Items filtered by date: Thursday, 12 October 2023 - Like - stiri Alba Iulia

Fundația Orange lansează cea de-a X-a ediție a programului SuperCoders, dedicat copiilor pasionați de programare

 

Fundația Orange lansează cea de-a X-a ediție a programului SuperCoders, dedicat copiilor pasionați de programare

 

 

Fundația Orange Româniaîn parteneriat cu Simplon România, lansează cea de-a X-a ediție a programului de educație digitală SuperCoders, dedicat copiilor cu vârste între 10-14 ani, pasionați de animație și programare. Începând cu ediția de anul acesta, programul, care a fost lansat și implementat de Orange, va fi continuat de fundație, în acord cu misiunea sa de a contribui la promovarea educației digitale. Fundația Orange s-a alăturat SuperCoders anul trecut și continuă în acest fel tradiția inițiativei prin care peste 4.500 de copii au dobândit competențe digitale.

 

Ediția aniversară SuperCoders se desfășoară anul acesta în perioada octombrie 2023 – aprilie 2024 și cuprinde trei etape: Caravana, cu ateliere de programare în Scratch, care se vor desfășura atât în sediul Orange Digital Center, cât și în școlile care fac parte din programul Digitaliada, dar și online, Competiția națională și Academia de robotică la care vor participa copiii cu cele mai bune 50 de animații. Fiecare sesiune are rolul de a-i încuraja pe cei mici să-și urmeze pasiunea pentru tehnologie, de a-i motiva să creeze animații interactive și, astfel, să dobândească noi competențe.

 

„Fundația Orange are ca principal obiectiv promovarea educației digitale, în linie cu strategia companiei #OrangeForward, iar acesta este și motivul pentru care anul trecut ne-am alăturat cu entuziasm programului SuperCoders. Am dorit să ducem acest proiect mai aproape de comunitatea construită în cadrul programelor Fundației – Digitaliada și Orange Digital Center. În școlile Digitaliada, elevii și profesorii utilizează în procesul educațional conținut digital, astfel a fost un demers firesc să ne alăturăm Orange și să sprijinim pasiunea copiilor pentru tehnologie. Vom continua să scriem povestea SuperCoders, vom continua să investim în dezvoltarea creativității tinerilor prin joacă și îi vom ajută să dobândească abilitățile necesare pentru a face din tehnologie un instrument care să-i ajute în parcursul profesional", a declarat Ovidiu Ana, Director Executiv Fundația Orange.

 

Etapele programului SuperCoders #10

 

Caravana, prima etapă a programului, se va desfășura în perioada octombrie-noiembrie 2023. O serie de ateliere online, în care trainerii Simplon România vor explica pas cu pas bazele programării în Scratch, limbajul de programare vizuală pentru copii. În plus, creatoarea de conținut Karinul va susține o demonstrație live, în care va arăta cum se poate realiza o animație în SuperCoders #10. Atelierele vor fi transmise pe canalul de Youtube Fundația Orange.

 

Continuând modelul început anul trecut, și în cadrul ediției 2023, caravana SuperCoders va ajunge în școlile din programul Digitaliada, de data aceasta la Bistrița și Suceava, iar profesori din 30 de școli vor participa online la sesiuni speciale de perfecționare în Scratch.

 

Noutatea pe care o aduce SuperCoders #10 este reprezentată de organizarea a patru ateliere în București, în cel mai amplu hub de educație digitală, Orange Digital Center lansat anul acesta de Fundația Orange. Aceste ateliere sunt dedicate atât elevilor din școlile Digitaliada cât și copiilor care provin din medii vulnerabile, care trebuie să beneficieze de șanse egale prin acces la tehnologie.

 

„Viziunea noastră, consolidată prin parteneriatul cu Orange și acum cu Fundația Orange, este de a oferi acces la educația digitală pentru toți. Pasiunea pentru tehnologie și educație ne unește în demersul de a modela viitorul digital al generațiilor viitoare și de a pune la dispoziția profesorilor resurse și instrumente necesare în acest proces educațional. Mentorii echipei Simplon sunt dedicați să ofere ateliere personalizate, concepute pentru a fi integrate în curriculum-ul școlar actual", a spus Ioana Rusu, Director Simplon România.

 

Competiția Națională SuperCoders, reprezintă a doua etapă a programului SuperCoders, în care copiii trebuie să creeze o poveste interactivă. Cu ajutorul imaginației și în baza informațiilor pe care le-au primit în cadrul atelierelor Scratch, participanții trebuie să îl ajute pe supereroul Coder, să ducă la bun sfârșit o nouă misiune, aceea de a găsi cea mai avansată formă de educație digitală pe care să o aducă pe Terra.

Toți participanții trebuie să completeze, până pe 19 noiembrie, 23:59, formularul de concurs în care să includă animația pe care au construit-o.

Premiile ediției aniversare sunt reprezentate de 50 de locuri în Academia SuperCoders, precum și tablete iPad și căști Apple AirPods. Mai multe detalii sunt disponibile aici.

 

Ultima etapă a programului SuperCoders, Academia online, reprezintă o adevărată aventură și o experiență amplă de programare pentru cei mai talentați 50 de copii. Timp de 12 săptămâni aceștia vor intra într-un modul avansat de robotică și electronică, desfășurat exclusiv online. Îndrumați de trainerii Simplon România, participanții vor învăța principii fundamentale de robotică, electronică și programare folosind kitul Arduino. Vor porni de la construirea primelor lor circuite și programe simple, vor trece prin noțiuni despre motoare, senzori, comunicare serială, până la codarea și implementarea diverselor funcții, prin lucru individual, dar și colaborativ. 

