Items filtered by date: Friday, 14 March 2014 - Like - stiri Alba Iulia

Baut la volan!

 

 

 

La data de 13.02.2014, ora 07.26,  poliţiştii rutieri din Aiud l-au depistat pe T.A., de 46 de ani, din Aiud, care conducea un autoturism, pe strada Avram Iancu din Aiud, fiind sub influenţa alcoolului.

În urma testării conducătorului auto cu aparatul etilotest, a rezultat valoarea de 0,44 mg/litru alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care a fost condus la Spitalul Municipal Aiud, pentru recoltarea de mostre biologice de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei.

Faţă de T.A., cercetările sunt continuate sub aspectul comiterii infracțiunii

de conducere sub influenţa alcoolului.

 

 

 

Read more...

Cercetat pentru nerespectarea regimului materialelor explozive şi tăinuire

 

 

 

În urma unei percheziţii efectuată în această dimineaţă de către poliţiştii de investigaţii criminale din cadrul Poliţiei Municipiului Alba Iulia, la locuinţa unui cetăţean din Alba Iulia, au fost găsite 11.880 obiecte pirotehnice (petarde), deţinute în mod ilegal precum şi mai multe scule electrice despre care există suspiciunea că provin din furturi.

Faţă de S.I., de 45 de ani, din Alba Iulia, cercetările sunt continuate sub aspectul comiterii infracţiunilor de  nerespectarea regimului materialelor explozive şi tăinuire, faptă prevăzută și pedepsită de art. 270 alin. 1 din Codul Penal, precum şi în vederea stabilirii întregii sale activităţi infracționale.

 

 

 

Read more...

Acţiuni ale polițiștilor din Alba, pentru siguranţa cetăţenilor

 

 

 

16 infracţiuni au fost constatate de poliţişti din Alba,  în cursul zilei de ieri, în urma activităţilor desfăşurate pentru prevenirea faptelor antisociale şi menţinerea climatului de ordine şi siguranţă publică. / Poliţiştii au aplicat peste 600 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de 129.495 de lei.

La data de 13 martie a.c., peste 200 de poliţişti au acţionat pentru prevenirea şi combaterea faptelor antisociale.

În cursul zilei de ieri, poliţiştii au constatat două infracţiuni judiciare, două la regimul silvic, 6 de natură economico-financiară, 5 la regimul circulaţiei şi una în domeniul armelor, muniţiilor, explozivilor şi substanţelor periculoase. Dintre acestea 10 au fost constatate în flagrant delict.

Au fost controlate 51 de societăţi comerciale şi s-a acţionat în 11 filtre rutiere.

Poliţiştii din Alba au prins 10 persoane bănuite de comiterea de infracţiuni, au aplicat 620 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de 129.495 lei şi au confiscat bunuri în valoare de 4.966 lei.

Poliţiştii au intervenit şi au aplicat 67 de sancţiuni contravenţionale pentru nerespectarea normelor privind ordinea şi liniştea publică prevăzute de Legea 61/1991, 24 de sancţiuni prevăzute de Legea 12/1990 privind protejarea populaţiei împotriva unor activităţi comerciale ilicite şi 47 la alte acte normative.

Cele mai multe sancţiuni au fost aplicate ca urmare a încălcării normelor O.U.G. 195/2002  privind circulaţia pe drumurile publice(482), dintre care 140 pentru încălcarea regimului legal de viteză.

Ca măsură complementară, poliţiştii au reţinut 8 permise de conducere şi au

retras 14 certificate de înmatriculare.

 

 

 

Read more...

Formare de bază în domeniul prevenirii consumului de droguri adresată personalului Poliţiei Locale Alba Iulia

 

 

 

Agenţia Naţională Antidrog prin Centrul Regional de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog Alba a desfăşurat în perioada 11.03 – 13.03.2014 sesiunea de formare „Formare de bază în domeniul prevenirii consumului de droguri”, destinată personalului Poliţiei Locale Alba Iulia. Sesiunea de formare adresată unui număr de 20 de poliţişti locali a însumat 20 ore de învăţare (3 zile) şi s-a  desfăşurat la sediul Poliţiei Locale Alba Iulia. Obiectivul general al cursului a fost îmbunătăţirea competenţelor în domeniul prevenirii consumului de droguri în comunitate.

