Items filtered by date: Thursday, 05 October 2023 - Like - stiri Alba Iulia

UNTOLD 2024: 8-11 AUGUST

UNTOLD, unul dintre cele mai mari evenimente muzicale din lume, se pregătește să scrie istorie și în 2024 cu o altă ediție memorabilă.

Cea de-a noua ediție a magiei UNTOLD, unul dintre cele mai mari festivaluri din întreaga lume, va avea loc în perioada 8-11 august 2024, în Cluj-Napoca. Festivalul UNTOLD își va deschide porțile universului său magic în perioada 8-11 august pentru sute de mii de fani și pentru cei mai mari artiști naționali și internaționali.

Pe lângă cei mai mari DJ din lume, organizatorii spun că anul 2024 va aduce în line-up-ul festivalului artiști live în premieră pentru România, pe care fanii și-i doresc pe scena principală UNTOLD. Ediția cu numărul 9 va aduce o poveste nouă, personaje pline de culoare, experiențe inedite și multe alte surprize pe care participanții le vor descoperi în universul UNTOLD

URMĂTOARELE ABONAMENTE VOR FI DISPONIBILE DIN 17 OCTOMBRIE

Fanii UNTOLD care doresc să fie parte din cea de-a 9-a ediție a festivalului se pot înregistra pe https://untold.com/register, o nouă rundă de vânzări va avea loc pe data de 17 octombrie.

            În cele patru zile și patru nopți de festival, creatorii UNTOLD vor transforma Parcul Central din Cluj-Napoca într-o lume a diversității genurilor muzicale, care include live act-uri, show-uri ale celor mai cunoscuți artiști din cultura EDM, techno, tech-house, deep-house, house, trance, hip-hop, pop, drum’n’bass, trap, dubstep, trip-hop și multe altele.

În vara acestui an, cei mai mari artiști și DJ din lume au transformat Cluj-Arena într-un paradis al muzicii. În 2023, la festivalul UNTOLD au fost invitați cei mai cunoscuți artiști din lume: Imagine Dragons, David Guetta, Martin Garrix, Armin van Buuren, Alok, Alesso, Ava Max, Bebe Rexha, Eric Prydz, Fedde Le Grand, Ferg, French Montana, Justin Jesso, KSHMR, Olly Murs, Salvatore Ganacci, Steve Aoki, Thievery Corporation, Topic, Tujamo, WizTheMC, Years & Years sau Zhu.

           

 

 

 

 

Artiștii care au urcat pe scena principală a festivalului UNTOLD au mărturii impresionante despre experiența de festival, despre organizare, ospitalitate și despre energia extraordinară a fanilor. 

Show-ul live al trupei Imagine Dragons, momentul cel mai așteptat al ediției de anul acesta a festivalului UNTOLD, a fost dintr-o altă dimensiune. A fost o călătorie într-o lume în care singurul lucru care a contat a fost conexiunea dintre oameni, muzica și emoția.

Suntem pentru prima dată în România, sunteți incredibili! Aici, la UNTOLD, am primit doar dragoste din partea voastră. Vă mulțumim pentru călătorie!” – Dan Reynolds (Imagine Dragons)

Unul dintre cei mai mari DJ ai lumii, creatorul stilului FUTURE RAVE, David Guetta și-a uimit fanii, veniți din peste 100 de țări ale lumii cu un show incredibil. Francezul și-a declarat recunoștința pentu fanii UNTOLD

Îți mulțumesc enorm, UNTOLD! Am trăit aceste momente de ca și cum aș fi fost într-un vis, exact așa s-a simțit! Nu te opri din a experimenta UNTOLD, acest loc e de-a dreptul extraordinar!

 

DJ-ul numărul 1 al lumii, Martin Garrix, headliner la cea de-a 8-a ediție a festivalului UNTOLD, a generat o euforie uriașă pe Cluj-Arena și le-a mulțumit fanilor din România. 

Fanii din România sunt atât de frumoși, sunt plini de energie, chiar iubesc distracția! România are un loc special și neclintit în sufletul meu! Mi-am făcut cele mai bune amintiri din viața mea aici, la UNTOLD, vă mulțumesc!”

