Items filtered by date: Wednesday, 12 March 2014 - Like - stiri Alba Iulia

Japonia indeamna Moscova la un 'dialog direct' cu Kievul

 

 

 

Ministrul japonez de externe, Fumio Kishida, i-a cerut miercuri omologului sau rus, Serghei Lavrov, sa deschida 'dialogul direct' cu Kievul, fiind refuzat de interlocutorul sau, informeaza Agerpres, citand AFP.

In cursul unei conversații telefonice care a durat o ora, șeful diplomației nipone i-a solicitat interlocutorului sau sa deschida 'dialogul direct' cu autoritațile interimare ucrainene pentru a rezolva criza referitoare la Crimeea 'fara sa aduca atingere integritații teritoriale și suveranitații Ucrainei', a facut cunoscut cancelaria japoneza.

Potrivit oficialilor de la Tokyo, in raspuns, Lavrov 'a explicat poziția Rusiei' și a respins posibilitatea unui astfel de dialog direct, deoarece Moscova 'nu vede nicio legitimitate in guvernul interimar ucrainean'.

Intr-un interviu acordat agenției France Presse, președintele interimar al Ucrainei, Olexandr Turcinov, a afirmat marți ca rușii refuza orice contact cu Kievul pentru gasirea unei soluții diplomatice la criza legata de peninsula separatista ucraineana Crimeea, ocupata de forțele ruse. 

'Din nefericire, Rusia a renunțat pentru moment la o soluție diplomatica a conflictului (...) Rușii renunța la orice contact la nivel de ministere de externe și de oficiali', deși comunitatea internaționala 'cere Rusiei sa demareze negocieri de pace', a declarat Turcinov.

Corectnews.com

 

 

 

Read more...

Si societatile de asigurari au dureri de cap

Nu ne ajunge scandalul de la ASF, nu ne ajung nenumaratele cazuri in care dosarele de daune au fost ignorate, onorate partial sau amanate sine die, informeaza Cotidianul.ro.

Acum apar slabiciuni si amenintari cu insolventa chiar si pentru societati de asigurari ce pareau mult mai solide decat altele. Nu mai departe, o cunoscuta societate de asigurari, Omniasig, este amenintata cu insolventa. O adresa de la ASF a fost deja inaintata la Tribunalul Municipiului Bucuresti pentru declansarea operatiunii. Despre ce este vorba? O societate comerciala din Pitesti, MD Mecanic Benz 2003 SRL, a incheiat (in anul 2009) un contract cu BCR Asigurari VIG SA, care mai apoi a fuzionat cu Omniasig Vienna Insurance Group, ”societate de asigurare in sistem dualist” pentru furnizarea pieselor de schimb necesare autoturismelor avariate ale asiguratilor. Totul a mers ca pe roate pana cand Omniasig n-a vrut sa mai plateasca. Pagubita cu aproape un milion de lei (891.860 lei), MD Mecanic Benz a incercat sa isi recupereze banii, insa fara succes. In cele din urma, MD Mecanic Benz s-a adresat tribunalului si a inaintat o cerere de insolventa a Omniasig.

”Ne asteptam la multe surprize din partea clientilor, dar niciodata nu ne-am imaginat ca o societate de asigurari cu pretentii ca Omniasig sa ne tranteasca usa in nas si sa ne produca o asemenea paguba”, ne-a declarat unul dintre responsabilii societatii comerciale din Pitesti.

Mai sunt cativa pasi pana cand asiguratii vor afla rezultatul unei sentinte judecatoresti mai mult decat surprinzatoare.

Corectnews.com

Read more...

Poliţiştii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Alba Iulia şi procurorii D.I.I.C.O.T. – S.T. Alba Iulia au identificat un bărbat, bănuit de trafic de minori şi proxenetism

 

 

 

În urma cercetărilor, s-a stabilit faptul că, un bărbat, care deţinea o funcţie în cadrul unei autorităţi locale ,ar fi înlesnit practicarea prostituţiei pentru mai multe persoane, inclusiv o minoră, efectuând  operaţiuni de intermediere a practicării prostituţiei.

Acesta ar fi identificat clienţi, organizând întâlniri cu persoane din anturajul său, tot pentru întreţinerea de relaţii sexuale.

În activitatea infracţională, bărbatul ar fi fost sprijinit de o femeie.

În cauză, a fost luată măsura preventivă  a reţinerii bărbatului, urmând a fi sesizat Tribunalul Alba cu propunere de arestare preventivă.

Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcţia Operaţiuni Speciale – I.G.P.R..

 

 

 

Read more...