La finalul sesiunii de formare, poliţiştii locali au dobândit cunoştinţe teoretice şi abilităţi, care să faciliteze abordarea eficientă a problemelor asociate consumului de droguri în comunitate. Finalitatea formării a adus  participanţilor: cunoaşterea aspectelor legate de importanţa prevenirii, în raport cu drogurile, noţiuni şi concepte utilizate în prevenirea consumului de droguri; familiarizarea cu principalele categorii de substanţe şi efectele acestora; dobândirea de cunoştinţe referitor la cadrul legal şi sistemul de coordonare a răspunsului instituţional în domeniul drogurilor; cunoaşterea modalităţilor de a dezvolta abilităţi de viaţă: presiunea grupului, factori de risc şi de protecţie, convingerea normativă, comunicarea, decizie informată, asertivitatea de a face faţă problemelor; cunoaşterea obiectivelor prioritare pentru realizarea prevenirii consumului de droguri în mediul comunitar şi abordarea eficientă a problemelor asociate consumului de droguri în comunitate; identificarea principalelor etape în planificarea, implementarea şi evaluarea proiectelor cu specific antidrog.

Agenţia Naţională Antidrog este deschisă spre colaborare interinstituţională în vederea prevenirii şi combaterii traficului şi consumului ilicit de droguri, iar acest lucru se poate realiza în primul rând prin formarea pe această problematică şi a altor specialişti din strucuri cu atribuţii în domeniu.

 

 

 

Read more...

La Alba Iulia va avea loc turneul final al Ligii Europei Centrale

  • Published in Sport

 

 

 

După ce sezoanele precedente orașul nostru, prin intermediul echipei CSU, a găzduit ”meciurile stelelor” baschetului feminin românesc, All Star Game 2012 și 2013, dar și Final Four-ul Cupei României în sezonul 2012/2013, în acest weekend, 15-16 martie 2014, la Alba Iulia va avea loc turneul final al Ligii Europei Centrale, competiție europeană în cadrul căreia echipa universitară participă în premieră.

            În cadrul Final Four-ului, trupa antrenată de Miroslav Popov își va disputa trofeul cu campioana României, ICIM Arad, cea a Austriei, Flying Foxes Viena și formația slovacă Piestanske Cajky. În prima zi vor avea loc semifinalele, prima dintre ele între ICIM Arad (deținătoarea titlului de campioană CEWL de două ori) şi Piestanske Cajky, cu începere de la ora 15:00, respectiv cea de-a doua, de la ora 18:00, care le va pune față în față pe CSU Alba Iulia şi Flying Foxes Viena. Câștigătoarele din cele două confruntări vor disputa finala, duminică de la ora 18:00, partidă precedată de finala mică, în care trupele pierzătoare din prima zi vor lupta pentru medalia de bronz.

            Având în vedere faptul că este un eveniment de marcă, probabil cel mai important eveniment sportiv din 2014 din Alba Iulia, Clubul Sportiv Universitatea a decis ca intrarea în sală la competiția europeană să se facă pe bază de bilet. Astfel, începând cu data de 7 martie au fost puse în vânzare un număr de 382 de bilete, din care o parte încă sunt disponibile la Sala de sport a Universității ”1 Decembrie 1918”. Prețul unui bilet este de 30 de lei și este valabil pe perioada tuturor celor 4 meciuri, semifinale și finale. Biletele, se mai găsesc la Sala de Sport astăzi, dar și inclusiv în ziua meciurilor.

            Declarații:

            Larisa Toma, pivot CSU Alba Iulia: În primul rând mă aștept să jucăm un baschet frumos și să câștigăm trofeul, îmi doresc foarte mult. Se poate spune că avem un avantaj prin faptul că jucăm acasă, deoarece o facem mult mai bine decât în deplasare, chiar dacă în Liga Europei Centrale am pierdut aici cu ICIM-ul, însă le-am învins la Arad, deci e posibil orice. Cred că aceasta va fi finala, deoarece noi nu cred că avem cum să pierdem cu Viena, iar slovacele nu pot pune probleme reale Aradului. Pe lângă faptul că jucăm pe propriul teren, cred că avem puncte forte în jocul de echipă și spiritul de luptă arătat în majoritatea meciurilor. 

