imobilului.

În urma accidentului, conducătorul auto a suferit leziuni corporale uşoare şi nu a rămas internat în spital.

Cu ocazia cercetărilor efectuate, poliţiştii au constatat că S.M.C. nu posedă permis de conducere pentru nici o categorie de autovehicule.

Faţă de S.M.C., cercetările sunt continuate sub aspectul comiterii infracţiunii de conducere fără permis.

 

 

 

Read more...

Prins dupa ce a furat 2 acumulatori auto

 

 

 

La data de 27.03.201, poliţiştii de investigaţii criminale din cadrul Poliţiei Municipiului Sebeş, l-au identificat pe G.I., de 37 de ani, din comuna Tîmboieşti, judeţul Vrancea, despre care există suspiciunea că este autorul unui furt de acumulatori auto, faptă în legătură cu care poliţia a fost sesizată în data de 18.10.2013.

În urma cercetărilor efectuate, poliţiştii au stabilit că, în timp ce se afla pe strada Alunului din municipiul Sebeş, G.I. a sustras doi acumulatori auto, în valoare de 2.000 de lei, de pe un camion parcat, profitând de faptul că era întuneric.

Cu ocazia cercetărilor efectuate, poliţiştii au reuşit să recupereze integral prejudiciul, acesta fiind restituit integral păgubitului.

Faţă de G.I., cercetările sunt continuate sub aspectul comiterii infracțiunii de furt calificat.

 

 

 

Read more...

Cele două persoane, bănuite de furt şi reţinute în data de 26 martie de poliţiştii din Alba Iulia, vor fi cercetate în stare de arest preventiv

 

 

 

La data de 27.03.2014, B.I.M., de 17 ani, din Alba Iulia şi S.D.I., de 45 de ani, din Victoria, judeţul Braşov, au fost prezentaţi Judecătoriei Alba Iulia cu propunere de arestare preventivă, pentru comiterea infracţiunii de  furt calificat.

Instanţa de judecată şi-a însuşit propunerea Parchetului şi a emis pe numele lor mandate de arestare preventivă pentru o perioada de 30 zile.

Cei doi inculpaţi au fost depuşi în Centrul de Reţinere şi Arest Preventiv al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Alba.

 

 

 

Read more...

Tinerii liberali din Sebeş participă la „Ora Pământului”

 

 

 

Locuitorii din Sebeș sunt așteptați ș în acest an să participe în număr cât mai mare la „Ora Pământului”. A devenit o tradiţie ca tinerii liberali din oraş să organizeze în fiecare an această acţiune, menită să ne atragă atenţia asupra planetei pe care locuim şi pe care trebuie să o îngrijim cât putem mai bine.

Sâmbătă, 29 martie, între 20.30 şi 21.30 îi invităm pe toţi cei care doresc să participe, în al 6-lea an consecutiv la o Campanie unică în istorie.

Cei care nu pot veni, dar doresc să participe la această acţiune pot fi alături de noi prin stingerea luminilor şi oprirea aparatelor electrocasnice pentru o oră.

Miliarde de oameni de pe tot globul vor participa mâine la „Ora Pământului”.

Vino şi tu şi arată că îţi pasă de planeta noastră.

 

 

 

Read more...

Descoperă-ţi brandul personal la Workshop Sessions

 

 

 

Orice profesionist care îşi doreşte o carieră de succes are nevoie de un brand personal puternic pentru a se diferenţia şi a realiza ceea ce îşi propune. Pe 10 şi 11 aprilie, 25 de tineri pasionaţi de dezvoltare personală vor avea ocazia să îşi dezvolte propriul brand la o nouă ediţie Workshop Sessions, eveniment al organizaţiei Akcees. Cu sprijinul BRD Groupe Societe Generale, participarea la eveniment este gratuită, iar aplicaţiile se realizează online pe site-ul proiectului http://akcees.com/workshop.

Indiferent dacă suntem conştienţi de asta sau nu, fiecare persoană are un brand personal care spune lucruri despre noi şi reflectă modul în care suntem percepuţi de cei din jur. Un brand personal de succes te ajută să te prezinţi adecvat în faţa angajatorilor, partenerilor de afaceri sau clienţilor şi să îţi atingi obiectivele pe plan personal şi profesional.