2 ani de educatie antreprenoriala in Romania

 

 

 

Săptămâna trecută Hotel Marshal Garden a găzduit evenimentul aniversar al Akcees, ocazie care a marcat 2 ani de când organizaţia dezvoltă programe de educaţie antreprenorială în România. Evenimentul a fost organizat cu sprijinul Ambasadei Marii Britanii în România şi a adus împreună peste 150 de invitaţi: antreprenori şi investitori cunoscuţi, reprezentanţi ai unora dintre cele mai importante companii din România, jurnalişti, tineri antreprenori, absolvenţi şi membri ai comunităţii.

Seara a debutat cu un mesaj din partea lui Şerban Mogoş, Co-Fondator şi Preşedinte Akcees, care a vorbit despre motivele care au stat la baza deciziei de a porni Akcees şi a se implica activ în dezvoltarea ecosistemului antreprenorial din România. „De ce antreprenoriat şi de ce Akcees? Ei bine, pentru că antreprenoriatul are un impact pozitiv asupra dezvoltării economice. În plus, antreprenorii educaţi au o rată de succes mai mare aşa că am decis să completăm educaţia tradiţională cu programe speciale dedicate tinerilor pasionaţi de antreprenoriat! Nu în ultimul rând, pentru că ne dorim să lăsăm ceva în urmă şi să ne aducem modesta contribuţie la dezvoltarea tinerilor”, a spus el.

Gazda evenimentului a fost Irina Scarlat, Co-Fondator şi Vice-Preşedinte Executiv Akcees, care a prezentat întregul eveniment şi a vorbit invitaţilor despre rezultatele înregistrate până în prezent, dar şi despre planurile de viitor ale organizaţiei. Însufleţiţi de dorinţa de a contribui la dezvoltarea de noi generaţii de tineri antreprenori pentru România, echipa Akcees a gândit proiectele organizaţiei astfel încăt să ofere tinerilor tot ceea ce au nevoie pentru a dezvolta propriile afaceri: o reţea de conexiuni relevante (Idea Exchange), cunoştinţe şi abilităţi variante care nu se formează pe băncile şcolii (Workshop Sessions), expeienţă profesională de calitate (Career Leader), modele şi exemple concrete (Revista Akcees), precum şi cunoştinţele necesare pentru a transforma o idee într-o afacere de succes (şcoala de antreprenoriat Start Me Up).

La doi ani de la înfiinţare rezultatele organizaţiei vorbesc de la sine: astăzi, comunitatea Akcees numără peste 5500 de membri, iar cele 5 proiecte implementate au însemnat 85 de zile de evenimente organizate în 9 oraşe din România, evenimente care au adus 126 de invitaţi de excepţie în faţa celor peste 2300 de absolvenţi selectaţi din mai bine de 5000 de aplicaţii. Aceste lucruri nu au trecut neobservate, iar Akcees a devenit în scurt timp de la lansare una dintre cele mai vizibile organizaţii la nivel naţional, înregistrând în cei doi ani de activitate peste 1800 de apariţii în presa din România.

Cele mai mari realizări ale Akcees nu se leagă însă de cifre, ci de poveştile de succes ale absolvenţilor săi. În cadrul evenimentului aniversar, cinci dintre aceştia au venit în faţa audienţei pentru a-şi împărtăşi propriile poveşti. Astfel, Cătălina Şofan (Fondator Spokes), Sebastian Mărăloiu (Fondator Blushr), Diana David (Fondator Accesorii Alese), Vlad Dinescu şi Lucian Dobrotă (Fondatori Washescu şi câştigători ai celei de a doua ediţii a şcolii de antreprenoriat Start Me Up) au vorbit despre decizia lor de a-şi asculta chemarea pasiunii şi de a porni la drum pe cont propriu, despre satisfacţiile şi provocările antreprenoriatului, dar şi despre modul în care participarea la proiectele Akcees i-a format ca antreprenori şi i-au ajutat să meargă mai departe.

Dezvoltarea frumoasă a Akcees se datorează în mare măsură susţinerii necondiţionate primite din partea unor oameni deosebiţi care au au avut încredere încă de la bun început în viziunea organizaţiei. Pentru a recunoaşte contribuţia deosebită a acestora, echipa Akcees a oferit patru premii speciale pentru implicarea activă şi susţinerea dezvoltării ecosistemului antreprenorial românesc şi a împărtăşit audienţei poveştile frumoase din spatele acestor premii.