            Miroslav Popov, antrenor CSU Alba Iulia: Este foarte bine pentru Alba Iulia că evenimentul se organizează aici, deoarece orașul va fi în lumina reflectoarelor timp de două zile, dar și pentru echipa noastră, foarte tânără, în plină dezvoltare, care și-a dorit o participare europeană și a reușit chiar mai mult. Este important că se joacă aici, dar mai important este să profităm de acest lucru și să câștigăm titlul. 

            Bogdan Duma, președinte CA CSU Alba Iulia: Am ajuns în premieră în Final Four-ul acesti competiții, iar acest lucru mă bucură. La începutul sezonului speram să facem o figură frumoasă și uite că am reușit să ajungem până aici, mai presus am izbutit să și aducem turneul final al competiției la Alba Iulia. Mai mult, sperăm să continuăm performanța, avem țeluri îndrăznețe și anume câștigarea trofeului, iar principalul argument este chiar faptul că jucăm pe propriul teren.

 

 

 

Read more...

Partidul Național Liberal solicită Guvernului să nu amâne intrarea în vigoare a noii Liste de medicamente compensate

 

 

 

Partidul Național Liberal solicită Guvernului să nu amâne intrarea în vigoare a noii Liste de medicamente compensate și să-și respecte angajamentul introducerii acesteia începând cu data de 1 aprilie.

Reamintim faptul că în mandatul ministrului liberal Eugen Nicolăescu a fost finalizată procedura de actualizare a Listei de medicamente compensate cu molecule și indicații noi, iar Hotărârea de Guvern de aprobare a acesteia a fost trimisă spre avizare și aprobare.

În urma acestui demers, Lista a fost completată cu peste 100 de medicamente sau indicații noi, destinate în principal tratării afecțiunilor oncologice, diabetului, afecţiunilor cardiovasculare, afecţiunilor psihice, hepatitelor cronice de etiologie virală, precum şi bolilor rare, fără a se limita doar la aceste patologii. Asociațiile de pacienți au fost parte activă la elaborarea Listei, care răspunde așteptărilor populației.

Un asemenea proces nu a mai fusese realizat din anul 2008, tot în mandatul PNL și pentru prima dată el s-a făcut după o metodologie de evaluare complexă și riguroasă, agreată la nivel internațional.

Precizăm faptul că toate condițiile necesare introducerii Listei de medicamente au fost create și acceptate de către organismele internaționale – FMI, Comisia Europeană, Banca Mondială, incluzând și studiul de impact financiar care a fost agreat cu finanțatorii internaționali.

Pornind de la nevoia ca pacienții din România să beneficieze de cele mai noi tratamente, pe principiul medicinei bazate pe dovezi, PNL consideră neprincipial și nejustificat orice demers de amânare a introducerii noii Liste.

Dacă actualul Guvern dorește în mod real respectarea programului asumat în 2012 și a angajamentelor publice, va trebui să adopte imediat Hotărârea de Guvern de actualizarea a Listei de medicamente, astfel încât până la 1 aprilie să existe și timpul de pregătire necesar.

 

 

 

Read more...

Horoscopul totemic!

Nativii americani, de-a lungul timpului, au avut o legatura puternica cu natura si animalele. Horoscopul totemic reprezinta animalul totem care corespunde datei tale de nastere. Spiritul unui animal ne protejeaza pe toata durata vietii noastre.