Sesiunea de training se va desfăşura pe parcursul a două zile şi va îmbina teoria cu practica prin exerciţii, studii de caz şi workshop-uri interactive.  Astfel, tinerii vor învăţa cum să îşi descopere propriul brand la intersecţia dintre pasiune, talent şi valorile personale şi vor lucra apoi la dezvoltarea unei strategii pentru comunicarea şi menţinerea propriei imagini.

Trainer în cadrul evenimentului este Irina Scarlat, Co-Fondator Akcees şi Prove PR (prima agenţie de comunicare din România care oferă servicii specializate pentru startup-uri şi evenimente), cu o experienţă de peste 5 ani în comunicare şi branding. Irina face parte din generaţia Forbes 30 sub 30 (2009), a fost nominalizată în Top 100 Oameni şi Idei care Mişcă România (Foreign Policy, 2014) şi a apărut în materiale realizate de cele mai importante publicaţii din România.

Pe parcursul evenimentului, participanţii vor avea ocazia să cunoască poveştile de succes ale invitaţilor speciali, oameni cu experienţă relevantă în domeniu care ocupă poziţii cheie în industrie. Aceştia vor veni în faţa audienţei pentru a-şi împărtăşi propriile experienţe.

„În ziua de astăzi, brandul personal este un avantaj competitiv şi poate fi factorul care face diferenţa între succes şi eşec, atât pe plan profesional, cât şi pe plan personal. La Workshop Sessions fiecare dintre participanţi va avea o întâlnire cu el însuşi: tinerii îşi vor descoperi propriul brand şi vor învăţa care sunt paşii pe care trebuie să îi urmeze pentru a-l dezvolta aşa cum îşi doresc. În plus, aceştia vor înţelege cum pot folosi tehnologiile web 2.0 pentru a-şi comunica propriul brand şi cum îşi pot menţine imaginea pe termen lung. La final, aceştia vor şti cum să se prezinte în faţa angajatorilor, clienţilor, partenerilor de afaceri, colegilor, pentru a-şi atinge rezultatele dorite!”, a declarat Irina Scarlat, Co-Fondator Akcees şi trainer Workshop Sessions.

Workshop Sessions se adresează tinerilor studenţi şi proaspăt absolvenţi cu vârste cuprinse între 18 şi 28 de ani care îşi doresc să înveţe prin metode de educaţie non-formală şi să pună în practică lucrurile învăţate. Tinerii care vor să îşi dezvolte propriul brand personal pot aplica pentru participarea la Workshop Sessions completând formularul de înscriere disponibil online la http://akcees.com/workshop. Aplicaţiile sunt deschise până sâmbătă, 4 aprilie, iar selecţia va fi efectuată de specialişti în resurse umane. Rezultatele finale ale procesului de selecţie vor fi comunicate aplicanţilor marţi, 8 aprilie.

Workshop Sessions este un proiect Akcees care urmăreşte dezvoltarea de competenţe şi abilităţi prin metode de educaţie non-formală şi se adresează tinerilor cu vârste cuprinse între 18 şi 28 de ani. Următoarea sesiune de training va avea loc pe 10 şi 11 aprilie în Bucureşti şi va fi dedicată brandingului personal. Participarea la eveniment este gratuită, iar înscrierile se realizează online prin completarea formularului disponibil la http://akcees.com/workshop.

 

 

 

Read more...

Cum poti scapa de petele de urina de la animalul tau?

 

 

 

Animalul tau de companie face boacane si lasa pete de urina pe covor? Nu stii cum sa il dezveti si sa scoti petele lasate? Exista metode corecte pentru rezolvarea problemei, dar si alte metode prin care doar inrautatesti situatia.

Cainii percep mirosul de urina si de fecale ca pe un stimulent in procesul de excretie. Asta inseamna ca acestia isi vor face nevoile in acelasi loc ca inainte, chiar daca erau obisnuiti sa iasa afara. Cainii au mirosul foarte dezvoltat si isi pot detecta propria urina, indiferent de cat de mult te-ai stradui sa acoperi pata si mirosul lasat in urma prin utilizarea a fel de fel de detergent. Nu te vor ajuta cu nimic.