Unul dintre cei mai așteptați DJ din povestea UNTOLD, un artist care a fost pe Cluj-Arena de la prima ediție, în 2015, olandezul Armin van Buuren, a fost extrem de entuziasmat de revenirea pe Cluj-Arena, unde a oferit fanilor un show live de 5 ore. 

Vreau să vă mărturisesc că sunt atât de recunoscător că mă aflu aici, alături de voi, și că primesc o energie atât de frumoasă din partea fanilor UNTOLD, mi-a fost dor de acest festival.”

 

 

 

 

Fiecare ediție a festivalului a oferit o poveste aparte, iar UNTOLD și-a câștigat recunoaștere internațională pentru show-urile uimitoare, producțiile vizuale impresionante și pentru artiștii și DJ de top din industria muzicală internațională.

            În 2023, UNTOLD a urcat pe locul 6 în Top 100 Festivals, consolidându-și poziția ca unul dintre cele mai apreciate festivaluri din lume, și a reușit să ajungă în topul celor mai mari 3 festivaluri organizate în Europa, alături de Tomorrowland (Belgia) și Glastonbury (Marea Britanie).

Festivalul UNTOLD va avea loc în perioada 8-11 august 2024 în Cluj-Napoca.

Read more...

PRIMELE 10.000 DE ABONAMENTE PENTRU UNTOLD DUBAI S-AU EPUIZAT

10.000 de fani din intreaga lume și-au asigurat intrarea la prima ediție UNTOLD Dubai, primul mega festival din orașul viitorului. Evenimentul va avea loc la EXPO CITY DUBAI, în perioada 15-18 februarie 2024.

            Prima rundă de vânzare a abonamentelor pentru prima ediție a festivalului UNTOLD Dubai a fost un succes. Deși organizatorii au pregătit inițial 5.000 de abonamente, datorită numărului mare de fani care așteptau pe site-ul oficial al evenimentului să-și asigure intrarea la prima ediție a festivalului UNTOLD Dubai, aceștia au dublat numărul biletelor, așa că 10.000 de oameni din întreaga lume și-au asigurat accesul la cel mai așteptat eveniment muzical din Dubai.

La prima etapă de vânzare au avut acces doar fanii care s-au înregistrat pe untold.aeLa UNTOLD Dubai, în cele 4 zile de festival, sunt asteptați peste 280.000 de participanți din întreaga lume.    

URMĂTOARELE ABONAMENTE LA VÂNZARE SUNT DISPONIBILE DE PE 5 OCTOMBRIE

            Din data de 5 octombrie 2023, abonamentele pentru prima ediție UNTOLD Dubai vor fi la vânzare liberă pe untold.ae/tickets , la următoarele prețuri: 158 euro (167 USD) pentru accesul general timp de 4 zile, iar cei care doresc o experiență exclusivistă pot opta pentru abonamentele VIP pentru 4 zile la 316 euro (333 USD). Pe site-ul festivalului sunt disponibile și pachete de cazare.

            Organizatorii spun că, în curând, vor fi anunțate și primele nume de artiști care vor urca pe scenele festivalului.

            În perioada 15-18 februarie 2024, în cele patru zile de festival, UNTOLD va transforma Expo City Dubai într-un univers al diversității muzicale și culturale. UNTOLD, un festival recunoscut la nivel mondial pentru show-urile și producțiile vizuale impresionante, își face debutul în Orientul Mijlociu, la Expo City Dubai. Festivalul UNTOLD Dubai, prezentat în colaborare cu Expo City Dubai, promite să ofere o extravaganță muzicală completă.

            În 2023, UNTOLD se află în top 3 festivaluri din Europa, alături de Tomorrowland și Glastonbury, și pe locul 6 la nivel mondial, în Top 100 Festivals, clasament realizat de DJ Mag. UNTOLD și-a cucerit fanii cu un mix unic de muzică și show-uri impresionante, iar ediția inaugurală UNTOLD Dubai va seta un nou nivel în entertainment.