Astfel, BRD Groupe Societe Generale (reprezentat prin doamna Adela Jansen, Director Executiv Resurse Umane), TechHub Bucharest (reprezentat prin Daniel Dragomir, CEO şi Co-Fondator), How to Web (reprezentat prin Bogdan Iordache, CEO şi Co-Fondator) şi Claudiu Vrînceanu (Redactor Şef Wall-Street.ro) au primit în cadrul evenimentului aniversar Akcees distincţii onorifice şi premii din partea partenerilor DeSilva şi Hotel Marshal Garden.

Povestea Akcees continuă şi în 2014, an în care echipa Akcees va continua să organizeze noi ediţii ale proiectelor deja consacrate şi va lansa o serie de iniţiative promiţătoare. Astfel, în luna septembrie tinerii vor organiza pentru prima dată la Bucureşti Startup Pirates, program adresat startup-urilor în tehnologie care vor să îşi valideze conceptele de business, să dezvolte şi să testeze propriile produse cu piaţă. În plus, elevii de liceu vor avea ocazia să îşi descopere pasiunile şi potenţialul antreprenorial participând la Akcees Discover, program de training online care va fi lansat în toamnă. Planurile echipei Akcees nu se opresc aici, iar tinerii îşi propun ca Start Me Up să devină un program internaţional şi să transforme revista Akcees într-o publicaţie de referinţă pentru comunitatea antreprenorilor din România.

Rezultatele organizaţiei se datorează eforturilor neobosite depuse în mod consecvent de o echipă de tineri voluntari, pasionaţi de antreprenoriat şi determinaţi să facă lucrurile să se întâmple. Aceştia au urcat pe scenă la finalul evenimentului, iar seara s-a încheiat în lacrimi şi ropote de aplauze pentru tinerii care au reuşit în doi ani de zile să contribuie semnificativ la dezvoltarea altor tineri şi să construiască o organizaţie care astăzi este un punct de referinţă atunci când vorbim despre antreprenoriat în România!

Evenimentul aniversar al Akcees a fost organizat cu sprijinul Ambasadei Marii Britanii în România, BRD Groupe Société Générale, Okapi Studio, Hotel Marshal Garden, Domeniile Sâmbureşti, Aqua Carpatica, Macarons Madame Lucie, De Silva, Ritter Sport, Corny Big, Haribo, Neuhaus Chocolatier, Simona Machiaj Profesional, Cosiţe împletite, Accesorii Alese şi Cofetăria Ana Pan Decebal.

 

 

 

Read more...

Amplasarea radarelor în data de 13.03.2014

 

 

 

Drumul Naţional 1 – Galda de Jos – Teiuş - Aiud – Inoc – limită cu judeţul Cluj

Drumul Naţional 1- Sebeş – Cut – Cunţa - limită judeţul Sibiu

Drumul Naţional 1 – Alba Iulia - Sebeş – Cut – Cunţa

Drumul Naţional 1 – Alba Iulia –Sântimbru – Oiejdea

Drumul Naţional 7 – Săliştea – limită cu judeţul Hunedoara

Drumul Naţional 7-Alba Iulia – Șibot - limită judeţul Hunedoara

Drumul Naţional 14 B  - Blaj – Şona – Jidvei - Cetatea  de Balta - Bălcaciu - Biia 

Drumul Naţional 67C – Sebeş –Petreşti – Săsciori – Daia Romana

Drumul Naţional 74 A - Câmpeni –Vadu Moţilor - Albac

Drumul Naţional 74 - Alba Iulia - Micești - Ighiu

Drumul Naţional 74 - Abrud –– Bucium Cerbu - Zlatna – Feneş

Drumul Naţional 75 - Baia de Arieş – Lupşa

Drumul Județean 750 C - Teiuş – Stremţ

Alba Iulia – Bulevardul Încoronării - Bulevardului Ferdinand I – strada Clujului, strada Regiment V Vânători, Strada Calea Moţilor

Ocna Mureş – Războieni – Noşlac

Municipiul Sebeş – strada Lucian Blaga, strada Traian

Cugir - strada Victoriei

 

 

 

Read more...

Accident rutier soldat cu rănirea uşoară a unui pieton

La data de 11.03.2014, ora 11:00, pe strada Piața Iuliu Maniu din Alba Iulia, C.V., de 77 de ani, din Alba Iulia, s-a angajat în traversarea străzii prin loc nepermis şi fără să se asigure, fiind surprins şi accidentat de un autoturism condus de R.V.H., de 52 de ani, din Alba Iulia.

În urma accidentului pietonul a suferit leziuni corporale uşoare, fără a fi necesară internarea în spital.

Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ.

Cercetările sunt continuate.

