Protest la Ambasada Chinei din București: Rezistență eroică în fața dictaturii comuniste
- Published in Social - Administratie
Practicanții Falun Gong din România vor protesta pașnic, marți, 25 aprilie, în fața Ambasadei Chinei din București, împotriva crimelor și abuzurilor pe care dictatura de la Beijing le comite împotriva colegilor lor din China.
În zilele noastre, în China comunistă oamenii încă sunt persecutați brutal și chiar uciși pentru convingerile lor, iar acest lucru se întâmplă de ani de zile. Deși mai multe minorități etnice și religioase au parte de persecuție în China, Falun Gong a fost țintit în mod special de către regimul dictatorial, milioane de aderenți ai acestei mișcări fiind hărțuiți, arestați, torturați și chiar uciși.
Protestul va avea loc între orele 17:00 - 19:15 vizavi de ambasada de pe str. Beijing, la intrarea în parcul Bordei.
Participanții, veniți din toate colțurile României, vor ține momente de reculegere în memoria colegilor lor din China uciși de regimul comunist, vor împărții materiale informative trecătorilor, iar unii dintre ei vor executa cunoscutele exerciții Falun Gong - o populară practică tradițională chineză ce are la bază un cod moral bazat pe principiile Adevăr, Compasiune, Toleranță, și un set de exerciții meditative denumite "qigong".
An de an, pe 25 aprilie, în peste 100 de țări din întreaga lume - printre care și România - se comemorează astfel "Apelul de la Zhongnanhai" - primul apel pașnic de amploare al practicanților Falun Gong din China care avea să prefigureze una dintre cele mai vicioase opresiuni din timpurile moderne.
Acest apel a fost un act de mare curaj, având loc într-o țară unde regimul politic a scos tancurile contra studenților, și a fost diferit de tot ceea ce văzuse China până atunci - fără scandări, liniștit și civilizat.
Povestea Falun Gong și apelul de la Zhongnanhai
Prezentată public în 1992, Falun Gong a devenit rapid foarte populară în China, fiind inițial susținută inclusiv de către autorități, căci practica era gratis și avea efecte benefice pentru sănătatea practicanților, ceea ce degreva sistemul public sanitar de o mulțime de cheltuieli. |
|
Liniștea nu a durat însă mult, pentru că Jiang Zemin avea alte planuri. Circa 3 luni mai târziu, pe 20 iulie 1999, liderul Partidului Comunist Chinez (PCC) și-a impus punctul de vedere în fața celorlalți lideri din organismul de conducere a țării și a dispus eradicarea Falun Gong prin orice mijloace. Practica a fost scoasă în afara legii, iar mass-media a declanșat o campanie de demonizare cum China nu mai văzuse de la Marea Revoluție Culturală. |
|
Deși dictatorul Jiang Zemin voia "să elimine Falun Gong în trei luni" (iar ca urmare a ordinului său aparatul de securitate al celui mai mare regim comunist din lume s-a năpustit cu toată greutatea asupra Falun Gong), intenția lui s-a făcut praf în fața rezistenței pașnice a practicanților. O rezistență pașnică, dar fermă și demnă, care a produs, de-a lungul anilor, unde de șoc în societatea chineză. https://www.europarl.europa.eu/doceo/document/TA-7-2013-0603_RO.html?redirect |