Vidra (20 Ianuarie – 18 Februarie)

Planta totem- Feriga

Piatra totem- Turcoazul

Culoarea- argintiu

Personalitate- sociabili, vorbareti, independenti

Energia spirituala- masculina

Calitati- inventivi, perceptivi si blanzi

Defecte- bagaciosi, impredictibili, directi, taiosi

Compatibilitate- Corbul, Vulturul, Cerbul

Dorinta constienta- sa castige cunostinte cat mai multe

Dorinta subconstienta- sa devina intelepti

Cale spirituala- sa aplice cunostintele spirituale in viata de zi cu zi

Puncte forte- toleranta, curaj, originalitate in gandire

Puncte slabe- prea rebeli si uneori excentrici

 

Lupul (19 Februarie – 20 Martie)

Planta totem- Patlagina

Piatra totem- Jadul

Culoarea- albastru si verde

Personalitate- compasionali, binevoitori, generosi, au simt artistic si sunt gentili

Energia spirituala- feminina

Calitati- simpatetici, adaptabili, impresionabili si sensibili

Defecte- fara simt practic, evazivi, timizi, nehotarati

Compatibilitate- Ciocanitoarea, Ursul si Sarpele

Dorinta constienta- Libertatea

Dorinta subconstienta- gasirea identitatii

Cale spirituala- dragostea

Puncte forte- intuitia, creativitatea si intelegerea

Puncte slabe- timiditatea, indolenta, lipsa pragmatismului

 

Vulturul (21 Martie – 19 Aprilie)

Planta totem- papadia

Piatra totem- opalul

Culoarea- galben si verde

Personalitate- activa

Energia spirituala- energie feminina

Calitati- spirit de pionierat

Defecte- nerabdare, egoism si egocentrism

Compatibilitate- Somonul si Bufnita

Dorinta constienta- sa conduca, sa initieze aventuri

Dorinta subconstienta- sa invete din experiente

Cale spirituala- sa se dezvolte prin puterea discernamantului

Puncte forte- tenacitate si rabdare fata de ceilalti

Puncte slabe- vanitate si intoleranta

 

Castorul  (20 Aprilie – 20 Mai)

Planta totem- trifoiul salbatic

Piatra totem- jadul rosu

Culoarea- galben

Personalitate- plini de resurse si meticulosi

Energia spirituala- energie masculina

Calitati- tenaci si cu o vointa de fier

Defecte- insensibili, posesivi, egoisti

Compatibilitate- Ciocanitoarea, Ursul si Gasca

Dorinta constienta- securitatea dobandita prin abundenta

Dorinta subconstienta- libertatea de responsabilitati

Cale spirituala- sa descopere lucrurile cu adevarat valoroase

Puncte forte- accepta schimbarile, compasionali, au incredere in fortele proprii si in sine

Puncte slabe- posesivitatea si inflexibilitatea

 

Cerbul (21 Mai – 20 Iunie)

Planta totem- nufarul

Piatra totem- agata

Culoarea- verde

Personalitate- vorbareti, simpatici, capriciosi

Energia spirituala- energie feminina

Calitati- prietenosi, intelectuali, spirituali

Defecte- nelinistiti, nesiguri

Compatibilitate- Corbul si Vidra

Dorinta constienta- sa gaseasca solutii pentru orice

Dorinta subconstienta- sa-si perfectioneze mintea

Cale spirituala- sa impartaseasca cu ceilalti experientele care i-au ajutat sa evolueze

Puncte forte- staruinta si concentrare

Puncte slabe- nesiguranta de sine

 

Ciocanitoarea (21 Iunie – 21 Iulie)

Planta totem- trandafirul salbatic

Piatra totem- quartzul trandafiriu

Culoarea- trandafirie

Personalitate- emotionali, vulnerabili si protectori

Energia spirituala- energie masculina

Calitati- tandri si simpatetici

Defecte- capriciosi, neiertatori

Compatibilitate- Sarpele, Lupul, Castorul

Dorinta constienta- stabilitate emotionala

Dorinta subconstienta- implinirea, realizarea de sine

Cale spirituala- sa lupte pentru binele suprem

Puncte forte- plini de resurse, se accepta pe sine

Puncte slabe- isi plang de mila, se bazeaza prea mult pe ceilalti si-i invidiaza

 

Somonul (22 Iulie – 21 August)

Planta totem- zmeuru

Piatra totem- quartzul portocaliu

Culoarea- albastru

Personalitate- siguri pe sine, energici

Energia spirituala- energie feminina

Calitati- generosi si creativi

Defecte- vor sa controleze totul, aroganti si intoleranti

Compatibilitate- Bufnita si Vulturul

Dorinta constienta- sa conduca

Dorinta subconstienta- echilibrul emotional

Cale spirituala- sa-si gaseasca adevaratul scop in viata

Puncte forte- toleranta, umilinta, stiu cand trebuie sa renunte

Puncte slabe- comportament egocentric si obsesia pentru control

 