 

Mai multe detalii despre ediția SuperCoders 2023 calendarul activităților, înscrieri și competiție sunt disponibile pe website-ul #OrangeDigitalCenter, în secțiunea dedicată SuperCoders.

 

 

Despre programul SuperCoders

Programul SuperCoders a fost lansat în 2014 de Orange România, împreună cu Simplon România, cu scopul de a promova educația digitală și folosirea responsabilă și utilă a tehnologiei în rândul tinerei generații. Din 2022, Fundația Orange s-a alăturat inițiativei, iar din acest an, programul a trecut sub umbrela fundației. Până acum, în cadrul celor 9 ediții, peste 4500 de copii au beneficiat de experiența SuperCoders.

 

Read more...

11-25 octombrie: Casting Call pentru tineri pasionați de arta dramatică

Casa de Cultură a Studenţilor Alba Iulia organizează, în perioada 11-25 octombrie 2023, casting în vederea formării distribuției pentru piese de teatru din opera lui Ion Luca Caragiale. 
 
Castingul este destinat tinerilor din Alba cu vârsta cuprinsă între 16 şi 28 de ani, pasionați de arta dramatică. Aceștia vor trimite un CV, însoțit de fotografii portret și full body, respectiv un video de maxim 2 minute (monolog sau poezie), pe adresa de e-mail: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. , până la data de 20 octombrie 2023. 
 
Program casting:
 
- 11-20 octombrie - înscrierea candidaților
- 23 octombrie - anunțarea tinerilor preselectați
- 24 octombrie, ora 10:00 - audiții la Casa de Cultură a Studenților Alba Iulia, str. Ardealului, nr. 1, Alba Iulia 
- 25 octombrie - anunțarea tinerilor selectați
 
Audițiile vor fi coordonate de BIANCA PETRONELA GOADĂ, actriță de teatru, absolventă a Facultății de Litere și Arte - catedra ARTĂ TEATRALĂ și a masteratului în INTERPRETAREA CARACTERELOR DRAMATICE din cadrul Universității "Lucian Blaga" din Sibiu, la clasa actorilor MARIAN RÂLEA, CONSTANTIN CHIRIAC, VIRGIL FLONDA, DAN GLASU, OFELIA POPII, DIANA FUFEZAN, MARIANA MIHU și FLORIN COȘULEȚ.
Read more...

INSPECTORATUL DE JANDARMI JUDEŢEAN ALBA Buletin Informativ În mijlocul cetățenilor și în acest sfârșit de săptămână

În perioada 13 - 15 octombrie 2023, efective din cadrul  Inspectoratului de Jandarmi Județean Avram Iancu” Alba vor acționa pentru asigurarea ordinii și siguranței publice la manifestările care vor avea loc pe raza județului Alba.

Vom avea în atenție manifestările sportive precum meciurile de fotbal din cadrul Ligii a III-a dintre echipele CS Metalurgistul Cugir - CS Unirea Ungheni desfășurat în orașul Cugir și meciul de fotbal dintre CS Universitar Alba Iulia - ACS Viitorul Cluj care se va juca în Alba Iulia.

Sâmbătă vom fi prezenți în localitatea Blaj la meciul de volei feminin din cadrul Diviziei A1 dintre echipele CS Volei Alba Blaj - CSO Voluntari.

În perioada 13 – 15 octombrie ne puteți întâlni la evenimentul Off Road Toamna în Apuseni din localitățile Abrud, Roșia Montană și Bucium.

Jandarmeria Alba recomandă participanților la aceste manifestări să respecte măsurile dispuse de organizatori și forțele de ordine, să adopte un comportament civilizat, să nu se implice în conflicte de orice natură, iar dacă observă persoane care manifestă un comportament antisocial să se adreseze celei mai apropiate patrule de ordine publică.

Dacă vă aflați într-o situație dificilă sau dacă sunteți martorii săvârșirii unor fapte antisociale, solicitați ajutorul jandarmilor sau apelați numărul unic pentru apeluri de urgenţă 112.

 

 

COMPARTIMENTUL INFORMARE, RELAȚII PUBLICE ȘI CU PUBLICUL

 

Read more...

Expoziția NOVUM EST OVUM

În 13 octombrie 2023, începând cu ora 16:00, din multitudinea de moduri în care ne putem alătura inițiativei internaționale de a marca Ziua Mondială a Ouălor am ales prezentarea oului sub forma lui cea mai distinsă și prețioasă în care se poate înfățișa, aceea de bijuterie artistică.

Expoziția NOVUM EST OVUM, prin ouăle încondeiate și ouăle cu decor încrustat și foiță de aur, impresionează și sensibilizează datorită măiestriei execuției celei care le-a desăvârșit procesul de înnobilare, artista Mariana Andone Rotaru.

În peisajul artistic contemporan, creațiile unicat ale artistei Mariana Andone Rotaru, inspirate după vechi izvoade transilvănene pictate pe sticlă și reinterpretate pe ouă de struț prin „scrierea” cu ceară și băi succesive de culoare, oscilează între aerul artistic vechi și spiritul de inovare. Pentru realizarea acestor icoane inedite, artista a apelat la cele mai valoroase și reprezentative icoane pe sticlă, păstrate în diferite colecții muzeale sau private, pictate la Nicula, Șcheii Brașovului, Făgăraș și Mărginimea Sibiului.

Vă așteptăm să vă bucurați de creațiile sale!

Read more...
Subscribe to this RSS feed

Deprecated: preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /home4/albaiuli/public_html/libraries/joomla/filter/input.php on line 686