UNTOLD Dubai va avea loc în perioada 15-18 februarie 2024, la Expo City Dubai.

Read more...

Jocurile de noroc distrug destine, distrug vieți!

 

Alianța pentru Unirea Românilor (AUR) l-a acuzat pe prim-ministrul Marcel Ciolacu de ipocrizie și minciună după ce deputații PSD din conducerea Camerei Deputaților nu au fost de acord cu introducerea pe ordinea de zi a ședinței de plen din această săptămână a proiectelor de lege care vin să interzică păcănelele în interiorul orașelor.

AUR a solicitat, prin liderul de grup de la Camera Deputaților, Alin Coleșa, introducerea pe ordinea de zi a ședinței de plen din această săptămână a două noi puncte, respectiv PL-x 559/2019 și a PL-x 495.2023, ce reglementează organizarea şi exploatarea jocurilor de noroc.

„Îl acuzăm de ipocrizie, de minciună pe Marcel Ciolacu pentru că deputații PSD din biroul permanent, din comitetul liderilor nu au fost de acord cu introducerea acelei legi care vine să interzică păcănelele în interiorul orașelor. Poziția AUR este clară: jocurile de noroc trebuie scoase cu totul din România, pentru că distrug destine, distrug vieți. Marcel Ciolacu, prin deputații PSD pe care îi are în această cameră, a refuzat votarea acestei legi săptămâna aceasta. S-a lăudat și cu o ordonanță de urgență. Să vedem dacă vine. Dar legea pentru interzicerea păcănelelor nu va fi votată”, a spus președintele AUR, George Simion.

La rândul său, liderul deputaților AUR, Alin Coleșa, a declarat că a cerut insistent în Comitetul Liderilor „introducerea pe ordinea de zi a plenului Camerei Deputaților, în vederea adoptării urgente, a două proiecte legislative dintre cele nouă ținute la sertar încă din 2019 de această coaliție toxică. Am ales unul din 2019 făcut de fostul deputat Dobrovie și altul chiar din 2023 inițiat de peste 130 de deputați și senatori PSD. Asupra acestui proiect de lege chiar guvernul Ciolacu are un aviz negativ, nu îl susține. Dânșii au refuzat introducerea pe ordinea de zi a Camerei Deputaților a acestor proiecte de lege, a oricărui proiect de lege care ar stopa acest flagel al jocurilor de noroc”.

„AUR, la fel ca în cazul moțiunii de cenzură, arată că este alături de români, indiferent cine este inițiatorul unei legi. Chiar AUR are o inițiativă pe această temă care este blocată la Senat, unde cei din conducerea acestei camere au mărit termenul de adoptare tacită de la 45 la 60 de zile pentru a o ține mai mult acolo”, a completat Alin Coleșa.

 

 

Departamentul de comunicare al Alianței pentru Unirea Românilor

                                                                                                                                          

Read more...

Alba Chess 2023: 59 de elevi ai Şcolii gimnaziale “Ion Agârbiceanu” din Alba Iulia prezenţi la startul etapei pe şcoală a festivalului coordonat de Mihnea Costachi, fost elev al şcolii

  • Published in Sport

Festivalul Alba Chess, organizat de Consiliul Judeţean Alba în parteneriat cu Inspectoratul Şcolar Judeţean Alba, a debutat în această săptâmână în mai multe şcoli din judeţul Alba. Adresat elevilor din clasele 0-4, festivalul are ca scop promovarea şahului în rândul copiilor, fiind parte dintr-un proiect mai amplu derulat de cele două instituţii judeţene mai sus menţionate de promovare a sportului şcolar.

Coordonatorul festivalului este tânărul maestru international albaiulian Mihnea Costachi, multiplu campion naţional şi European de junior, care va participa la majoritatea turneelor desfăşurate în cadrul festivalului alături de alţi şahişti, antrenori şi organizatori de turnee din judeţul Alba implicaţi în organizare. Dupa finalizarea studiilor universitare, Mihnea Costachi a revenit in Alba Iulia şi este decis sa se implice activ în promovarea şahului în şcoli şi pregătirea copiilor pasionaţi de şah.