Ursul (22 August – 22 Septembrie)

Planta totem- violetele

Piatra totem- topazul

Culoarea- maron

Personalitate- pragmatici si harnici

Energia spirituala- energie masculina

Calitati- meticulosi, demni de incredere si modesti

Defecte- cusurgii, critici si plini de prejudecati

Compatibilitate- Gasca si Castorul

Dorinta constienta- sa ajunga cat mai sus pe toate planurile

Dorinta subconstienta- sa reuseasca sa gaseasca adevarul absolut si intelepciunea suprema

Cale spirituala- sa-i inteleaga pe ceilalti

Puncte forte- optimism, acceptarea de sine

Puncte slabe- pesimisti, dau mereu vina pe ceilalti, au tendinta de a amana lucrurile de azi pe maine

 

Corbul (23 Septembrie – 22 Octombrie)

Planta totem- iedera

Piatra totem- azuritul

Culoarea- albastrul

Personalitate- toleranti si prietenosi

Energia spirituala- energie feminina

Calitati- simt diplomatic, romantism si optimism

Defecte- naivi, nehotarati si ranchiunosi

Compatibilitate- Vidra si Cerbul

Dorinta constienta- parteneriate

Dorinta subconstienta- echilibru si armonie

Cale spirituala- pace interioara si echilibru

Puncte forte- precautie, rapiditate in luarea deciziilor

Puncte slabe- partinitori, indecisi si naivi

 

Sarpele (23 Octombrie – 22 Noiembrie)

Planta totem- crizantema

Piatra totem- ametistul

Culoarea- violet

Personalitate- impulsivi, ambitiosi

Energia spirituala- energie masculina

Calitati- plini de imaginatie si de discernamant

Defecte- incapatanare, suspiciune

Compatibilitate- Ciocanitoarea si Lupul

Dorinta constienta- acceptarea

Dorinta subconstienta- echilibrul spiritual

Cale spirituala- manifestarea intuitiei

Puncte forte- creativitate, abilitatea de a schimba lucrurile si sensibilitate fata de ceilalti

Puncte slabe- egoism, raceala si izolare

 

Sarpele (23 Octombrie – 22 Noiembrie)

Planta totem- crizantema

Piatra totem- ametistul

Culoarea- violet

Personalitate- impulsivi, ambitiosi

Energia spirituala- energie masculina

Calitati- plini de imaginatie si de discernamant

Defecte- incapatanare, suspiciune

Compatibilitate- Ciocanitoarea si Lupul

Dorinta constienta- acceptarea

Dorinta subconstienta- echilibrul spiritual

Cale spirituala- manifestarea intuitiei

Puncte forte- creativitate, abilitatea de a schimba lucrurile si sensibilitate fata de ceilati

Puncte slabe- egoism, raceala si izolare

 

Bufnita (23 Noiembrie – 21 Decembrie)

Planta totem- Poinsettia- Steaua Craciunului

Piatra totem- obsidian

Culoarea- auriu

Personalitate- veseli, iubitori si independenti

Energia spirituala- energie feminina

Calitati- adaptabili, demni de incredere

Defecte- nelinistiti, galagiosi

Compatibilitate- Vulturul si Somonul

Dorinta constienta- sa inteleaga natura umana

Dorinta subconstienta- aplicarea spiritualitatii in plan fizic pentru a vindeca

Cale spirituala- evolutia spirituala

Puncte forte- optimisti, fericiti, concentrati

Puncte slabe- exagerati si prea preocupati de statutul social

 

Gasca (22 Decembrie – 19 Ianuarie)

Planta totem- murul

Piatra totem- cristolit (olivina)

Culoarea- alb

Personalitate- demni de incredere, au mari asteptari de la ei insisi

Energia spirituala- energie masculina

Calitati- ambitiosi, tenaci

Defecte- rigizi, concentrati numai asupra succesului, pe care vor sa-l obtina indiferent de pretul pe care trebuie sa-l plateasca ei sau cei din jur

Compatibilitate- Castorul, Ursul, Corbul

Dorinta constienta- sa reuseasca in tot

Dorinta subconstienta- sa reintinereasca

Cale spirituala- sa invete sa aibe rabdare si care este cursul firesc al vietii

Puncte forte- sociabili, buni oratori

Puncte slabe- nu au incredere in ei si nu reusesc sa vada padurea de copaci

Reginele.ro

Read more...