Cand pata este proaspata si umeda, foloseste o bucata de carpa uscata si intinde-o pe pata, pana ce absoarbe umezeala. Ca inlocuitor, poti folosi anumite granule special care absorb urina, in locul carpei. Dupa ce locul este foarte bine uscat, utilizeaza un spray sau solutie de curatat specializate pe astfel de “ accidente ”, care contin bacterii si enzime. Acestea consuma alte bacterii, care sunt cauza mirosului neplacut lasat de urina, apoi le elimina permanent din fibrele covorului. Aceste produse folosite pentru indepartarea petelor contin si un miros placut si ajuta covorul sa revina la starea lui initiala.

Daca ai observant prea tarziu boacana catelului si petele sunt uscate, cel mai bine este sa cureti cat mai curand posibil. Insa produsele pe care le foloseai atunci cand pata era proaspat facuta, nu mai sunt la fel de eficiente si in cazul acesta. Acum ai nevoie de produse mai puternice, continand bacterii mai agresive. Daca folosesti produsele create special pentru asemenea pete in maxim 24 de ore de la producere, atunci asigura-te ca o sa ai rezultatul final dorit.

Incearca sa amenajezi pentru cainele tau o toaleta speciala si sa il dresezi sa isi faca nevoile acolo. In schimb, daca el este deja batran si are probleme de incontinenta urinara, este bine sa ai astfel de produse la indemana pentru orice moment.

In cazul pisicilor, urina lor patrunde cel mai rapid in tesaturi si lasa cel mai pregnant miros. Acesta este influentat de varsta, sexul, starea de sanatate si regimul alimentar al pisicii. Daca observi o pata proaspata de urina, nu intarzia sa o cureti, inainte ca aceasta sa se impregneze.

Bicarbonatul de sodiu actioneaza eficient impotriva mirosurilor si a petelor de suprafata, insa nu si impotriva celor impregnate deja.

O alta optiune este utilizarea otetului alb. Amesteca 85 ml apa calda cu 170 ml otet alb si toarna pe pata, acopera cu un prosop uscat si lasa asa cateva ore. Atentie, testeaza otetul inainte pentru a te asigura ca nu distruge tesatura sau culoarea.

Peroxidul de hidrogen sau detergentii speciali de covoare pot indeparta mirosul si pata urinei. O solutie cu o concentratie de 3% peroxid de hidrogen poate fi aplicata si tinuta timp de 5 minute, apoi curata zona cu o carpa uscata timp de 30 secunde. La magazinele de specialitate gasesti solutiile ideale pentru curatarea covorului. Insa daca nici asa nu iese, atunci recurge la o solutie cu enzime.

Nu lasa pisica in camera dupa ce ai curatat deoarece se poate intoxica de la vaporii din solutie.

Reginele.ro

 

 

 

Read more...

Vica Blochina marturiseste ce s-a intamplat intre ea si Catalin Botezatu in Vegas!

  • Published in Monden

 

 

 

Vica Blochina a fost alaturi de Bote in Las Vegas , iar acum s-a reintors pentru a participa in show-ul Anamariei  Prodan.

Vedeta a  comentat pe baza zvonurilor ca intre ea si Bote s-ar fi infiripat ceva.

«Bote este un zeu acolo. La fel ca şi aici. A fost foarte bine primit pe acolo. Secretul păstrat este binecuvântat.

În Vegas nu doarme nimeni, clar. Am jucat la cazino, nu mă întreba ce am făcut acolo. Deja îi ceream lui Cătălin în continuu bani», a mai declarat Vica pentru Click!

Vica  a declarat de asemenea ca a fost placut impresionata de faptul ca fiul sau, Edan, a petrecut timp timp cu tatal sau, Victor Piturca.

Reginele.ro

 

 

 

Read more...
Subscribe to this RSS feed

Deprecated: preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /home4/albaiuli/public_html/libraries/joomla/filter/input.php on line 686