Competiţia se desfăşoară în 3 etape. In prima etapă (3-13 octombrie), organizată la nivelul fiecărei unităţi de învăţământ care a transmis sau transmite o solicitare de înscriere pe adresa de email This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. , participarea este liberă, iar primii 3 clasaţi se califică în cele 16 grupe zonale care se vor desfăşura în săptămâna 16-20 octombrie. Primul clasat in fiecare din cele 16 grupe zonale se va califica pentru etapa finală (Alba Iulia, 27-29 octombrie) în care elevii calificaţi vor juca meciuri demonstrative pe echipe şi vor participa la antrenamente şi activităţi şahiste sub îndrumarea celor mai buni antrenori din judeţul Alba.

Unul dintre primele turnee s-a desfăşurat chiar la Şcoala gimnazială Ion Agârbiceanu din Alba Iulia, unde Mihnea Costachi a studiat până în clasa a 8-a şi a făcut-o chiar foarte bine, încheind toţi anii cu media 10. Prezenţa lui Mihnea la fosta lui şcoală a stârnit un mare interes în jurul elevilor pasionaţi de şah şi a cadrelor didactice, în frunte cu prof.Nicolae Andron (directorul instituţiei), prof.Cornel Breaz (care l-a însoţit pe Mihnea la mai multe olimpiade şcolare de şah) şi prof.Nicoleta Mândroc (fosta învăţătoare a lui Mihnea), competiţia fiind onorată şi de prezenţa inspectorului şcolar general Cornel Sandu, care a fost foarte plăcut surprins de faptul că nu mai puţin de 59 de elevi ai şcolii au participat la concurs. “Cunoscut fiind rolul educaţional al şahului, mă bucur să văd atâţia elevi jucând împreună şah şi îi încurajez să continue să practice acest frumos joc, ale cărui beneficii în pregătirea şcolară sunt binecunoscute. Sunt convins că şi celelalte instituţii de învăţământ din judeţul Alba înteleg importanţa activităţilor sportive şi se vor implica activ în competiţiile sportive şcolare pe care le organizăm în parteneriat cu Consiliul Judeţean Alba” a declarat inspectorul şcolar general Cornel Sandu.

La finalul turneului, elevii Luana Berkesy, Sebastian Oprea şi David Tanislav s-au clasat pe primele 3 locuri şi vor reprezenta Şcoala gimnazială “Ion Agârbiceanu” la etapa zonală. Turneul a fost arbitrat de Mihnea Costachi, Marius Ceteraş şi prof.Cornel Breaz.

Alte unităţi de învăţământ care şi-au desemnat deja reprezentanţii în etapa următoare sunt Liceul Tehnologic “Alexandru Domşa” din Alba Iulia, acolo unde competiţia organizată de profesorul Dantes Zaharie cu sprijinul prof.Ioana Tara şi prof.Tabita Florea s-a bucurat de asemenea prezenţa lui Mihnea Costachi, care va fi reprezentat în faza zonală de Darius Bălăşcan, Gabriel Micu şi Marina Medrea, şi Şcoala gimnazială Câlnic, la care elevii calificaţi sunt Christopher Girardi, Natalia Eugenia Niţă şi Rebeca Daria Marcu, concursul la aceasta şcoală fiind coordonat de prof.Cornelia Marcu.

Festivalul şahist şcolar continua şi în zilele următoare, şcolile care nu au solicitat încă participarea putând să transmită formularele de înscriere pe adresa This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. , cu condiţia ca etapa pe şcoală să fie organizată cel târziu in data de 13 octombrie. Organizatorii oferă sprijin logistic pentru şcolile care nu deţin suficiente seturi de şah şi cadre didactice cu experienţă în organizarea unor competiţii de şah.

Read more...
Subscribe to this RSS feed

Deprecated: preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /home4/albaiuli/public_html/libraries/joomla/filter/input.php on line 686