Read more...

Acţiune de prevenire a accidentelor rutiere, organizată de poliţiştii din Abrud şi Zlatna

 

 

 

În data de 11.03.2014, poliţiştii din cadrul Poliţiei Oraşului Abrud, împreună cu poliţişti Secţiei 10 Poliţie Rurală Abrud, au acţionat, pe DN 74 A, pe raza comunei Roşia Montană, pentru prevenirea accidentelor rutiere şi combaterea încălcării prevederilor legale privind circulaţia pe drumurile publice.

Poliţiştii au verificat 42 de autovehicule iar pentru nereguli constatate au aplicat 16 sancţiuni contravenţionale, în valoare de 4.000 de lei. A fost reţinut un permis de conducere şi confiscată cantitatea de 550 kg deşeuri feroase, transportată cu două autoutilitare şi pentru care, conducătorii auto, nu au putut prezenta documente legale de provenienţă şi transport.

Tot ieri, 10.03.2014, poliţiştii din Zlatna, în timp ce acţionau pe DN 74, au depistat o autoutilitară încărcată cu 910 kg fier vechi, pentru care conducătorul auto nu a putut prezenta documente legale de provenienţă.

Faţă de conducătorul autoutilitarei a fost luată măsura sancţionării contravenţionale, conform Legii 12/1990, cu amendă în valoare de 1.000 de lei iar întreaga cantitate de deşeuri feroase, a fost confiscată.

 

 

 

Read more...

Un bărbat din Câlnic este cercetat pentru furt calificat după ce a sustras şpalieri dintr-o cultură de vie

 

 

 

La data de 11.03.2014, poliţiştii Postului de Poliţie Câlnic, l-au identificat pe V.A., de 41 de ani, din Câlnic, care este bănuit de comiterea unui furt de şpalieri, dintr-o cultură de vie din localitatea Câlnic.

În urma cercetărilor efectuate de poliţişti a rezultat că în perioada 02-09.03.2014, bărbatul a sustras 70 de şpalierii, în valoare de 700 de lei, din via aparţinând unei societăţi comerciale şi i-a depozitat la locuinţa sa.

Ulterior, în data de 09.03.2014, i-a cerut unui vecin să transporte şpalierii cu o autoutilitară, în localitatea Laz, comuna Săsciori, unde i-a comercializat.

Cu ocazia activităţilor de cercetare efectuate, poliţiştii au reuşit să recupereze prejudiciul, în proporţie de peste 90 %.

Faţă de V.A., cercetările sunt continuate sub aspectul comiterii infracțiunii de furt calificat precum şi în vederea stabilirii întregii activităţi infracţionale.

 

 

 

Read more...

Cercetat pentru braconaj piscicol

 

 

 

La data de 11.03.2013, poliţiştii Postului de Poliţie Şibot, l-au depistat pe T.M., de 59 de ani, din Cugir, în timp ce pescuia în albia râului Mureș, folosind o undiță pe care era montată o plasă de tip monofilament.

Faţă de bărbat, cercetările sunt continuate sub aspectul comiterii infracţiunii  de „deţinerea sau utilizarea unei plase monofilament în apele continentale” faptă prevăzută şi pedepsită de art. 64 alin.1, lit. m din OUG 23/2008.

 

 

 

Read more...

Peste 40 mc material lemnos, confiscaţi de poliţiştii

În data de 11.03.2014, poliţiştii Serviciului de Ordine Publică, sprijiniţi de poliţişti de investigare a fraudelor şi lucrători ai Direcţiei Silvice Alba precum şi ai Inspectoratului Teritorial de Muncă Alba, au organizat o acţiune de combatere a ilegalităților comise în domeniul tăierii, transportului, prelucrării și comercializării materialului lemnos.

S-a acţionat în zona Valea Sebeşului unde au fost efectuate verificări la 4 societăţi comerciale de profil. La una dintre societăţile comerciale verificate, situată în comuna Săsciori, s-a constatat că a primit cantitatea de 40,951 metri cubi buștean, de esenţă rășinoasă, pentru care, reprezentanţii societăţii, nu au putut prezenta documente legale de proveniență.

Față de administratorul societăţii a fost luată măsura sancționării contravenționale conform art. 19 al.1,  lit. k  din  Legea nr. 171/2010, cu amendă în valoare de 10.000 lei iar ca şi măsură complementară, întreaga cantitate de material lemnos a fost confiscată.

Read more...
Subscribe to this RSS feed

Deprecated: preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /home4/albaiuli/public_html/libraries/joomla/filter/input.php on line 686