Ce beneficii aduce spanacul sanatatii noastre!

 

 

 

Spanacul este unul dintre cele mai bogate vegetale in substante nutritive si ofera aproximativ jumatate din doza zilnica de vitamina A. De asemenea, ofera si 14% din necesarul zilnic de vitamina C. Daca o persoana consuma spanac, va acumula calciu, fier, acid folic, vitamina K si fibre.

Spanacul ofera o cantitate importanta de vitamine si minerale.

Iata de ce trebuie sa consumam spanac si ce beneficii aduce acesta asupra sanatatii noastre!

Dieta

O cana de spanac contine 20 % din necesarul zilnic de fibre, ajuta la digestie, previne constipatia si ofera senzatia de satietate.

Antiinflamator

Spanacul contine violaxantina si neoxantina care au rol antiinflamator.

Imbunatateste vederea

Contine zeaxatina si luteina care sunt antioxidanti prezenti in spanac, care au rolul de a preveni cataracta , dar si degenerarea musculara.

Contine antioxidanti 

Spanacul aduce un aport important organismului de vitamina C, vitamina E, mangan, seleniu, zinc si betacaroten. Totodata previne aparitia hipertensiunii arteriale, osteoporozei si arterosclerozei.

Intareste sistemul imunitar

O cana de spanac contine 20% din doza zilnica de vitamina A, care protejeaza si fortifica membranele mucoase, sistemul urinar si intestinal si membranele mucoase.

Contribuie la sanatatea sistemului nervos

Contine o cantitate importanta de vitamina K, care contribuie la imbunatatirea sanatatii sistemului nervos si a functiei cerebrale, deoarece furnizeaza o cantitate esentiala  a unui tip de grasime.

Calcifiere

Vitamina K joaca un rol important in carboxilare ce produce matricea de proteina gla ce previne formarea de calciu in tesuturi. Spanacul previne declansarea aterosclerozei, bolilor cardiovasculare si accidentelor vasculare cerebrale.

Creste densitatea oaselor

Spanacul fiert ofera corpului nostru peste 100% din doza zilnica recomandata de vitamina K, care previne activarea excesiva a oseoclasterlor, dar care sustine sinteza osteocalcinei, proteina esentiala pentru cresterea densitatii si  a rezistentei oaselor.

Pastreaza sanatatea pielii

Spanacul contine vitamina A care ajuta la pastrarea sanatatii si umiditatii pielii. De asemenea, are rol preventiv asupra keratinizarii, acneei, psoriazisului si ridurilor.

Reginele.ro

 

 

 

Read more...

Andreea Balan vrea copii, insa Keo nu! A fost asta motivul separarii?

  • Published in Monden

 

 

 

Au fost zvonuri cum ca Keo si Andreea Balan s-ar fi despartit, insa solista a negat.

Dupa sapte ani de relatie, cei doi nu s-ar fi despartit. Bunica Andreei spune ca l-a vazut doar o data pe Keo, care este mai timid.

„Îi pare rău că n-are copil până la vârsta asta. Ea ar vrea dar el nu vrea. Daca mai trăiesc oi merge si la nuntă. Cresc strănepotul dacă mi-l aduce aici. Keo nu vrea copii şi ea vrea. Acum o lună a fost expre să mă vadă după ce a fost la Ploieşti. Eu am crescut-o aici” a povestit bunica solistei.

Solista a scris si pe pagina sa personala de Facebook ca nu s-ar fi despartit de Keo.

Reginele.ro

 

 

 

Read more...
Subscribe to this RSS feed

Deprecated: preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /home4/albaiuli/public_html/libraries/joomla/filter/input.php on line 686